Rejser til Vientiane

Rejs til Vientiane, der med et indbyggertal på blot 600.000 må siges at høre til blandt de mindre hovedstader i verden.

Vientiane er blevet kaldt ”Verdens største landsby”, og er en fantastisk charmerende by. Smukke franske herskabsvillaer fra den franske kolonitid ligger side om side med finurligt dekorerede buddhistiske templer.

Det emmer af Frankrig i Vientiane
Byen er ikke større, end at den kan opleves til fods, og man glemmer let, at man befinder sig i en hovedstad.  Om aftenen summer gaderne af liv, når indbyggerne trækker ud i gaderne for at spise deres aftensmåltid på byens mange hyggelige fortovscaféer. Det franske går igen i madlavningen. Den klassiske baguette med paté eller ”La vache qui rit”- ost fås på ethvert gadehjørne, og snegle og frølår er populære retter, som man kan nyde sammen med en glimrende laotisk vin. Det er svært at finde en hovedstad med en hyggeligere og mere afslappet atmosfære, end den man møder i Vientiane.

Smukke templer og en god morgenmad
Besøg for eksempel Wat Si Saket, som er Vientianes ældste tempel.  Den smukke bygning blev bygget i 1818 og er opført i traditionel thaistil, da det var Kong Anouvong, der var uddannet ved hoffet i Bangkok, der stod bag byggeriet. Tæt på Wat Si Saket ligger Haw Pha Kaew, som er et tidligere royalt tempel, der blev bygget på ordre af Kong Setthathirat i 1565. Læg også vejen forbi morgenmarkedet Talaat Sao, som trods navnet har åbent hele dagen. Markedet er et indendørs indkøbscenter med hundredvis af små forretninger, som handler med alt lige fra guld og sølv til elektronik og ure. Det forgyldte stupa That Luang, som stammer fra den 16. århundred skattes af befolkningen som et symbol for den buddhistiske religion og landets suverænitet.

Hvert år ved fuldmåne i november afholdes festivallen Bun That Luang, der er årets største højtid. Under festivallen modtager munkene gaver og ofringer fra befolkningen og på den sidste dag afholdes der en stor fest ved stupaen, hvor der er boder, gadekøkkener og musik.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser i Vientiane

Snak Vientiane med os - tættere på dit eventyr

Peter Schou deler hellere end gerne ud af sin store viden om Vientiane. Så tag en snak med Peter Schou om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Vientiane.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel