Eventyrlige Borneo

Oplev det eventyrlige Borneo i Sabah-provinsen, der byder på store natur- og dyreoplevelser. Du kommer til at vandre gennem mangroveskove og snorkle ved koralrevet. Du møder orangutanger i fri natur i junglen, og kommer tæt på orangutanger og malajbjørne på et rehabiliteringscenter. Du vandrer også ad hængebroer højt oppe mellem regnskovens trækroner, bader i varme kilder og udforsker naturen omkring Sydøstasiens højeste bjerg. Ad smalle floder sejler du ind i en af verdens ældste regnskove, hvor krokodillerne lurer i vandskorpen, orangutanger søger føde i træerne, og næseaberne samler sig langs floden for at drikke. Du har også mulighed for at besøge et langhus og møde efterkommerne af de frygtede hovedjægere, eller hvorfor ikke lære hemmelighederne bag det lokale køkken af de lokale i Kota Kinabalu? Rejsen kan fuldendes med badeferie ved en af Borneos gode tropestrande.

STB Lego

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Få en gratis nat i Singapore

Bestiller du en rejse med MarcoPolo til Borneo og gør stop i Singapore i mindst tre nætter, så giver vi den første nat i Singapore gratis. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det giver også god tid til at udforske Singapores eksotiske seværdigheder, shopping i verdensklasse og fantastisk gastronomi. Se mere om Singapore.

Det eneste du skal gøre for at få den gratis overnatning i Singapore er:

   • Købe en pakkerejse med fly og mindst 10 dages landarrangement hos MarcoPolo senest den 31. marts 2019
   • Gør stop i Singapore i mindst 3 nætter på ud- eller hjemrejsen
   • Flyrejsen skal foregå med Singapore Airlines – læs mere om Singapore Airlines.

 

Tilbuddet er betinget af pladssituationen på den ønskede flyvning.

Dagsprogram

I dag flyver du fra Danmark mod den malaysiske delstat Sabah på Borneo. Der flyves direkte fra København til Singapore, hvor du skifter fly og fortsætter til Kota Kinabalu.

Ved ankomsten til Kota Kinabalu bliver du hentet af en chauffør og kørt til dit centralt beliggende hotel. Byen har tidligere heddet både Jesselton og Api Api, men den fik navnet Kota Kinabalu, da Malaysia i 1957 blev selvstændigt. I daglige tale bliver Kota Kinabalu dog blot kaldt ”KK” af de lokale.
Når mørket falder på, forvandles byens havnefront til et sprudlende natmarked med åbne madboder, der sælger alt fra stegte ris og nudler til grillet fisk og eksotiske frugter. I selskab med din guide går du på opdagelse mellem boderne, hvorefter du fortsætter til endnu et af byens natmarkeder, hvor der vil være mulighed for at købe lokalt håndværk. Aftenen kulminerer med en lækker middag på en lokal fiskerestaurant. KK er kendt for at byde på noget af det bedste seafood i Malaysia og en middag med alt godt fra havet er ”et must” for enhver besøgende i byen.

Borneo - Kota Kinabalu - moske

I dag har du mulighed for selv at vælge, hvad dagen skal byde på. Du kan frit vælge én af nedenstående udflugter, som er inkluderet i prisen.

Tur 1: Gaya Island & Sapi Island
Turen går til Tunku Abdul Rahman National Park; en tropisk øgruppe blot 20 min sejlads fra KK. Første stop er øen Gaya, hvor du kan vandre en tur ad stierne gennem mangroveskoven. Fra Gaya Island fortsætter du til Sapi Island, der er omgivet af et koralrev. Efter frokost får du rig lejlighed til at udforske den farvestrålende undervandsverden med dykkermaske og snorkel, inden turen sidst på eftermiddagen går tilbage til Kota Kinabalu.

Tur 2: Rungus Langhus – et levende museum
Fra Kota Kinabalu kører du ind i hjertet af rungus-folkets territorium. Undervejs stopper du ved flere små landsbyer, som ernære sig ved forskellige håndværk. I Rungus besøger du rungus-folket, der lever i et af de traditionelle langhuse, der er så karakteristiske for Borneo. På langhusets brede veranda – kaldet ”raui” – møder du landsbyens beboere, der gerne fortæller om deres kultur og livet i regnskoven. Efter frokost kører du videre mod det nordligste Borneo, hvor det Sydkinesiske hav møder Sulu havet. Her kan du nyde udsigten over havet og en af de smukkeste strande i Sabah. Du er tilbage i Kota Kinabalu ved solnedgang.

Tur 3: The North Borneo Railway
Du finder selv vej til Tanjung Aru Railway Station, hvorfra der er afgang med The North Borneo Railway tidlig formiddag. Dette smukt istandsatte damptog kører på den eneste strækning af togskinner på Borneo. Der er en flot tur gennem mangroveskov og rismarker til den lille maleriske by Papar. Dette er en god måde at opleve Borneos smukke landskaber med stil. Du bliver ført tilbage til kolonitidens charme i de fine kupéer, hvor tjenere iført tropehjelme og uniformer serverer en dejlig frokost i traditionelle tin-madkasser. Efter et kort stop i byen Papar returnerer toget til Kota Kinabalu, hvor det ankommer omkring ved 14-tiden.
NB: Togturen kører kun på onsdage og lørdage.

Tur 4: White Water Rafting på Kiulu River
Du bliver hentet på hotellet i Kota Kinabalu og kører nu cirka 1,5 time til Kiulu River, der byder på White River Rafting i smukke omgivelser. Kiulu River er perfekt til dig, der ikke har prøvet rafting før, idet floden ikke byder på de helt store udfordringer. Du skal dog nok få sug i maven, men der bliver også mulighed for at slappe af og opleve det smukke landskab undervejs. Frokosten nydes på flodbredden, inden du bliver kørt tilbage til Kota Kinabalu.

Tur 5: Hajah Malimah Tradionel Home Cook
Du bliver hentet på hotellet, og i selskab med din lokale vært besøger du det lokale marked for at købe ind til dagens madlavningskursus. På markedet oplever du de traditionelle ingredienser og krydderier, der indgår i det lokale køkken. Dernæst fortsættes hjem til din vært, hvor du er med til at tilberede et traditionelt hjemmelavet måltid. Det hele slutter naturligvis med, at I sammen nyder frugterne af jeres arbejde. En helt speciel oplevelse, der giver et godt indblik i den lokale madkultur.
NB: Deltager skal være fyldt 12 år.

Malaysia - Borneo - Sabah - Gaya Island

Dagen er på egen hånd i Kota Kinabalu. Skulle du have lyst, er det naturligvis muligt at tilkøbe én af ovenstående udflugter.

Malaysia - Borneo - Sabah - Kota Kinabalu

Fra Kota Kinabalu sættes kursen gennem frodige landskaber til Mount Kinabalu, der med sine 4.101 m er Sydøstasiens højeste bjerg. Turen går gennem bjergområdet Crockers Range, og undervejs gøres stop i landsbyen Nabalu, hvor der er mulighed for at købe frugt og håndværk på det lokale marked. Vel fremme i Poring venter en spændende og utraditionel oplevelse. Du er nu omringet af høje jungletræer og bambuslunde, og fra gangbroer spændt ud 35 m oppe i luften kan du bogstavelig talt gå en tur mellem trækronerne af den tropiske regnskov. Tilbage på landjorden venter frokost, hvorefter der er mulighed for at bade i de varme kilder, Poring er berømt for. Hen på eftermiddagen når du frem til Mount Kinabalu National Park, hvor du skal overnatte. Resten af dagen er fri til slappe af eller udforske området på egen hånd.
BEMÆRK: Overnatning i Mount Kinabalu National Park er af meget simpel standard.

Rejser til Malaysia - Borneo - Sabah - Mt Kinabalu

Tidligt om morgenen tager guiden dig med ud på en gåtur for at opleve junglen vågne. Morgnerne i regnskoven er magiske, når det gyldne morgenlys fordriver natten, og skoven vågner til endnu en dag. Særligt fuglene er aktive på dette tidspunkt, og ikke mindre end 280 fuglearter lever i skovene omkring Mount Kinabalu. Det samme gør en række kødædende planter, 26 rhodondendron-sorter samt ikke færre end 1.200 orkidé-arter, der trives i de dybe, fugtige tågeskove. Efter gåturen kører du til besøgscenteret, hvor du kan lære mere om bjerget og den utrolige mangfoldighed af dyr og planter, der lever her. Du besøger også den lille botaniske have – kendt som Mountain Garden – inden turen går tilbage mod hotellet i Kota Kinabalu.

Malaysia - Borneo - Sabah - Mt Kinabalu National Park

En kort morgenflyvning fører dig til Sandakan på Borneos østkyst. Her bliver du modtaget af en chauffør og guide, og inden længe har du lagt byen bag dig. Forude venter et af turens helst store højdepunkter, når du besøger Sepilok Orangutang-rehabiliteringscenteret. Her tager man sig af orangutanger, der har været i fangenskab eller er blevet forældreløse, og man lære dem de færdigheder, der skal til for at kunne klare sig selv i naturen. Sidste skridt på den lange rejse er et beskyttet regnskovsområde, hvor der bliver lagt mad ud til orangutangerne som supplement til den mad, de selv finder i skoven. Det er en stor oplevelse at se orangutangerne komme til syne fra skoven for at tage for sig af retterne.
Du besøger også et lignende center for malajbjørne, inden turen fortsætter med båd op ad Kinabatangan-floden. Sejlturen tager omkring en time og fører igennem mangroveskove, der trods deres fjendtlige udseende er rige på dyreliv. Ved ankomsten til Abai indlogeres du på en lodge og nyder frokosten på en restaurant. Herefter er der mulighed for at udforske det omkringliggende område via en række gangbroer. Flere naturoplevelser venter sidst på eftermiddagen, når du igen sætter dig til rette i båden. Sammen med en naturguide sejler du dybere ind i skoven på udkig efter næseaber, fugle, reptiler og de mange andre dyr, der holder til her. Når natten falder på, begynder ildfluerne at danse i den varme tropeluft. Det er tegn på, at det er tid til at vende tilbage til lodgen, hvor middagen står klar. Efter middagen er der mulighed for at følge med guiden rundt på gangstierne på udkig efter insekter, fugle og nattens øvrige væsner.

Borneo - Orangutang

Morgenen starter med en tidlig sejltur til Pitas-søen på udkig efter dyrene, der typisk er særligt aktive i det tidlige morgengry. Tilbage på lodgen er morgenmaden klar, hvorefter du sejler dybere ind i junglen til landsbyen Sukau. Regnskoven omkring Sukau er et af Borneos mest enestående naturområder, og disse dybe skove og utallige floder danner grundlag for et både rigt og varieret dyreliv. Så du kan sagtens være heldig at se dyr langs floden.
Vel fremme indlogeres du på din lodge for de kommende to nætter. Om eftermiddagen sejler du igen ud på eventyr på floden. Med lidt held er her gode muligheder for at opleve næseaber og andre dyr, der kommer ned til floden for at drikke. Hold også øje med krokodiller og orangutanger i denne del af skoven. Fuglelivet er ligeledes rigt, og med held får du måske øje på et par de store næsehornsfugle. Er du rigtig heldig, fanger du et flygtigt glimt af de sjældne pygmæ-elefanter, der holder til i dette område.
Bemærk: Lodges i Sukau er af 2 – 3 stjernet standard. Man må ikke forvente luksus.

En spændende dag venter, når du ved solopgang atter sejler ud på floden. Sammen med et par andre af lodgens gæster glider du roligt ind mellem den tætte regnskovs vældige træer og vilde bambuslunde. Dybere og dybere sejler du ind i Borneos magiske verden. Målet er “Hesteskosøen”, der er et godt sted at kigge efter dyr. Fyldt med indtryk, vender du tilbage til lodgen og spiser morgenmad. I løbet af de varme timer midt på dagen er der ikke meget liv at se langs floden, da dyrene tilbringer dagtimerne inde i skoven. Så du kan slappe af på lodgen indtil midt på eftermiddagen, hvor endnu en sejltur i junglen venter. Først ved mørkets frembrud vender du tilbage til lodgen, hvor middagen står klar.

Du forlader lodgen efter morgenmaden og sejler de cirka to en halv time tilbage til Sandakan. Undervejs passerer du små landsbyer og frodige mangroveskove, så også på denne sejltur er der mulighed for at få et glimt af aber og fugle langs floden. Fremme i Sandakan besøger du et lokalt indendørs marked, der byder på et hav af boder, inden tur går med fly mod Kota Kinabalu. Her bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, hvorefter resten af dagen er fri til udforske Kota Kinabalu på egen hånd.

Malaysia - Borneo - Sabah - Sukau

Formiddagen er til fri disposition. Herefter bliver du afhentet og kørt til lufthavnen for at flyve til Singapore, hvor du har en overnatning, inden du flyver videre mod Danmark. Der er mulighed for at forlænge rejsen på Borneo med badeferie på Gaya Island – Læs mere her

Ved ankomsten til Singapores lufthavn får du udleveret din stopover-pakke, inden turen går med taxa ind til hotellet. Den kommende nat bor du på et godt turistklassehotel i hjertet af Singapores aktive forretnings- og shoppingområde. Chinatown, The National Museum samt Singapores historiske templer og kirker ligger alt sammen i kort afstand fra hotellet. Det samme gør et væld af restauranter og butikker. Singapore er en af Asiens bedste byer at spise og shoppe i, så der er alle muligheder for at udforske det lokale køkken og få luftet kreditkortet i de gigantiske shoppingcentre.

Singapore

Dagen er til fri disposition.
Dit ophold i Singapore inkluderer gratis adgang til mange af byens seværdigheder. Du har bl.a. billetter til Sentosa Island, Singapores prisbelønnede zoologiske have og Jurong Fuglepark, der med sine 8.000 fugle og over 600 arter er den største af sin slags i Asien. Med gratis transport rundt i byen på den populære “SIA hop-on-bus” er der aldrig langt til næste attraktion. DU får ved ankomsten ligeledes et kuponhæfte, der giver rabat på en række populære restauranter, butikker, ture m.m.

Singapore - Nasi Padang

Du har hele dagen til at få de sidste oplevelser med i Singapore, inden turen ud på aftenen igen går mod lufthavnen, hvorfra der flyves tilbage til København.

Der er ankomst til københavn tidlig morgen.

Badeferie forlængelse:
I kan vælge at forlænge opholdet på Borneo med en afslappende badeferie enten nord for Kota Kinabalu på Shangri La’s Rasa Ria Resort eller hvorfor ikke afslutte turen med et ophold på den tropiske Gaya Island ud for Kota Kinabalu.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2018 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 20.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 apr 2019 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 21.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København via Singapore til Kota Kinabalu t/r
 • Indenrigsfly fra Kota Kinabalu til Sandakan t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Alle transporter mellem lufthavnen og hoteller
 • 5 nætter på Horizon Hotel i Kota Kinabalu inkl. morgenmad
 • Aftentur i Kota Kinabalu inkl. middag
 • Valgfri udflugt i Kota Kinabalu dag 3
 • 2 dages/1 nat tur til Poring Hot Springs og Mt. Kinabalu inkl. helpension
 • 4 dages/3 nætter tur til Abai og Sukau Rainforest inkl. helpension og aktiviteter ifølge program
 • Alle udflugter og aktiviteter ifølge program
 • Lokal engelsktalende guide
 • 2 nætter på førsteklasses hotel i Singapore
 • Singapore stopoverpakke inkl. gratis entré til adskillige attraktioner i Singapore, rabatter på restauranter, shopping m.m.
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Kota Kinabalu Lufthavn, ca. MYR 40 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Borneo

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Borneo

Vi kender de skønneste steder i Borneo og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel