Naturrejse i Sydthailand

Denne rejse gennem det ukendte Sydthailand tager dig langt væk fra de populære badebyer. Her oplever du områder af landet, som kun få rejsende i Thailand finder vej til.

Naturelskere har meget at glæde sig til. Du sejler ud blandt dramatiske kystlandskaber i nationalparken Sam Roi Yot og hører om arbejdet for at redde landets dyreliv og store naturrigdomme hos en lokal organisation. Du kigger også efter elefanter og andre vilde dyr i Kui Buri National Park og udforsker mystiske mangroveskove i Chumphon Island National Park. Ved Ranong sejler du ud blandt smukke, uturistede tropeøer, inden rejsen fuldendes med et ægte jungleeventyr i Khao Sok National Park, der byder på dramatiske kalkstensbjerge, tæt regnskov og et rigt dyreliv.

Du dykker ned i områdets særlige historie. Ved Chumphon hører du om prinsen, der grundlagde Thailands moderne flåde, og i Ranong følger du i kølvandet på en af Thailands højest ærede konger. Bliv klogere på den kinesiske indflydelse på Sydthailand fra en lokal ekspert, der viser rundt i sit eget museum, og besøg en af de mest dramatisk beliggende thai-pavilloner i landet. Og så er der naturligvis maden, der er et resultat af områdets historie og beliggenhed nær havet. Det sydthailandske køkken adskiller sig væsentligt fra køkkenerne i det centrale og nordlige Thailand, og du har rig mulighed for at smage på herlighederne i løbet af rejsen.

Undervejs bor du på en perlerække af hoteller med høj komfort samt masser af personlighed og stil. Fra kolonitidscharme i Hua Hin og luksus nær Sam Roi Yot til topmoderne arkitektur i Kui Buri og en hyggelig lille oase gemt væk mellem tæt vegetation nær Ranong. Rejsen fuldendes med to nætter på en lækker lodge, der flyder på en smuk sø omkranset af høje kalkstensbjerge i hjertet af Khao Sok nationalparken.

Rejsen kan naturligvis forlænges med badeferie ved Sydthailands strande.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra resortet i Khao Sok

Dagsprogram

Fra Danmark flyver du mod Thailand.

Ved ankomsten til Bangkoks lufthavn står en chauffør klar til at køre dig et par timer sydpå til kystbyen Hua Hin. På vejen gøres stop ved organisationen Wildlife Friends Foundation Thailand, der arbejder for at beskytte Thailands store naturrigdomme. Dette gøres blandt andet ved at tage imod gibbonaber, elefanter og andre vilde dyr, der har været i fangenskab eller af den ene eller anden grund ikke kan klare sig selv i naturen. Du tilbringer en god del af dagen på centeret, hvor du hører om arbejdet med de vilde dyr samt organisationens øvrige projekter. Du nyder også en frokost på stedet og møder et par af centerets elefanter, der trods en hård fortid har fået et godt liv her. Ud på eftermiddagen fortsættes mod Hua Hin, hvor du indlogeres på Worabura; et lækkert førsteklasses hotel bygget i charmerende kolonitidsstil. Aftenen er fri til at slappe af på hotellet eller udforske Hua Hins mange caféer, restauranter og butikker på egen hånd.

Thailand - WFFT - Elefant

Ikke langt fra Hua Hin ligger et af de mest storslåede naturområder i Sydthailand. Navnet Sam Roi Yot betyder ”Tre hundrede toppe”. Navnet er meget sigende, for her hæver utallige kalkstensbjerge sig over de frodige kystlandskaber. Mellem kalkstensbjergene ligger vådområder og øde strande, og under jorden gemmer sig fantastiske huler.

Nær indgangen til parken besøger du en ananas-plantage. Her hører du om produktionen og smager på de friske ananas, der er langt mere saftige og søde end dem, vi får i Danmark. Fortsæt herfra til den lille fiskerlandsby Bang-Pu, hvor du oplever hverdagen blandt de lokale fiskere. Herfra fortsættes med båd langs kysten, hvor du har første parket til de smukke landskaber. Efter omkring 20 minutters sejlads ligger skibet til ved en smuk strand, hvorfra det er en kort gåtur til hulen Phraya Nakhon. Guiden fører dig ind i hulen til et stort kammer, hvor loftet er faldet sammen, så sollyset strømmer ind og oplyser en smuk thai-pavillon, der står midt i de rå omgivelser.

Tilbage på stranden venter en lækker frokost, hvorefter der er mulighed for en dukkert og et par timers afslapning ved den flotte strand, inden turen går mod luksusresortet Evason Hua Hin, hvor du indlogeres for natten.

Thailand - Sam Roi Yot - Phraya Nakhon Cave

Flere store oplevelser venter i dag, når du fortsætter sydpå til Kui Buri. Her besøger du en landsby og oplever, hvordan de lokale laver papir fra elefantgødning, tapper gummisaft og dyrker ananas. Et andet lokalt produkt er silke, og du får en introduktion til hele processen fra silkelarve til de eftertragtede tråde.

Efter frokost i landsbyen fortsættes til Kui Buri National Park, der er et af de bedste steder i Thailand at se vilde elefanter. Omkring 320 elefanter lever i nationalparken side om side med Thailands største bestand af den sjældne asiatiske bisonokse, kendt som gaur. Også jackaler, langur-aber, hjorte og banteng lever i parken. Det samme gør leoparder, som det dog kræver ekstremt held at se. Fuglelivet er ligeledes rigt og tæller blandt andet asiatisk gabenæb, den fasanlignende borneoildryg samt den smukke og meget farverige blåkronet ellekrage. Hvilke dyr, du ser, er naturligvis et spørgsmål om held. Men chancerne for at se elefanter er rigtig gode, og med lidt held får du også et blik af en gaur eller nogle af de andre dyr i parken. Dagen afsluttes med middag på en lokal restaurant og indlogering på det imponerende designhotel X2 Kui Buri.

Thailand - Kui Buri - Vilde elefanter

Efter morgenmaden fortsætter rejsen sydpå mod Chumphon; en tur på omkring tre timer. Her besøger du Chumphon Islands National Park, hvor en lang træbro snor sig dybt ind i mangroveskovene. Snart er du omgivet af en mystisk verden af snoede grene og filtrede rødder, der rejser sig op ad det mørke saltvand. Mangroveskove kan godt virke som et ugæstfrit sted ved første øjekast. Men faktisk er mangrover et særdeles rigt økosystem, der kan have et forbavsende rigt dyreliv både over og under vandoverfladen.

Fra mangroveskoven fortsættes til udsigtspunktet Khao Matsee, hvor du belønnes med en fantastisk 360 graders udsigt over byen og havet. Dagen slutter ved stranden Hat Sai Ri, hvor du besøger det noget atypiske mindesmærke for Prins Chumphon, der grundlagde den moderne thailandske flåde.  Herfra fortsættes til Novotel Chumphon, der ligger ud til kysten.

Thailand - Chumphon - Krom Luang Chumphon Khet Udom Sak

Turen mod Ranong fører dig til Gong-dalen, hvor man dyrker kaffebønner. Ingen kemikalier bruges i processen, og bønnerne håndristes for at give kaffen sin særlige aroma. Den mest udbredte bønne er Robusta, der er kendt for sin lidt bitre smag. Du besøger kaffeplantagen og hører om hele processen, inden turen fortsætter det sidste stykke mod et af områdets mest unikke hoteller. The Hidden Resort ligger, som navnet antyder, godt gemt mellem frodig vegetation. Dette er en ægte lille oase, og selvom du er tæt på Ranong, synes byen uendelig langt væk. Du har god tid til at nyde de skønne omgivelser, for du har tre nætter på hotellet.

Guatemala_Kaffe

Ranong er en travl grænseby mod Burma og bestemt ikke et sted, der ser ret mange udenlandske turister. Så dagens byrundtur afslører sider af Sydthailand, der adskiller sig meget fra de populære badebyer. I løbet af dagen møder du to lokale eksperter, der fortæller hver sit kapitel i områdets fascinerende historie. Først Mr. Sup, der er ejer af et historisk kinesisk hus, der nu er indrettet som museum. Mr. Sup viser rundt i huset og fortæller om den kinesiske indvandring til Sydthailand; noget der har påvirket området meget.

Herefter fortsættes til Ranongs guvernørbygning. Her bliver du budt velkommen af Mr. Kosol, der er ekspert i husets fascinerende historie. Bygningen er hverken stor eller prangende. Men bygningen og de historiske effekter indenfor rummer mange spændende historier. Dernæst fortsættes til Rattanarangsan Palace, der er en rekonstruktion af det palads, der blev opført til at tage imod Kong Chulalongkorn under hans besøg i 1890. Kong Chulalongkorn er en af de mest elskede konger i den thailandske kongerække, og sammen med sin far, anses han for at være det moderne Thailands fader. I dag rummer bygningen et museum om byen samt kongens besøg.

Dernæst venter en lækker frokost på en lokal restaurant med specialiteter fra Ranong og omegn. Efter frokost besøges fyrtårnet ved Andaman Pier, hvor du har en god udsigt over bugten fra toppen.

Dagen slutter med en hyggelig sejltur med middag langs kysten. Kong Chulalongkorn tog en lignende sejltur under sit besøg i 1890 for at udforske sit land, og dagens sejltur følger nøje den rute, kongen tog. Undervejs oplever du både mangroveskove og en lokale fiskerlandsby, mens en lækker fire-retters menu serveres ombord. Tilbage på land går turen mod hotellet.

Thailand - Ranong - Baan Tae Sue1

En afslappende dag venter, når du efter morgenmaden står til søs med kurs mod de smukke tropeøer ud for Ranong. I løbet af dagen besøger du tre øer, Koh Gum, Koh Yee Pun og Koh Khang Khaw, og der bliver rig lejlighed til at solbade, snorkle og svømme i det klare, varme vand. På Koh Gum er det værd at bestige det lille udsigtspunkt, hvorfra du belønnes med en fantastisk udsigt over havet og en halvmåneformede bugt.

Frokosten nydes undervejs, inden turen går tilbage mod Ranong og fastlandet. Her venter en helt anderledes badeoplevelse, når du besøger en varm kilde. Vandet er opvarmet af termisk aktivitet i undergrunden, og det er vidunderligt at glide ned i det varme vand omgivet af frodig vegetation. Herefter går turen tilbage til hotellet. Hvis du har lyst, er det værd at besøge byens natmarked, der altid er en sjov og folkelig affære.

Thailand - Ranong - Koh Gum

Efter en tidlig morgenmad fortsætter turen sydpå mod Khao Sok National Park. På vejen gøres stop i den mindre kendte Sri Phang Nga National Park, der byder på regnskovsklædte bjerge brusende vandfald og dramatiske kalkstensklipper. Parken er også kendt for sit rige fugleliv.

Sri Phang Nga National Park hænger sammen med Khao Sok National Park, hvor lodgen, som du skal bo på ligger. Alene ankomsten til din lodge er en stor naturoplevelse. Det sidste stykke foregår nemlig med båd over den smukke sø Chiew-Larn, der indrammes af høje, grønklædte kalkstensbjerge. Der er en rigtig god grund til, at det ikke er muligt at køre til lodgen Greenery Panvaree. Lodgen består af store bungalows, der flyder på søens vand med en forrygende udsigt over de storslåede landskaber.

Her venter en lækker frokost, og så er der tid til at nyde de skønne omgivelser på egen hånd. Din flydende terrasse indbyder til afslapning og en svømmetur. Men du kan også hoppe i en af kajakkerne og udforske søen. Ud på eftermiddagen venter en smuk sejltur til et hjørne af søen, der meget passende kaldes Lille Halong Bay efter den berømte bugt i Vietnam. Dagen slutter med middag på resortet, mens den tropiske nat sænker sig over Sydthailand.

Thailand - Greenery Panvaree Lodge - Ankomst til lodgen

Det er fantastisk at vågne til udsigten over søen, når solen rejser sig over kalkstensbjergene, og en let tåge svæver over vandet. Snart begynder duften af friskbrygget kaffe at brede sig i morgenluften som tegn på, at morgenmaden er klar. Morgenen er fri til at gøre, hvad du har lyst til. Var du ikke i kajakken i går, er der mulighed for at tage en tur i løbet af formiddagen.

Efter en afslappende morgen og en god frokost er du klar til eftermiddagens udforskning. Målet er hulen Prakarang. Først går turen til fods gennem regnskoven, hvor guiden fortæller om det fascinerende økosystem. Med held får du måske øje på en næsehornsfugl eller nogle af de andre dyr, der lever i regnskoven. Stien fører til en smuk lagune, hvorfra du fortsætter med båd til hulen. Det sidste stykke op til huleåbningen er ret stejlt. Men det er turen værd, når du træder indenfor i mørket, og guiden oplyser de smukke drypstensformationer med sin kraftige lygte.

Tilbage på resortet venter endnu en lækker middag under stjernerne. Aftenen fuldendes med en lille ceremoni, hvor levende lys sættes ud i søen.

Thailand - Khao Sok - Cheow Lan Lake

Nyd den sidste morgen på søen, inden det er tid at sejle tilbage mod fastlandet. Her står en bil klar til at køre dig mod lufthavnen i Phuket, hvor hjemrejsen begynder. Eller forlæng rejsen med badeferie i Khao Lak, Phuket, Krabi eller Koh Samui, der alle byder på vidunderlige hoteller og fantastiske strande.

Du ankommer til Danmark med bagagen fyldt af store natur- og kulturoplevelser fraThailand.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
15 jan 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra kr. 23.695
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Thailand t/r
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Privat transfer og sightseeing jf. program med privat chauffør og privat guide
 • 1 nat på Worabura i Hua Hin i Grand Deluxe-værelse
 • 1 nat på Evason nær Sam Roi Yot i Evason-værelse
 • 1 nat på X2 Kui Buri i Deluxe Pool Villa
 • 1 nat på Novotel Chumphon i Junior Suite
 • 3 nætter på The Hidden ved Ranong i Hidden Villa
 • 2 nætter på Panvaree Floating Resort i Superior-værelse
 • Daglig morgenmad
 • Frokost dag 3, 4, 7, 8, 9 og 10
 • Middag dag 4, 7, 9 og 10
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Thailand

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Thailand

Vi kender de skønneste steder i Thailand og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel