Rejser til det centrale Vietnam: Hue, Hoi An, My Son...

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Vores Vietnam-eksperter anbefaler:

Besøg Tu Ducs Mausoleum i Hué

Det fortælles, at det tog 3.000 håndværkere tre år at opføre det storslåede mausoleum. Da det stod færdigt i 1867, lignede det mest af alt et palads i miniatureformat med smukke pavilloner og søer med lotusblomster. Tu Duc elskede stedet og tilbragte en stor del af sin fritid herude. Her fandt han fred og ro til at slappe af, fiske og skrive poesi. Officielt blev Tu Duc stedt til hvile i en gravhøj dækket af fyrretræer. Men i dag ved man, at kejseren og de enorme rigdomme, der fulgte ham i graven, ligger begravet et andet sted. Hvor, er der ingen, der ved. De 200 tjenere, der bragte kejseren til hans sidste hvilested, blev efterfølgende halshugget, så ingen kunne røbe stedet.

Den demilitariserede zone

Nord for Hué ligger Ben Hai-floden. Fra 1954 til 1975 udgjorde floden den politiske grænse mellem Nord- og Sydvietnam. Et fem kilometer bredt bælte på begge sider af floden kaldes for Den demilitariserede Zone. Området var scene for nogle af de blodigste slag under Vietnam-krigen og navne som ”The Rockpile” og ”Hamburger Hill” blev ofte nævnt, når amerikanerne fik serveret den daglige dosis nyheder fra fronten. Vidnesbyrd fra krigens tid er stadig at se i området. En dagstur til de historiske steder i DMZ kan arrangeres fra Hué og er en spændende mulighed for historieinteresserede.

Tag turen over Bjergskyernes Pas

Ofte er rejserne mellem Vietnams attraktioner en oplevelse i sig selv. Dette gælder også den smukke rute over Hai Van-passet fra Hué til Hoi An. Køreturen tager ca. tre timer ad Highway 1 og følger kysten. Undervejs krydser du Truong Son bjergkæden, der stikker ud i Det sydkinesiske Hav som en halvø. Fra passet er der en vidunderlig udsigt over det turkisblå hav og til det grønne lavland. Som navnet antyder, er der tit skyet i passet. Især fra september til februar.

Hoi An på cykel eller scooter

Du kan bruge mange timer på at udforske Hoi Ans gamle gader på gåben. Men lige uden for bygrænsen venter en hel anden verden på at blive udforsket. Her ligger små landsbyer spredt ud mellem rismarkerne, og fiskere prøver lykken med net i de mange vandveje. Terrænet er fladt her, så det er oplagt til en cykeltur. Enten på egen hånd eller med guide. Området kan også udforskes fra bagsædet af en vespa-scooter.

Kokkekursus i Hoi An

Dyk ned i det smagfulde vietnamesiske køkken på et sjovt, lærerigt og uformelt kokkekursus. Først besøger du det lokale marked for at handle ind, inden det er tid at tænde op under wokken. Det hele slutter naturligvis med at du smager på frugten af dine anstrengelser.

Chamfolkets ruinby ved My Son

Cham-folket, der var af malaysisk-polynesisk oprindelse, skabte fra år 192 e.Kr. kon­geriget Champa, der strakte sig langs med de cen­trale og sydlige kystområder af Vietnam. Folket bekendte sig til hinduismen og ernærede sig ved handel og sørøveri. I mere end 1.000 år udviklede Cham-kulturen sig, og datidens kunstnere og håndværkere frem­bragte vidunderlige skulpturer og mageløse templer. Ikke mindst i My Son nær Hoi An. Desværre blev ruinbyen bombet kraftigt under Vietnam-krigen, men adskillige imponerende ruiner står stadig tilbage til minde om fordoms storhed.

Udvalgte hoteller i Det centrale Vietnam

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. Disse hoteller er nøje udvalgte af vores Vietnam-eksperter fordi, de giver dig den helt perfekte kombination af stemning, komfort og sjæl.

Oplevelser i det centrale Vietnam

Snak Det centrale Vietnam med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der Få et tilbud på din unikke rejse

og få et tilbud på din unikke rejse 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel