Shanghai og kanalbyen Zhujiajiao

Med sine cirka 25 millioner indbyggere er Shanghai Kinas største og mest moderne storby. Det er også landets finansielle centrum, og nye skyskrabere i glas og stål skyder op overalt. Shopping her er i verdensklasse, og byens restauranter og museer er blandt de bedste i Asien. Men Shanghai har også en mere traditionel side med historiske templer og klassiske haver. På denne tur oplever I det hele. En lokal guide vil sørge for, at I får alle højdepunkterne med. Men der bliver også tid til at nyde byen på egen hånd. Turen slutter med et besøg i kanalbyen Zhujiajiao, der i århundreder blomstrede langs Kinas Store Kanal. Dengang foregik næsten alt transport med båd, og byen er fyldt med små kanaler, historiske huse og fine broer.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Ved ankomsten til Shanghai bliver I hentet på stationen eller i lufthavnen og kørt til jeres centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen fri til at slappe af og udforske byen på egen hånd. Et godt sted at få følingen med byen er på en gåtur langs The Bund. Især om aftenen når Shanghais skyskrabere funkler mod den mørke nattehimmel. Eller tag elevatoren op i en af byens skyskrabere for at få det fulde overblik over den gigantiske storby.

Dagens guidede byrundtur viser meget forskellige sider af denne storby, der vokser så hurtigt, at nye bykort bliver trykt hvert år for at følge med udviklingen. Første stop er haven Yuyuan i hjertet af Shanghais gamle bydel. Denne smukke park blev oprindelig bygget af en højtstående embedsmand under Ming-dynastiet som en gave til sine forældre, så de kunne nyde alderdommen der. Men i dag valfarter både familier, kærestepar og andre besøgende til haven for at nyde dens sirlige stenbede, små gangbroer og vidunderlige fred og ro.

Herfra fortsættes til promenaden The Bund, hvor du har en storslået udsigt over skyskraberne i bydelen Pudong på den anden side af Huangpu-floden. Ironisk nok var netop The Bund tidligere Shanghais finanscentrum, og smukke bankbygninger og handelshuse fra 1920’erne og 30’erne pryder stadig promanden. Der er altid et fantastisk folkeliv langs The Bund. Fra tidlig morgen, når folk dyrker tai chi ved soloptang, til langt ud på aftenen, når lysene tændes i storbyen.

Efter frokosten på en lokal restaurant fortsættes til Jade-Buddhaens tempel. Templet er berømt for sine to Buddha-figurer i hvid jade, der blev hentet hertil fra Burma. Statuerne er templets mest berømte skatte. Men de er langt fra de eneste, og det er spændende at gå på opdagelse i de smukt dekorerede rum.

Helt andre oplevelser venter i Shanghais franske koncession, hvor atmosfæren mange steder er helt europæisk. Dette skyldes, at området var under fransk administration fra 1849 til 1943, hvor det blev overdraget til den japanske besættelsesmagt. Bydelen forblev dog populær blandt byens udlændinge op gennem det 20. århundrede, og de har sat deres præg på området. Særlig spændende er den kunstneriske enklave Tianzifang, hvor små gallerier, værksteder og caféer fylder sidegaderne. Herfra går turen tilbage til hotellet.

Afslut eventuelt aftenen med en gåtur ad shoppinggaden Nanjing-Lu, hvor tusindvis af butikker er oplyst af blinkende neonskilte. Eller besøg det populære bilfrie butiks- og restaurantområde Xintiandi, hvor de små gader flankeres af fine, lave stenhuse.

Endnu en dag fyldt med oplevelser venter, når chaufføren fra morgenstunden står klar foran hotellet. Første besøg er Shanghai Museum, hvis enorme samling af mere end 120.000 genstande giver en spændende introduktion til Kinas lange historie. Her er alt fra smuk kalligrafi og klassiske malerier til keramik, gamle mønter og skatte af bronze, guld og jade. Andre afdelinger er dedikeret til udenlandsk kunst samt kunst fra Kinas forskellige etniske minoritetsgrupper.

Efter museumsbesøget nydes frokosten på en lokal restaurant, inden turen fortsætter mod den lille by Zhujiajiao nær Shanghai. Kontrasten til Shanghais midtby kunne næsten ikke være større. Som så mange andre små handelsbyer i dette område var livet i Zhujiajiao tæt forbundet med Den Store Kanal og det udbyggede netværk af sidekanaler, man brugte til at fragte varer og mad gennem det gamle Kina. Næsten al transport foregik ad vandvejene, mens broer gjorde det muligt at gå rundt i byen. Den dag i dag pryder 36 smukke stenbroer byen, hvis kanaler flankeres af historiske bygninger fra byens storhedstid. Zhujiajiao er et godt eksempel på de klassiske kanalbyer, der tidligere var meget almindelige på disse kanter, og det er meget stemningsfuldt at udforske den lille by. Fra Zhujiajiao går turen tilbage til Shanghai, hvor aftenen byder på et imponerende akrobatikshow.

Nyd formiddagen på egen hånd, inden turen går mod lufthavnen. Herfra er der forbindelser til Danmark samt resten af Asien. Eller forlæng rejsen med flere spændende oplevelser i Kina. Det kunne eksempelvis være denne firedages tur til det hellige bjerg Huangshan – læs mere her.

 

 

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Kina

Vi kender de skønneste steder i Kina og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Fly fra Xian til Shanghai o/w
 • 3 nætter på valgte hotelkategori
 • Daglig morgenmad
 • 2 x middag
 • Alle udflugter som beskrevet i programmet
 • Transport i privat bil med chauffør
 • Lokal engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Måltider ud over de nævnte
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer, drikkepenge og andre personlige udgifter
 • Visum
 • Oversøisk flyrejse

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel