Rejser til det centrale Vietnam: Hue, Hoi An, My Son...

En rejse i det centrale Vietnam fører dig dybt ind i Vietnams historie. Fra 1802 til 1945 regerede 13 kejsere af Nguyenslægten det centrale Vietnam fra Den Forbudte Lilla By i Hué. De efterlod sig en charmerende by fyldt med smukke paladser, himmelstræbende pagoder og prægtige gravmæler, der i dag er optaget på UNESCO’s kulturarvsliste. Flere af gravstederne er ganske velbevarede og vidner om tidligere tiders storhed. Hvert gravsted har sit eget tempel og en pavillon med inskriptioner, der fortæller om den pågældende kejsers meritter. Nogle ligger ved Duftens Flod og kan besøges med båd fra byens centrum. På vejen besøges som regel også den syv etager høje Thien Mu Pagode fra 1601, der knejser på en bakketop over floden.

Helt andre historier fortælles i den lille maleriske by Hoi An lidt længere nede ad kysten. I det 17. og 18. århundrede blev byen kaldt Faifo og var én af de vigtigste handelsbyer i Sydøstasien. Købmænd fra Holland, Spanien, Portugal, Kina og Japan sejlede hertil for at handle med silke, papir, porcelæn, krydderier, medicin, perler og meget andet. I dag står Hoi An tilbage som et perfekt bevaret eksempel på en historisk vietnamesisk handelsby med stemningsfulde gader, farvestrålende handelshuse og gamle templer. Hoi An byder tilmed på en glimrende strand, og uden for byen venter rismarker, landsbyer og ruinbyer på at blive udforsket på scooter eller cykel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Vores Vietnam-eksperter anbefaler:

Besøg Tu Ducs Mausoleum i Hué

Det fortælles, at det tog 3.000 håndværkere tre år at opføre det storslåede mausoleum. Da det stod færdigt i 1867, lignede det mest af alt et palads i miniatureformat med smukke pavilloner og søer med lotusblomster. Tu Duc elskede stedet og tilbragte en stor del af sin fritid herude. Her fandt han fred og ro til at slappe af, fiske og skrive poesi. Officielt blev Tu Duc stedt til hvile i en gravhøj dækket af fyrretræer. Men i dag ved man, at kejseren og de enorme rigdomme, der fulgte ham i graven, ligger begravet et andet sted. Hvor, er der ingen, der ved. De 200 tjenere, der bragte kejseren til hans sidste hvilested, blev efterfølgende halshugget, så ingen kunne røbe stedet.

Den demilitariserede zone

Nord for Hué ligger Ben Hai-floden. Fra 1954 til 1975 udgjorde floden den politiske grænse mellem Nord- og Sydvietnam. Et fem kilometer bredt bælte på begge sider af floden kaldes for Den demilitariserede Zone. Området var scene for nogle af de blodigste slag under Vietnam-krigen og navne som ”The Rockpile” og ”Hamburger Hill” blev ofte nævnt, når amerikanerne fik serveret den daglige dosis nyheder fra fronten. Vidnesbyrd fra krigens tid er stadig at se i området. En dagstur til de historiske steder i DMZ kan arrangeres fra Hué og er en spændende mulighed for historieinteresserede.

Tag turen over Bjergskyernes Pas

Ofte er rejserne mellem Vietnams attraktioner en oplevelse i sig selv. Dette gælder også den smukke rute over Hai Van-passet fra Hué til Hoi An. Køreturen tager ca. tre timer ad Highway 1 og følger kysten. Undervejs krydser du Truong Son bjergkæden, der stikker ud i Det sydkinesiske Hav som en halvø. Fra passet er der en vidunderlig udsigt over det turkisblå hav og til det grønne lavland. Som navnet antyder, er der tit skyet i passet. Især fra september til februar.

Hoi An på cykel eller scooter

Du kan bruge mange timer på at udforske Hoi Ans gamle gader på gåben. Men lige uden for bygrænsen venter en hel anden verden på at blive udforsket. Her ligger små landsbyer spredt ud mellem rismarkerne, og fiskere prøver lykken med net i de mange vandveje. Terrænet er fladt her, så det er oplagt til en cykeltur. Enten på egen hånd eller med guide. Området kan også udforskes fra bagsædet af en vespa-scooter.

Kokkekursus i Hoi An

Dyk ned i det smagfulde vietnamesiske køkken på et sjovt, lærerigt og uformelt kokkekursus. Først besøger du det lokale marked for at handle ind, inden det er tid at tænde op under wokken. Det hele slutter naturligvis med at du smager på frugten af dine anstrengelser.

Chamfolkets ruinby ved My Son

Cham-folket, der var af malaysisk-polynesisk oprindelse, skabte fra år 192 e.Kr. kon­geriget Champa, der strakte sig langs med de cen­trale og sydlige kystområder af Vietnam. Folket bekendte sig til hinduismen og ernærede sig ved handel og sørøveri. I mere end 1.000 år udviklede Cham-kulturen sig, og datidens kunstnere og håndværkere frem­bragte vidunderlige skulpturer og mageløse templer. Ikke mindst i My Son nær Hoi An. Desværre blev ruinbyen bombet kraftigt under Vietnam-krigen, men adskillige imponerende ruiner står stadig tilbage til minde om fordoms storhed.

Snak Det centrale Vietnam med os - tættere på dit eventyr

Pernille Heivert deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Oplevelser i det centrale Vietnam

Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel