Laos fra syd til nord

Rejs gennem Laos fra syd til nord. Som rejsende føler man sig omgående godt tilpas i Laos. Efter århundreder med krige har freden endelig sænket sig over landet. Og sikken fred og ro. At rejse i Laos er som at komme tilbage til det gamle Østen. Til dengang Laos var kendt som »Riget med en million elefanter«, og Asien knap var kortlagt af vestlige opdagelsesrejsende.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ved ankomsten til Vientiane bliver I hentet i lufthavnen og kørt til hotellet i byen. Efter frokost venter en fascinerende rundtur til Vientianes spændende seværdigheder. I besøger bl.a. Wat Simuang og det berømte Wat Si Saket, der huser mere end 6000 Buddhaer. I kommer forbi den aparte bygning; triumfbuen Patuxai. Naturligvis skal I også se Laos’ vigtigste religiøse bygning og symbol på landets nationale identitet; That Luang Stupa. Dagen slutter ved Mekong-floden, hvor I kan nyde solnedgangen og den idylliske stemning langs floden.

Rejser til Laos - Vientiane

I dag kører I nordpå gennem de frodige landskaber forbi små, lokale landsbyer langs vejen. I besøger et farverigt marked og Vang Xang, der er kendt for sine arkæologiske levn fra det 11. århundrede. Når I nærmer jer Vang Vieng, begynder landskabet at ændre karakter, og snart kører I igennem et overjordisk sceneri, hvor små kalkstensbjerge på dramatisk vis skyder op af de grønne rismarker. Midt i denne utrolige natur ligger den lille uturistede og rolige by Vang Vieng. Byen opleves bedst på gåben eller cykel, så efter indkvartering er det værd at tage en stille og rolig gåtur rundt i byen og ned til floden.

Formiddagen bruges i de eventyrlige landskaber, der omgiver Vang Vieng. Uden for byen skal I først besøge hulen Tham Jang, der i det 19. århundrede blev brugt af de lokale beboere som skjulested for kinesiske invasionsstyrker. Herfra krydser I floden til den idylliske lille landsby Ban Huai Ngai, hvor I på nært hold kan opleve det lokale landsbyliv. Tilbage i Vang Vieng fortsætter rejsen mod nord gennem storslåede landskaber, og sidst på eftermiddagen når I til Luang Prebang. Resten af dagen er til fri disposition.

Laos - Vang Vieng

I en smal “long-tail”-båd sejler I op ad Mekong-floden mod de mystiske Pak Ou-grotter. Undervejs stopper I i lokale landsbyer og besøger det royale tempel Wat Longkhoun. Pak Ou-hulerne ligger i en stejl klippevæg ud til floden og kan bedst nås med båd. En trappe fører fra båden op til hulerne, der huser tusindvis af Buddha-statuer i alle mulige størrelser. Fra Pak Ou-grotterne krydses floden til Ban Ou, hvorfra turen tilbage mod Luang Prabang foregår i bil. Der stoppes i små landsbyer på vejen, der er kendt for fremstillingen af lokal risbrændevin og håndlavet papir. Sidst på eftermiddagen er I tilbage i Luang Prabang, hvor aftenen tilbringes.

For de morgenfriske venter der en stor oplevelse. Stå tidligt op, og oplev de orangeklædte munkes morgenritual, hvor de med deres sorte skåle går rundt i byen og modtager almisser fra byens befolkning. Efter morgenmaden er der arrangeret byrundtur, hvor I besøger det tidligere royale palads, som i dag er Laos’ nationalmuseum. I besøger også Luang Prabang’s mest enestående tempel, Wat Xieng Thong, der på smukkeste vis repræsenterer byens klassiske tempelarkitektur. Efter besøget i templet, køres I til lufthavnen.

Laos - Luang Prabang

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Laos

Vi kender de skønneste steder i Laos og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Privat transport fra Vientiane Lufthavn til hotel t/r
 • 1 nat på turistklasse hotel i Vientiane inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Vientiane dag 1
 • Besøg ved marked i Vang Xang dag 2
 • 1 nat på simpelt hotel i Vang Vieng inkl. morgenmad
 • Sightseeing omkring Vang Vieng dag 3
 • 2 nætter på turistklasse hotel i Luang Prabang inkl. morgenmad
 • Sejltur i longtail boat til Pak ou Caves dag 4
 • Besøg i landsbyer dag 4
 • Morgenritual dag 5
 • Besøg ved Luang Prabangs marked dag 5
 • Privat transport fra hotel til Luang Prabang Lufthavn

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel