Rejser til Thailand

Badeferie, kultur, shopping og gastronomi i verdensklasse

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Thailand

Bangkok

Bangkok er i den grad kontrasternes by. En fascinerende blanding af traditionel og moderne thailandsk kultur, hvor munke er en naturlig del af gadebilledet, og gyldne templer lyser op i skoven af skyskrabere. Her ligger ultramoderne shoppingcentre side om side med farverige markeder og små åndehuse, hvor forretningsfolk i jakkesæt ofrer til ånderne på vej til arbejde. Eventyr venter om hvert et gadehjørne, og når sulten melder sig, er det bare at vælge, om middagen skal indtages ved et gadekøkken eller på en gourmetrestaurant på toppen af en skyskraber. Bangkok har det hele – og mere til.

Se mere om Bangkoks mange muligheder.

Badeferie i Thailand

Thailand er perfekt til badeferier under tropiske himmelstrøg. Her finder du den helt rigtige kombination af hvide sandstrande, slanke palmer og turkisblåt vand, der aldrig er koldt. Læg dertil de mange udflugtsmuligheder og strandhotellernes ekstremt høje standard, og rammerne er sat til en perfekt badeferie, hvor du hurtigt kommer væk fra hverdagen og helt ned i gear. Men så er spørgsmålet: Hvor skal ferien holdes? Både Phuket, Khao Lak, Koh Samui, Hua Hin og alle de andre badebyer har hver deres charme og personlighed. Så valget afhænger i høj grad af dine ønsker til ferien.

Læs mere om badeferie i Thailand og de forskellige steder her.

 

Thailands fantastiske hoteller

Få lande kan byste sig af at have så fantastiske hoteller som Thailand. Her er alt fra lækre strandresorts og ultra cool designhoteller til hyggelige små boutique-perler. Du kan sågar vågne op i et luksuriøst telt på en tømmerflåde i junglen, eller nyde en high tea i overdådige omgivelser på The Oriental i Bangkok, der har taget mod kongelige og berømtheder i mere end 140 år. Så der er noget for enhver smag. Kvaliteten er tilmed tårnhøj, og serviceniveauet bliver ikke bedre. Så det største problem bliver nok at vælge.

Det thailandske køkken

Det forrygende thailandske køkken er alene grund nok til at rejse til Thailand. Om du er til dampende varme karryretter, grillede fisk eller frisklavede pomelosalat, er du aldrig langt fra et godt måltid i Thailand. Hver region i landet har sit eget unikke køkken, der afspejler områdets historie, kultur og natur. Prisniveauet er næsten lige så tillokkende som retterne. I den ene ende af skalaen kan du spise dig mæt på simple gadekøkkener for få kroner. Mens selv på Bangkoks bedste restauranter kan du få gourmetoplevelser af højeste klasse til en meget fornuftig pris. Så gør som thaierne og bestil en masse forskellige retter til deling. Du vil ikke blive skuffet.

Gyldne templer i Thailand

Synet af gyldne templer møder rejsende overalt i landet. Mest kendt er nok Grand Palace og Wat Pho i Bangkok. Men der er 1.000-vis af andre fantastiske templer at vælge imellem, der ikke ser nær så mange rejsende. Wat Phra Singh og Wat Phra That Doi Suthep i Chiang Mai er også fantastiske. Tempelinteresserede kan desuden besøge mere afsidesliggende templer som Wat Phra That Lampang Luang uden for Lampang eller Wat Phra That Hariphunchai i den lille tempelby Lamphun nær Chiang Mai. Men prøv også at kigge indenfor i et af de mange andre templer overalt i landet. De er altid storslåede, og du kan meget vel være heldig, at have det hele for dig selv.

Chiang Mai og Nordthailand

Det nordlige Thailand føles som en hel anden verden end Bangkok og øerne i syd. Her hæver grønklædte bjerge sig mod himlen, og i de små landsbyer dyrkes ris på de overrislede marker. Dybere inde i skovene kan du møde et mylder af forskellige minoritetsgrupper, der stadig lever en meget traditionel tilværelse. Men selv i hovedbyen Chiang Mai, synes kulturen, arkitekturen og maden til tider mere påvirket af Laos og Burma end resten af Thailand. Det med god grund. Gennem århundreder var Chiang Mai hovedstad i det selvstændige Lanna-rige, der havde meget mere med Burma, Laos og Kina at gøre end Thailand mod syd. Først i starten af det 20. århundrede blev området indlemmet i Thailand.

Se mere om Chiang Mai og det nordlige Thailand.

Fantastiske ruinbyer i Thailand

Thailands historie er fyldt med beretninger om riger, der opstår og går til grunde igen. Om mægtige krige, om skønne prinsesser og mytiske væsener, der blander sig på både den ene og den anden side. I dag ligger utallige fantastiske ruinbyer tilbage som minde om denne farverige historie. De gamle hovedstæder Ayuthaya og Sukhothai i det centrale Thailand er et must for alle historie-interesserede. Men også mindre kendte ruinbyer som Kamphaeng Phet, Wiang Kum Kam og Si Satchanalai er et besøg værd for eventyrlystne rejsende. Det samme er de gamle stentempler fra Khmer-riget ved Phanom Rung, Phimai og Lopburi.

Se mere om det centrale Thailand.

Naturoplevelser i Nordthailand

Thailand bugner af fantastiske naturoplevelser i alle hjørner af landet. Blandt de absolutte højdepunkter er Khao Sok Nationalparken, hvor du kan vågne op i et flydende luksustelt midt i junglen Eller kigge efter elefanter, aber, næsehornsfugle og de meget sky tigere i Khao Yai. De dramatiske kystlandskaber i Phang Nga-bugten opleves bedst med båd. Mens bjergskovene nordvest for Chiang Mai er perfekte til vandreture fra få timers til flere dages varighed. Glem heller ikke de flotte vandfald i Erawan National Park eller udsigten fra toppen af Thailands højeste bjerg, Doi Inthanon. Og så er vi slet ikke begyndt på alle de mindre kendte naturområder endnu….

Thailand med børn

Thailand er det perfekte rejsemål for børnefamilier. Børnene vil uden tvivl blive fortryllet af Thailands eksotiske markeder, funklende templer og mystiske køretøjer. For slet ikke at snakke om de børnevenlige strande, mødet med elefanter eller følelsen af at udforske en ægte regnskov. Men samtidig byder Thailand på højt komfortniveau, en velfungerende infrastruktur og muligheden for at købe alt, hvad du måtte få brug for. I er heller aldrig langt fra velkendte vestlige retter, hvis der bliver behov for det. Endelig elsker thaierne børn, og I vil blive taget imod med åbne arme og lutter smil.

Sommerferie i Thailand

Thailand er perfekt i sommerferien. Men det er vigtigt at kende lidt til klimaet for at vælge det helt rigtige sted. Regnmønsteret kan ændre sig lidt år for år. Men typisk er østkysten af Sydthailand det bedste bud i vores sommerferie. Det vil sige øer som Koh Samui, koh Phangan og Ko Tao. Bangkok kan besøges hele året.

Vinterferie i Thailand

Størstedelen af Thailand er velsignet med et fantastisk klima i vores vinterhalvår. Det gælder både områder som Phuket, Krabi og Khao Lak. Men også Bangkok og Nordthailand omkring Chiang Mai.

Grupperejser til Thailand

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Oplev Thailand på en af Exodus’ mange spændende grupperejser. Særlig populær er cykelferier, der kombinere Thailand med foreksempel Cambodia, Laos eller Vietnam. Her venter der både smukke sandstrande, dybe jungler, en spændende kultur og en imødekommende lokalbefolkning. Se de mange muligheder på Exodus’ hjemmeside.

Gå til Exodus

Snak Thailand med os - tættere på dit eventyr

Pernille Heivert deler hellere end gerne ud af sin store viden om Thailand. Så tag en snak med Pernille Heivert om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Thailand.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Thailand

Tidsforskel til Thailand:
Thailand er 5 timer foran Danmark, når vi har sommertid. Men da man ikke skifter mellem sommertid og vintertid, er Thailand 6 timer foran os, når vi stiller uret tilbage til vintertid.

Flyvetid til Thailand:
Hvor lang tid tager det at flyve til Thailand? Med direkte fly kan turen klares på omkring 11 timer til Bangkok. Herfra går der fly til både Chiang Mai, Koh Samui, Phuket og de øvrige populære rejsemål i Sydthailand. Kun Hua Hin kører man typisk til fra Bangkok.

Regntid og klimaet i Thailand
Hvornår skal man rejse til Thailand? Vejret i Thailand byder på sol og varme temperaturer fra 25-31 °C året rundt. De varmeste måneder er fra marts til maj, hvor temperaturen kan snige sig endnu højere op. Bliver man overvældet af heden, kan man hoppe i bølgerne i det lækre varme badevand.

I størstedelen af landet løber regntiden fra juni til oktober. Det betyder, at vejret er ideelt fra november til marts, hvor mange rejser til Thailand for at undslippe den danske vinter. Undtagelsen er østkysten af Sydthailand med Koh Samui og de omkringliggende øer. I dette område falder tørtiden i fra februar til september, hvilket gør det til et oplagt valg i vores sommerferie. Luftfugtigheden er høj året rundt i Thailand, men den stiger yderligere op mod regntiden.

Sprog i Thailand
Der tales over 50 forskellige sprog i Thailand, men det officielle sprog er thai, der skønnes at være talt af over 80% af befolkningen. Engelsk er udbredt i turistområderne.

Valuta i Thailand:
Valutaen i Thailand er thailandske Baht (THB). Der findes både vekselbureauer og hæveautomater overalt i Thailand samt i lufthavne. Kreditkort accepteres som betalingsmiddel mange steder. Men det er altid en god ide at have kontanter på sig til køb i små butikker eller boder, hvor de ikke tager kreditkort.

Drikkepenge i Thailand:
I Thailand er det almindelig, at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren, hvis du er tilfreds med servicen. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 15-20 THB. På restauranter og barer lægges typisk 5-10% oven i regningen. En smule mere på de finere restauranter. I taxa rundes op til nærmeste runde beløb.

Vaccinationer til Thailand
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Thailand. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Thailand
Dit pas skal være gyldigt 6 måneder fra indrejsedatoen i Thailand.

Visum: Ved indrejse gives indrejsestempel med ret til 30 dages ophold for turistrejser. Til ophold ud over 30 dage skal du søge visum på en thailandsk ambassade inden rejsen. Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og MarcoPolo anbefaler altid, at du tjekker de aktuelle forhold hos Thailands ambassade. Ovenstående regler er kun gældende for danske statsborgere med dansk pas. Udenlandske statsborgere bør konsultere ambassaden. Se flere oplysninger om visum til Thailand på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Thailand
Thailand har 230 volt som i Danmark. Du kan støde på flere forskellige typer stik i Thailand, men langt fleste steder skal du bruge en adapter. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Thailand
Der findes internet og Wi-Fi på langt de fleste hoteller og caféer.

Fotografering i Thailand
Thailand byder på masser af eksotiske motiver, så medbring rigeligt med memory cards til kameraet. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Rejser du med et spejlreflekskamera, kan det anbefales at købe et polfilter. Det vil fremhæve den blå himmel og de fantastisk flotte farver i vandet langs Thailands strande. Der er gode fotohandlere i centeret MBK ved Siam Square i Bangkok.

Rejseforsikring til Thailand
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel