Rejser til Bangkok og det centrale Thailand

Oplev Bangkoks energifyldte og eksotiske puls og den verden af kontraster den thailandske hovedstad bugner af. Byen er en skøn blanding af skyskrabere og templer, farverrig og stærk mad, buddha-statuer og messende munke, elefanter midt i byen og larm fra biltrafik og de karakteristiske tuk tuks. Tempoet er hektisk og levende og de mange templer, med Grand Palace som den største attraktion, tilfører byen et fortryllende drys mystik. Flyd rundt på byens floder og observér livet i byens gader, tag på shopping eller nyd byens mange restauranter, barer, natklubber og gadeboder.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser i Bangkok og det centrale Thailand

Bangkok

Bangkok er en by for alle sanser, og det er en by, hvor I aldrig keder jer. Så det er bare at kaste sig ud i mylderet og lade sig forføre af Bangkoks eksotiske puls og energi.

Bangkok er i høj grad kontrasternes by. For foden af himmelstræbende skyskrabere glimter farvestrålende templer i solen, og fra de mange små gadekøkkener og madboder blander en liflig duft af karry, ingefær og citrongræs sig med byens øvrige dufte. Langs floden velsigner bådsmænd deres små piskerisbåde med blomsterkranse, inden de begiver sig ind og ud mellem flodens mylder af færger og karavaner af rispramme. Nyd også det særprægede syn af orangeklædte munke, der slentrer gennem shoppingcentre, og en elefant, der vandrer gennem et af byens store vejkryds.

Ayutthaya

Ayutthaya var hovedstad i Thailand eller Siam, som det hed dengang fra år 1350 til 1767. I sine velmagtsdage var byen en af Sydøstasiens største, mest storslåede og mest magtfulde byer med et blomstrende handels- og kulturliv. Også byens åndelige liv og kunst blomstrede, og smukke paladser og storslåede templer blev rejst overalt i den store hovedstad.

Det hele endte dog brat, da burmeserne invaderede Siam i 1767 og lagde Ayutthaya i ruiner. Ayutthaya formåede aldrig at rejse sig igen, og i dag er den en hyggelig, lille thailandsk provinsby med store, åbne grønne områder. Overalt i landskabet ses ruinerne af den tidligere så prægtige hovedstad. I dag er Ayutthaya optaget på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv.

Sukhothai

I det 13. og 14. århundrede opstod der i Sukhothai en kongestat, der skulle vise sig at blive det første rigtige thailandske rige. Sukhothai voksede hurtigt, og enorme tempelbygninger, himmelstræbende stupaer og kolossale buddhastatuer blev rejst i den prægtige hovedstad. Rundt om byen strakte rismarkerne sig så langt øjet rakte, og bønder bragte dagligt friske forsyninger ind til byen. Dette var en tid med overflod, som i en berømt inskription beskrives med ordene: ”Folk er glade. Vandene er fyldt med fisk, og på markerne står ris”. Også kunstnere fra nær og fjern flokkedes til kongebyen. Kulturen blomstrede, og kimen blev lagt til meget af det, man i dag anser som ægte thaikultur.

Men intet varer evigt. Byen faldt, og en ny hovedstad blev bygget ved Ayutthaya længere mod syd. I dag står ruinerne af Sukhothai tilbage som minder om den periode i Thailands historie, mange thaier anser som landets kulturelle guldalder. Andre ruinbyer fra samme periode ligger rundt om i landskabet. Den største af disse satellitbyer er Si Sachanalai, der ser væsentligt færre turister end Sukhothai.

Kanchanaburi

Mange steder i Thailand er jorden dækket af marker, hvor lokale bønder dyrker ris og sukkerrør, men jo længere vestpå I kommer, jo vildere og mere ufremkommeligt bliver terrænet.

I regionen Kanchanaburi afløses de velplejede marker af jungleklædte kalkstensbjerge, hellige grotter og brusende vandfald. Regionen blev udødeliggjort i David Leans film ”Broen over floden Kwai” efter Pierre Boulles roman fra 1952. Mange minder fra krigens tid står endnu, og sammen med den smukke natur gør de Kanchanaburi til en meget spændende destination.

Khao Yai National Park

Khao Yai er en af Thailands bedst bevarede hemmeligheder. Dette enorme område med tæt og uberørt jungle udgør landets ældste og mest spændende nationalpark. Mellem de høje regnskovstræer lever en større variation af dyr og planter end i nogen anden nationalpark i Thailand. Ædle træsorter vokser side om side med vilde orkidéer i hundredvis, og fra trækronerne blander gibbonabernes morgensang sig med fuglekvidderet fra skovens store bestand af fugle. Her kan I opleve store næsehornsfugle, der glider over trækronerne på jagt efter modne figner, og hver aften letter millioner af flagermus på samme tid fra deres huler og flakser ud i tropenatten på jagt efter føde.

I skovbunden findes helt andre dyr. Hjorte af forskellig art græsser i de åbne områder, firben soler sig på grene, og dybt inde i hjertet af nationalparken holder skovens ubestridte konger til. I de varme timer midt på dagen søger thailands største bestand af vilde elefanter skygge på ufremkommelige skovstier mellem træerne, men i skumringen bringer deres daglige vandringer dem ofte helt ud til de større veje, der fører gennem parken. Naturligvis kræver det held at se en vild elefant, men chancerne er væsentligt større her end de fleste andre steder i landet. Også tigre og mindre kattedyr lurer mellem træerne, men at se det prægtige kattedyr i sine naturlige omgivelser er kun meget få mennesker forundt. Derimod er alle garanteret fantastiske landskaber med skovklædte bjerge, vældige regnskovstræer og spektakulære vandfald, der indbyder til en svømmetur.

Isaan

Isaan, som er den nordøstlige del af Thailand, er den mindst besøgte, hvilket er en skam, da denne del af landet er blandt de mest spændende kulturelle områder i Thailand. Dele af Isaan var i sin tid underlagt khmerkongerne i Angkor, og Isaan er derfor et rigtig godt sted at opleve resterne af den gamle khmerkultur. I kan blandt andet glæde jer til at besøge tempelkomplekserne Prasat Hin Phimai, Prasat Phanom Wan og Prasat Phanom Rung.

Isaans befolkning har altid været afgrænset fra sine naboer i Laos, Cambodia og Thailand, da de har bjergene mod vest, Mekong-floden mod nordøst og havet mod syd. Dette har resulteret i en stærk nationalfølelse og et stærkt lokalsprog; isaan. At rejse i Isaan er som at tage 20-25 år tilbage i tiden, for udviklingen synes i denne del af Thailand at være gået i stå. Infrastrukturen er ikke så god som i resten af Thailand, og sprogbarrieren er stor, men befolkningen er venlig og imødekommende.

Snak Bangkok og det centrale Thailand med os - tættere på dit eventyr

Pernille Heivert deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel