Med husbåd i Indonesisk Borneo og luksusbadeferie

Denne rejse kombinerer ægte eventyr med lækker strandluksus og storbyferie i en af Asiens mest spændende byer. Fra Indonesiens hektiske hovedstad Jakarta flyver du til den indonesiske del af Borneo, der får langt færre besøgende end den mere kendte malaysiske del. Her indlogeres ud på en simpel men komfortabel husbåd og bruger de kommende dage på at sejle op ad floderne i Tanjung Puting nationalparken på udkig efter næseaber, orangutanger, næsehornsfugle og alle de andre dyr, der lever i Borneos regnskove. Området er særlig kendt for sin bestand af orangutanger, så der er gode chancer for at se dette charmerende dyr i fri natur. Undervejs besøger du også et orangutang-projekt og en lokal landsby, inden rejsestøvet kan vaskes af med seks dags luksusbadeferie. Om badeferien skal foregå på Bali eller Lombok er op til dig. Men ligegyldigt hvad du vælger, er der lagt op til masser af afslapning, luksus og forkælelse direkte i strandkanten. Rejsen slutter med storbyferie i Singapore, der bugner af seværdigheder, shopping og gastronomi i verdensklasse.

Som alternativ til husbåden er det muligt at bo på Rimba Lodge i regnskoven – se mere

STB Lego

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Indonesiens hovedstad Jakarta.

Ved ankomsten til Jakarta står en chauffør og en guide klar i lufthavnen for at køre dig til dit hotel. Alila Jakarta er topmoderne luksushotel beliggende i et af byens eksklusive kvarterer nær nationalmonumentet. Her kan du friske dig lidt op ovenpå rejsen, inden eftermiddagen byder på en spændende byrundtur i denne hektiske myretue med over 10 millioner indbyggere. Først besøges det nye centrum, hvor der er fotostop ved præsidentpaladset og den moderne Istiqlal-moske, der er den største moske i Sydøstasien. Herefter vendes fokus mod Jakartas gamle bydel fra dengang, byen var hovedstad for den hollandske østindiske koloni. Særlig stemningsfuld af China Town, som du udforsker til fods. Midt i mylderet af boder, gadekøkkener og små gyder besøges et fint taoistisk tempel fra 1650’erne. Du besøger også Fatahilla Square og den gamle havn Sunda Kelapa. Tilbage i 1500tallet var det her, portugisiske handelsskibe lagde til for at handle med de lokale, og den i dag er ligger træskibe stadig til kaj her side om side med moderne handelsskibe, katamaraner og små robåde. Herfra går turen tilbage til hotellet, hvor du kan friske dig op.
Aftenen byder på et spændende kulinarisk eventyr, når du sammen med guiden udforsker Indonesiens køkken. Du besøger flere forskellige restauranter i området omkring Jalan Wahid Hasyim og prøver en række forskellige retter såsom rendang, sate og martabak. Du vil også prøve eksotiske frugtjuice lavet på eksempelvis trætomat. Middagen fortsætter med den populære javanesiske suppe soto med kylling og gurkemeje samt stegte ris med lam, der er en anden lokal favorit. Aftenen slutter på et lokalt kaffehus, hvor du naturligvis skal smage den lokale bryg.

Indonesien - Java - Jakarta

Efter en tidlig morgenmad står chaufføren klar i lobbyen til at køre dig til lufthavnen. Herfra flyver du til Pangkalan bun i den indonesiske del af Borneo, der lokalt er kendt som Kalimantan. Vel fremme bliver du budt velkommen af din lokale guide og chauffør, der kører dig ned til flodhavnen, hvor din husbåd ligger klar til afgang. Båden er indrettet med soveværelse, aircondition og et soldæk, hvorfra du kan nyde udsigten over de landskaber, du sejler igennem. Båden er komfortabel, men forvent ikke luksus. De kommende dage er det oplevelserne, der er i højsædet, og de gør det så rigeligt op for bådens lavere komfortniveau. Besætningen sørger for alt det praktiske, så du skal bare nyde eventyret.Snart kastes fortøjningerne og kaptajnen sætter kurs op ad den store Kumai-flod. Inden længe drejes ind på den mindre flod Sekonyer, der markerer indgangen til Tanjung Puting nationalparken. Du er nu omgivet af Borneos legendariske regnskov. Insekternes summen fylder luften, duftene er intense, og luftfugtigheden er høj. Et væld af dyr holder til langs floderne. Firben soler sig på sten, makak-aber hopper gennem trækronerne, og mere end 250 forskellige fuglearter fylder luften. Deriblandt de store næsehornsfugle. Med held får du måske øje på en flok næseaber, der søger ned mod floden for at drikke. Også orangutanger og de sky og sjældne træleoparder lever i disse skove, om end træleoparderne kræver meget stort held at se. Hele dagen går med at sejle ad floderne og kigge efter dyr. Frokost og middag serveres ombord, og inden du ved af det, er det tid at finde et sted at kaste anker for natten.

Indonesien - Borneo - Kalimantan

Du vågner næste morgen til lyden af junglen. De første næsehornsfugle er allerede gået på vingerne for at lede efter modne figner, og langs floden kommer dyrene ned for at drikke. Dette er rigtig godt tidspunkt at se dyr. Efter morgenmaden ombord fortsættes op ad Sekonyer-floden. På et tidspunkt drejer båden ind ad en mindre biflod, hvor vandet skifter farve fra brun til sort. Mange fugle holder til her, og der er gode chancer for at se eksempelvis isfugle og næsehornsfugle.

Målet er Camp Leakey, hvor man siden 1971 har arbejdet for at redde tilfangetagne orangutanger og genudsætte dem i skoven. Det er en lang proces at lære alle de færdigheder, det kræver at leve som vild orangutang. Men det er også et meget livsbekræftende øjeblik, hver gang endnu en orangutang slippes ud i skoven til et liv i friheden. Omkring 200 orangutanger er gennem årene sat ud i skoven her. Man sætter dog ikke flere ud, da bestanden i Tanjung Puting nationalparken nu har nået et bæredygtigt leje på omkring 5.000 til 6.000 vilde orangutanger. Dette gør disse skove til et af de bedste steder i verden at opleve orangutanger i det fri. Folkene bag projektet holder dog stadig øje med orangutangerne, og der lægges mad ud på fodringsplatforme som et supplement til de orangutanger, der har svært ved at klare sig selv fuldstændigt endnu. Det er en af disse platforme, du besøger i dag.

En halv times gåtur fører gennem skoven til fodringsplatformen. Dette er en god mulighed for at kigge efter andre dyr såsom gibbonaber, langhalede makakker og vildsvin. Sammen med parkens rangere tager du plads omkring 10 meter fra fodringsplatformen, og så er det bare at vente på, at orangutangerne kommer for at tage for sig af herlighederne.
Ud på eftermiddagen er du tilbage på husbåden, der fortsætter op ad floden. Dette er et godt tidspunkt at kigge efter orangutanger og næseaber i trækronerne. Samt alle de mange andre dyr, der søger mod floderne sidst på eftermiddagen. Aftenen og natten tilbringes ombord.

Indonesien - Orangutan

Endnu en hel dag er dedikeret til nationalparken og dens mange beboere. Camp Leakey er blot én ud af i alt tre fodringsplatforme i skoven, og i løbet af dagen besøger du de øvrige to. Efter morgenmaden fortsættes dybere ind i regnskoven til Pondok Tanguy, hvor en 700 meter sti fører ind til fodringsstedet.

Tilbage på båden sejles ned ad floden til Pasalat Rainforest Station, hvor adskillige organisationer arbejder for at stoppe skovfældning og bevare orangutangernes leveområder. Ud på eftermiddagen lægges til ved Tanjung Harapan Camp, der den sidste og mindst besøgte fodringsplatform i parken. Ikke langt herfra ligger en lille landsby langs floden, hvor du får mulighed for at få et glimt af livet helt herude på kanten af verden. Tilbage på båden har kokken været i gang, og du kan sætte dig til bords til endnu en middag omgivet af junglens lyde og dufte. Natten tilbringes ombord på husbåden.

Nyd den sidste morgen i junglen, inden turen efter morgenmad går tilbage mod lufthavnen. Få timer senere kan du vaske rejsestøvet af på et 5-stjernet luksusresort. Om badeferien skal være på Bali eller Lombok er helt op til dig.

Bali
Vælger du Bali, indlogeres du på Belmond Jimbaran Puri; et imponerende luksushotel beliggende helt ned til en af Balis bedste strande. Resortet består af luksuriøse stråtækte hytter spredt ud mellem slanke palmer og tropisk vegetation. Hytterne er yderst komfortable og byder på alle de moderne bekvemmeligheder, man forventer af et 5-stjernet balinesisk resort. Deriblandt badekar, Wi-Fi, masser af plads og en fin udsigt til haven fra din private terrasse. Resortets naturlige omdrejningspunkt er det store poolområde, der ligger få skridt fra Jimbaran-strandens hvide sand.

Lombok
Vælger du Lombok, indlogeres du på Jeeva Santai, der ligger ned til vandet på Lomboks vestkyst. Stilen på resortet er luksuriøs men afslappet og med flotte værelser indrettet i villaer spredt ud mellem palmer, mangotræer og blomstrende frangipani. Særlig stemningsfuld er resortet, når solen forsvinder bag Balis vulkaner i det fjerne, og lysene tændes i den åbne restaurant ned til stranden, mens duften af eksotiske krydderier breder sig i den lune tropenat.

Indonesien - Lombok - Jeeva Santai

De kommende dage går med afslapning i de skønne omgivelser, og inden længe er du helt nede i gear. Læs en god bog på terrassen, tag en dukkert poolen, eller nyd livet i en liggestol på stranden foran hotellet med en kølig drink i hånden. Vil du endnu længere ned i gear, tilbyder spa-afdelingen vanedannede behandlinger. Eller udforsk Bali og Lombok, der begge byder på fantastiske landskaber, små charmerende landsbyer og en rig, lokal kultur.
Sørg dog for at være klar til solnedgangen. Begge resorts ligger perfekt i forhold til at se solnedgang, og der er noget ganske særligt over stemningen, når solen forsvinder i havet, og duften af eksotiske krydderier begynder at brede sig fra restauranterne i den lune tropenat.

Indonesien - Lombok - Jeeva Santai

Nyd den sidste morgen ved stranden, inden turen går tilbage mod lufthavnen, hvor flyet mod Singapore holder klar. I lufthavnen i Singapore får du udleveret din stopover-pakke, inden du tager en taxa til hotellet i hjertet af storbyen. Herfra er der nem adgang til både China Town, Little India og byens øvrige spændende bydele. De livlige restaurantområder Clarke Quay og Boat Quay ligger også i gåafstand fra hotellet. Er det shopping, der er i fokus ligger Singapores berømte shopping-gade “Orchard Road” med sine mange shoppingcentre heller ikke langt fra hotellet. Men du kan naturligvis også benytte jer af “hop on hop off bussen”, hvortil billetter også er inkluderet i opholdet.
Om aftenen er det værd at kigge forbi det store parkområde Gardens by the Bay, hvor der venter et fantastisk musik- og lysshow. Herefter kan aftenen fuldendes med en god middag på en af byens mange verdensklasse-restauranter eller streetfood markeder. Udbuddet af mad fra hele Asien er astronomisk, og kvaliteten er tårnhøj. Selv på de små, billige gadekøkkener.

Singapore

Hele dagen er fri til at udforske Singapore på egen hånd. Byen har noget for alle, og dit ophold i Singapore inkluderer gratis adgang til mange af byens seværdigheder. Deriblandt Sentosa Island, Singapores prisbelønnede zoologiske have og pariserhjulet Singapore Flyer, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens højhuse. Du kan også vælge at nyde den eksotiske stemning i China Town, Little India og Arab Street, eller gå en tur langs Esplanaden og nyde udsigten mod de futuristiske højhuse. Shopping findes overalt, og når du trænger til en pause, er du aldrig langt fra en hyggelig café.

Singapore

Du har det meste af dagen til at få de sidste oplevelser med i Singapore, inden turen går tilbage til lufthavnen ud på aftenen, hvorfra der flyves direkte til København.

Du ankommer til København.

Ønsker du ikke at bo på husbåden, er det muligt at udforske Borneos regnskove fra Rimba Lodge – se mere

Et andet alternativ er naturligvis den malaysiske del af Borneo, der har langt bedre faciliteter – se mere om malaysisk Borneo

Udvalgte hoteller på rejsen

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
11 jan 2019 - 15 jul 2019
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Badeferie på
Bali
Rejseperiode
16 jul 2019 - 15 sep 2019
ved 2 voksne
fra 31.995 kr.
Badeferie på
Bali
Rejseperiode
16 sep 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Badeferie på
Bali
Rejseperiode
11 jan 2019 - 14 jul 2019
ved 2 voksne
fra 23.995 kr.
Badeferie på
Lombok
Rejseperiode
15 jul 2019 - 15 sep 2019
ved 2 voksne
fra 25.995 kr.
Badeferie på
Lombok
Rejseperiode
16 sep 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 23.995 kr.
Badeferie på
Lombok
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Jakarta og retur fra Bali eller Lombok
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Jakarta Lufthavn til hotel t/r
 • 1 nat på Alila Jakarta inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Jakarta med privat engelsktalende guide
 • Flyrejse fra Jakarta til Pangkalanbun
 • 3 nætter på privat husbåd i Kalimantan inkl. alle måltider
 • Aktiviteter med lokal engelstalende guide i Kalimantan ifølge program
 • Flyrejse fra Pangkalanbun til Bali eller Lombok
 • Privat transport fra lufthavn til hotel t/r
 • 6 nætter i Garden View Cottage Suite på Belmond Jimbaran Puri Bali inkl. morgenmad
 • Velkomstdrink på Belmond Jimbaran Puri Bari
 • Daglig frugtkurv på værelset på Belmond Jimbaran Puri Bari
 • Gratis Wi-Fi på Belmond Jimbaran Puri Bari
  ELLER
 • 6 nætter i Oceanfront Suite på Jeeva Santai på Lombok inkl. morgenmad
 • 2 nætter på førsteklasses hotel i Singapore
 • Gratis kørsel med SIA Hop-on-busservice og Sentosa Rider i Singapore
 • Gratis adgang til mange af Singapores spændende seværdigheder samt rabatter på restauranter m.m.
  Læs mere her: Stopover i Singapore
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Indonesien, ca. IDR 150.000 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Borneo

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Borneo

Vi kender de skønneste steder i Borneo og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel