Rejser til det nordlige Thailand

Det nordlige Thailand byder på smukke og storslåede bjerglandskaber, grønne floddale, rismarker, vandfald og smukke dale. Her er tempoet mere roligt end i det sydlige Thailand, men klimaet er lige så dejligt. Stedet er rigt på både natur og kultur. Kulturen, arkitekturen og maden er flere steder påvirket af de omkringliggende lande Laos, Burma og Yunnan i Kina. Udforsk det lokale køkken og er du modig så prøv de lokale delikatesser, som f.eks. friturestegte græshopper og silkelarver. Dyrelivet i Nordthailand er også en stor oplevelse. Her kan I se tigre, vildsvin, aber og elefanter og massevis af fuglearter. Er I til landlig idyl, uendelige rismarker og landsbyer med liv og atmosfære, er dette et rent slaraffenland.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser i det nordlige Thailand

Chiang Mai

Chiang Mai ligger i en grøn floddal på kanten af Nordthailands bjerge. Byen blev grundlagt for mere end 700 år siden og var længe hovedstad i kongeriget Lanna. Lanna-perioden var Chiang Mais ubestridte guldalder, og byen blomstrede. Kunstnere, træskærere og lærde flokkedes til byen, hvor templer i hundredvis og prægtige paladser så dagens lys. Man havde ikke megen kontakt med det centrale Thailand, og af samme grund blev kulturen, arkitekturen og sågar maden i Chiang Mai i højere grad inspireret af Laos, Yunnan i Kina og det nærliggende Burma.

Ved første øjekast kan det forekomme, at byens gamle sjæl er forsvundet under den hastige modernisering, som Chiang Mai har været igennem i de sidste 30 år. Men dette er langt fra tilfældet. Chiang Mais indbyggere er stolte af deres historie, og byens kulturelle hjerte banker stadig kraftigt under den moderne overflade. Folk i denne del af Thailand taler eksempelvis deres helt egen dialekt, og lokale egnsretter figurerer i stort tal på byens menukort. Den gamle bymur og voldgrav omkranser endnu den indre by, og de buddhistiske munke går stadig deres morgenrunde i Chiang Mais gader ved morgengry, som de har gjort det i århundreder. Få andre byer i Thailand formår at kombinere det moderne og traditionelle Thailand på så omfattende og charmerende vis som Chiang Mai.

Rundt om Chiang Mai ligger nogle af Thailands smukkeste landskaber. Lige uden for bygrænsen rejser Nordthailands kølige bjerge sig op mod den burmesiske grænse, og mod syd og øst strækker rismarkerne sig så langt, øjet kan se. I de utallige små landsbyer går livet i et helt andet tempo end i storbyen, og både thaier og et væld af forskellige minoritetsgrupper gør dette område til et af landets mest spændende, eksotiske og farverige. På mange måder rummer Nordthailand hele essensen af Thailand, og Chiang Mai er det perfekte udgangspunkt for alle herlighederne.

Chiang Rai og Den Gyldne Trekant

Chiang Rai ligger smukt omringet af et stort, frodigt og kuperet opland, der er præget af vilde floder, rismarker, vandfald og små minoritetslandsbyer. Byen er væsentligt mindre end Chiang Mai, og her er langt færre turister. Det betyder dog på ingen måde, at her ikke er noget at se. Tværtimod byder Chiang Rai på adskillige smukke templer fyldt med spændende og farverige historier.

Mange Thailand-kendere anser endda natmarkedet i Chiang Rai for at være væsentligt bedre end det berømte marked i Chiang Mai. Det er blandt andet her, eventyrlystne gourmet-rejsende kan finde lokale specialiteter såsom friturestegte græshopper og silkelarver.

Rigtig mange kommer til Chiang Rai for at opleve Den Gyldne Trekant, hvor Thailand, Burma og Laos mødes. Dette er en glimrende tur, men området har meget mere at byde på. Bjergene omkring Chiang Rai er som skabt til naturoplevelser, og området er rigt på spændende landsbyer og farverige minoritetsgrupper.

Mae Hong Son

Byen Mae Hong Son ligger tæt på grænsen til Burma i en meget smuk dal omgivet af høje, grønne bjerge og med en lille sø midt i byen. En stor del af befolkningen er af burmesisk oprindelse, hvilket kommer til udtryk i byens arkitektur og befolkningens levevis. På byens marked er det eksempelvis almindeligt at opleve bjergstammefolk, der kommer til byen for at sælge deres grøntsager og kunsthåndværk.

Mae Sod

Den lille by Mae Sod ligger klos op ad den burmesiske grænse. Byen er indfaldsport til Karen-folkets rige, hvor kvinderne er fantastiske vævere, mens mændene er kendt for deres evner som mahout’er, hvilket betyder elefantførere.

Selve Mae Sod har ikke så meget at byde på, men området har skønne bjerge, dybe dale og landets største vandfald Tee Loi Su.

Pai

Vejen til Pai blev bygget af japanerne under Anden Verdenskrig i deres fremstød mod Burma. Pai er en lille by med træhuse og er i dag mest af alt et praktisk sted at stoppe på jeres vej til eller fra Mae Hong Son til Chiang Mai. Byens største trækplaster er landskabet omkring byen. Her finder I uspoleret skov, tordnende vandfald, enorme kalkstenshuler og små traditionelle bjerglandsbyer. Byen er med andre ord et ideelt udgangspunkt for længere ture ud i det fantastiske bjerglandskab.

Nan

Nan ligger 280 km nord for Sukhothai og cirka 200 km syd for Chiang Rai. Byen ligger tæt på grænsen til Laos og er kun meget lidt besøgt af turister. Højdepunkterne i Nan omfatter templerne Wat Phumin og Wat Phra That Chang Kham. Interesserer I jer for områdets historie, så læg også vejen forbi Nan Museum.

I nærheden af Nan ligger nationalparken Doi Phu Kha National Park samt flere fredelige etniske landsbyer, herunder Nong Bua. Her finder I et tempel med vægmalerier malet af den thailandske Lue-befolkningen, der har gjort Nan til deres hjem.

Snak Det nordlige Thailand med os - tættere på dit eventyr

Bettina Toldbod deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel