Rejser til det nordlige Vietnam: Hanoi, Sapa, Ha Long, Ha Giang...

Rejs til det nordlige Vietnam, hvor smukke, grønne risterrasser pryder landskabet. Sejl på Ha Long-bugten, som ikke ligner noget andet sted på jorden. At sejle her er som at sejle rundt mellem toppene af en oversvømmet bjergkæde.

I det kølige højland tæt ved grænsen til Kina ligger Sapa, som er særligt rig på både eksotiske kulturer og storslåede naturscenerier. Også Ha Giang-området i det nordøstlige Vietnam er et spændende sted at opleve lokale traditioner og farverrige stammekulturer, der stadig lever i bedste velgående i denne uturistede del af landet. Som prikken over i’et bør Vietnams pulserende og vidunderlige hovedstad Hanoi også besøges. Her mødes øst med vest, samt fortiden med fremtiden og byen har sin helt egen stemning, med en charmerende blanding af fransk elegance og asiatisk tradition.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser i det nordlige Vietnam

Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi er en vidunderlig by. Den franske kolonitid har sat sit tydelige præg på Hanoi, hvor buddhistiske templer ligger side om side med katolske kirker og gamle franske palæer. I centrum af byen kan I opleve Hanois oprindelige karakter. Her finder I gamle pagoder og templer, fredfyldte parker, boulevarder kantet af træer og smukke søer. Det er også her, byens ældste kvarter 36 Pho Pung ligger.

Gå en tur i de små gader og oplev stenhuggere, kurvemagere og skræddere, der er i fuld gang med dagens arbejde. Her er også købmandsbutikker, gadekøkkener og apoteker med tørrede søheste, slangeeliksir og andre mystiske medikamenter. Gå en morgentur langs Hoan Kiem Søen, hvor I kan se de lokale udøve Tai Chi, spille badminton og gøre gymnastik. I parkens nordlige ende kan I også opleve den mere end tusinde år gamle kunstart vand-dukketeater.

Vietnams højtrespekterede landsfader Ho Chi Minh blev, på trods af sit ønske om at blive kremeret, balsameret, og han ligger i dag i et monumentalt gravmæle på Ba Dinh Pladsen. Lige bag mausolæet ligger det hus, hvor Ho Chi Minh opholdt sig i flere perioder fra 1958 til 1969. Huset er bygget på pæle i vietnamesisk stil og står den dag i dag som HoChi Minh efterlod det ved sin død.

Ha Long Bugten

Ha Long Bugten ligger tre timers kørsel øst for Hanoi. Natursceneriet her er intet mindre end fantastisk. Ude i bugten rejser flere tusinde kalkstensbjerge sig op af havet. Det særlige lys, fiskerbådende og den tynde tåge, der smyger sig om de grønklædte bjerge, giver bugten en magisk atmosfære. Særlig romantisk er Ha Long Bugten, når solen går ned, og bjergene bliver til silhuetter mod den mørke aftenhimmel. Oplev Ha Long Bugten fra vandsiden på en sejltur ud mellem de fantastiske bjergformationer. Tag en dukkert, hvis vejret tillader det, og udforsk de mange spektakulære grotter med drypsten, som kalkstensbjergene gemmer på.

Sapa

Den gamle franske bjergstation Sapa ligger i 1.550 meters højde i Hoang Lien Bjergene omgivet af risterrasser og grønklædte bjerge. Byen blev grundlagt af de franske koloniherrer, der havde brug for et sted, hvor de kunne trække sig tilbage om sommeren, når varmen blev for voldsom i Hanoi.

Her i det kølige højland på grænsen til Kina lever nogle af Vietnams mest interessante etniske minoriteter som hmong, tay, dzay, giay og dao. Disse bjergfolk bærer stadig de traditionelle farvestrålende klædedragter.

På Kærlighedsmarkedet i Sapa, som afholdes hver lørdag, kan I opleve smukke unge piger i deres fineste tøj sidde i krogene og synge serenader, mens ungersvende går rundt, gumlende på et stykke sukkerrør, på jagt efter deres kommende hustru. Søndag er dog den helt store markedsdag i Sapa. Her strømmer folk til Sapa fra de omkringliggende landsbyer, for at sælge deres varer og købe ind til den kommende uge. Hoang Lien Bjergene, hvor Sapa ligger, byder på Vietnams bedste vandreruter. Nogle ture varer kun en halv dag og andre er på 4 til 5 dage. Det ville være en skam at besøge Sapa uden at tage på vandretur i disse spektakulære landskaber.

Ha Giang

Området Ha Giang i det nordøstlige Vietnam tilbyder et fascinerende kig ind i det langt mindre turistede Vietnam. Ha Giang er i høj grad et område, hvor lokale traditioner og farverige stammekulturer stadig lever i bedste velgående uden betydelig påvirkning udefra. I området omkring landsbyen er landskabet frodigt, og mange steder vil I se lokale bønder, der arbejder ved håndkraft i markerne.

Begiv jer ud på en dagstur på gåben eller på cykel. I det stille og rolige tempo har I god tid til at nyde de smukke scenerier, der omgiver jer. Besøg for eksempel landsbyen Phuong Do, der er områdets ældste taysamfund. Landsbyens traditionelle huse på stilke ligger smukt omgivet af grønne marker.

Flere steder er markerne lavet som terrasser op ad bjergsiden for at få mest muligt ud af den frodige jord. Gå en tur i landsbyen, og oplev, hvordan det traditionsbundne tayfolk lever i dag. Der er altid noget at kigge på i en landsby som denne. Ikke mindst ud på eftermiddagen, når bønderne returnerer fra deres marker på cykler eller i oksekærrer.

Snak Det nordlige Vietnam med os - tættere på dit eventyr

Bettina Toldbod deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel