Co2-neutrale rejser med MarcoPolo

Co2 neutrale rejser med MarcoPolo

Ingen kan være i tvivl om, at vi står over for store klimamæssige udfordringer. Derfor har vi som virksomhed truffet et ansvarligt valg, der gør det let og billigt for vores kunder at rejse CO2-neutralt. Vi lever af at sende folk ud på deres drømmerejser, og hvis du køber rejsen hos MarcoPolo, indgår nu fuld CO2-kompensation i rejsens pris. Både flyrejsen, lokal transport og øvrige aktiviteter under rejsen kompenseres. Du skal ikke foretage dig noget. Du skal bare glæder dig til rejsen og tage af sted med god samvittighed.

Vi kan ikke undgå at sende folk ud og flyve, og vores kunder skal også fra sted til sted, når de når deres destination. Men vi kan kompensere for CO2-udledningen gennem projekter, der bidrager positivt til miljøet ved eksempelvis at beskytte skovområder og plante træer, der omdanner CO2 til ilt.

Vi støtter bevarelsen af Brasiliens regnskov

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MarcoPolo kompenserer du derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet ”Jacundá REDD+” giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmerhugst. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge, hvor der sættes fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt og miljømæssigt, at projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Det spiller også en vigtig rolle i kampen mod klimaforandring og global opvarmning. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her. 

 

Sådan rejser du ansvarligt

Når du rejser med MarcoPolo, kompenserer du for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”. Vi har beregnet det gennemsnitlige CO2-forbrug for rejser til vores destinationer og lægger prisen for kompensationen oven i rejsens samlede pris. 70-80 % af beløbet går til projektet ”Jacundá REDD+”, mens de resterende 20-30 % går til administration og registreringsomkostning for certificering. MarcoPolo tjener ikke noget på dette.

En rejsende med MarcoPolo udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, og prisen for kompensationen er 14 kr. per ton CO2. Prisen inkluderer Radiative Forcing Index (RFI), og omfatter dermed flyveturens totale miljøpåvirkning. Til sammenligning udleder en dansker i gennemsnit 14,5 ton CO2 på et helt år. Så den oversøiske rejse er med andre ord en stor synder, når det gælder dit personlige CO2-udslip.

Vi lægger prisen for de 5 ton CO2 oven i rejsens pris, og vores kunder betaler derfor 70 kr. per person for at kompenserer for CO2-udledningen i forbindelse med deres rejse. Når vi køber kompensation på vegne af alle vores kunder samt os selv, kan vi få til en betydelig lavere pris, end hvis du selv skulle købe kompensationen. Samlet set gør det en stor forskel. Årligt beskytter de rejsende i MarcoPolo samt søsterselskaberne MyPlanet Danmark og MyPlanet Sverige et regnskovsareal svarende til 4525 fodboldbaner.

 

Eksempler på CO2-udslip

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 der udledes på en typisk MarcoPolo rejse:

Australien – 24 dage – 2 indenrigsfly = 7,15 ton CO2
Sydafrika – 12 dage – 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2
USA – 20 dage – 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2

Er du nysgerrig efter at vide, hvad dit CO2-udslip er i forbindelse med din konkrete rejse, er du altid velkommen til at kontakte os. Så beregner vi det gerne.

 

Se video om projektet i Brasilien

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel