Badeferie i Thailand: Phuket, Krabi, Khao Lak, Koh Samui...

Thailand har alt, hvad der hører sig en perfekt badeferie til. Her finder du den helt rigtige kombination af hvide sandstrande, slanke palmer og turkisblåt vand, der altid har den helt rigtige temperatur. Strandhotellerne er i sand verdensklasse, og du finder alt fra små boutiquehoteller og poolvillaer på stranden til store resorts med masser af faciliteter. Hvert hotel har sin helt egen personlighed og karakter. Men alle byder de på en fantastisk service og masser af forkælelse i tropiske omgivelser.

Også når det kommer til valget af rejsemål, har det sydlige Thailand noget for enhver smag. Er du til lækre strande og masser af folkeliv er Phuket, Koh Samui og Hua Hin måske sagen. Foretrækker du lidt mere fred og ro, kunne Khao Lak og Koh Phangan være et bud. Er snorkling vigtigt er Koh Phi Phi eller Koh Tao oplagte. Så valget afhænger i høj grad af dine ønsker til ferien. Heldigvis kender vores rejsekonsulenter Thailand indgående, og de kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige hotel til dig.

Du kan kombinere din badeferie i Thailand med flere spændende oplevelser. I Khao Sok Nationalparken kan du overnatte i luksustelte i junglen og udforske skovens vilde natur. Du kan sågar vågne op i et flydende luksustelt på en sø omgivet af regnskovsklædte bjerge. Du kan også stå til søs på et lille træskib og sejle mellem småøer og koralrev. Eller tag et par dage i Bangkok på vejen og nyd storbyens glæder.

Mulighederne er mange. Men det eneste du skal gøre, er at fortælle os, hvad du drømme om. Så ordner vi resten.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Tips til de bedste oplevelser i Sydthailand:

Snorkling og dykning i Thailand

Thailand byder på fantastisk snorkling og dykning – hvis man vel at mærke ved, hvor man skal hoppe i vandet. Der er sjældent god dykning direkte fra stranden i Thailand, hvorfor det ofte er nødvendigt at tage med båd for at nå de bedste koralrev. Blandt de absolut bedste områder er Similan Islands nord for Khao Lak og Phuket. Langs samme kyst er der også god snorkling omkring Koh Phi Phi og en række af de andre småøer. Langs østkysten er Koh Tao uden sammenlignet det mest populære sted at dykke og snorkle. Men der findes også gode koralrev andre steder.

Jungleeventyr på Elephant Hills i Khao Sok

Forestil dig at vågne op til lyden af junglen i et stort safaritelt. Morgenmaden står allerede klar, og bagefter venter flere eventyr i junglen. Måske en vandretur med guide, eller en sejltur i kajak på søen omgivet af forrevne kalkstensbjerge. Eller hjælp til med at fodre elefanterne og give dem bad. Junglelejren Elephant Hills er en stor oplevelse for naturelskere i alle aldre, og da Khao Sok Nationalparken kun ligger et par timers kørsel fra de populære strande i Krabi, Khao Lak og på Phuket, er det oplagt at kombinere badeferien med et ægte jungleeventyr.

Se forslag på rejse med ophold på Elephant Hills.

4-dages sejltur på Andamanhavet

Drømmer du også om at stå til søs og udforske eksotiske kyster? Men har du hverken det rigtige skib eller den rette sømandserfaring? Så er turene med det traditionelle sejlskib Suwan Macha den perfekte mulighed. Skibet har kun plads til 10 passagerer, hvilket sikrer en afslappet og meget personlig stemning ombord. Over fire dage sejler du fra Phuket via Phang Nga-bugtens klippeformationer og Krabi til Koh Phi Phi. Her udforsker du Thailands måske smukkeste tropeøer, inden turen går tilbage til Phuket. Undervejs ligger du til ved små tropeøer og snorkler ved smukke koralrev. Kahytterne ombord er simple. Men følelsen af eventyr er intakt!

Phuket

Phuket er Thailands ferieø nummer ét. Men det er der en god grund til. Strandene er lige så flotte som på postkortene, og langs kysten ligger det ene fantastiske hotel efter det andet. Væk fra kysten venter lokale markeder og funklende templer på at blive udforsket, og overalt finder du gode restauranter og hyggelige små caféer. Phuket er også et godt udgangspunkt for sejlture. Det kunne være til dykker- og snorkleture til Similan Island eller en dagstur til Koh Phi Phi, der er en stærk kandidat til titlen som Thailands smukkeste ø. Du kan opleve den smukke skærgård i Phang Nga National Park. Eller du kan finde den bedste liggestol på stranden og komme helt ned i gear, hvis du foretrækker det. Valget er dit.

Khao Lak

Khao Lak ligger på Thailands vestkyst med udsigt til de burmesiske tropeøer i Andamanhavet. De lange sandstrande og den frodige, grønne jungle danner ramme om denne badedestination, hvor tempoet er væsentligt lavere end på nærliggende Phuket. Strandene her er pragtfulde, og nogle af Thailands bedste luksushoteller ligger langs denne kyst. Khao Lak er desuden et glimrende udgangspunkt for ture til Similan-øerne, hvor dykningen og snorklingen er helt i topklasse.

Hua Hin

Hua Hin ligger blot tre til fire timers kørsel fra Bangkok, hvilket har gjort byen til et populært feriested for både rejsende og thaier. Sågar det thailandske kongehus har haft Hua Hin som sit foretrukne feriested i generationer, hvilket siger noget om byens kvaliteter. Hoteller i alle prisklasser ligger langs den lange hvide strand, og bag dem bugner byen af restauranter, butikker og caféer. Foretrækker du masser af folkeliv, er Hua Hin perfekt. Men er du mere til fred og ro, ligger der mange lækre hoteller uden for Hua Hin, der byder på afslapning i mere rolige omgivelser. Fra Hua Hin kan du blandt andet besøge det gamle kongepalads, og der er flere spændende nationalparker i området.

Koh Samui

Koh Samui er Thailands tredjestørste ø beliggende ud for østkysten i Den Thailandske Bugt. Øen er et ægte tropisk paradis med kilometerlange sandstrande og krystalklart vand, der altid har en dejlig temperatur. Her er frodig jungle og vældige kokosplantager.

Selv om der efterhånden er kommet mange gode hoteller til, har øen bevaret sin atmosfære. Når I lander i den charmerende lufthavn i den nordlige ende af øen, er det som at tjekke ind i paradis. De to største strande Chaweng og Lamai Beach ligger på Samuis østkyst. Den fem km lange Chaweng Beach er øens længste og smukkeste strand. Chaweng har hoteller i alle kategorier, og på hovedgaden langs stranden findes alt det, den rejsende kan få brug for under ferien. Her er utallige restauranter, barer, forretninger, dykkershops og biludlejningsselskaber.

Lige syd for Chaweng ligger Lamai Beach. Lamai er fire km lang og kan i kvalitet sagtens måle sig med Chaweng. Området omkring Lamai er knap så livligt som på Chaweng. Hvis I virkelig vil forkæle jer selv, kan Baan Taling Ngam på vestkysten og Tongsai Bay på nordspidsen varmt anbefales. Falder tiden under strandens palmer jer for lang, kan I leje en jeep eller en motorcykel og køre gennem kokosplantager til øens indre og det imponerende Na Muang-vandfald. Det er også muligt at leje en båd og sejle ud og snorkle ved nogle af de mange øer ud for kysten.

Krabi

Området omkring Krabi byder på nogle af Thailands smukkeste og mest dramatiske landskaber. I havet brydes bølgerne mod de stejle kalkstenbjerge, der skyder op gennem det klare, turkisfarvede vand. De grønne klippeøer giver landskabet et næsten eventyragtigt præg. De mange små bugter med hver deres paradisstrand ligger som perler på en snor langs kysten til Andamanhavet. Her er alt, hvad en tropisk strandferie skal have, men de storslåede omgivelser giver lige det ekstra krydderi til oplevelsen. Krabi er perfekt for børnefamilier, da vandet er roligt og strandene børnevenlige.

Byen Krabi har ikke selv en strand, men nærliggende Ao Nang har, og en kort sejltur vil føre dig til Railay Beach, der er blandt områdets bedste. Det er kun muligt at komme til Railay med båd. Turen tager ca. 15 min fra Ao-Nang. Det giver en del aktivitet på stranden, især om morgenen. Til gengæld er stemningen mageløs, når mørket sænker sig, og bjergene bliver til skygger, og kun dønningerne høres.

Alt handler dog ikke om solbadning og snorkling i Krabi, der også tilbyder masser af spændende udflugter. På sejlture kan I udforske øerne ud for kysten, og cykler og motorcykler kan lejes til længere ekskursioner på landjorden. Mange steder tilbydes madlavningskurser, der på en sjov og lærerig måde introducerer jer til Thailands fantastiske køkken. Og så kan I jo passende afrunde dagens oplevelser med en traditionel thaimassage.

Koh Chang

Tæt på den cambodianske grænse mellem en vrimmel af små øer ligger Thailands næststørste ø, Koh Chang. Lange, hvide sandstrande, et smukt hav med masser af gode dykkermuligheder, skøn natur med korte vandreruter og en dejlig tilbagelænet atmosfære har gjort øen til et berømt feriemål. Øerne omkring Koh Chang som Koh Mak, Koh Kood og Koh Kham i Koh Chang Marine National Park er blandt de mindst besøgte tropeøer i Thailand. Disse lader sig bedst udforske ved at ø-hoppe rundt i øhavet. Drømmer I om sol, strand og vand uden at skulle dele det med alt for mange andre turister, kunne øerne øst for Bangkok meget vel være præcis, hvad I søger.

Koh Phangan

Koh Phangan er i dag, hvad Koh Samui var for 15 år siden. Øen ligger en times sejlads nord for Samui og er knap så stor som sin berømte nabo. Koh Phangan har et forrevet, skovklædt indre omgivet af hvide pulverstrande, turkisblåt vand og farvestrålende koralrev. Atmosfæren på Koh Phangan er meget afslappet og de fine sandstrande får flere og flere til at finde vej hertil. Koh Phangan er især populær blandt børnefamilier.

Koh Tao

Den lille ø Koh Tao ligger 40 km nord for Koh Phangan. Øen er omgivet af et meget rigt maritimt liv og er det perfekte sted at holde dykkerferie. De utallige dykkersteder har en enestående sigtbarhed, der tiltrækker dykkere fra hele verden. Koh Tao har en række små klippefyldte, men meget smukke, strande og emmer af Robinson Crusoe-atmosfære. Øen anbefales kun til gæster, der udelukkende vil dykke og snorkle, og der findes kun små budget- og turistklasseresorts.

Koh Phi Phi

Phi Phi-øerne hører til blandt Thailands smukkeste øer og er et populært rejsemål, når der skal slappes af i tropiske omgivelser. Turismen har dog ikke spoleret øernes enestående skønhed.

Nyd de smukke sandstrande, eller begiv jer ud på nogle fantastiske dykke- og snorkleoplevelser. Faktisk hører Koh Phi Phis dykning til blandt det bedste i Thailand. Er I mere til aktiviteter over havets overflade, kunne en kajaktur på det turkisblå vand eller klatring på øernes stejle klippesider måske friste.
Besøg også Phi Phi Le, der er ø-gruppens mindste ø. Øen er helt ubeboet og byder blandt andet på Vikingegrotten, hvor der findes hulemalerier.

Koh Racha

Koh Racha Yai og Koh Racha Noi ligger cirka 20 km syd for Phuket. Begge klippeøer er dækket af kokospalmer og andre eksotiske træer. Snorklingen er helt i verdensklasse, og strandene på især Racha Yai er som taget ud af de bedste reklamer for bounty-strande. Her bor næsten ingen mennesker, og der er kun ét rigtig dejligt hotel, The Racha. Derfor er det et perfekt sted til fuldstændig afslapning.

Koh Lanta

Koh Lanta består af 52 øer, hvoraf 15 er en del af Koh Lanta Marine Park. Den største af øerne hedder Koh Lanta Yai. Øen ligger ganske tæt på fastlandet og kan nås enten med båd fra Ao-Nang-stranden ved Krabi eller med bil og båd via nogle af de mindre øer. Koh Lanta Yai er ca. 25 km lang, er næsten dækket af kokosplantager og har omkring 20.000 indbyggere. Koh Lanta er ganske uspoleret, og de brede, lokkende sandstrande er prydet med kokospalmer. Her er gode muligheder for vandsportsaktiviteter som snorkling og dykning. Der er flere dykkercentre, som tilbyder alt fra prøvedyk for begyndere til avancerede kurser for certificerede dykkere.

Koh Mook

Koh Mook er det perfekte sted at slappe af og nyde Sydthailands smukke natur. På denne lille charmerende ø, der ligger mellem fastlandet og Kho Ngai, er I omgivet af hav, strand og regnskov. Dagene tilbringes med at bade i det varme hav, koble af i skyggen af en palme eller blot slå sig ned på en strandrestaurant og nyde det fantastiske thailandske køkken. Aftenerne er stille, og I kan nemt hengive jer til stilheden og nyde en kølig forfriskning, alt imens solen går ned over Andamanerhavet.

En slentretur langs vejen ind til øens lille lokalsamfund er en god måde at opleve den afslappede sydthailandske folkesjæl. Fra Koh Mook er der gode udflugtsmuligheder til de omkringliggende øer. Højdepunktet er dog et besøg i Emerald Cave, en lagune i midten af en klippeø, som I kommer frem til efter en spændende svømmetur gennem en mørk grotte.

Koh Kradan

Ordet Kradan betyder planke eller surfbræt og hentyder til øens lange, smalle form. Koh Kradan er blot fire km lang og ligger omgivet af krystalklart vand, hvor tropiske fisk boltrer sig i det farverige koralrev. Smukke hvide sandstrande og tropisk jungle med kokospalmer, gummitræer og bambus dækker øens indre. Der findes ingen veje, motorkøretøjer, banker eller hæveautomater på øen. Der er med andre ord intet til at forstyrre dette ultimative tropeparadis. Det er desuden muligt at arrangere ture til de omkringliggende øer samt leje snorkel- og dykkerudstyr, hvis I vil endnu tættere på det farvestrålende liv under havets overflade.

Koh Yao

Øerne Koh Yao ligger i midten af Phang Nga-bugten. Koh Yao Noi, der ligger nord for den større Koh Yao Yai, er forfriskende uspoleret. Øernes befolkning på omkring 4.000 mennesker bor i små fiskerlandsbyer, der ligger spredt rundt på øerne. Dette er et intimt og fredeligt sted for en afslappende ferie i tropiske omgivelser. Koh Yao-øerne kan nås med speedbåd fra enten Phuket eller Krabi.

Koh Kood

Koh Kood, der også er kendt som Koh Kut, ligger langt mod øst i Den Thailandske Golf, tæt på den cambodianske grænse. Selv om det er den fjerdestørste ø i Thailand, er det stadig et af de mindst udviklede steder, og øen er dækket af tæt tropisk regnskov. Dens naturlige, uberørte miljø bugner af smukke vandfald og uberørte strande.

Snak Badeferie i Thailand med os - tættere på dit eventyr

Pernille Heivert deler hellere end gerne ud af sin store viden om Badeferie i Thailand. Så tag en snak med Pernille Heivert om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Badeferie i Thailand.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel