Rejser til Shanghai og omegn

På en rejse til Shanghai ser I hvordan Østen møder Vesten i form af en moderne skyline, store shoppinggader og gamle britiske kolonibygninger kombineret med traditionelle kinesiske bygninger og små smøger, hvor roen falder på og den kinesiske hverdag leves. Kinas største by er kontrastfyldt på alle måder. Pulserende hektisk, men med masser af stille små oaser midt i mylderet. Skyskrabere står side om side med små gamle huse, gadesælgere og kæmpemæssige indkøbscentre, fast food og dumplings, tai chi og rugby, te-huse og engelske pubs – Shanghai er et dynamisk sammensurium af gammelt og nyt, af øst og af vest. Byens mangfoldige historie har sat sine fingeraftryk på denne hurtigt-voksende metropol og der venter jer helt unikke oplevelser og indtryk her.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser i Shanghai og omegn

Artikler

Her finder du eksempler på oplevelser i Shanghai og omegn udvalgt af MarcoPolos lokalkendte eksperter.
Oplevelserne kan bruges som inspiration til din rejse, der laves unikt til dig.

Shanghai

Shanghai har omkring 23 millioner indbyggere, og er i dag Kinas mest moderne storby og landets finansielle centrum. Skyskrabere i glas og stål skyder op overalt. Men forlader I hovedgadernes og begiver jer ind i labyrinten af små smøger, så vil I opleve et andet Shanghai, nemlig det gamle Shanghai med små lave huse. Her sidder mændene uden for og spiller kort, forældre følger poderne til skole, og der serveres morgenmad i hastigt tempo fra de små gadekøkkener.

The Bund er Shanghais berømte havnefront. Her er der altid et myldrer af mennesker. Ved solopgang er de første i gang med at gøre morgengymnastik og tai chi. De afløses af turister, forretningsfolk og postkortsælgere. Når mørket falder på, overtages The Bund af unge kærestepar og velklædte mænd og kvinder, der mødes for at danse engelsk vals.

Læg også vejen forbi China Town, der er omgivet af en ringgade, som løber hvor bymuren engang stod. Shanghai har gennem tiden været besat af mange fremmede magter, og det fik den lokale befolkning til at rykke sammen bag murene i den gamle bydel. Den sydligste del af China Town er en labyrint af smalle gader, hvor vasketøjet hænger som farverige guirlander, og åbne døre tillader et kig ind i de gamle huse.

I Pudong distriktet ligger Shanghais vartegn; det 468 meter høje tv-tårn Oriental Pearl. Fra 88. etage kan I nyde den enestående udsigt til Shanghais skyline. Når I står her og skuer ud over millionbyen, kan det være svært at forstå, at Shanghai for 200 år siden blot var en lille fiskerby. Det er byens beliggenhed tæt ved Yangtzeflodens udmunding i Det Gule Hav, der har udviklet byen til den sydende metropol, den er i dag.

Hangzhou

Et gammelt sagn fortæller, at Hangzhou blev skabt, da en drage og en føniksfugl hver smed en perle fra himlen. Hangzhou er stadig en af Kinas smukkeste byer med små, hyggelige kvarterer og en afslappet atmosfære.

Tag for eksempel på en sejltur på Vestsøen. Søens østlige bred ligger tæt på byen, mens de andre er omgivet af skovklædte bjerge, som ofte er indhyllet i en fin dis. Der er en udefinerbar skønhed ved Vestsøen, som blandt andet virker som en magnet på kinesiske brudepar. De kommer langvejs fra for at blive foreviget med det berømte landskab i baggrunden.

Liu He pagoden er et mesterstykke af gammel kinesisk arkitektur bygget år 970 e.Kr. efter ordre fra kong Qian Hongchu. Pagoden ligger elegant på en bakketop, og har hele 13 tagkonstruktioner. Herfra kan I nyde den betagende udsigt over Qiantangfloden.

I Hangzhous gamle bydel, kan I tage på det farverige blomstermarked og besøge et særdeles levende dyremarked. Kineserne anvender fingertalsystemet, når de handler, hvor de med én hånd viser samtlige tal fra 1 til 10. Det system kan være godt at lære, hvis man ønsker at tage del i den livlige handel på markederne.

Tæt på byen ligger teplantagen Longjing. Tedyrkning er et vigtigt erhverv i Hangzhou, og Longjing grøn te er en af de specialiteter, som byen er mest kendt for. Grøn te kommer fra den samme plante som sort te, men den adskiller sig især ved at den ikke er gæret.

Suzhou

Omkring 100 km vest for Shanghai ligger den charmerende kanalby Suzhou. Byen rummer små, intime haver gemt væk bag gamle huse med hvidkalkede mure. Når det regner, indhylles de snævre, brolagte gader i en tynd tåge.

Engang var denne by gennemskåret af kanaler på kryds og på tværs. Næsten al færdsel foregik ad vandvejen, og der var broer i hundredvis. I dag er mange af de gamle kanaler kastet til, og mange broer er forsvundet. Suzhou er i dag en moderne by, men her og der ser man stadig glimt af den stad, som den venezianske købmand og opdagelsesrejsende Marco Polo berømmede for sin skønhed. Noget af det, der er tilbage fra den tid, er byens gamle haver.

Wuzhen

Syd-vest for Shanghai ligger kanalbyen Wuzhen, hvis historie går mere end 1200 år tilbage i tiden. Vandet flyder stille i de små kanaler, romantiske broer forbinder de brolagte gader, og de gamle hvide huse hænger smukt ud over kanalerne.

I kan besøge gamle værksteder, der alle er med til at fortælle byens og Kinas historie. Se for eksempel hvordan risvin bliver til på risvinsdestilleriet, eller hvordan bomuldstrykkeriet laver blå blomstertryk på den nøgne hvide bomuld. En spadseretur kan anbefales om aftenen, hvor mørket får det til at se ud som om, at byens både sejler rundt på den kinesiske stjernehimmel. På Det Gamle Apotek i den vestlige del af byen kan I stifte bekendtskab med traditionel kinesisk medicin og behandlingsformer herunder akupunktur, zoneterapi og akupressur.

Tongli

Tongli ligger på Taihu Lakes’ østlige bred og byens historie går mere end 1.000 år tilbage i tiden. Tongli må være Kinas svar på Venedig. Byen er gennemskåret på kryds og på tværs af kanaler. Fra de buede stenbroer kan I betragte de lokale, der stager sig af sted i bådene op ad byens vandveje mellem velbevarede hvidkalkede huse med røde tegltage.

Byens mange haver er en seværdighed i sig selv. Specielt Tuisi Garden som blev anlagt mellem 1885 og 1887 er et besøg værd. I haven er der pavilloner, terrasser, søer og stensætninger, som skaber charmerende og stemningsfyldte rammer.

Snak Shanghai med os - tættere på dit eventyr

Peter Schou deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel