Kinas højdepunkter og ukendte skatte

Oplev en række af Kinas højdepunkter kombineret med nogle af landets mere ukendte og sjældent besøgte skatte. Rejsen starter i kejserbyen Beijing, hvor I oplever Himlens Tempel, Den Forbudte By og Sommerpaladset. I nyder også folkemylderet på Den Himmelske Fredsplads og ser Den Kinesiske Mur bugte sig over bjergene mod horisonten. Fra Beijing lægger I de gængse turistruter bag jer og tager toget ind i landet til Datong, der byder på nogle af Asiens mest storslåede buddhistiske huletempler samt et tempel, der hænger direkte på klippevæggen. Via Taiyuan fortsættes til den ualmindeligt velbevarede handelsby Pingyao, der bugner af brolagte gader, gamle stenhuse og små templer omgivet af en intakt bymur.

I Xian oplever I naturligvis den fantastiske terrakotta-hær. Men Xian byder også på et væld af andre levn fra sin lange historie, inden en kort flyvetur fører jer til det subtropiske Sydkina. Her hæver dramatiske kalkstensbjerge sig mod himlen, og mellem dem ligger spredte marker, hvor lokale bønder dyrker jorden med hjælp fra deres godmodige vandbøfler. Det føles næsten som at sejle gennem et klassisk kinesisk landskabsmaleri, når I glider ned ad Li-floden mod Yangshou. I besøger også eventyrlige huler og tager svævebanen til toppen af et bjerg, inden rejsen slutter i den travle, moderne storby Guangzhou, der viser det moderne Kina for fuld udblæsning.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Kinas hovedstad, Beijing.

Ved ankomsten til Beijing står en chauffør klar i lufthavnen til at køre jer til hotellet. Her kan I checke ind, inden turen fortsætter til byens mest berømte tempel. Det cirkelformede Himlens Tempel ligger i en stor park, der summer af liv dagen igennem. Nogle kommer for at dyrke tai chi og nogle for at spise picnic og sludre, mens andre spiller mahjong mellem de høje træer. Det er bestemt heller ikke ualmindeligt at se folk tage sig en lur i skyggen af de gamle træer. Sådan har det ikke altid været. I kejsertiden var dette et af rigets vigtigste helligdomme. Det var her, kejseren kom to gange om året for at bede guderne og forfædrene om en god høst. Dette var af yderste vigtighed. Både for den almene befolkning og kejseren. Slog høsten fejl flere år i træk, kunne det tolkes som et tegn på, at Himlens Søn var faldet i unåde hos guderne, hvilket i sidste ende kunne føre til oprør og dynastiets fald.

Nyd stemningen i templet, inden turen fortsætter mod en lokal restaurant. Her skal I prøve en af de mest berømte retter i det kinesiske køkken; Peking and. Retten kan umiddelbart virke forbavsende simpel. Men der er gået mange timers arbejde forud, før det saftige andekød og sprøde skind serveres på små tynde pandekager med en sødlig hoisinsovs og friske forårsløg. Efter middagen går turen tilbage til hotellet, hvor aftenen er til fri destination. Gå for eksempel en tur ad shoppinggaden Wangfujing, der myldrer med folk i neonlysets skær til langt ud på aftenen.

 

I dag oplever I en af de mest klassiske udsigter i hele Kina. Den Kinesiske Mur strækker sig cirka 6.000 km fra havet i øst tværs over ufremkommelige bjerge og dybt ind i Gobiørkenen langt mod vest. I mere end 2.000 år markerede muren rigets yderste grænse og fungerede som forsvar mod de vilde mongolske stammer i nord. Det var Kinas første kejser Qin Shi Huangdi, der beordrede de spredte eksisterende forsvarsmure samlet til én lang mur i år 221 f.kr. Det tog dog mange generationer af kejsere før muren fik sin nuværende form og længde. I oplever muren ved Bandaling, der er den bedst restaurerede del muren. Herfra kan I se muren følge de stejle bjergrygge kilometer efter kilometer, inden den forsvinder i horisonten.

Oplevelsen kan fordøjes over frokost på en lokal restaurant, inden turen fortsætter mod Changling. Det var I disse lave bjerge, at størstedelen af kejserne i Ming-dynastiet valgte at blive stedt til hvile. Stedet er nøje udvalgt med bjerge mod nord, øst og vest, hvilket gør det nærmest umuligt for de onde ånder at trænge ind og forstyrre kejserens gravfred. Mod syd derimod lod man Den Hellige Vej opføre. Det er ad denne vej kejseren skal rejse tilbage mod Himlen, hvor han genforenes med guiderne efter sit arbejde på jorden. Vejen flankeres af flotte stenfigurer af generaler, embedsmænd, løver og kinesiske fabeldyr. Hele 13 enorme gravmæler ligger spredt rundt i bjergene. I besøger et af de flotteste, der med al tydelighed viser, hvor vigtig en overdådig begravelse var for kejserne i det gamle Kina. Intet blev sparet, og det fortælles for eksempel, at det tog fem år at fragte de enorme træsøjler hertil fra skove flere tusinde kilometer væk. Herefter går turen tilbage mod Beijing, hvor resten af dagen er til fri disposition. Tillader tiden det, kunne I eventuelt besøge et af Beijings hutong-kvarterer eller gå en tur i den hyggelige Beihai Park.

Også i dag byder på det ene store højdepunkt efter det andet. Første stop er den gigantiske Himmelske Freds Plads, der prydes af bygninger fra Kinas kejsertid og kommunistisk arkitektur fra det 20. århundrede i skøn forening. I den ene ende af pladsen er Mao Zedongs balsamerede legeme stedt til hvile i sit mausoleum, mens den anden ende af pladsen fuldstændig domineres af høje, blodrøde mure.

Bag murene ligger Den Forbudte By, hvorfra Kina blev regeret i næsten 500 år. I al den tid var paladset en lukket verden, og der var hårde straffe til enhver, der forsøgte at snige sig til et kig indenfor uden gyldig grund. I dag er reglerne heldigvis mindre strikse, og alle er velkomne til at besøge den overdådige paladsby. Byggeriet blev påbegyndt i 1403, da kejser Yong Le valgte at flytte hovedstaden fra Nanjing til Beijing. Det tog 17 år at bygge det enorme palads, der siges at have præcis 9.999 rum. Det er ét rum mindre end Himlen, for guderne vovede Yong Le trods alt ikke at overgå i pragt. Men derudover blev absolut intet sparet i det luksuriøse plads, og det er fascinerende at gå gennem de mange bygninger, korridorer og gårdhaver, mens I hører om livet bag murene. Der ligger adskillige små museer spredt rundt i de gamle bygninger. Ønsker I at se nogle af disse betales entréen lokalt.

Når sommervarmen sænker sig over Beijing, brød kejseren op fra Den Forbudte By og flyttede hele hoffet ud til Sommerpaladset i udkanten af byen. Sommerpaladset er helt anderledes end Den Forbudte By, og størstedelen af området er udlagt som en enorm park med kunstfærdige pavilloner, svungne broer, overdækkede gangstier og smukke udsigter over en stor sø. Paladset er rigt på historier. Ikke mindst om den snu og magtfulde enkekejserinde Cixi, der formåede at regerede Kina i 47 år ved at trække i trådene bag kulissen. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet. Afslut eventuelt aftenen med et spændende kungfu-show ( ikke inkl.), der fortæller om den berømte kampsport med dybe religiøse rødder.

I lægger for alvor de gængse turistruter bag jer, når I efter morgenmaden sætter jer til rette i toget mod Datong. På trods af at der bygges højhastighedstogbaner overalt i Kina i disse år, er det stadig kun de lokale tog, der kører ad denne strækning. Så turen tager lidt over seks timer. Der er heldigvis masser at kigge på undervejs. Gradvist tynder det ud mellem husene, og Beijings sidste forstæder slipper sit tag. I er nu på landet og passerer forbi marker og mindre byer, hvor livet står i skærende kontrast til storbyens mylder. Sidst på eftermiddagen ankommer I til Datong, hvor I bliver hentet på stationen og indlogeret på hotellet. Herefter serveres middagen på en lokal restaurant.

Datong er i sig selv en spændende storby, hvor cykler og biler kæmper om pladsen på de travle hovedgader, mens byggekraner hæver sig over byens tage som tegn på stor byggeaktivitet. Smukke templer, markeder og gadekøkkener gemmer sig i sidegaderne, men byens ubestridte største seværdigheder ligger uden for bygrænsen.

I år 385 e.kr. lykkedes det Wei-dynastiet at samle store dele af det nordlige Kina under én fane. Datong blev gjort til hovedstad, og inden længe bragte handelskaravaner varer og rigdomme til byen. Også buddhismen havde gode vilkår, og i år 460 beordrede kejser Wencheng de første Buddha-statuer skåret ud af en klippevæg nær byen. Billedhuggere kom helt fra Sri Lanka for at deltage i arbejdet, der på sit højeste involverede mere end 40.000 arbejdere og kunstnere. Senere dynastier har tilført flere huler, nicher og statuer, så de i alt 252 huletempler i dag prydes af ikke mindre end 51.000 Buddhaer. Nogle er kun få centimeter høje, mens den største hæver sig næsten 17 meter over tilbederne, der kommer for at tænde røgelsespinde ved dens fod. Fordi statuerne har været beskyttet fra elementerne i deres huler, er figurerne stadig i fantastisk stand. Huletemplerne her anses for at være blandt de ypperste af sin art i verden, og de er naturligvis optage på UNESCO’s kulturarvliste side som side med Den Forbudte, Den Kinesiske Mur, Terrakotta-hæren og en lang række andre levn fra Kinas rige historie.

Efter frokost på en lokal restaurant fortsættes mod områdets anden storslåede helligdom. Templet Xuan Kong Si er i sig selv bemærkelsesværdig ved at være helligdom for både buddhismen, taoismen og konfucianismen. Det er ganske sjældent at se Kinas tre klassiske religioner under samme tag. Men det er først og fremmest beliggenheden, der imponerer. Templet synes at hænge direkte på en lodret klippevæg i en lille kløft. Den beskyttede placering er ganske velvalgt, for templet har modstået regn, sol og invasioner i mere end 1.500 år. Om end bygningerne er blevet genopbygget ad flere omgange op gennem historien. Fra templet går turen videre med bus mod den sjældent besøgte storby Taiyuan, hvor I indlogeres på jeres hotel for natten.

Dagen starter med et besøg ved Jinci-templet, der ligger i en stor have nær byen. Templet blev påbegyndt for 1.400 år siden, men er blevet udbygget adskillige gange gennem århundrederne. I dag ligger mere end 100 bygninger, terrasser, broer og skulpturer spredt ud mellem træerne. Deriblandt den næsten 1.000 år gamle Hellige Moders Hal, der er blandt templets største skatte. Det er dog langt fra den eneste, og det er fantastisk at vandre ad små stier mellem de spredte tempelbygninger. Efter frokost på en lokal restaurant fortsætter rejsen sydpå mod en af Kinas bedst bevarede hemmeligheder; Pingyao. Her skal I bo de kommende to nætter.

Ved første øjekast ligner Pingyao filmkulissen fra en storslået Hollywood-produktion. Men det er det ikke. Pingyaos gamle bydel er derimod en af de bedst bevarede historiske byer i Kina. En arkitektonisk tidsboble fra Ming- og Qing-dynastiernes Kina afskærmet fra omverdenen af sin seks kilometer lange, intakte bymur. Inden for murene er det som at træde ind i en anden tidsalder. Her er højhuse og dyttende biler afløst af fodgængere og ladcykler, der triller ad brolagt veje flankeret af endeløse rækker af gamle stenhuse og små templer. Der er praktisk talt ingen nye bygninger inden for bymuren overhovedet, så her har I en unik chance for at opleve en side af Kina, der er forsvundet langt de fleste andre steder i landet. Derfor er byen da også optaget på UNESCO’s kulturarvsliste.

Trods sin lange historie var det først i 1800-tallet, at det for alvor begyndte at gå stærkt for Pingyao. Byen lå på nogle af datidens mest befærdede handelsruter. Det var der dog også mange andre byer, der gjorde. Men en enkelt god ide i 1824 forvandlede Pingyao fra en handelsby blandt mange til en af de rigeste byer i datidens Kina. I 1824 åbnede en driftig forretningsmand i Pingyao nemlig Kinas første private bank og kaldte den Rishengchang. Det viste sig at være en rigtig god ide. For det betød, at man ikke længere behøvede at foretage de farefulde rejser gennem Kina med en masse kontanter eller guld. I stedet kunne man sætte pengene ind i en bank inden afrejse og så hæve dem igen i en anden bank et andet sted. Flere banker skød hurtigt op, og mod slutningen af 1800-tallet havde Kina 51 banker hvoraf 22 var repræsenteret på den blot 400 meter lange West Street i Pingyao.

Flere gamle handelshuse og banker ligger stadig spredt rundt i byen. Det samme gør adskillige templer, regeringskontorer samt utallige flotte, gamle stenhuse, der er indrettet som butikker, restauranter og beboelse. Midt i byen hæver det gamle trommetårn sig over hovedgaden, og over mange huse proklamerer håndmalede skilte eller røde papirlanterner, hvad man sælger indenfor. I har hele dagen til at udforske byen, der er blandt de hyggeligste historiske byer i Asien. Både sammen med guiden og på egen hånd. Men gem lidt energi til om aftenen. For Pingyao bliver kun endnu smukkere, når mørket sænker sig, og de gamle gader ligger badet i lys fra de mange vinduer.

 

I forlader Pingyao efter morgenmaden og sætter jer til rette i højhastighedstoget mod Xian. Frokosten medbringes enten som en madpakke, eller I kan vente og spise en sen frokost efter ankomsten til Xian. Her står en chauffør klar til at køre jer til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til at slappe af og nyde byen på egen hånd. Det er en af verdens helt store historiske byer, I er kommet til. Det var her, Kina blev samlet i 221 f.kr., og byen var kejserrigets hovedstad i mere end 1000 år. Det var også her, Buddhismen først fik grobund i Kina, og langt senere fungerede Xian som endestation for de tungt lastede karavaner langs Silkeruten mellem Europa og Asien. Alt dette kan være svært at se, når man begiver sig ud i millionbyens travle gader. Men faktisk gemmer der sig rigtig mange levn fra byens rige historie rundt om i gaderne.

Dagen starter med en af Kinas allerstørste seværdigheder. I 1974 var et par lokale bønder i færd med at grave en brønd nær Xian, da de fandt mystiske kropsdele i ler. Det viste sig at være et af de største arkæologiske fund nogensinde, og siden er mere end 6.000 soldater, officerer, stridsvogne og sågar musikere i fuld legemesstørrelse gravet frem af mulden. I mere end 2.200 år har soldaterne bevogtet kejser Qin Shi Huangdis grav, og der er sandsynligvis mange flere skatte skjult under jorden. Ikke mindst i selve gravhøjen, som man endnu ikke har åbnet. Ingen ved, hvad der venter der. Men historier beskriver både de rigdomme og frygtindgydende farer, der ligger skjult i gravkammeret.

Efter frokost går turen tilbage til Xian, hvor I besøger byens smukke trommetårn og det nærliggende klokketårn, der står som historiske oaser midt i byens travle trafik.  Herfra er der ikke langt til Xians 12 meter høje og op til 18 meter tykke bymur, der stadig løber 14 km rundt om Xians historiske centrum. Den nuværende mur blev påbegyndt i 1370. Så det var selvsamme mur kamelkaravanerne så, når de ankom til Xian efter den hårde og farefulde tur ad Silkeruten fra Centralasien og Europa. En del muslimer kom til byen fra Centralasien i denne periode, og med sig havde de deres centralasiatiske kultur og køkken. Det kan mærkes den dag i dag i byens muslimske kvarter, hvor gadelivet er tydeligt anderledes end i resten af Xian. Her strømmer duften af grillede lammespyd fra gadekøkkenerne, og i hjertet af området ligger den Store Moské, der fremstår som en forunderlig blanding af muslimsk og kinesisk arkitektur. Tag jer god tid til at nyde dette spændende kvarter, inden turen går tilbage mod hotellet. Aftenen kan afsluttes med et flot show, der på dramatisk vis fortæller om Tang-dynastiets historie. ( ikke inkl. )

 

Morgenen starter ved Den Store Vildgås-pagode, der i næsten 1.400 år har været en af de vigtigste buddhistiske helligdomme i Kina. Den oprindelige pagode blev bygget i år 652 for at huse hellige skrifter og effekter bragt tilbage fra Indien af den berømte rejsende Xuanzang. Det er muligt at bestige pagoden mod et lille beløb. Men kig også rundt i templets andre bygninger, inden turen går mod en lokal restaurant for at spise frokost. Dernæst er det tid at forlade Xian og flyve mod Guilin i det subtropiske Sydkina. Vel fremme bliver I hentet i lufthavnen og kørt til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til at nyde hotellets faciliteter eller udforske byen på egen hånd. Byen har et væld af restauranter, og dette er et godt sted at prøve det lokale køkken. Det sydkinesiske køkken er måske det mest eksotiske af alle Kinas køkkener. Så der kan meget vel være overraskende ingredienser såsom slanger, skildpadder, skorpioner og insekter at finde på byens markeder og menukortet.

Hele dagen er dedikeret til Guilin, der ligger omgivet af nogle af de smukkeste landskaber i Kina. Første stop er bjerget Yaoshan, der er navngivet efter det tempel, kejser Yao lod bygge på toppen af bjerget i Tang-dynastiet. Heldigvis er de gamle stier mod toppen i dag afløst af en svævebane, så I let og hurtigt kan komme op til udsigtspunktet, hvorfra I belønnes med et fantastisk vue over Guilin og de omkringliggende landskaber. Turen ned foregår også med svævebane, med mindre I foretrækker at tage den lange rutsjebane, der fører hele vejen ned til foden af bjerget (ikke inkluderet).

Her venter frokost på en lokal restaurant efterfulgt af et besøg i den flotte Fløjte-hule. Med sine mange drypsten og fantasifulde stenformationer er Fløjte-hulen blandt de smukkeste hulesystemer i Kina, og hulens naturlige skønhed fremhæves yderligere af farvet lys, der giver denne mystiske verden af sten et eventyrligt udtryk. Hulens navn kommer fra en tid, hvor man lavede fløjter af de siv, der vokser nær hulens indgang. Tilbage på hotellet er aftenen fri på egen hånd.

En fantastisk smuk sejltur venter i dag, når I står til søs på Li-floden, der bugter sig ind og ud mellem hundredvis af grønne kalkstensbjerge mod Yangshou. Det hele føles som at befinde sig i et klassisk, kinesisk landskabsmaleri, og der er da heller ingen tvivl om, at tusindvis af kunstnere gennem tiden har forsøgt at indfange områdets særlige magi. I får en madpakke med fra en lokal restaurant, som I kan nyde om bord, mens landskaberne glider forbi i en lind strøm.

Vel fremme ved Yangshou står en chauffør klar til at køre jer over land tilbage mod Guilin. Det er en flot køretur gennem smukke landområder med kalkstensbjerge og rismarker, hvor bønderne har travlt med at arbejde. Nogle planter ris. Andre høster, mens endnu andre styrer gamle træplove trukket af godmodige vandbøfler. Dette er det landlige Kina, mange rejsende drømmer om at opleve, og fotomulighederne står i kø. På vejen gør I holdt ved Moon Hill, der har fået sit navn fra de halvmåneformede huler i klippen. Vel fremme i Guilin bliver I kørt til jeres hotel, hvorefter aftenen er fri til egne eventyr.

Et tidligt morgenfly bringer jer fra Guilin til Guangzhou på fastlandet nær Hongkong. Med sine omkring 13 millioner indbyggere, hvis man tæller oplandet med, er Guangzhou en af Kinas største og vigtigste handelsby. Det er man da heller ikke i tvivl om, når man ser skoven af skyskrabere, der rejser sig i midtbyen. Dette er en by, hvor udviklingen bare buldrer derudaf, og gaderne syder af en hektisk energi. Men det er også en by med en spændende historie, som I ser lidt nærmere på efter frokost på en lokal restaurant.

Første stop er den flotte ottekantede mindehal for Dr. Sun Yat-sen, der anses for at være ophavsmanden for det moderne Kina. Ligheden med Himlens Tempel i Beijing er til at få øje på. Fortsæt herfra mod Chen-familiens tempel, der bestemt ikke er noget almindeligt tempel. Bygningerne blev opført i 1894 af Chen-klanen, så de unge generationer kunne have et sted at bo, mens de forberedte sig til den kejserlige eksamen. En god eksemen var vigtig, hvis man ville gøre sig håb om en karriere ved hoffet, hvilket kunne føre rigdom, prestige og indflydelse med sig, hvis man gjorde sig godt bemærket. Komplekset består af 19 bygninger med ni haller og seks gårdhaver, der i dag rummer en stor samling sydkinesisk kunst. Herfra går turen tilbage mod hotellet.

 

Nyd den sidste morgen på hotellet, inden turen går mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Eller forlæng med spændende dage i nærliggende Hongkong – læs mere her.

 

 

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Beijing og fra Guangzhou til Danmark
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Tog fra Beijing til Datong
 • Tog fra PIngyao til Xian
 • 2 indenrigsflyvninger i Kina
 • 13 nætter på valgte hotelkategori
 • Daglig morgenmad
 • 1 x middag
 • 11 x frokost
 • Alle udflugter som beskrevet i programmet
 • Transport i privat bil med chauffør
 • Lokal engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Måltider ud over de nævnte
 • Kungfu-show i Beijing på dag 4 = 500,- per person
 • Tang Dynasty show and middag på dag 10 = 650,- per person
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer, drikkepenge og andre personlige udgifter
 • Visum
 • Tillæg på kinesiske helligedage/mærkedage

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
11 jan 2018 - 21 aug 2018
29 okt 2018 - 30 nov 2018
ved 2 voksne
32.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
22 aug 2018 - 28 okt 2018)
33.595 kr.
Kontakt os for pris
1 dec 2018 - 31 dec 2018)
30.995 kr.
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Sådan bestiller du en rejse til Kina

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Kina

Vi kender de skønneste steder i Kina og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel