Det bedste af Nepal

Oplev det bedste af Nepals storslåede natur og spændende kulturer på denne rundrejse. I sagnomspundne Kathmandu følger du pilgrimmene til deres prægtige helligdomme, og du besøger paladset for den levende gudinde blandt Patans pagoder og templer. I den gamle kongeby Bhaktapur udforsker du middelalderlige gyder, og du oplever Mount Everest og Himalayas snedækkede tinder på en flyvetur over bjergene.
Fra Kathmandu flyver du til Chitwan National Park i Nepals lavland, som du udforsker både i jeep, i kano, til fods og på elefantryg. De sjældne asiatiske næsehorn, tigere, aber, læbebjørne og et væld af andre dyr lever i disse frodige omgivelser, der også er hjem for den fascinerende etniske minoritetsgruppe tharuerne, som du møder i deres landsby.
Fortsæt i bil til Pokhara, der ligger smukt ned til Phewa-søen for foden af Himalaya. Herfra kører og vandrer du dybere ind i Himalayas forbjerge til den lille by Dhampus, hvor du overnatter med en forrygende udsigt til Himalayas sneklædte tinder.
Rejsen igennem bor du på udvalgte boutique-hoteller, lodges og guesthouses fulde af karakter og stemning. To indenrigsflyvninger sikrer mere tid til at opleve, og din private guide og chauffør sørger for alt det praktiske samt for, at du får det fulde udbytte af turen. Du skal bare slappe af og nyde dette smukke, fascinerende og gæstfrie land i fulde drag.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen østpå mod Nepals legendariske hovedstad, Kathmandu.

Allerede under indflyvningen til Kathmandu får du en forsmag på Nepals forrygende natur. Fra flyet kan du se bakker med terrassemarker, og i klart vejr kan du skimte bjergene i det fjerne. Vel fremme i Kathmandu bliver du hentet i lufthavnen og kørt til det charmerende boutique-hotel Baber Mahal. Hotellet ligger i forbindelse med det gamle palads Baber Mahal, hvoraf en del er omformet til et stemningsfuldt lille område med butikker og restauranter. Hotellets bygninger afspejler paladsets stil. Men det byder også på moderne faciliteter såsom pool, aircondition og pæne værelser. Restauranten er superb, og det er et godt sted at stifte bekendtskab med det eksotiske nepalesiske køkken. Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå rejsen eller få de første indtryk af Kathmandu på egen hånd.

Dagen starter med en forrygende flyvetur langs Himalaya, der rejser sig som en mur af is og sten. Målet er at få et blik af verdens højeste bjerg, Mount Everest, der hæver sig 8.848 meter over havet. Du lander ikke ved bjerget. Men kaptajnen udpeger Mount Everest fra luften, hvorefter der serveres et glas champagne til turen tilbage mod Kathmandu.
Efter omkring en times flyvning har du atter fast grund under fødderne. Her står din chauffør klar til at køre dig til Pashupatinath, der er Nepals vigtigste hindutempel. Komplekset består af et virvar af små og store bygninger spredt ud omkring hovedtemplet, der er dedikeret til Shiva. Højlydt messen fra ofrende pilgrimme, klingende tempelklokker samt skrig fra vilde aber blander sig med røgen fra de mange ligbål langs Bagmati-floden. Resultatet er et sansebombardement uden lige.
Der er som regel også hektisk aktivitet omkring Nepals største buddhistiske helligdom, Boudanath-stupaen. Den enorme stupa med de karakteristiske øjne er omdrejningspunktet i et tibetansk samfund, der også består af klostre, butikker og små værksteder i sidegaderne rundt om stupaen. Det er værd at sætte sig på en af caféerne, der er indrettet på tagterrasserne omkring helligdommen. Her har du det perfekte udsyn over de mange pilgrimme, der går rundt om stupaen med urets retning for at optjene god karma til næste genfødsel.
Eftermiddagen er dedikeret til den gamle bydel i Bhaktapur, der er den bedst bevarede af Kathmandu-dalens tre gamle kongebyer. Det store jordskælv i 2015 ramte Bhaktapur hårdt. Men en storstilet restaurering har redet de historiske bygninger, paladser og templer fra newarernes guldalder. Bilkørsel er ikke tilladt, så her er fred og ro til at nyde både bygningerne og hverdagslivet i disse historiske gader. Fra Bhaktapur går turen tilbage til hotellet i Kathmandu, hvor aftenen er til fri disposition.

Du får mere tid i Kathmandu senere på rejsen. Men nu gælder det helt andre oplevelser, når du tager formiddagsflyet til Chitwan. Det er ikke nogen lang flyvetur. Men det er alligevel som at lande i en helt anden verden. Her er bjergene og de bølgende bakker erstattet af Nepals frodige lavland kendt som ’Terai’. Målet er Chitwan nationalparken, hvor du over de næste dage skal på spændende safarier samt møde områdets etniske befolkningsgruppe, tharuerne.
Ved ankomsten bliver du hentet i lufthavnen og kørt til Jungle Villa Resort, der ligger omgivet af vild natur ned til en stor flod. Værelserne er rummelige og komfortable. Men det er først og fremmest udsigten over floden og følelsen af at være tæt på naturen, der gør resortet til noget særligt. Ved ankomsten bydes du velkommen med en drink og frokost efterfulgt af en kort introduktion til de kommende dages program.
Eftermiddagen byder på et besøg i en tharu-landsby. Her hører du historien om dette stolte folk, som i generationer levede et fredfyldt liv uden fjender i dette tidligere malariainficerede område. Du hører om deres animistiske religion, samt oplever kvindernes rige male- og flettetraditioner. Fra landsbyen er der ikke langt til bredden af Rapati-floden, der er det perfekte sted at nyde den smukke solnedgang. Tilbage på lodgen serveres middagen, mens natten sænker sig over Nepal. I løbet af aften vil der blive vist en billedpræsentation om områdets natur og dyreliv som forberedelse til morgendagens safari.

Dagen starter tidligt med en safari på elefantryg i Chitwan nationalparken. Præcis som fortidens konger gjorde det under jagtselskaber. Chitwan var nemlig kongens foretrukne jagtreservat indtil 1950, og det har på forunderlig vis været med til at beskytte nogle af de mest truede dyrearter på det indiske subkontinent. Det enhornede indiske pansernæsehorn har eksempelvis fundet et af sine sidste fristeder i parken. Axishjorte, sambahjorte, svinehjorte, sjakaler, vildsvin, languraber er andre dyr, du kan være heldig at møde i parken, foruden påfugle, storke, fiskeørne, papegøjer og et væld af andre fugle. Også leoparder, læbebjørne og en lille bestand af vilde elefanter holder til i parken, men disse ses meget sjældent. Det samme gælder for parkens sky tigere. Men selv disse sjældne dyr bliver set fra tid til anden, så hold øje med alle bevægelser i underskoven… Ikke mindst på elefantryg. For mange dyr anser elefanter som en naturlig del af deres omgivelser. Også hvis disse har mennesker på ryggen.
Tilbage på lodgen venter morgenmaden, hvorefter det er tid at give elefanterne et velfortjent bad. Du er velkommen til at hjælpe til med at skrubbe elefanterne, der tydeligt nyder det i fulde drag. Forvent dog at blive våd! Efter frokost tager en af naturguiderne dig med ud på en gåtur i området omkring parken. Lyde og dufte bliver mere intense, når man er på gåben, og man lægger mærke til detaljer i naturen, man typisk ville overse fra en jeep eller elefantryg. Hold især øje med nogle af de mange fugle, der lever i området.
Efter endnu en smuk solnedgang over floden, fuldendes dagen med en lækker grill-middag. Inden aftensmaden vil der være mulighed for at overvære et danseshow med tharu-folkets traditionelle ”stick dance”, der er et vigtigt element i deres kultur.

Endnu en spændende dag i Chitwan venter, når du sætter dig til rette i en kano, og glider ud på Rapati-flodens rolige vand. Bådsmanden sørger for at styre, og strømmen tager sig resten. Så du kan bare slappe af og nyde dyrelivet langs bredden. Mange fugle holder til her. Det samme gør krokodiller og skildpadder. Turen stopper ved et center, hvor man arbejder for rede områdets truede krokodiller. Herfra går turen tilbage til lodgen, hvor frokosten serveres.
Efter et par timers afslapning henover middag, gøres firehjulstrækkere klar til eftermiddagens safari i nationalparken. Hvilke dyr, du ser, er naturligvis et spørgsmål om held. Men de kyndige guider kender området ud og ind, og de er fantastiske til at få øje på dyrene i den tætte underskov. Tilbage ved floden kan oplevelsernes fordøjes over en kop kaffe elle te, mens solen daler under horisonten. Det er tegn til, at middagen snart serveres.

Fra Chitwan går turen tilbage mod højlandet og byen Pokhara, der ligger forrygende flot ned til Phewa-søen for foden af det enorme Annapurna-bjergmassiv. Det var i disse bjerge, at mennesket for første gang nåede toppen af et 8.000 meter bjerg tilbage i 1950 efter en meget dramatisk ekspedition. Dette og meget andet, kan du høre meget mere om på International Mountain Museum, der fortæller om bjergbestigning i området samt om nogle af de lokale kulturer, der lever i bjergene.
Efter besøget på museet køres det sidste stykke til Temple Tree Spa and Resort, hvor du indlogeres for natten. Dette er et af Nepals hyggeligste boutique-resorts. Der er virkelig kælet for detaljen både indenfor og i haven, der blandt andet byder på en pool. Resultatet er meget vellykket, og Temple Tree Spa and Resort formår at fange den fine balance mellem moderne komfort og nepalesisk sjæl. Noget mange andre hoteller i landet fejler med. Resten af dagen er fri til at nyde den afslappende stemning langs søbredden. Eller gå tur i hovedgaden, hvor små butikker, lokale restauranter og hyggelige caféer ligger side om side.

Flere fantastiske naturoplevelser venter i dag, når du udforsker områdt nord for Pokhara. Første del af turen foregår i jeep. Fra Pokhara køres ad en god vej til Kande, der ligger i 1.770 meters højde. Her drejer du af og fortsætter ad en mindre vej forbi skovklædte bakker og terrassemarker mod Australian Camp i 2.220 meters højde. Her belønnes du med en forrygende udsigt over Himalayas snedækkede toppe. Adskillige kæmper kan ses herfra. Deriblandt Annapurna I på 8.091 meter, Annapurna II på 7.939 meter, Manaslu på 8.163 meter og det smukke bjerg Machapuchare på 6.993 meter, hvis navn meget passende betyder ’fiskehale’. Du har god tid til at nyde udsigten, for frokosten serveres her. Derefter findes vandrestøvlerne frem, og turen fortsætter ad vandrestier ned mod Dhampus i 1.650 meters højde. Selve vandreture tager omkring en time.
Vel fremme i Dhampus indlogeres du på Basanta Lodge. Lodgen er spartansk indrettet, men den manglende komfort opvejes til fulde af den fabelagtige udsigt over Himalaya fra haven. Resten af dagen er fri til at slappe af i de skønne omgivelser.

Det er værd at stå tidligt op for at opleve solopgangen over Himalaya. Ofte er der færre skyer i de tidlige morgentimer, og bjergluften er klar. Efter morgenmaden venter en fin vandretur til landsbyen Phedi. På vejen passeres små hytter og marker, hvor bønder dyrker afgrøder med traditionelle metoder. Efter omkring to timers vandring når du til Phedi, hvorfra turen går i bil tilbage til Pokhara.
Vel fremme i Pokhara er det tid at se nærmere på byen på en guidet rundtur. Turen fører dig blandt andet til vandfaldet Devi’s Fall. Historier fortæller, at en vandre engang forsvandt på mystisk vis i en skjult passage under vandfaldet. Nær vandfaldet besøger du også en hule, inden turen fortsætter til byens basar samt Pokharas vigtigste helligdom; Bindhyabasini-templet. Du skal naturligvis også opleve Pokhara fra søsiden på en sejltur, inden du atter indlogeres på Temple Tree Spa and Resort. Aftenen er fri til at nyde byens mange muligheder på egen hånd.

Morgenflyet bringer dig tilbage til Kathmandu, hvor du indlogeres på et af byens mest berømte overnatningssteder; Kathmandu Guest House. Hotellet er ikke specielt luksuriøst. Men det er en sand institution i Kathmandu, og utallige både kendte og ukendte rejsende har overnattet her siden åbningen i 1967. Deriblandt The Beatles, amerikanske præsident Jimmi Carter, latinostjernen Ricky Martin, grundlæggerne af rejseforlaget Lonely Planet, adskillige legendariske bjergbestigere og hollywoodskuespilleren Jeremy Irons, for blot at nævnte et par højdepunkter fra gæstebogen.
Der bliver rig mulighed for at nyde stemningen i hotellets gårdhave – og hvem ved, hvem man løber ind i? Men inden da, venter en tur til en anden af Kathmandudalens gamle kongebyer; Patan. Patan er en sand labyrint af små gader, der flankeres af gamle stenhuse og små helligdomme. Her og der fører en port ind til en skjult gård eller en brønd, hvor de lokale kommer for at vaske. I hjertet af de gamle bydel ligger Durbar Square. En fantastisk plads fyldt med templer og helligdomme med pagodetage, gudestatuer og rige udsmykninger. Langs pladsens ene side besøger du det gamle palads fra 1734, der i dag er omformet til et museum. Du kigger også forbi det hus, hvor Patans egen levende gudinde bor. Den sky gudinde viser sig kun offentligt i forbindelse med religiøse festivaler, men hendes rolle er stadig vigtig i den nepalesiske kultur. Tag dig god tid til at nyde stemningen på pladsen, inden turen går tilbage til hotellet i Kathmandu.

Dagen er fri til at udforske Kathmandu på egen hånd. Hotellet ligger i det hektiske kvarter Thamel, der bugner af restauranter og butikker. Det er også værd at besøge Kathamandus Durbar Square, der ligesom i Patan er fyldt med fantastiske middelaldertempler i den traditionelle pagodestil. Området syder af liv, når pilgrimme valfarter fra tempel til tempel, og lokale børn jager duer mellem de hellige køer og farverige gudestatuer.
Mere ro kan du finde i det store buddhistiske tempel, Swayambunath. Templet er bedre kendt som ’Abetemplet’ på grund af de mange aber, der holder til i det lille skovområde omkring tempelkomplekset. Templet ligger på toppen af en bakke med en glimrende panoramaudsigt over Kathmandu, og allerede ved foden af bakken mødes du af blafrende bedeflag og ringende klokker.

Når tid er, bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København – Kathmandu t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide.
 • 2 nætter på Babar Mahal i Kathmandu inkl. morgenmad
 • Mountain Flight i Kathmandu dag 3
 • Heldags sightseeing i Kathmandu dag 3
 • Flyrejse fra Kathmandu til Chitwan
 • 3 nætter på Jungle Villa i Chitwan inkl. alle måltider samt aktiviteter
 • 1 nat på Temple Tree i Pokhara inkl. morgenmad
 • Udflugt til Mountain Museum i Pokhara
 • 1 nat på Basanta Lodge i Basanta inkl. middag og morgenmad
 • 1 nat på Temple Tree i Pokhara inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Pokhara dag 9
 • Flyrejse fra Pokhara til Kathmandu
 • 2 nætter på Kathmandu Guest House inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Kathmandu dag 10
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 okt 2017 - 30 sep 2018
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
0
   
   

Sådan bestiller du en rejse til Nepal

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail, chat med os eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Nepal

Vi kender de skønneste steder i Nepal og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel