Rejser til det centrale Vietnam: Hue, Hoi An, Danang...

Besøg Vietnams mest kulturrige og atmosfærefyldte byer i det centrale Vietnam. I kejserbyen Hué venter paladser, kejserlige grave og himmelstræbende pagoder, mens den charmerende handels- og fiskerlandsby Hoi An bugner af hyggelige gader, antikke huse og små templer. Besøg også landets 4. største by Danang, som er rig på historie, kunstværker og templer.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser i det centrale Vietnam

Artikler

Her finder du eksempler på oplevelser i det centrale Vietnam udvalgt af MarcoPolos lokalkendte eksperter.
Oplevelserne kan bruges som inspiration til din rejse, der laves unikt til dig.

Danang

Nogle gange løb “frontlinjen” lige ned gennem familien, hvor brødre kæmpede mod brødre og fædre mod sønner. I dag er der kun få fysiske spor af krigen i Danang.

Til gengæld rummer havnebyen et museum med enestående kulturminder fra en langt fjernere fortid. Datidens kunstnere og håndværkere frembragte mageløse templer og vidunderlige skulpturer, hvoraf nogle af de smukkeste er samlet på Cham-museet i Danang.

Hué

Fra 1802 til 1945 regerede 13 kejsere af Nguyenslægten det centrale Vietnam fra Den Forbudte Lilla By i Hué. De efterlod sig en charmerende by fyldt med smukke paladser, himmelstræbende pagoder og prægtige gravmæler, der i dag er optaget på UNESCOs kulturarvsliste. Besøg for eksempel det kejserlige citadel. Citadellet består af en serie paladser, smukt dekorerede haller, beboelsesområder og læreanstalter.

I dag ligger mange af bygningerne i ruiner, men de restaurerede strukturer giver alligevel et godt indblik i datidens arkitektur og den luksus, de gamle kejsere omgav sig med. Uden for Hués centrum ligger Thien Mu Pagoden. Den ottekantede pagode i 7 tager ligger smukt på en bakketop over Duftenes Flod og huser en statue af Den Smilende Buddha. Dagligt valfarter munke til dette fredfyldte sted for at fremsige deres bønner.

Sejl også ad Duftenes Flod, hvor I kan nyde synet af grønne bakkedrag, pagoder, templer og gamle kongegravpladser. En anden stor seværdighed er kejser Tu Ducs grav. Det fortælles, at det tog 3.000 håndværkere tre år at opføre det storslåede mausoleum. Da det stod færdigt i 1867, lignede det mest af alt et palads i miniatureformat med smukke pavilloner og søer med lotusblomster. Tu Duc elskede stedet og tilbragte en stor del af sin fritid herude. Her fandt han fred og ro til at slappe af, fiske og skrive poesi. Officielt blev Tu Duc stedt til hvile i en gravhøj dækket af fyrretræer. Men i dag ved man, at kejseren og de enorme rigdomme, der fulgte ham i graven, ligger begravet et andet sted. Hvor, er der ingen, der ved.

Hoi An

Hoi An er en malerisk lille fiskerlandsby 30 km syd for Danang.  I det 17. og 18. århundrede blev byen kaldt Faifo og var – på linje med Macau i Kina og Melaka i Malaysia – én af Sydøstasiens vigtigste handelsbyer mod Vest. Købmænd fra Holland, Spanien, Portugal, Kina og Japan sejlede hertil for at handle silke, papir, porcelæn, krydderier, medicin, perler og meget andet.

I dag står Hoi An tilbage som et perfekt bevaret eksempel på en historisk asiatisk handelsby med atmosfærefyldte gader, farvestrålende handelshuse og gamle templer. En dybt charmerende by med en vidunderlig afslappet puls. Hoi Ans gamle bydel er så velbevaret, at den i år 2000 kom på UNESCO’s liste over Verdens Kulturarv.

Når I går rundt i de smalle gader, omgivet af smukke gamle kinesiske huse og templer, skal der ikke megen fantasi til at forstille sig tidligere tiders atmosfære. I havnen ligger store og små sejlskibe side om side. Hoi An er delt i en kinesisk og en japansk bydel, forbundet af den 400 år gamle Japanske Bro. Broen er overdækket, og huser et lille tempel. Den gamle by er spærret for motoriseret trafik, og I kan bruge mange timer på at gå rundt og kigge på de gamle bygninger, eller bare sidde på en af de hyggelige caféer og følge livet på markedspladsen.

Snak Det centrale Vietnam med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel