Den store Borneo Rundrejse

Oplev alt det bedste af Borneo på denne store rundrejse til både Sabah og Sarawak. Eventyret starter i Singapore, der byder på shopping, mad og oplevelser i verdensklasse. Fortsæt til Borneos hyggeligste storby Kuching, der er udgangspunkt for en spændende ekspedition ind i regnskoven til iban-folkets langhuse. Du har god tid til at opleve livet i junglen, inden rejsen fortsætter til den nordlige provins Sabah. Her besøger du et orangutangcenter, hvor man gør en kæmpe indsats for at rede de truede dyr. Siden sejler du ad floderne dybt ind i regnskoven på udkig efter orangutanger, næseaber, næsehornsfugle og alle de andre dyr, der lever i Borneos tætte jungle. Du bor på to forskellige lodges langt ud i naturen, hvilket højner chancen for at opleve dyrene i deres naturlige omgivelser. Rejsen slutter med 5-stjernet badeferie ved en af Borneos bedste tropestrande.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Få en gratis nat i Singapore

Bestiller du en rejse med MarcoPolo til Borneo og gør stop i Singapore i mindst tre nætter, så giver vi den første nat i Singapore gratis. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det giver også god tid til at udforske Singapores eksotiske seværdigheder, shopping i verdensklasse og fantastisk gastronomi. Se mere om Singapore.

Det eneste du skal gøre for at få den gratis overnatning i Singapore er:

   • Købe en pakkerejse med fly og mindst 10 dages landarrangement hos MarcoPolo senest den 31. marts 2019
   • Gør stop i Singapore i mindst 3 nætter på ud- eller hjemrejsen
   • Flyrejsen skal foregå med Singapore Airlines – læs mere om Singapore Airlines.

 

Tilbuddet er betinget af pladssituationen på den ønskede flyvning.

Dagsprogram

Du flyver direkte med Singapore Airlines fra København til Singapore, hvor der er ankomst den efterfølgende morgen.

Ved ankomsten til Singapore lufthavn står en chauffør klar til at køre dig til dit centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen fri til at hvile ud oven på rejsen eller udforske Singapores mange muligheder. Gå en tur i Chinatown, og nyd stemningen i farverige Little India. Oplev byen fra en båd på floden, eller gå en tur langs Esplanaden og nyd udsigten over Singapores futuristiske skyline. Singapore er en af Asiens bedste byer at shoppe i, og der er alle muligheder for at få luftet kreditkortet i de gigantiske shoppingcentre og mange små butikker. Også når sulten melder sig, er du i de bedste hænder, for Singapore bugner af fantastiske restauranter og små gadekøkkener fyldt med eksotiske fristelser.

Singapore - Chinatown - street-food

Du har hele dagen til at nyde storbyen i dit eget tempo. Så om dagen står på museumsbesøg, shopping eller afslapning på byens mange caféer er helt op ti dig. Du kan også komme tæt på alverdens dyr i Singapores prisbelønnede zoologiske have og fugleparken Jurong, der med sine 8.000 fugle og over 600 arter er den største af sin slags i Asien. Eller besøg Sentosa Island, der byder på et væld af aktiviteter.

Singapore

Du bliver hentet på hotellet i Singapore og kørt til lufthavnen, hvor flyet mod Kuching står klar. Vel fremme på Borneo bliver du hentet i lufthavnen og kørt til Riverside Majestic Hotel. Hotellet ligger meget centralt ned til Sarawak-floden. Herfra er der ikke langt til Tua Pek Kong Tempel, Fort Margherita eller den charmerende basar. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at slappe af oven på flyrejsen. Eller gå en tur i byen, og nyd stemningen i Borneos mest spændende storby. I dag er Kuching en stor by. Men en del historiske bygninger, farverige kinesiske templer og små markeder rundt om i byen fortæller stadig om tidligere tider.

Malaysia - Borneo - Sarawak - Kuching

Dagens byrundtur giver en god introduktion til Kuching. Undervejs oplever du blandt andet den fine promenade langs floden, hvor folk kommer for at hygge sig og nyde brisen. Du oplever også Main Bazaar, der er et af de bedste steder på Borneo at shoppe efter kunsthåndværk, samt Sarawak Museum, der er et godt sted at stifte bekendtskab med Borneos historie og etniske kulturer. Herefter går turen tilbage til hotellet, hvor du har nogle timer på egen hånd.
Flere oplevelser venter sidst på eftermiddagen, hvor du stævner ud på floden om bord på skibet MV Equatorial. Fra dækket kan du sidde i ro og mag og suge alle indtryk til dig, mens det hektiske liv i Kuching stille glider forbi. Er vejret klart, byder sejlturen på en smuk solnedgang. Tilbage på land kan du let gå tilbage til hotellet. Eller bliv lidt på promenaden og nyd folkelivet.

Kuching

Flere eventyr venter i dag, når du efter morgenmaden forlader Kuching med kurs mod Batang Ai. På vejen gøres stop ved et marked, hvor der er mulighed for at købe lidt at spise eller nogle snacks. Fremme ved søen lægger du for alvor civilisationen bag dig, når køretøjet skiftes ud med en langbåd, der stævner ud på en uforglemmelig sejlads dybt ind i Borneos tætte jungle. Dette er de tidligere hovedjægeres territorium, og efter omkring halvanden times sejlads når du til iban-landsbyen Nanga Sumpa. Her indlogeres du på en simpel junglelodge nær langhuset. Hvis du har lyst, kan du tage en dukkert i floden sammen med landsbyens børn eller kigge dig lidt rundt i landsbyen og langhuset. Efter aftensmaden er der alle muligheder for at få en sludder med de lokale på langhusets brede veranda, hvor snakken som regel går livligt til langt ud på aftenen. Dette er en enestående mulighed for at høre om iban-folkets liv i regnskoven.

Malaysia - Borneo - Sarawak - Ibanfolk

Sammen med nogle af landsbyens indbyggere udforsker du junglen omkring landsbyen. Først til fods, inden turen fortsætter i båd dybere ind i regnskoven mod det smukke Enseluai-vandfald. På vejen viser bådsmanden, hvordan man fisker i floden på ægte iban-manér. Vel fremme ved vandfaldet bliver fiskene tilberedt over det åbne ildsted, og frokosten indtages på flodbredden til lydene fra regnskoven. Gå ikke glip af en svømmetur i det klare blå vand, inden det igen er tid at sætte sig til rette i langbåden og sejle ned ad floden til langhuset. Resten af dagen tilbringes i landsbyen, hvor livet går sin vante gang. Så du har god tid til at nyde stemningen i langhuset og få dig en sludder med beboerne.

Borneo og eventyr i Sarawak

Efter morgenmaden går turen med båd tilbage til civilisationen og det ventende køretøj. Herefter venter en længere køretur tilbage til Kuching, hvor du indlogeres på dit hotel. Aftenen er fri til at nyde storbyens glæder efter tre dage i junglen.

Fra Kuching flyver du via Kota Kinabalu til Sandakan, hvor du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel. Resten af dagen er fri til at udforske byen på egen hånd. Sandakan er den næststørste by i Sabah og en vigtig handelsby. Byen spillede en rolle under Anden Verdenskrig, og i byens mindepark æres de australske og britiske soldater, der mistede livet under 2. verdenskrig. Et af byens få stenhuse, der overlevede krigen, er St. Michael and All Angels Cathedral. Kig også forbi det buddhistiske tempel, Jih Shih, hvorfra der er en fantastisk udsigt over kysten. Langs kysten ligger også landsbyen Buli Sim Sim. Her er husene opstyltede på pæle i vandet og fungerer som hjem for de lokale fiskere. Får du lyst til at smage på sagerne, finder du ”alt godt fra havet” side om side med et væld af andre daglige varer på Sandakans Central Market.

Malaysia - Borneo - Sabah - Sandakan

Denne morgen venter et af turens helst store højdepunkter, når du besøger Sepilok Orangutang-rehabiliteringscenteret. Her tager man sig af orangutanger, der har været i fangenskab eller er blevet forældreløse, og man lære dem de færdigheder, der skal til for at kunne klare sig i naturen. Sidste skridt på den lange rejse er et beskyttet regnskovsområde, hvor der bliver lagt mad ud som supplement til den kost, de selv finder i skoven. Det er en stor oplevelse at se orangutangerne komme til syne fra skoven for at tage for sig af retterne. Orangutangerne er desværre ikke de eneste truede dyr i Borneos regnskov. Også bjørnene har brug for hjælp, hvilket du hører om under et besøg på et lignende center for malajbjørne.
Nu er det tid at lede efter dyrene i fri natur. Så turen fortsætter med båd op ad Kinabatangan-floden mod Abai, hvor du skal overnatte. Sejlturen tager omkring en time og fører igennem mangroveskove, der trods deres fjendtlige udseende er rige på dyreliv. Ved ankomsten til Abai nydes frokosten, hvorefter der er mulighed for at udforske det omkringliggende område via en række gangbroer.
Sidst på eftermiddagen sætter du dig igen til rette i båden, og sammen med en naturguide sejler du dybere ind i skoven på udkig efter næseaber, fugle, reptiler og de mange andre dyr, der lever her. Når ildfluerne begynder at danse i den varme tropeluft, er det tegn til at vende tilbage til lodgen, hvor middagen står klar. Efter middag er der mulighed for at følge med guiden rundt på gangstierne på udkig efter insekter, fugle og nattens øvrige væsner.

Rejser til Malaysia - Borneo

Morgenen starter med en tidlig sejltur til Pitas-søen på udkig efter dyrelivet, der typisk er særligt aktivt i det tidlige morgengry. Tilbage på lodgen er morgenmaden klar. Herefter besøges en lokal landsby, hvor du kan plante et træ og derved bidrage til arbejdet med at oprette Borneos regnskove.
Tilbage i båden sættes kursen dybere ind i junglen til landsbyen Sukau. Regnskoven omkring Sukau er et af Borneos mest enestående naturområder, og disse dybe skove og utallige floder danner grundlag for et både rigt og varieret dyreliv. Så du kan sagtens være heldig at se dyr langs floden.
Vel fremme indlogeres du på din lodge for de kommende to nætter. Om eftermiddagen sejler du igen ud på eventyr på floden. Med lidt held ser du måske næseaber, der kommer ned til floden for at drikke. Hold også øje med krokodiller, firben og orangutanger i denne del af skoven. Fuglelivet er ligeledes rigt, og blandt andet de store næsehornsfugle lever her. Er du rigtig heldig, fanger du et flygtigt glimt af de sjældne pygmæ-elefanter, der har tilpasset sig et liv i regnskoven. Bemærk: Lodges i Sukau er af 2 – 3-stjernet standard. Man må ikke forvente luksus.

Malaysia - Borneo - Sabah - Sukau

Ved solopgang stævner du atter ud på floden. Roligt glider du ind mellem den tætte regnskovs vældige træer og vilde bambuslunde. Dybere og dybere sejler du ind i Borneos magiske verden. Målet er “Hesteskosøen”, der er et godt sted at kigge efter dyr. Fyldt med indtryk, vender du tilbage til lodgen og spiser morgenmad. I løbet af de varme timer midt på dagen er der ikke meget liv at se langs floden. Så tiden tilbringes på lodgen, hvor du kan slappe af indtil midt på eftermiddagen, hvor endnu en sejltur i junglen venter. Først ved mørkets frembrud vender du tilbage til lodgen, hvor middagen står klar.

Malaysia - Næsehornsfugl

Du forlader lodgen efter morgenmaden og sejler de cirka to en halv time tilbage til Sandakan. Undervejs passerer du små landsbyer og frodige mangroveskove, så også på denne sejltur er der mulighed for at få et glimt af sjældne aber og fugle. Fremme i Sandakan nydes frokosten på en lokal restaurant, inden turen går tilbage mod Kota Kinabalu med fly. Her står en chauffør klar til at køre dig til det lækre 5-stjernede strandresort Shangri La’s Rasa Ria, der danner rammen om de næste dages afslappende badeferie.

Malaysia - Borneo - Shangri Las Rasa Ria Resort

Der, hvor junglen møder havet, ligger deluxe-hotellet Shangri-la Rasa Ria Resort med udsigt over den dejlige Dalit-strand. Hotellet ligger i en stor tropisk have, og alle værelser vender ud mod vandet. Blandt de mange faciliteter kan nævnes en 18-huls golfbane og et naturreservat med orangutang-rehabiliteringscenter. Hotellet har swimmingpool og spa-center, legeplads, børnepool og børneklub med masser af aktiviteter, tennisbaner, petangue og bordtennis. Læg dertil en bred vifte af sports- og vandaktiviteter. Værelserne er yderst komfortable og byder blandt andet på gratis internetadgang, kabel-TV, kaffe/te-faciliteter, sikkerhedsboks, balkon og badeværelse med badekåbe- og slippers. Skulle tiden på stranden falde dig for lang, er der naturligvis mulighed for at benytte sig af hotellets shuttle-bus, der dagligt kører til Kota Kinabalu.

Malaysia - Borneo - Shangri Las Rasa Ria Resort

Det er blevet tid til at tage afsked med Borneo. Når tid er, bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Kota Kinabalu, hvorfra der flyves til Singapore. I Singapore skifter du fly og fortsætter direkte til København.

Du ankommer til København tidlig morgen efter en spændende rundrejse til Borneos iban-folk og vilde dyreliv.

På turene til Batang Ai og Nanga Sumpa samt til opholdet på Selingan Island anbefaler vi, at man blot medbringer en mindre rygsæk med tøj og andre fornødenheder til de pågældende dage og efterlader den store bagage på hotellet.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2018 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 25.495 kr.
Tillæg for værelse med havudsigt på Shangri La's Rasa Ria
300 kr.
Rejseperiode
1 apr 2019 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 25.895 kr.
Tillæg for værelse med havudsigt på Shangri La's Rasa Ria
400 kr.
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København via Singapore til Kuching og retur fra Kota Kinabalu
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Transport fra Lufthavn til hotel i Singapore t/r
 • 2 nætter på  turistklasse hotel i Singapore
 • Privat transport fra Kuching Lufthavn til hotel
 • 2 nætter på Majestic Riverside Hotel inkl. morgenmad
 • Halvdags city tour i Kuching
 • Sunset Cruise på Sarawak Floden
 • 3 dages/2 nætters tur til Nanga Sumpa Lodge og Jambu Langhus inkl. helpension og aktiviteter ifølge program
 • 1 nat på Majestic Riverside Hotel inkl. morgenmad
 • Privat transport fra hotel til Kuching Lufthavn
 • Flyrejse fra Kuching til Sandakan
 • Privat transport fra Sandakan Lufthavn til hotel
 • 1 nat på Four Points by Sheraton inkl. morgenmad
 • 4 dages/3 nætter tur til Sepilok, Abai og Sukau Rainforest inkl. helpension og aktiviteter ifølge program
 • Lokal engelsktalende guide
 • Flyrejse fra Sandakan til Kota Kinabalu
 • Privat transport fra Kota Kinabalu Lufthavn til Shangri La’s Rasa Ria Resort
 • 4 nætter i deluxe garden view værelse på Shangri La’s Rasa Ria Resort inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Shangri La’s Rasa Ria Resort til Kota Kinabalu Lufthavn
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Kota Kinabalu Lufthavn, ca. MYR 40 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Borneo

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Borneo

Vi kender de skønneste steder i Borneo og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel