Huangshan – De gule bjerge

I den sydlige del af Anhui-provinsen rejser 77 forrevne, grønklædte bjergtoppe sig dramatisk mod himlen, hvor de forsvinder i et hav af drivende skyer. Her og der har krogede fyrretræer fået fodfæste på de stejle bjergsider, og på selv de mest umulige klippehylder har munke gennem århundreder fundet fred og ro til meditation i afsidesliggende templer. Ikke to øjeblikke i De Gule Bjerge – eller Huangshan, som de hedder på kinesisk – er ens, for landskabet ændrer sig konstant. Skyerne flytter sig og opsluger bjergtoppe, mens andre, der før lå skjult, pludseligt kommer til syne i al deres pragt. Heldigvis har I god tid til at udforske dette fantastiske naturområde på denne tur, der også tager jer til to af Kinas mest charmerende landsbyer samt den sjældent besøgte storby Tunxi.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

I bliver hentet i god tid på hotellet, hvorfra I kører mod lufthavnen, hvor flyet mod Tunxi står klar. Tunxi er en mellemstor kinesisk provinsby med knap 1,5 millioner indbyggere, så den vil føles noget mindre end Shanghai. Ved ankomsten står en chauffør klar til at køre jer til hotellet. På vejen gør I stop ved en hyggelig rekonstrueret shoppinggade, der viser, hvordan byen så ud under Ming- og Qing-dynastierne for adskillige hundreder år siden. Denne aften overnatter i Tunxi, så I kan køre mod Huangshan i morgen tidlig.

I forlader Tunxi efter morgenmaden og kører mod et af Kinas mest klassiske landskaber. Det siges, at mere end 20.000 digte og beskrivelser er blevet forfattet om De Gule Bjerge siden tidernes morgen. Men ingen har endnu formået at fanget bjergenes magi. Èn ukendt forfatter opgav helt at forsøge og nedfældede i stedet disse ord: ”Intet bjerg kan hamle op med Huangshans skønhed. Så snart man når toppen, bliver man straks apatisk over for alle andre bjerge”. Om forfatteren har ret, får I mulighed for selv at vurderer i dag. Èn ting har han dog helt sikkert ret i: Disse bjerge skal ikke ses nedenfra. De skal opleves fra de forrevne bjergtoppe og små stier, hvorfra I kan kigge ned over de omkringliggende toppe, der stikker op af det mælkehvide hav af skyer.

Små stier og tusindvis af trappetrin klamrer sig til de stejle bjergsider, og det er muligt at gå hele vejen op til flere af toppene. Heldigvis er det ikke alle kinesere, der orker at tage den lange og hårde tur, så svævebaner er blevet bygget rundt om i landskabet. Det betyder, at I hurtigt når højt op og i stedet kan bruge dagen på at udforske områdets mange fantastiske udsigtspunkter. Natten tilbringes på et hotel oppe i bjergene, så I har første parket til solopgangen i morgen tidlig.

Er vejret klart denne morgen, er det i høj grad værd at stå tidligt op for at opleve solopgangen. Gradvist lysner det i horisonten, og solen tager til i styrke. Når den fine dis fordamper, ligger bjergtroppene badet imorgensolens gyldne lys. En velfortjent morgenmad venter tilbage på hotellet, inden turen går med svævebane ned til den ventende bil. På vejen tilbage mod Tunxi gør I stop ved China Huizhou Culture Museum, der introducerer områdets rige historie og kultur. I oplever også en fabrik, der har produceret blæk til tryk og malerier siden 1782. Her holdes traditionerne i hævd, og det er spændende at se den gamle proces. Ud på dagen kan I igen tjekke ind på hotellet i Tunxi.

Efter morgenmaden sættes kursen tilbage mod Shanghai. Det er en flot køretur, der tager jer gennem frodige landskaber med bølgende marker og spredte landsbyer. Deriblandt den lille landsby Hongcun, der blev grundlagt for mere end 800 år siden og i mange år har fungeret som hjem for den magtfulde Wu-klan. Mere end 100 historiske bygninger fra det 14. og det 19. århundrede står stadig tilbage i de smalle, brolagte gader. De er næsten alle udført i grå sten, og mange steder ses smukke detaljer. Med sine traditionelle huse og særlige stemning er den idylliske lille by et godt eksempel på en klassisk landsby fra dette område. Så godt faktisk, at UNESCO har optaget landsbyen på sin liste over Verdens kulturarv. Også filmindustrien har fået øjnene op for byens åbenlyse skønhed, og scener til blandt anden filmen ”Tiger på spring drage i skjul” blev optaget her. I besøger også den nærliggende landsby Xidi, der om muligt er endnu mere fotogen. Også denne by er optaget på UNSESCO’s liste og giver et indblik i et liv, der er forsvundet de fleste andre steder i Kina. Herfra går turen tilbage til Huangshan og videre med fly til Shanghai. Sidst ud på aftenen bliver I sat af ved jeres hotel i Shanghai eller i lufthavnen, hvis I ønsker det.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Kina

Vi kender de skønneste steder i Kina og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Fly fra Shanghai til Huangshan t/r
 • 3 nætter på valgte hotelkategori
 • Daglig morgenmad
 • 1 x middag
 • 4 x frokost
 • Alle udflugter som beskrevet i programmet
 • Transport i privat bil med chauffør
 • Lokal engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Måltider ud over de nævnte
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer, drikkepenge og andre personlige udgifter
 • Visum
 • Oversøisk flyrejse

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
7.500 kr.
Kontakt os for pris
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel