Rejser til Bangkok og det centrale Thailand

Bangkok er i høj grad kontrasternes by. En unik by med en fantastisk energi, der tager pusten fra de fleste. For foden af skyskrabere glimter farvestrålende templer i solen, og fra de mange små madboder blander en liflig duft af karry, ingefær og citrongræs sig med byens øvrige dufte. Langs floden velsigner bådsmænd deres små piskerisbåde med blomsterkranse, inden de begiver sig ind og ud mellem flodens mylder af færger og karavaner af rispramme. Orangeklædte munke vandrer gennem topmoderne shoppingcentre, ånder beskytter alt fra banker til private huse, og sågar en elefant ser man af og til vandre gennem et af byens store vejkryds. Bangkok er en by for alle sanser, og det er en by, hvor man aldrig keder sig. Så det er bare at kaste sig ud i mylderet og lade sig forføre af Bangkoks eksotiske puls og energi.

Uden for Bangkok venter en helt anden verden, der let lader sig udforske fra storbyen. Besøg eksempelvis Kwai-floden, der byder på storslået natur og naturligvis den berømte bro over Floden Kwai fra Anden Verdenskrig. Eller dyk længere tilbage i historien i Thailands to første hovedstæder Ayuthaya og Sukhothai, der i dag er blandt de mest imponerende ruinbyer i Sydøstasien. Helt andre oplevelser venter i nationalparken Khao Yak, der byder på mægtige vandfald og et særdeles rigt dyreliv.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Tips til de bedste oplevelser i Bangkok og det centrale Thailand

Vægmalerierne i Grand Palace

Næsten alle rejsende til Bangkok ser Grand Palace. Men næsten alle fokuserer udelukkende på de overdådige tempelbygninger og overser derved et af kompleksets smukkeste skatte. Langs indersiden af ydermuren fortæller en lang serie af vægmalerier en klassisk historie om en krig mellem guder, gamle ritualer, magiske våben og frygtelige dæmoner. Men det er også historien om en bortført prinsesse, der har spillet en hel central rolle i mange asiatiske kulturer i mere end 2.500 år.

Bangkoks floder og klonger

Før bilernes indtog var Bangkok fyldt med kanaler ligesom Venedig, og i nogle dele af byen foregår transport stadig med båd. En af de bedste oplevelser i Bangkok er at hoppe på en af de mange flodbåde, der sejler op og ned ad Chao Phraya-floden. Fra båden oplever du livet langs floden og passerer blandt andet Wat Arun, Wat Pho, Chinatown og Grand Palace. Men vil du virkelig ind under huden på Bangkok, bør du tage en guidet sejltur ad de små kanaler kaldet klonger, der gennemskærer bydelen Thonburi på den anden side af floden.

Den forgyldte buddha i Bangkoks Chinatown

Hop af flodbåden ved stoppestedet Rachawongse og gå 100 meter væk fra floden. Snart er du omgivet af Chinatowns hektiske mylder af mennesker. Denne bydel adskiller sig væsentligt fra resten af byen. Butikkerne er anderledes, skilte står på kinesisk, og gadekøkkenerne lokker med kinesiske specialiteter. Sørg for at kaste dig ud i mylderet og udforske de helt små gyder væk fra de trafikerede hovedveje Thanon Charoen Krung og Thanon Yaowarat. Midt i kaosset ligger templet Wat Traimit, der gemmer på en fantastisk skat. I 1950’erne tabte man en uanseelig Buddha-statue i stuk ned i en mudderpøl. Statuen gik i stykker, og indeni fandt man en 800 går gammel Buddha-statue lavet af 5,5 tons rent guld. Den Buddha kan i dag ses i Wat Traimit.

Shopping i Bangkok

Bangkok er en af verdens bedste byer at shoppe i. Det gigantiske Weekend Market i Chatuchak – der kun har lukket mandag og tirsdag – byder på tusindvis af boder med alt fra spisepinde til stegte kyllinger. Det er sjovt, billigt og farverigt. For bedre kvalitet og internationale mærker er området omkring Siam Square dog et bedre bud. Her ligger gigantiske shoppingcentre og hundredevis af små butikker med tøj, elektronik, boligindretning, bøger og alt muligt andet. Centeret MBK er godt til billigt tøj og elektronik. Discovery Centre og Siam Centre har kendte brands, mens Siam Paragon er stedet at shoppe luksusmærker og bøger på engelsk. World Trade Centre lidt længere nede ad gaden byder på lidt af det hele samlet under ét tag.

Floden Kwai

Floden Kwai er uløselig forbundet med Anden Verdenskrig, hvor vestlige krigsfanger blev sat til at bygge en jernbane mod Burma. I dag fortæller både museer, kirkegårde og naturligvis den berømte bro over Floden Kwai historien om de hårde strabadser. Men området har meget mere at byde på. Landskaberne her er blandt de smukkeste i Thailand med jungleklædte kalkstensbjerge, hellige grotter og brusende vandfald. Særlig smuk er Erawan National Park med sine turkisblå vandfald omgivet af tæt regnskov. Husk badetøj!

Ayuthaya med båd eller på cykel

Sydøstasiens mest storslåede og magtfulde byer med et blomstrende handelsliv. Også byens åndelige liv og kunst blomstrede, og smukke paladser og storslåede templer blev rejst overalt i den store hovedstad. Det hele endte dog brat, da burmeserne invaderede Siam i 1767 og lagde Ayuthaya i ruiner. Ayuthaya formåede aldrig at rejse sig igen, og i dag ses ruinerne af den tidligere så prægtige by overalt i landskaberne. To-dages ture på smukt restaurerede rispramme går op ad floden fra Bangkok til Ayuthaya og er en meget stemningsfuld måde at opleve området på. Men ruinbyen kan også udforskes i bil og på cykel på en guidet dagstur fra Bangkok.

Sukhothai

Der var i Sukhothai at kimen til Thailand blev lagt. Her opstod i det 13. og 14. århundrede en rig og blomstrende kongestat, der blev landets første hovedstad. Mange thaier anser Sukhothai-perioden for at være landets første rigtige guldalder, og rigtig meget af det, vi dag forbinder med thailandsk kultur, blev udviklet her. Ruinerne af den gamle by ligger spredt ud over et meget stort område. Så det er værd at udforske ruinbyen på cykel med en lokalkendt guide, der kan bringe den smukke, gamle by til live.

Elefanter og vandfald i Khao Yai National Park

Khao Yai er en af Thailands bedst bevarede hemmeligheder. Dette enorme område med tæt jungle og smukke vandfald udgør landets ældste nationalpark, og mellem de høje regnskovstræer lever en større variation af dyr og planter end i nogen anden nationalpark i Thailand. Dette er et af de bedste steder i Thailand at kigge efter aber, næsehornsfugle og sågar vilde elefanter, der ofte samler sig langs vejene sidst på eftermiddagen. Hjorte af forskellig art græsser i de åbne områder, firben soler sig på grene, og hver aften letter millioner af flagermus på samme tid fra deres huler og flakser ud i natten på deres natlige jagt efter føde. Men først skal de forbi de mange rovfugle, der venter uden for hulen. Også tigere lever i skoven, om end det kræver meget stort held at se dem.

Isaan

Isaan, som er den nordøstlige del af Thailand, er den mindst besøgte, hvilket er en skam, da denne del af landet er blandt de mest spændende kulturelle områder i Thailand. Dele af Isaan var i sin tid underlagt khmerkongerne i Angkor, og Isaan er derfor et rigtig godt sted at opleve resterne af den gamle khmerkultur. I kan blandt andet glæde jer til at besøge tempelkomplekserne Prasat Hin Phimai, Prasat Phanom Wan og Prasat Phanom Rung.

Isaans befolkning har altid været afgrænset fra sine naboer i Laos, Cambodia og Thailand, da de har bjergene mod vest, Mekong-floden mod nordøst og havet mod syd. Dette har resulteret i en stærk nationalfølelse og et stærkt lokalsprog; isaan. At rejse i Isaan er som at tage 20-25 år tilbage i tiden, for udviklingen synes i denne del af Thailand at være gået i stå. Infrastrukturen er ikke så god som i resten af Thailand, og sprogbarrieren er stor, men befolkningen er venlig og imødekommende.

Udvalgte hoteller i Bangkok og det centrale Thailand

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv. Her kan du se et par af vores foretrukne hoteller i Bangkok og Det Centrale Thailand. Men vi har mange flere.

Snak Bangkok og det centrale Thailand med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Bangkok og det centrale Thailand. Så tag en snak med Margit Jensen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Bangkok og det centrale Thailand.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel