Kina med krydstogt på Yangtze

Oplev en række af Kinas største seværdigheder kombineret med et fantastisk luksuskrydstogt på Yangtze-floden. Rejsen begynder i kejserbyen Beijing, hvor I går i kejsernes fodspor gennem Himlens Tempel, Den Forbudte By og Sommerpaladset. I oplever også folkemylderet på Den Himmelske Fredsplads og ser Den Kinesiske Mur bugte sig over bjergene i horisonten. Fra Beijing suser I med højhastighedstog mod den gamle hovedstad Xian i hjertet af Kina. Her oplever I naturligvis den fantastiske terrakotta-hær, men Xian byder også på et væld af andre levn fra sin lange historie.

I Chengdu kommer I tæt på de bedårende store pandaer, inden det er tid at stå til søs på et 5-stjernet flodkrydstogt, der over tre dage vil føre jer ned ad Yangtze-floden. Komforten om bord er høj, og landskaberne er intet mindre end fantastiske, når skibet fører jer igennem De Tre Kløfter. Undervejs oplever I også den enorme dæmning samt historiske templer og sågar en spøgelsesby. Rejsen slutter i futuristiske Shanghai, der viser det moderne Kina for fuld udblæsning.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Kina.

Ved ankomsten til Beijing bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel, inden I fortsætter mod et af byens helt store højdepunkter. Det cirkelformede Himlens Tempel ligger i en stor park i hjertet af storbyen. Folk valfarter til denne populære oase fra tidlig morgen til sen aften. Nogle kommer for at dyrke tai chi og nogle for at spise picnic og sludre, mens andre spiller mahjong mellem de høje træer. Historisk set var dette et af de vigtigste templer i det kinesiske rige. Det var hertil kejseren kom to gange om året for at bede guderne og forfædre om en god høst. Dette var af yderste vigtighed. Både for den almene befolkning og kejseren. Slog høsten fejl flere år i træk, kunne det tolkes som et tegn på, at Himlens Søn var faldet i unåde hos guderne, hvilket i sidste ende kunne føre til oprør og kejserens fald.

Alt efter jeres ankomsttidspunkt bliver der måske tid til at slappe lidt af på hotellet eller gå en tur på egen hånd, inden I atter bliver hentet og kørt til en god restaurant. Her skal I prøve en af de mest berømte retter i det kinesiske køkken; Peking and. Mange timers forberedelse er gået forud, før det saftige andekød og sprøde skind serveres på små tynde pandekager med en sødlig hoisinsovs og friske forårsløg. Efter middagen går turen tilbage til hotellet.

I dag venter et af rejsens helt store højdepunkter, når I forlader Beijing og kører nordpå mod Mutianyu, hvor Den Kinesiske Mur viser sig fra sin mest dramatiske side. Den Kinesiske Mur strækker sig cirka 6.000 km fra Kinas østkyst gennem bjergene mod Gobi-ørkenen langt mod vest. Siden Kinas første kejser Qin Shi Huangdi beordrede de spredte eksisterende forsvarsmure samlet til én lang mur i år 221 f.Kr, har den forsvaret Kina mod de mongolske nomadestammer i nord. En konstant arbejdsstyrke på omkring 300.000 mand knoklede dag og nat i 10 år på at fuldføre projektet. Senere kejsere udbyggede muren med nye sektioner, forte og fæstningstårne, så muren med tiden fik sin nuværende længde. Det er svært ikke at blive imponeret over denne fantastiske bedrift, når I står mellem de bølgende bjerge ved Mutianyu og ser muren følge de stejle bjergrygge kilometer efter kilometer.

Efter frokost går turen mod Changling, hvis lave bjerge prydes af hele 13 prægtige kejsergrave fra Ming-dynastiet. Stedet er nøje udvalgt for sin placering med bjerge mod nord, øst og vest, hvilket gør det nærmest umuligt for de onde ånder at trænge ind og forstyrre kejserens gravfred. Vejen mod syd derimod er Den Hellige Vej, ad hvilken kejseren skal rejse tilbage mod Himlen, hvor han genforenes med guiderne efter sit arbejde på jorden er færdig. Denne vej flankeres af flotte stenfigurer af generaler, embedsmænd, løver, elefanter og kinesiske fabeldyr. I besøger et af de kejserlige gravmæler, der med al tydelighed viser, hvor vigtig begravelsen var for det gamle Kina. Det fortælles for eksempel, at de enorme træsøjler blev hentet tusindvis af kilometer fra graven, og at det tog fem år bare at fragte dem hertil.

 

I dag besøger I en række af Beijings største seværdigheder. Første stop er den gigantiske Himmelske Freds Plads, der prydes af bygninger fra Kinas kejsertid og kommunistisk arkitektur fra det 20. århundrede i skøn forening. Deriblandt det mausoleum, hvor Mao Zedongs balsamerede legeme er stedt til hvile. Her kommer kinesere stadig fra nær og fjern for i tavshed at defilere forbi den svagt oplyste glassarkofag med Maos jordiske rester.

I den modsatte ende af pladsen ligger et af Beijings absolutte højdepunkter: Den Forbudte By, hvorfra det store rige blev regeret i næsten 500 år. I al den tid var paladset en lukket verden, og enhver, der forsøgte at snige sig ind uden gyldig grund, blev et hoved kortere. I dag er reglerne heldigvis mindre stramme, og portene står åbne til den overdådige paladsby. Byggeriet blev påbegyndt i 1403 på ordre fra kejser Yong Le, der ønskede at flytte hovedstaden fra Nanjing til Beijing. Det tog blot 17 år at bygge det enorme palads, der siges at have præcis 9.999 rum. Det er ét rum mindre end Himlen, for guderne vovede Yong Le trods alt ikke at overgå i pragt. Men derudover blev absolut intet sparet i det luksuriøse plads, og det er fascinerende at gå gennem de mange bygninger, korridorer og gårdhaver, mens I hører om børnekejsere, magtfulde eunukker, intriger og livet bag murene. Der ligger adskillige små museer spredt rundt i de gamle bygninger. Ønsker I at se nogle af disse betales entréen lokalt.

Når den varme sommerluft sænkede sig over Beijing, brød kejseren op fra Den Forbudte By og flyttede hele administrationen til Sommerpaladset, der ligger i en enorm park i udkanten af byen. Dette er et af de smukkeste eksempler på nordkinesisk havekunst med kunstfærdige pavilloner, svungne broer, overdækkede gangstier og nøje tilrettelagte udsigter. Paladset er fuld af fantastiske historier. Ikke mindst om enkekejserinde Cixi, der regerede Kina i 47 år ved at trække i trådene bag kulissen. Samme enkekejserinde er også berømt for at bestille en båd i rent marmor for penge, der egentlig var øremærket en modernisering af flåden. Vel at mærke en marmorbåd, der aldrig har kunne sejle. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet. Afslut eventuelt dagen med en tur til shoppinggaden Wangfujing, der myldrer med folk til langt ud på aftenen.

Efter morgenmaden går turen til en af Beijings store banegårde, hvor toget mod Xian holder klar til afgang. Tidligere tog det mange timer at køre mellem de to byer. Men nye højhastighedstogbaner bygges i disse år overalt i Kina, og det gør det ofte hurtigere at tage toget end at flyve. Det er også sjovere, da turen fører jer igennem skiftende landskaber og afsidesliggende byer. Snart sætter toget i bevægelse, og blot cirka fem timer senere triller I ind på stationen i Xian. Her står en chauffør klar til at køre jer til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til at slappe af og nyde byen på egen hånd.

 

I 1974 var et par lokale bønder i færd med at grav en brønd uden for Xian, da de faldt over et af de største arkæologiske fund nogensinde. En enorm hær af soldater, officerer, stridsvogne og sågar musikere i fuld legemes størrelse, der i mere end 2.200 år har bevogtet kejser Qin Shi Huangdis grav. Siden er mere end 6.000 soldater blevet gravet frem af mulden, og terrakotta-hæren er kommet under tag. Mange flere skatte ligger sandsynligvis stadig skjult på det store gravområde. Ikke mindst i selve gravhøjen, som man endnu ikke har åbnet. Ingen ved, hvad der venter der. Men historier beskriver både de rigdomme og frygtindgydende farer, der venter enhver, der vover at forstyrre kejserens gravfred.

Efter frokost går turen tilbage til Xian, der i mere end 1000 år var kejserrigets hovedstad. Senere fungerede byen som endestation for de karavaner, som rejste mod øst ad Silkevejen. Det var også her, buddhismen først fik grobund i Kina, hvilket I hører meget mere om ved Den Store Vildgås-pagode. Trods pagoden er mere end 1.400 år gammel, er den stadig en af de vigtigste helligdomme for kinesiske buddhister. Det er muligt at bestige pagoden mod et lille beløb. Men kig også rundt i templets andre bygninger, inden turen går tilbage til hotellet. Hvis I har lyst, kan aftenen afsluttes med middag og et flot show, der på dramatisk vis fortæller om Tang-dynastiets historie.

Formiddagen starter ved Xians ualmindeligt velbevarede bymur, der løber 14 km rundt om Xians historiske centrum. Muren er 12 meter høj og op til 18 meter tyk, så det er muligt at gå en tur langs toppen og nyde udsigten over byen og livet nede på gaderne. Kigger i godt efter, kan I se skudhuller i nogle af udkigstårnene. Disse stammer fra japanernes angreb på byen i 1936. Rickshawchauffører står som regel klar til at tilbyde en køretur langs toppen af muren mod et mindre beløb, hvis I ønsker det.

Fra bymuren fortsætter I til den gamle, muslimske bydel. Xians muslimer kom hertil ad Silkeruten, og med sig bragte de deres centralasiatiske kultur og køkken. Det kan mærkes den dag i dag, og gadelivet her er tydeligt anderledes end i resten af byen. Duften af grillet lammespyd strømmer fra gadekøkkener, og i hjertet af området ligger Den Store Moské, der fremstår som en forunderlig blanding af muslimsk og kinesisk arkitektur.

Herefter går turen til lufthavnen, hvor I flyver til storbyen Chengdu i den afsidesliggende provins Sichuan. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til en lokal restaurant for at spise middag. Det lokale køkken i Sichuan anses for at være blandt de fem store regionale køkkener i Kina. Det er i høj grad brugen af peber, ingefær, chili og lokale urter, der giver Sichuan-køkkenet sin helt unikke karakter. Det siges, at dette køkken består af mere end 5.000 forskellige retter, så der er nok at gå i gang med. Efter middagen går turen til hotellet.

Sichuan grænser op til Tibet og er beboet af adskillige etniske minoriteter. Herunder et stort tibetansk mindretal. Himalayas høje bjerge dominerer de vestlige dele af provinsen. Men det er også i Sichuan, at man finder Kinas største bambusskove, der er hjemsted for de sidste bestande af vildtlevende pandabjørne. Det er umådeligt svært at opleve pandaer i vild natur, men denne morgen kommer I tæt på de bedårende dyr i Chengdus pandacenter. Centerets dedikerede personale gør et stort arbejde for at få dyrene til at yngle i håb om at øge bestanden af de kritisk truede dyr. Unger fødes ofte på centeret, så med held får I mulighed for at opleve de søde unger på nært hold.

Tilbage i midtbyen nydes frokosten på en lokal restaurant, hvorefter turen går til et par charmerende restaurerede handelsgader, der giver et billede af, hvordan Chengdu så ud i kejsertiden. Området er populært blandt de lokale, der kommer for at shoppe i de mange butikker og hygge sig på områdets restauranter og små caféer. Tag jer god tid til at nyde stemningen, inden turen går tilbage til hotellet.

Aftenen kunne fuldedes med en tur i teateret for at se Sichuan Opera (ikke inklusiv). Typisk for kinesisk opera er en skinger og lidt anstrengt stemmeføring. Dette er dog nedtonet i Sichuan Operaen. Her ligger vægten i stedet på skuespillet, der er iblandet elementer af dans, akrobatik og mimik. Sichuan Operaen er dog mest kendt for sin brug af farvestrålende masker, som skuespillerne udskifter i løbet af få sekunder for at understrege figurernes følelser. Farven rød udtrykker eksempelvis vrede, mens gul symboliserer misundelse.

 

Togturen fra Chengdu til Chongqing tager kun er par timer med højhastighedstog, så der er tid til at se lidt nærmere på byen inden, I står til søs. En chauffør henter jer på stationen og kører jer til Eling Park, hvorfra I har en flot panoramaudsigt over Chongqing, der strækker sig mod horisonten. Som mange andre kinesiske storbyer er Chongqing vokset voldsomt gennem de sidste årtier. Midtbyen alene nærmer sig hastigt de 10 millioner, og tager man alle forstæder og sammenvoksede byer med, er Chongqing hjem for omkring 30 mio. indbyggere.

Efter frokost fortsættes til et af byens mest bemærkelsesværdige arkitektoniske ikoner; Den gigantiske Assembly Hall. Bygningen er tydeligt inspireret af Kinas gamle templer, så det er både størrelsen og arkitekturen, der imponerer. Herefter venter en tidlig middag, inden det er tid at gå om bord på krydstogtsskibet, der uden tvivl er blandt de bedste skibe på floden. Her kan I lade jer indkvartere i de komfortable kahytter og udforske skibets mange faciliteter. Hver kahyt har privat balkon, og I kan se frem til både fantastiske måltider, spændende udflugter og hjertelig service på det 5-stjernede skib. Snart glider flodbåden ud på Yangtze-flodens grumsede vand, og den fantastiske rejse ned ad Kinas længste flod kan begynde. Se video om båden og krydstogtet – klik her.

Link: http://www.victoriacruises.com/about/videos/

Nyd en stille og rolig morgenmad om bord, mens skibet bevæger sig mod Shibaozhai. Her er en smuk, rød pagode fra begyndelsen af 1700-tallet næsten bygget ind i bjergsiden. Tidligere lå pagoden på toppen af et lille bjerg. Men på grund af den stigende vandstand, stikker kun pagoden og bjergtoppen nu op af vandet. Hvis vandstanden gør det umuligt at lægge til ved Shibaozhai besøges i stedet en af de byer, der blev bygget til familier, hvis tidligere hjem blev oversvømmet af de stigende vandmasser.

I løbet af dagen er det også muligt at tilkøbe en udflugt til spøgelsesbyen Fengdu. Byen har fået sit navn fordi kineserne mener, at alle spøgelser passerer forbi Fengdu. Byens templer er fulde af statuer, der viser de prøvelser, spøgelser menes at skulle gennemgå for at få adgang til ånderiget. Store dele af byen og mange templer blev oversvømmet efter konstruktionen af De Tre Kløfter dæmningen, men de højtbeliggende templer undslap vandmasserne og kan stadig besøges. Tilbage på skibet kan I nyde stemningen og snuppe en drink med de øvrige passagerer i salonen, mens I fortsætter ned ad floden mod De Tre Kløfter.

I dag venter et af sejlturens helt store højdepunkter, når skibet sejler ind gennem De Tre Kløfter. Den første kløft er Qutang-kløften, der er den korteste og smalleste af de tre. I manges øjne er den også den mest dramatiske med sine høje klipper, hvis toppe forsvinder et sted oppe mellem skyerne. Er vandstanden til det, vil det være muligt at tilkøbe en udflugt til den såkaldte White Emperor City. En historisk by med en flot udsigt over den vestlige ende af Qutang-kløften. Dernæst følger den meget længere Wu-kløft, der er kendt for sine lodrette, grønklædte klippevægge, der rejser sig på begge sider af skibet. På den anden side af Wu-kløften udskiftets krydstogtskibet for en stund med mindre både, der fører jer gennem den smukke sidekløft kendt som Goddess Stream. Alternativt kan bådsmanden vælge at sejle igennem kløften Shennong Stream, hvis vandstanden er bedre til det. Tilbage om bord på krydstogtsskibet fortsætter I ind i Xiling-kløften, der både er den længste og dybeste af de tre kløfter. Målet er de enorme sluser, de lader jer passerer igennem De Tre Kløfter dæmningen.

Skibet har tilbragt natten nær dæmningen, så I kan starte morgenen med at besøge det enorme bygningsværk. Det var Kinas folkefader, Sun Yatsen, der i 1919 først fik idéen til dæmningsprojektet. I 1949 besluttede Kinas ledere sig for at føre ideen ud i livet, men der skulle stadig gå langt tid før projektet blev påbegyndt. Efter et mindre pilotprojekt blev konstruktionen af det store dæmningsprojekt påbegyndt i 1994. Byggeriet tog mange år, og ufattelige mængder af beton blev brugt for at bygge den gigantiske mur, der skulle tæmme vandmasserne. Resultatet er verdens største dæmningsprojekt med en samlet pris svarende til mere end 10 Storebæltsforbindelser. Dæmningen er så stor, at den siges at påvirke jordens rotationshastighed! Men byggeriet havde også en anden pris. 13 storbyer, 140 mindre byer og mere end 1.600 landsbyer blev oversvømmet af vandmasserne, hvilket gjorde det nødvendigt at flytte 1,3 millioner mennesker. Naturen blev også forandret for evigt, da vandmasserne steg, og utallige templer og andre historiske levn ligger i dag på mange meters dybde. Men dæmningen producerer 11 gange mere elektricitet end den store Hoover Dam i USA, og masser af strøm er præcis, hvad Kina har brug for i disse år.

Efter besøget ved dæmningen er det tid at tage afsked med krydstogtsskibet og fortsætte mod en lokal restaurant I Yichang for at spise frokost. Dernæst bliver I kørt til banegården for at tage højhastighedstoget mod Shanghai. Turen tager cirka otte timer. Så læn jer tilbage, og nyd synet af de skiftende landskaber, der passere forbi uden for vinduet i en lind strøm. Først ud på aftenen dukker Shanghais skyskrabere op forude. Heldigvis står en chauffør klar på stationen til at køre jer til jeres komfortable hotel i hjertet af storbyen.

Næste morgen vågner I i Kinas største og mest moderne storby, som I skal udforske på en heldagstur. Shanghai er også landets finansielle centrum, og nye skyskrabere i glas og stål skyder op overalt. Især i bydelen Pudong, der bedst opleves fra The Bund på den modsatte side af Huangpu-floden. Ironisk nok var The Bund tidligere Shanghais finanscentrum, og en række af verdens førende banker og handelshuse lod i 1920’erne og 30’erne smukke bygninger opføre langs floden. De fleste ligger der stadig og udgør en spændende kontrast til højhusene på den anden side. Der er altid et rigt folkeliv langs The Bund. Fra daggry, når folk dyrker tai chi i det spæde morgenlys, til langt ud på aftenen, når lysene tændes i storbyen, og folk hygger sig på de mange caféer.

Det er let at få det indtryk, at Shanghai udelukkende er en moderne by. Men faktisk har Shanghai også en ældre bydel, hvis små gader snor sig omkring parken Yuyuan. Denne smukke, klassiske have blev oprindelig bygget under Ming-dynastiet af en højtstående embedsmand som gave til sine forældre, så de kunne nyde alderdommen der. Intet blev der sparet på, og Yuyuan er et flot eksempel på kinesisk havekunst med søer, stenbede og små gangbroer. I dag er haven åben for alle, og både familier på udflugt og kærestepar på date valfarter hertil for at finde lidt ro midt i storbyens mylder.

Et andet godt sted at finde ro er Jade-Buddhaens tempel. Templet er berømt for sine to Buddha-figurer, som oprindelig blev hentet hertil fra Burma. Den største af de to figurer vejer næsten 1.000 kg. og er skåret af hvid jade dekoreret med ædelstene.

Helt andre oplevelser venter i Shanghais franske koncession, hvor man nogle steder føler sig helt hensat til Europa. Området var oprindeligt under fransk administration fra 1849 til 1943, hvor det blev overdraget til den japanske besættelsesmagt. Bydelen forblev dog populær blandt byens udlændinge op gennem det 20. århundrede, og det kan mærkes på stemningen i dag.

Ingen tur til Shanghai er komplet, før du har oplevet byen fra oven. Derfor tager I elevatoren op i det ikoniske Oriental Pearl Tower, hvorfra I kan se byen sprede sig i alle retninger. Omkring jer hæver Pudongs højhuse sig mod himlen, og på den anden side af floden kan I få øje på The Bunds gamle handelshuse. Tilbage på landjorden går turen mod hotellet.

Hvordan I tilbringer aftenen er helt op til jer. Det er muligt at købe billetter til et fantastisk akrobatshow. Eller tag tilbage til The Bund for at nyde atmosfæren og den fantastiske udsigt mod Pudongs skyskrabere. Et andet godt bud kunne være shoppinggaden Nanjing-Lu, hvor tusindvis af butikker er oplyst af blinkende neonskilte.

Nyd formiddagen på egen hånd, inden turen går mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Beijing og fra Shanghai til København
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 1 indenrigsflyvning i Kina
 • Højhastighedstog fra Beijing til Xian
 • Højhastighedstog fra Chengdu til Chongqing
 • Højhastighedstog fra Yichang til Shanghai
 • 4 dage/3 nætters krydstogt på Yangtze floden med indkvartering i superior kahyt
 • 9 nætter på valgte hotelkategori
 • Daglig morgenmad
 • 5 x middag
 • 9 x frokost
 • Alle udflugter som beskrevet i programmet
 • Transport i privat bil med chauffør
 • Lokal engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Måltider ud over de nævnte
 • Tang Dynasty show og middag på dag 6 = 650,- per person
 • Schuan Operaen på dag 8 = 800,- per person
 • Akrobatikshow i Shanghai på dag 13 = 550,- per person
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer, drikkepenge og andre personlige udgifter
 • Visum
 • Tilllæg på kinesiske helligedage/mærkedage

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
10 jan 2018 - 31 jul 2018
ved 2 voksne
24.950 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
1 aug 2018 - 21 aug 2018
1 dec 2018 - 31 dec 2018)
26.550 kr.
Kontakt os for pris
22 aug 2018 - 30 nov 2018)
28.750 kr.
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
0
   
   

Sådan bestiller du en rejse til Kina

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail, chat med os eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Kina

Vi kender de skønneste steder i Kina og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel