Rejser til det sydlige Vietnam: Ho Chi Minh City, Mekong-deltaet og badeferie i Vietnam

Det sydlige Vietnam er fuld af kontraster. I storbyen Ho Chi Minh City – tidligere kendt som Saigon – summer gaderne af energi og lyden fra tusindvis af scootere, biler og cyklister. Det er her, du oplever det moderne Vietnam for fuld udblæsning. Vestlige shoppingcentre, blinkende neonreklamer, modeforretninger, internetcaféer, diskoteker og slanke skyskrabere i glas og står side om side med lokale markeder, en mægtig katedral og gamle bygninger fra den franske kolonitid.

Blot et par timer mod syd venter en helt anden verden. I Mekong-deltaet forgrener floden sig i det uendelige og skaber et stort, grønt og frugtbart område. Vandveje gennemskærer deltaet på kryds og tværs, og rigtig meget transport foregår med båd. Huse og sågar benzintanke flyder på vandet, og både i alle tænkelige størrelser zigzagger ind og ud mellem hinanden. Ikke mindst på de flydende markeder, hvor alt fra bananer til legetøj bliver handlet over rælingen.

Besøg også Vietnams mest romantiske by Dalat, der byder på smukke villaer og evigt forår, inden rejsen kan afsluttes med badeferie. Mange af Vietnams bedste strande ligger i denne del af landet. Eksempelvis på tropeøen Phu Quoc, der foruden hvide tropestrande og glimrende snorkling også byder på vandreture i regnskoven. Eller kom helt væk fra det hele ved Ninh Van Bay, der byder på forkælelse i luksuriøse omgivelser.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Vores Vietnam-eksperter anbefaler:

Ho Chi Minh City på en vespa-scooter

Ho Chi Minh City er altid en intens oplevelse. Men særlig stemningsfuld er storbyen i de tidlige aftentimer, når gaderne syder af liv, og duften fra gadekøkkener fylder luften. Sammen med en lokal guide kaster du dig ud i mylderet på en vespa-scooter og nyder stemningen i storbyen. Bare rolig; guiden styrer scooteren gennem trafikken, så du kan slappe af og nyde de mange indtryk. I kigger også nærmere på udvalget i de små gadekøkkener og nyder lidt musik på en lokal café.

Se Vietnam-krigen fra den anden side

Der er ikke noget, der hedder Vietnam-krigen i Vietnam. Her hedder det Den Amerikanske Krig, og vietnameserne har en nogen anden udlægning af krigen, end den vi typisk får i Vesten. Alt dette kan du høre mere om på Krigsmuseet i Ho Chi Minh City samt i Genforeningspaladset, hvor nogle af kælderrummene er bevaret, som de stod under krigen.

Gå under jorden i Cu Chi-tunnelerne

Ved Cu Chi findes et underjordisk tunnelsystem med næsten 250 kilometer snævre gange i tre etager, der forbinder beskyttelsesrum, forrådskamre, mødelokaler og klinikker. De første tunneler blev anlagt af Viet Minh under kampene mod den franske kolonimagt. Under Vietnamkrigen blev tunnelsystemet udbygget af Viet Cong, der gravede sig ind under de amerikanske baser i Mekong-deltaet. Der gik mange måneder, før det gik op for amerikanerne, hvordan de kunne blive beskudt om natten midt inde i deres egen lejr. Viet Cong guerillaerne kunne opholde sig under jorden i månedsvis. I dag er nogle af gangene gravet lidt større, så interesserede besøgende har mulighed for at kravle igennem og få en fornemmelse af de mørke trange kår, Viet Cong levede under.

Mekong-deltaet i egen båd

Forestil dig at flyde gennem Mekong-deltaets frodige verden på din helt egen husbåd komplet med styrmand og kok. Undervejs oplever du flydende markeder og deltaets andre seværdigheder. Men der er også tid til bare at slappe af på dækket med en kølig drink og nyde landskaberne, der glider forbi. Dette er helt klart den bedste måde at udforske Mekong-deltaet.

Spis jordbær i Dalat

Dalat er i Vietnam kendt som ”Byen med det evige forår” på grund af sin smukke beliggenhed mellem bløde, grønne bjerge, blå søer og brusende vandfald i 1.450 m højde. Tilbage i 1930’erne var Dalat en populær bjergstation blandt de franske koloniherre, der søgte mod køligere klima, når varmen i lavlandet blev for intens. Med tiden skød smukke franske rigmandsvillaer op, og mange fine bygninger kan stadig ses på skråningerne omkring byen, som de deler med fine blomsterhaver, templer og sommerpaladset for Vietnams sidste kejser. Vietnameserne har for længst opdaget byens åbenlyse skønhed, og kærestepar kommer hertil for at nyde de skønne omgivelser og hinandens selskab – samt landets bedste jordbær.

Badeferie ved Ninh Van Bay

Det sydlige Vietnam har mange fantastiske strandhoteller. Men luksusresortet L’Alyana vinder alligevel prisen som vores favorit. Resortet består af store, lækre poolvillaer beliggende smukt på en jungleklædt skråning ned til Ninh Van Bay og en af Vietnams bedste strande. Her er der masser af fred og ro, og din butler står klar, hvis du mangler noget. Så inden længe er du helt nede i gear.

Rejseforedrag om Vietnam, Laos og Cambodia i Aarhus

Kom til rejseforedrag og hør om tre af Asiens mest eksotiske lande. Undervejs ser vi naturligvis solopgangen over Angkor Wat, sejler mellem dramatiske kalkstensbjerge i Ha Long-Bugten og besøger Laos’ gamle kongeby Luang Prabang. Men i løbet af foredraget hører du også om en række mindre kendte steder langt væk fra de gængse turistruter, og du får en mængde praktiske informationer.

Se rejseforedrag

Rejseforedrag om Vietnam, Laos og Cambodia i Valby

Kom til rejseforedrag og hør om tre af Asiens mest eksotiske lande. Undervejs ser vi naturligvis solopgangen over Angkor Wat, sejler mellem dramatiske kalkstensbjerge i Ha Long-Bugten og besøger Laos’ gamle kongeby Luang Prabang. Men i løbet af foredraget hører du også om en række mindre kendte steder langt væk fra de gængse turistruter, og du får en mængde praktiske informationer.

Læs mere her

Snak Det sydlige Vietnam med os - tættere på dit eventyr

Sandra Brooker deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Oplevelser i det sydlige Vietnam

Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel