Rejser til det sydlige Vietnam: Saigon/Ho Chi Minh City, Cu Chi, Mekong, Phu Quoc, Ho Tram

Rejs til Sydvietnam, som er domineret af det mægtige Mekong-delta, et stort, grønt og frugtbart område. Her bliver Mekong-floden til et netværk af mindre floder inden den løber ud i det Sydkinesiske hav. På deltaet handles afgrøder på flydende markeder og der produceres ris nok til at brødføde hele Vietnam. Nordvest for Mekong-deltaet ligger Vietnams bankende hjerte, Ho Chi Minh City. Her er alt fra moderne højhuse til traditionelle markeder. Fra brede boulevarder i centrum til krogede gyder i Cholon. Besøg også Vietnams mest romantiske by, Dalat, med smukke villaer og evigt forår med milde temperaturer. Helt mod syd finder i tropeøen Phu Quoc, som ligger i det Sydkinesiske Hav. Her kan man vandre i regnskovene eller dase på de kridhvide strande. Krystalklart vand gør øen til et optimalt sted at snorkle og dykke.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser i det sydlige Vietnam

Dalat

Byen med det evige forår. Sådan omtales Dalat, der ligger ved Xuán Huong Søen i 1450 meters højde mellem de stedsegrønne bjerge nordvest for Ho Chi Minh City. Tilbage i 1930’erne var Dalat en af de mest populære bjergstationer blandt de franske koloniherrer i denne del af Vietnam. Når varmen i lavlandet blev for uudholdelig, tog de op til deres sommerhuse i Dalat. De smukke, franske funkisvillaer pryder stadig skråningerne omkring byen.

I dag løbes byen med jævne mellemrum over ende af velbeslåede vietnamesiske brudepar, der uofficielt har kåret byen til den mest romantiske i landet. Byen er omgivet af bløde grønne bjerge, blå søer og brusende vandfald. Enkelte steder er søerne pyntet op som i Kærlighedsdalen, med vandcykler forklædt som svaner, nisser og rådyr. En populær forlystelse blandt de lokale.

Ho Chi Minh City

Byen er sikkert bedre kendt som Saigon, men det officielle navn er i dag Ho Chi Minh City. Byen er Vietnams pulserende metropol med seks millioner indbyggere. Ho Chi Minh er faktisk to byer i én. Distrikt 1 som er byens centrum, kaldes i daglig tale for Saigon. Distrikt 2 er Cholon, den kinesiske bydel.

Saigon har brede boulevarder, blinkende neonreklamer, modeforretninger, internetcaféer, diskoteker og fristende restauranter. Her ligger det tidligere præsidentpalads, som i dag hedder Genforeningspaladset. Over for ligger Notre Dame Katedralen med sin statue af Jomfru Maria, og en blok derfra finder I Krigsmindemuseet med livagtige og uhyggelige eksempler på krigens gru.

Cholon, som er navnet på den kinesiske bydel, betyder direkte oversat Det store marked, og det er præcis, hvad Cholon er. De kaotiske gader summer af liv og i de tusindvis af forretninger sælges der alt fra klassiske røde brudekjoler til krogede bonsaitræer. Markedspladserne bugner af farvestrålende frugter og eksotiske krydderier. I templerne tændes der røgelsespinde og ofres til forfædrene. På gaden triller gamle mænd af sted på deres cykler, mens hundredvis af knallerter suser forbi.

Cu Chi tunnelerne

Distriktet Cu Chi, der ligger cirka 35 km nordvest for Ho Chi Minh City, spillede en central rolle i krigene mod franskmændene og amerikanerne. Under jorden findes et tunnelsystem med næsten 250 kilometer snævre gange i tre etager, der forbinder beskyttelsesrum, forrådskamre, mødelokaler og klinikker. De første tunneler blev anlagt af Viet Minh under kampene mod den franske kolonimagt. På denne måde kunne de vietnamesiske modstandsfolk pludselig dukke op bag de franske linjer og gennemføre et overraskelsesangreb for derefter at forsvinde igen. Under Vietnamkrigen blev tunnelsystemet udbygget af Viet Cong, der gravede sig ind under de amerikanske baser i Mekongdeltaet. Der gik mange måneder, før det gik op for amerikanerne, hvordan de kunne blive beskudt om natten midt inde i deres egen lejr. Viet Cong guerillaerne kunne opholde sig under jorden i månedsvis. I dag er nogle af gangene gravet lidt større, så interesserede besøgende har mulighed for at kravle igennem og få en fornemmelse af de mørke trange kår, Viet Cong levede under. Cu Chi har også en udstilling af de dødbringende fælder og faldgruber, som amerikanske soldater blev lokket i.

Mekongdeltaet

Mekongdeltaet er et stort, frugtbart område sydøst for Ho Chi Minh City. Det grønne delta afvandes af Mekongfloden, der løber gennem det flade land og ud i det Sydkinesiske Hav.

Risbønderne i Mekongdeltaet producerer ris nok til at brødføde hele Vietnams befolkning. Der er endda overskud til at eksportere. Det er ikke så underligt, at Mekongdeltaet kaldes for “Vietnams risskål”. Deltaet er en finurlig labyrint af brede floder, talrige øer, byer og smalle kanaler. De flydende markeder er der ikke for turisternes skyld. Det er levende handelspladser, hvor bøndernes afgrøder skifter hænder over rælingen på en gyngende kano eller en stor junke. Handlen foregår, som den har gjort i århundreder. Den eneste fornyelse synes at være de brummende bådmotorer.

Phu Quoc

Vietnams største ø ligger i det Sydkinesiske Hav ud for Vietnams sydspids. Phu Quoc er en pragtfuld tropeø med tæt regnskov, lange hvide sandstrande og klart vand. Her er gode muligheder for at snorkle og dykke. I kan også tage på vandreture i junglen eller bare dase på stranden i palmernes skygge. En del af øen er udlagt til militære formål, da Vietnam og Cambodia i årevis har skændtes om, hvem øen tilhører. Men i dag går livet sin stille gang på Phu Quoc. I kommer lettest til Phu Quoc med et af de daglige fly fra Ho Chi Minh City. I kan også vælge at køre i bil gennem Mekongdeltaet til havnebyen Rach Gia, hvorfra færgen sejler til Phu Quoc.

Snak Det sydlige Vietnam med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel