Rejser til det sydlige Thailand: Strand og luksus i Phuket, Krabi, Khao Lak, Khao Sok og på Koh Samui...

Det sydlige Thailand er et tropisk paradis af kridhvide sandstrande med svajende palmer og krystalklart vand. Her er flere steder gode snorkle – og dykkermuligheder med enestående sigtbarhed og farvestrålende koralrev. Inde i landet finder man frodige jungler med et rigt dyreliv af tigre, bjørne, vildsvin og aber. Der er også flere steder mulighed for at opleve den skønne natur på elefantryg. Det sydlige Thailand indbyder til fuldstændig afslapning i de smukkeste omgivelser man kan forestille sig.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Hua Hin og Cha Am

Langs kysten cirka 200 km syd for Bangkok ligger badebyerne Hua Hin og Cha Am. Begiver I jer lidt ind i landet, er der gode udflugtsmuligheder ved floder og i junglen. Området er desuden et paradis for golfspillere med hele syv golfbaner i umiddelbar nærhed af de to byer.

Langs Hua Hins lange, hvide sandstrande ligger hoteller for enhver smag. I byen er der utallige gode og billige restauranter med et stort udvalg, og der er et livligt nattemarked. Cha Am er i modsætning hertil nærmest et fiskerleje, så her lokker den udprægede ro på lækre hoteller direkte ved den smukke strand.

Koh Samed

Sydøst for Bangkok ud for kystbyen Rayong ligger øen Koh Samed, som er del af en nationalpark. Øens kridhvide sandstrande og klare vand kombineret med den korte afstand til Bangkok gør stedet til et populært feriemål. De fleste resorts ligger på østkysten med udsigt til solopgangen. Vejret på øen er tørt, og derfor er Koh Samed et godt rejsemål i regntiden.

Koh Chang

Tæt på den cambodianske grænse mellem en vrimmel af små øer ligger Thailands næststørste ø, Koh Chang. Lange, hvide sandstrande, et smukt hav med masser af gode dykkermuligheder, skøn natur med korte vandreruter og en dejlig tilbagelænet atmosfære har gjort øen til et berømt feriemål.

Øerne omkring Koh Chang som Koh Mak, Koh Kood og Koh Kham i Koh Chang Marine National Park er blandt de mindst besøgte tropeøer i Thailand. Disse lader sig bedst udforske ved at ø-hoppe rundt i øhavet. Drømmer I om sol, strand og vand uden at skulle dele det med alt for mange andre turister, kunne øerne øst for Bangkok meget vel være præcis, hvad I søger.

Koh Samui

Koh Samui er Thailands tredjestørste ø beliggende ud for østkysten i Den Thailandske Bugt. Øen er et ægte tropisk paradis med kilometerlange sandstrande og krystalklart vand, der altid har en dejlig temperatur. Her er frodig jungle og vældige kokosplantager.

Selv om der efterhånden er kommet mange gode hoteller til, har øen bevaret sin atmosfære. Når I lander i den charmerende lufthavn i den nordlige ende af øen, er det som at tjekke ind i paradis. De to største strande Chaweng og Lamai Beach ligger på Samuis østkyst. Den fem km lange Chaweng Beach er øens længste og smukkeste strand. Chaweng har hoteller i alle kategorier, og på hovedgaden langs stranden findes alt det, den rejsende kan få brug for under ferien. Her er utallige restauranter, barer, forretninger, dykkershops og biludlejningsselskaber.

Lige syd for Chaweng ligger Lamai Beach. Lamai er fire km lang og kan i kvalitet sagtens måle sig med Chaweng. Området omkring Lamai er knap så livligt som på Chaweng. Hvis I virkelig vil forkæle jer selv, kan Baan Taling Ngam på vestkysten og Tongsai Bay på nordspidsen varmt anbefales. Falder tiden under strandens palmer jer for lang, kan I leje en jeep eller en motorcykel og køre gennem kokosplantager til øens indre og det imponerende Na Muang-vandfald. Det er også muligt at leje en båd og sejle ud og snorkle ved nogle af de mange øer ud for kysten.

Koh Phangan

Koh Phangan er i dag, hvad Koh Samui var for 15 år siden. Øen ligger en times sejlads nord for Samui og er knap så stor som sin berømte nabo. Koh Phangan har et forrevet, skovklædt indre omgivet af hvide pulverstrande, turkisblåt vand og farvestrålende koralrev. Atmosfæren på Koh Phangan er meget afslappet og de fine sandstrande får flere og flere til at finde vej hertil. Koh Phangan er især populær blandt børnefamilier.

Koh Tao

Den lille ø Koh Tao ligger 40 km nord for Koh Phangan. Øen er omgivet af et meget rigt maritimt liv og er det perfekte sted at holde dykkerferie. De utallige dykkersteder har en enestående sigtbarhed, der tiltrækker dykkere fra hele verden. Koh Tao har en række små klippefyldte, men meget smukke, strande og emmer af Robinson Crusoe-atmosfære. Øen anbefales kun til gæster, der udelukkende vil dykke og snorkle, og der findes kun små budget- og turistklasseresorts.

Koh Phi Phi

Phi Phi-øerne hører til blandt Thailands smukkeste øer og er et populært rejsemål, når der skal slappes af i tropiske omgivelser. Turismen har dog ikke spoleret øernes enestående skønhed.

Nyd de smukke sandstrande, eller begiv jer ud på nogle fantastiske dykke- og snorkleoplevelser. Faktisk hører Koh Phi Phis dykning til blandt det bedste i Thailand. Er I mere til aktiviteter over havets overflade, kunne en kajaktur på det turkisblå vand eller klatring på øernes stejle klippesider måske friste.
Besøg også Phi Phi Le, der er ø-gruppens mindste ø. Øen er helt ubeboet og byder blandt andet på Vikingegrotten, hvor der findes hulemalerier.

Phuket

Phuket er Thailands største ø og mest kendte feriemål. Det smukke tropiske paradis ligger i Andamanhavet kun adskilt fra fastlandet af et smalt brofast stræde. Det er i høj grad Phukets lange, hvide sandstrande, svajende palmer og klare, turkisfarvede vand, der får folk fra hele verden til at besøge Phuket igen og igen.

Men øen har meget mere at tilbyde. Det klare Andamanhav indbyder til snorkling og dykning på koralrevene, som vrimler med farvestrålende fisk og andet maritimt liv. På landjorden venter bjerge og jungle på at blive udforsket, og enhver golfspiller kan få sin lyst stillet på øens mange golfbaner, som er i verdensklasse.

Koh Racha

Koh Racha Yai og Koh Racha Noi ligger cirka 20 km syd for Phuket. Begge klippeøer er dækket af kokospalmer og andre eksotiske træer. Snorklingen er helt i verdensklasse, og strandene på især Racha Yai er som taget ud af de bedste reklamer for bounty-strande. Her bor næsten ingen mennesker, og der er kun ét rigtig dejligt hotel, The Racha. Derfor er det et perfekt sted til fuldstændig afslapning.

Khao Lak og omegn

Khao Lak ligger på Thailands vestkyst med udsigt til de burmesiske tropeøer i Andamanhavet. De lange sandstrande og den frodige, grønne jungle danner ramme om denne badedestination, hvor tempoet er væsentligt lavere end på nærliggende Phuket. Strandene her er pragtfulde, og Khao Lak er desuden et glimrende udgangspunkt for ture til Similan-øerne, hvor dykningen og snorklingen er helt i topklasse. I kan også rejse ind i landet og besøge den spændende nationalpark Khao Sok, som I kan udforske på elefantryg. Det anbefales at overnatte dybt inde i nationalparken og vågne til gibbonabernes gjaldende morgensang.

Koh Lanta

Koh Lanta består af 52 øer, hvoraf 15 er en del af Koh Lanta Marine Park. Den største af øerne hedder Koh Lanta Yai. Øen ligger ganske tæt på fastlandet og kan nås enten med båd fra Ao-Nang-stranden ved Krabi eller med bil og båd via nogle af de mindre øer. Koh Lanta Yai er ca. 25 km lang, er næsten dækket af kokosplantager og har omkring 20.000 indbyggere. Koh Lanta er ganske uspoleret, og de brede, lokkende sandstrande er prydet med kokospalmer. Her er gode muligheder for vandsportsaktiviteter som snorkling og dykning. Der er flere dykkercentre, som tilbyder alt fra prøvedyk for begyndere til avancerede kurser for certificerede dykkere.

Koh Mook

Koh Mook er det perfekte sted at slappe af og nyde Sydthailands smukke natur. På denne lille charmerende ø, der ligger mellem fastlandet og Kho Ngai, er I omgivet af hav, strand og regnskov. Dagene tilbringes med at bade i det varme hav, koble af i skyggen af en palme eller blot slå sig ned på en strandrestaurant og nyde det fantastiske thailandske køkken. Aftenerne er stille, og I kan nemt hengive jer til stilheden og nyde en kølig forfriskning, alt imens solen går ned over Andamanerhavet.

En slentretur langs vejen ind til øens lille lokalsamfund er en god måde at opleve den afslappede sydthailandske folkesjæl. Fra Koh Mook er der gode udflugtsmuligheder til de omkringliggende øer. Højdepunktet er dog et besøg i Emerald Cave, en lagune i midten af en klippeø, som I kommer frem til efter en spændende svømmetur gennem en mørk grotte.

Koh Kradan

Ordet Kradan betyder planke eller surfbræt og hentyder til øens lange, smalle form. Koh Kradan er blot fire km lang og ligger omgivet af krystalklart vand, hvor tropiske fisk boltrer sig i det farverige koralrev. Smukke hvide sandstrande og tropisk jungle med kokospalmer, gummitræer og bambus dækker øens indre. Der findes ingen veje, motorkøretøjer, banker eller hæveautomater på øen. Der er med andre ord intet til at forstyrre dette ultimative tropeparadis. Det er desuden muligt at arrangere ture til de omkringliggende øer samt leje snorkel- og dykkerudstyr, hvis I vil endnu tættere på det farvestrålende liv under havets overflade.

Krabi

Området omkring Krabi byder på nogle af Thailands smukkeste og mest dramatiske landskaber. I havet brydes bølgerne mod de stejle kalkstenbjerge, der skyder op gennem det klare, turkisfarvede vand. De grønne klippeøer giver landskabet et næsten eventyragtigt præg. De mange små bugter med hver deres paradisstrand ligger som perler på en snor langs kysten til Andamanhavet. Her er alt, hvad en tropisk strandferie skal have, men de storslåede omgivelser giver lige det ekstra krydderi til oplevelsen. Krabi er perfekt for børnefamilier, da vandet er roligt og strandene børnevenlige.

Byen Krabi har ikke selv en strand, men nærliggende Ao Nang har, og en kort sejltur vil føre dig til Railay Beach, der er blandt områdets bedste. Det er kun muligt at komme til Railay med båd. Turen tager ca. 15 min fra Ao-Nang. Det giver en del aktivitet på stranden, især om morgenen. Til gengæld er stemningen mageløs, når mørket sænker sig, og bjergene bliver til skygger, og kun dønningerne høres.

Alt handler dog ikke om solbadning og snorkling i Krabi, der også tilbyder masser af spændende udflugter. På sejlture kan I udforske øerne ud for kysten, og cykler og motorcykler kan lejes til længere ekskursioner på landjorden. Mange steder tilbydes madlavningskurser, der på en sjov og lærerig måde introducerer jer til Thailands fantastiske køkken. Og så kan I jo passende afrunde dagens oplevelser med en traditionel thaimassage.

Koh Yao

Øerne Koh Yao ligger i midten af Phang Nga-bugten. Koh Yao Noi, der ligger nord for den større Koh Yao Yai, er forfriskende uspoleret. Øernes befolkning på omkring 4.000 mennesker bor i små fiskerlandsbyer, der ligger spredt rundt på øerne. Dette er et intimt og fredeligt sted for en afslappende ferie i tropiske omgivelser. Koh Yao-øerne kan nås med speedbåd fra enten Phuket eller Krabi.

Koh Kood

Koh Kood, der også er kendt som Koh Kut, ligger langt mod øst i Den Thailandske Golf, tæt på den cambodianske grænse. Selv om det er den fjerdestørste ø i Thailand, er det stadig et af de mindst udviklede steder, og øen er dækket af tæt tropisk regnskov. Dens naturlige, uberørte miljø bugner af smukke vandfald og uberørte strande.

Khao Sok Nationalpark

Khao Sok Nationalpark ligger ca. tre timers kørsel nord for Phuket og er et fantastisk naturreservat med uberørte skove, knejsende kalkstensbjerge og brusende floder, der snor sig gennem den grønne jungle. Bjergene når op i højder på 1.000 m over havets overflade, og såvel flora som fauna er ganske enestående. Her findes blandt andet verdens største blomst rafflesia og de smukke næsehornsfugle. Blandt parkens øvrige dyr kan nævnes elefanter, tigre, bjørne, vildsvin, aber og næsten 200 fuglearter. Fugle og aber ser I som regel masser af, mens det er vanskeligere at få et glimt af de store dyr.

Snak Det sydlige Thailand med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Oplevelser i det sydlige Thailand

Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel