Rejser til Laos

Det traditionelle Asien med templer, markeder og eventyrlige landskaber.

Der er noget vidunderligt afslappet over Laos. Du mærker det med det samme, når du ankommer til landet. Pulsen falder, og der er som om, det er umuligt at være stresset i Laos. Men det rolige tempo er langt fra det eneste, der gør en rejse til Laos til et eventyr.

Laos byder på storslåede landskaber med jungleklædte bjerge, forrevne kalkstensklipper og afsidesliggende dale. Her ligger gamle træskibe stadig til langs Mekong-flodens breder, og de funklende, historiske templer genlyder af munkenes sagte messen. I de små landsbyer med etniske minoriteter går livet sin vante stille og rolige gang, og på markederne sælges alt fra friskgrillet fisk til lokalt kunsthåndværk. Junglevandfald indbyder til en dukkert, ruinbyer fortæller om khmer-rigets storhedstid, og rismarker fylder landskaberne med alle tænkelige nuancer af grøn.

I de større byer som Luang Prabang og Vientiane fornemmes den franske indflydelse tydeligt. Her ligger franske kolonitidsvillaer side om side med buddhistiske stupaer og små gadekøkkener, der lokker med lokale lækkerier serveret i friskbagte baguettes. Det hele skylles ned med den lokale Beer Lao, der er blandt de bedste øl i Sydøstasien, samt den krydrede laotiske kaffe. Læg dertil en række nye og meget lækre luksusresorts, der gør det muligt at opleve et af Asiens mest traditionelle og oversete rejselande i en komfort, der var utænkelig for bare 10 år siden.

Mulighederne på en rejse til Laos er mange. Men heldigvis kender vores rejsekonsulenter Laos særdeles indgående, og de hjælper hellere end gerne med at sammensætte den perfekte Laos rejse efter dine individuelle ønsker.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Rejseforedrag om Vietnam, Laos og Cambodia

Kom til rejseforedrag og hør om tre af Asiens mest eksotiske lande. Undervejs ser vi naturligvis solopgangen over Angkor Wat, sejler mellem dramatiske kalkstensbjerge i Ha Long-Bugten og besøger Laos’ gamle kongeby Luang Prabang. Men i løbet af foredraget hører du også om en række mindre kendte steder langt væk fra de gængse turistruter, og du får en mængde praktiske informationer.

Se rejseforedrag

Store oplevelser i Laos

Kongebyen Luang Prabang

Den historiske kongeby Luang Prabang er en stærk kandidat til titlen som Asiens hyggeligste by. Byen ligger smukt på en lille halvø ud til Mekong-floden omgivet af jungleklædte bjerge og består stort set udelukkende af historiske templer og bygninger fra den franske kolonitid. Omkring byen kan du besøge små landsbyer med etniske minoriteter og bade i smukke junglevandfald. Du kan også sejle op ad Mekong-floden til de hellige Pac Ou-huler, hvor rejsende gennem århundreder har stillet Buddha-statuer for at sikre deres videre tur ned ad Mekong-floden.

Se mere om Luang Prabang

Oplev munkenes morgenrunde

udfolde sig i de historiske gader. Tidligt hver morgen strømmer kronragede munke i deres safrangule klæder ud af de mange templer for at gå i procession gennem byen med deres munkeskåle. Langs vejene har lokale taget plads for at ofre mad til de forbipasserende munke i bytte for god karma, der skal sikre en god genfødsel i næste liv. Engang var dette et normalt syn overalt i Sydøstasien. Men i dag er Luang Prabang et af de bedste steder at opleve denne gamle skik.

Se mere om Luang Prabang

Vang Vieng

Landskaberne omkring den lille by Vang Vieng ligner mest af alt noget fra et eventyr. Her hæver dramatiske kalkstensbjerge sig over grønne rismarker og rolige floder, der snor sig gennem landskaberne. Hele området indbyder til at snøre vandreskoene, eller leje cykler og trille roligt gennem de smukke scenerier. Du kan også udforske huler og flyde roligt ned ad floden i en stor gummiring med en kold øl i hånden.

Se rejseforslag med Vang Vieng

Vientiane

den franske indflydelse særlig stærk, og den ses både i arkitekturen og i det lokale køkken. Der er dog også masser af asiatisk stemning i Vientiane. Især i byens ældste tempel Wat Si Saket, der huser tusindvis af Budda-statuer, samt omkring den forgyldte stupa Phra That Luang, der er et populært pilgrimsmål. Kig også forbi det farverige morgenmarked, og nyd udsigten over byen fra den særprægede triumfbue Patuxay, der har en sjov historie.

Se mere om Vientiane

Buddhaparken ved Vientiane

En lille times kørsel uden for Vientiane ligger en af de mest mystiske helligdomme i Sydøstasien. Mere end 200 gudestatuer i beton fortæller historien om manden Luang Pu Bunleua Sulilat, der så sit kald her og skabte en ny religion, der blander det bedste fra buddhismen, hinduismen og en god portion fri fantasi. Han fik hurtigt mange følgere, og parken var en måde at kommunikere den nye religion.

Plain of Jars

Dybt inde i et afsidesliggende område af det nordlige Laos ligger tusindvis af mystiske stenkrukker spredt ud over et stort område. Man ved, at krukkerne er gamle. Men ingen ved med sikkerhed, hvad de var været brugt til. Har man opbevaret vand i krukkerne? Spiller de en rolle i gamle begravelsesskikke? Har man lavet alkohol i dem? Teorier er der mange af.

Khmer-byen Wat Phu

Det mest storslåede levn fra Khmerrigets storhedstid i Laos er uden tvivl Wat Phu nær byen Pakse i det sydlige Laos. Ruinbyen har rødder tilbage til det 5. århundrede. Men størstedelen af templerne, paladserne og øvrige bygninger blev bygget mellem det 11. og det 13. århundrede. Det er et stort kompleks. Men grundet sin afsides beliggenhed, finder kun meget få rejsende hertil, hvilket giver stedet en følelse af eventyr.

Se mere om det sydlige Laos

Si Phan Don

Det er svært at forestille sig et sted længere væk fra alting end Si Phan Don i det sydligste Laos. Her brydes Mekong-floden af utallige småøer, sandbanker og klippeskær. Nogle øer er beboet, og det er spændende at sejle fra ø til ø og opleve hverdagen på dette afsides sted. Du kan også besøge vandfaldet Khone Phapeng, der er blandt de største i Sydøstasien. Men den største seværdighed er næsten blot at sidde stille og roligt i båden og se de uberørte landskaber glide forbi i en ubrudt strøm.

Se mere om det sydlige Laos

Udvalgte hoteller i Laos

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv. Her kan du se et udvalg af vores foretrukne hoteller i Laos. Men vi har mange flere.

Grupperejser til Laos

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Flere af Exodus’ grupperejser til Asien går også til Laos, hvor du vil opleve Østen fra sin mest eksotiske og afslappede side. Munkene går rundt i gaderne, smukke templer pryder landskabet, og der hersker en afslappet stemning blandt den venlige, lokale befolkning.

Gå til Exodus

Oplevelser i Laos

Snak Laos med os - tættere på dit eventyr

Peter Schou deler hellere end gerne ud af sin store viden om Laos. Så tag en snak med Peter Schou om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Laos.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Laos

Tidsforskel til Laos
Laos er fem timer foran Danmark, når vi har sommertid. Men da Laos ikke skifter mellem sommer- og vintertid, er Laos seks timer foran Danmark, når vi har vintertid.

Flyvetid til Laos
Hvor lang tid tager det at flyve til Laos? Der findes ikke direkte fly fra Danmark til Laos, men flere flyselskaber kan klare turen med et enkelt stop på vejen. Med de hurtigste forbindelser tager turen typisk omkring 16 timer.

Regntid og klimaet i Laos
Laos har tropisk klima med høj luftfugtighed og temperaturer omkring 25 til 30 grader året rundt. Typisk er temperaturerne lidt lavere i bjergene mod nord end i de lavtliggende områder i den sydlige del af landet.

Tørtiden løber fra november til marts. Regn kan stadig forekomme i denne periode, men den vil ofte komme i korte, kraftige regnskyl. I marts og april stiger temperaturerne og luftfugtigheden, og fra maj til oktober rammer regntiden. Laos er dog også et spændende rejseland i regntiden. Landskaberne er frugtbare, og rismarkerne stråler i lysegrønne nuancer. Der er også færre turister, og priserne er lavere end i vinterhalvåret.

Sprog i Laos
Det officielle sprog er lao, der tales af størstedelen af befolkningen. Derudover taler en række etniske minoriteter deres egne sprog. Engelsk er mest udbredt i Luang Prabang, Vientiene og Vang Vieng. Uden for disse områder kan det være svært at finde en engelsktalende person.

Valuta i Laos
Valutaen i Laos er kip (LAK). Men da en euro som regel svarer til næsten 10.000 kip, og den største seddel er 50.000 kip, skal du være forberedt på at bære rundt på tykke bundter af slidte sedler. Derfor bruges amerikanske dollars og euro også mange steder. Især til større køb. Småkøb i lokale butikker, på markeder og til transport foregår dog normalt med kip.

Kreditkort kan kun bruges på de bedste hoteller og restauranter samt i hæveautomater i de større byer. Alle andre steder er det nødvendigt at have kontanter på sig.

Drikkepenge i Laos
Drikkepenge er ikke så udbredt i Laos som i mange af nabolandene, om end skikken bliver mere og mere almindelig. Især på bedre restauranter i Vientiene og Luang Prabang. Men lønningerne er lave overalt i landet, og en tilkendegivelse i form af et par dollars vil altid blive højt værdsat. På en god restaurant er 10% af regningen rigtig fint. På mere simple, lokale spisesteder forventes ikke drikkepenge. Har stuepigen eller piccoloen gjort et godt arbejde, vil de sætte pris på 1-2 dollars. Taxachauffører får normalt ikke drikkepenge. Men turguider forventer typisk 5 til 10 dollars pr. person pr. dag, mens privatchauffører forventer 3 til 5 dollars i drikkepenge pr. person for en heldagstur.

Vaccinationer til Laos
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Laos. Malaria er også udbredt i dele af landet, og der er særlige krav, hvis du har besøgt lande med gul feber. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Laos
Dit pas skal være gyldigt i mindst 180 dage fra indrejsedagen.

Danske statsborgere med dansk pas kan købe et 15 dages visum ved ankomsten til eksempelvis Luang Prabang og Vientiene. Dette koster omkring 30 amerikanske dollars. Medbring to pasbilleder og dollars i kontanter. Planlægger du at tilbringe mere end 15 dage i Laos, skal du søge om visum på forhånd på en laotisk ambassade.

Visumreglerne kan dog ændre sig med kort varsel, og det er dit ansvar som rejsende at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Laos
Laos har 230 volt. Adskillige forskellige typer stik er udbredt i Laos. Så det er en god ide at medbringe en adapter med mange indstillingsmuligheder. For en liste over stiktyper verden over klik her

Internet i Laos
Trådløst internet er i dag at finde på mange hoteller og caféer i de mere besøgte egne af landet. Dette er gået hårdt udover internet-caférne, der er blevet et sjældent syn de fleste steder. På landet og i de mere afsidesliggende områder af Laos er internettet mere ustabilt, hvis det overhovedet er der.

Fotografering i Laos
Med sine smukke landskaber, eksotiske templer og spændende etniske minoriteter er Laos et eksotisk og yderst fotogent land. De fleste steder er det helt fint at tage billeder. Men husk at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Det gælder især munke samt i de små landsbyer og blandt etniske minoriteter.

Rejseforsikring til Laos
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel