Den store rundrejse i Kina

Tag med på en fantastisk rundrejse i Kina, og oplev alle de store klassikere. I Beijing besøger I blandt andet Den Forbudte By, Sommerpaladset og Den Kinesiske Mur, der bugter sig gennem bjergene, inden I suser med højhastighedstog til Xian. Her står I ansigt til ansigt med den enorme underjordiske hær af terrakotta-soldater. Men Xian er den kinesiske civilisations vugge, og byen har langt mere at byde på. Helt andre oplevelser venter omkring Guilin i Sydkina, hvor I sejler på Li-floden gennem et malerisk landskab med tusindvis af grønne kalkstensbjerge til den hyggelige by Yangshou. Her kan nyde det subtropiske klima, besøge markeder og tage på en cykeltur mellem rismarkerne. Rejsen slutter med spændende dage i futuristiske Shanghai, der viser det moderne Kina for fuld udblæsning.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark med kurs mod Kina.

Ved ankomsten til Beijing står en chauffør klar til at køre jer til jeres centralt beliggende hotel i hjertet af storbyen. Her kan I hvile ud oven på rejsen eller gå en tur i nærområdet på egen hånd. Sidst på eftermiddagen står privatchaufføren atter klar for at køre jer til en god restaurant, hvor I skal prøve en af de mest berømte retter i det kinesiske køkken; Peking and. Mange timers forberedelse er gået forud, før det saftige andekød og sprøde skind serveres på små tynde pandekager med en sødlig hoisinsovs og friske forårsløg. Efter middagen går turen tilbage til hotellet.

Den Kinesiske Mur er et af de absolutte højdepunkter på en rejse til Kina, og få steder er muren og omgivelserne så smukke som ved Mutianyu nord for Beijing. Muren strækker sig fra Kinas østkyst gennem bjergene og langt ind i Gobiørkenen mod vest. Den er cirka 6.000 km lang og var oprindelig tænkt som et forsvarsværk mod de mongolske nomadestammer. Adskillige mure har eksisteret langs denne grænse i årtusinder, men det var Qin Shi Huangdi, der beordrede dem sammenkoblet til én lang mur i år 221 f.kr. En konstant arbejdsstyrke på omkring 300.000 mand knoklede dag og nat i 10 år på at fuldføre det storstilede projekt. Mange senere kejsere fortsatte byggeriet ved at forlænge muren og tilføje forte og fæstningstårne. At Den Kinesiske Mur er et af verdenshistoriens helt store bygningsværker, hersker der ingen tvivl om, når I står mellem de bølgende bjerge ved Mutianyu og ser muren følge de stejle bjergrygge kilometer efter kilometer.

Efter frokost går turen tilbage mod Beijing. På vejen gør I stop ved Chagling, hvor 13 af Ming-dynastiets 16 kejsere ligger begravet. Stedet er nøje udvalgt efter ældgamle geomantiske principper. Gravene er omkranset af bjerge mod nord, øst og vest, hvilket gør det nærmest umuligt for de onde ånder, der kommer med vinden fra nord, at trænge ind og forstyrre kejserens gravfred. Vejen mod syd derimod er Den Hellige Vej, ad hvilken kejseren skal rejse tilbage mod Himlen, hvor han oprindeligt kom fra. Denne flankeres af store stenfigurer af generaler, embedsmænd, løver, elefanter og kinesiske fabeldyr. I besøger et af kejsernes gravmæler, der er et godt eksempel på de overdådige omgivelser, kejserne blev lagt til hvile i.

Flere højdepunkter venter i dag, når I efter morgenmaden besøger Den Himmelske Freds Plads, der er blandt verdens største pladser. Da Mao Zedong døde den 9. september 1976, samledes op imod en million mennesker på pladsen for at vise ham den sidste ære. Præcis et år senere blev formandens balsamerede legeme stedt til hvile i et mausoleum i pladsens sydlige ende. Her kommer kinesere stadig fra nær og fjern for i tavshed at defilere forbi den svagt oplyste glassarkofag med Maos jordiske rester. Rundt om pladsen ligger også en række andre spændende bygninger, der spænder fra Kinas kejsertid til kommunistisk arkitektur fra det 20. århundrede. Det er muligt at besøge flere af disse, hvis I ønsker det (ikke inklusiv). Ellers vendes blikket mod Beijings ubetinget største seværdighed; Den Forbudte By.

Bag disse høje mure regerede 24 kejsere gennem næsten 500 år det store rige. I al den tid var almindelige borgere forment adgang til den kejserlige by, medmindre de havde en legitim grund. Trodsede man forbuddet, blev man et hoved kortere. I dag er reglerne heldigvis mindre stramme, og I kan opleve den overdådige paladsby, som datidens kinesere kun kunne fantasere om. Byggeriet blev påbegyndt i 1403 på ordre af kejser Yong Le, der ønskede at flytte hovedstaden fra Nanjing til Beijing. Byggepladsen var en sand myretue i de 17 år, arbejdet stod på, og resultatet er imponerende. Paladset siges at have præcis 9.999 rum, hvilket er ét rum mindre end Himlen. Guderne vovede kejserne trods alt ikke at overgå i pragt. Sammen med guiden vandrer I gennem det enorme palads, og undervejs hører I beretninger om børnekejsere, magtfulde eunukker, intriger og livet bag murene. Der ligger adskillige små museer spredt rundt i de gamle bygninger. Ønsker I at se nogle af disse betales entréen lokalt.

Men selvom kejserne levede et vildt luksusliv i Den Forbudte By, havde også de brug for at komme lidt væk engang imellem. Når det skete, fortræk de til sommerpaladset, der ligger i en enorm park i udkanten af Beijing. Dette er et af de smukkeste eksempler på nordkinesisk havekunst. Her er pavilloner og overdækkede gangstier, som er farverigt dekorerede med klassiske landskabsmotiver og scener fra kinesiske fabler. Gangstierne fører ind mellem piletræer til svungne broer. Paladset er fuld af fantastiske historier. Ikke mindst om enkekejserinde Cixi, der formåede at regere Kina i 47 år ved at trække i trådene bag kulissen. Inden den gamle enkekejserinde lukkede øjnene for sidste gang, nåede hun at udpege en ny kejser. Valget faldt på den treårige Pu Yi, der skulle vise sig at blive Kinas sidste kejser. I 1911 kom revolutionen, og året efter var landet en republik.

Dagen er fri til at udforske Beijing på egen hånd. Gå eksempelvis en tur ad shoppinggaden Wangfujing, og nyd folkelivet i neonlyset skær. Eller besøg Silkemarkedet, hvor alt fra metervarer til ure og næsten ægte mærkevarer faldbydes. Beijings gamle hutong-kvarterer er også spændende, og endelig må I ikke glemme byens mange fine parker. Baihai Park er godt bud, og herfra er der ikke langt til Coal Hill, hvor I har en fantastisk udsigt over tagene i Den Forbudte By. Er I i den del af byen, er det særprægede Lama Tempel også et besøg værd.

Alternativt kan vi arrangere en spændende byrundtur (ikke inklusiv). Første stop er det smukke cirkelformede Himlens Tempel, der ligger i en fin park. Parken er en populær oase, hvor folk kommer for at dyrke tai-chi, sætte drage op eller spille mahjong mellem de høje træer. Men templet havde tidligere en vigtig religiøs betydning. To gange om året drog kejseren fra Den Forbudte By med hele sit følge til dette sted for at bede guderne og forfædre om en god høst. Høsten var ikke blot vigtigt for den almene befolkning. Også kejserens liv afhæng af denne. Slog høsten fejl flere år i træk, kunne det nemlig tolkes som et tegn på, at Himlens Søn var faldet i unåde hos de himmelske guder. Hvilket i sidste ende kunne føre til kejserens fald og begyndelsen på et nyt dynasti. Fra Himlens Tempel fortsætter I til et af byens sidste gamle hutong-kvarterer, som I udforsker i rickshaw efterfulgt af frokost på en lokal restaurant. Herefter venter en spændende kungfu-show, der giver en god introduktion til den traditionsrige kampsport med dybe religiøse rødder.

 

Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet og kørt til en af Beijings store banegårde, hvor toget mod Xian holder klar til afgang. Tidligere tog det mange timer at køre denne strækning. Men nye højhastighedstoge dukker i disse år op overalt i Kina, og ofte er det faktisk hurtigere at tage toget end at flyve. Det er også sjovere, da turen fører jer igennem skiftende landskaber og afsidesliggende byer. Snart sætter toget i bevægelse, og blot cirka 5 timer senere triller I ind i en af verdens helt store historiske byer. Ved ankomsten til Xian står en chauffør klar til at køre jer til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til at slappe af og nyde byen på egen hånd.

I dag skal I stå ansigt til ansigt med den mægtige terrakottahær, der bevogter Kejser Qin Shi Huangdis grav. Hæren på 6000 soldater er opstillet i kampformation, og mellem de nærmest endeløse rækker af soldater i fuld legemsstørrelse står hestetrukne stridsvogne, embedsmænd og sågar musikere. Det er et fantastisk syn. Fundet af soldaterne blev gjort ved en tilfældighed i 1974, da et par lokale bønder var i færd med at grav en brønd. I dag er bøndernes hul blevet til en gigantisk udgravning, og de tusinder af lersoldater er kommet under tag. De nuværende udgravninger udgør dog kun en meget lille del af gravområdet, og der ligger uden tvivl meget mere skjult under jorden. Ikke mindst i selve gravhøjen, som man endnu ikke har åbnet. Men der florerer mange historier om de rigdomme og frygtindgydende farer, der venter enhver, som forsøger at trænge ind til Kinas første kejser.

Efter frokost på en lokal restaurant går turen tilbage til Xian, der fra tidernes morgen har spillet en hovedrolle i Kinas historie. Xian var hjertet i det storrige, Qin Shi Huangdi grundlagde i år 221 f. kr. efter at have samlet landet og udråbt sig selv som Kinas første kejser. I flere end 1000 år var Xian landets hovedstad og endestation for de karavaner, som rejste mod øst ad Silkevejen. Det var også her, buddhismen først fik grobund i Kina, hvilket I hører meget mere om ved Den Store Vildgås-pagode. Et fantastisk bygningsværk og en af de vigtigste helligdomme for kinesiske buddhister. Det er muligt at bestige pagoden mod et lille beløb. Men kig også rundt i templets andre bygninger, inden turen går tilbage til hotellet.

Dagens byrundtur fører jer gennem flere tusinde års historie. Første stop er Xians gamle, muslimske bydel. Xians muslimer kom hertil ad Silkeruten, og mange har holdt fast i deres centralasiatiske kultur. Dette er derfor et af byens mest atmosfærefyldte kvarterer, og gadelivet her er tydeligt anderledes end i resten af byen. Gadekøkkener og små boder fylder gaderne, og i hjertet af området ligger den Store Moské, der fremstår som en forunderlig blanding af muslimsk og kinesisk arkitektur.

Fortsæt herfra til den gamle, intakte bymur, der stadig løber 14 km rundt om Xians historiske centrum. Muren er 12 meter høj og op til 18 meter tyk nogle steder, så det er et oplagt sted at gå en tur på toppen og nyde udsigten over byen og det travle liv, der passerer forbi nede på gaden. Langs muren står de gamle udkigstårne, og hvis I kigger godt efter, vil I nogle steder kunne se skudhuller fra japanernes angreb på byen i 1936. Rickshawchauffører står som regel klar til tilbyde en køretur langs toppen af muren mod et mindre beløb, hvis I ønsker det.

Tilbage på gadeniveau fortsætter I via Xians kolossale trommetårn til Shaanxi History Museum, der bugner af skatte fra byens lange historie. Herfra går turen tilbage mod hotellet. Men hvis I har lyst, kan aftenen afsluttes med middag og et flot show, der på dramatisk vis fortæller om Tang-dynastiets historie.

Det er tid at forlade Xian. Så I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Her står flyet mod Guilin klar, og inden længe lander I i det subtropiske Sydkina. Hvis tiden tillader det, kører I en tur til klippeformationen Elephant Trunk Hill, der ikke efterlader nogen tvivl om, hvor navnet kommer fra. Ankommer I sent, bliver I kørt direkte til hotellet og må vente til i morgen med at opleve de fantastiske landskaber, der ligger omkring byen. Middagen denne aften er inkluderet og serveres på en lokal restaurant. Det sydkinesiske køkken er måske det mest eksotiske af alle Kinas lokale køkkener, så der kan meget vel være nogle overraskende ingredienser af finde på byens markeder og menukortet.

 

I dag venter en fantastisk smuk sejltur på Li-floden, der bugter sig ind og ud mellem hundredvis af grønne kalkstensbjerge. På vejen passeres små landsbyer, hvor bønder arbejder i rismarken, og børnene bader side som side med vandbøfler, der kun lige har hovedet oven vande. Det hele føles næsten som at befinde sig i et klassisk, kinesisk landskabsmaleri. I får en madpakke med fra en lokal restaurant, som I kan nyde om bord, mens landskaberne glider forbi i en lind strøm.

Vel fremme ved Yangshou indlogeres I på jeres hotel for natten. Herefter er resten af dagen fri til at nyde byen på egen hånd. Det subtropiske klima er mildt, og omkring byen hæver ikoniske grønne kalkstensbjerge sig over rismarker og Li-floden. Byen har adskillige farverige markeder, og I fornemmer tydeligt, at denne by er anderledes end de større byer, I har besøgt længere mod nord.

Eller I kan tage på en stille og rolig cykeltur i de smukke landområder omkring Yangshou (ikke inklusiv). Turen fører jer ad smalle grusveje mellem kalkstensbjerge og rismarker, hvor bønderne har travlt med at arbejde. Nogle planter ris. Andre høster. Og måske ser I en bonde bag en træplov trukket af en vandbøffel. Dette er det landlige Kina, mange rejsende drømmer om at opleve.

Hvis I har lyst, kan aftenen slutte med et af de flotteste shows i Kina ”Impression Liu Sanjie”. Dette storslåede lyd- og lysshow på Li-floden er iscenesat af den berømte kinesiske filminstruktør, Zhang Yimou, der står bag filmen ”Hero” samt åbningsceremonien til OL i Beijing. Så der er lagt op til et visuelt festfyrværkeri i verdensklasse (ikke inklusiv).

Fra Yangshou går turen tilbage til lufthavnen i Guilin, hvorfra I flyver til Shanghai. Med sine cirka 25 millioner indbyggere er Shanghai Kinas største og mest moderne storby. Det er også landets finansielle centrum, og nye skyskrabere i glas og stål skyder op overalt. Ikke mindst i bydelen Pudong, der bedst opleves fra The Bund på den modsatte side af floden. Ironisk nok var netop The Bund tidligere Shanghais finanscentrum, og en række af verdens førende banker og handelshuse lod i 1920’erne og 30’erne smukke bygninger opføre langs Huangpu-floden. De fleste ligger der stadig, om end de synes meget små sammenlignet med højhusene på den anden side. Der er altid et fantastisk folkeliv langs The Bund. Fra tidlig morgen, når folk dyrker tai chi ved solopgang, til langt ud på aftenen, når lysene tændes i storbyen.

Shanghai har dog også en anden side, som I oplever i området omkring haven Yuyuan i hjertet af Shaighais gamle bydel. Den smukke, klassiske have blev oprindelig bygget af en højtstående embedsmand under Ming-dynastiet som en gave til sine forældre, så de kunne nyde alderdommen der. Men i dag er haven åben for alle, og dens søer, stenbede og små gangbroer er populære hos både familier og kærestepar. Haven er som en oase midt i storbyen, og det er let at glemme, at 25 millioner mennesker bor lige ude på den anden side af murene.

Tilbage i storbyens mylder føres I til en god, lokal restaurant, hvor middagen serveres. Herefter er det tid at vende tilbage til hotellet. Eller tag tilbage til The Bund, og nyd stemningen og den fantastiske udsigt mod Pudongs skyskrabere. Et andet godt sted at tilbringe aftenen kunne være shoppinggaden Nanjing-Lu, hvor tusindvis af butikker er oplyst af blinkende neonskilte.

 

Dagens byrundtur fører jer til en række af Shanghais meget forskellige bydele. Det oplagte sted at starte er Jade-Buddhaens tempel. Templet er berømt for sine to Buddha-figurer, som er skåret af hvid jade og dekoreret med ædelstene. Den største af de to figurer vejer næsten 1.000 kg. Templet huser desuden 70 munke, og det er spændende at gå på opdagelse i de smukt dekorerede rum.

Helt andre oplevelser venter i Shanghais franske koncession, hvor man nogle steder føler sig helt hensat til Europa. Området var oprindeligt under fransk administration fra 1849 til 1943, hvor det blev overdraget til den japanske besættelsesmagt. Bydelen forblev dog populær blandt byens udlændinge op gennem det 20. århundrede.

Blandt Shanghais nyeste kvarterer er Xintiandi. Et trendy bilfrit område med hyggelige gader flankeret af rekonstruerede stenhuse fra midten af 1800-tallet. Dette er primært et sted, folk besøger, når de har fri. Så de fleste huse er indrettet med restauranter, caféer, små butikker osv. Det hele virker rigtig godt, og der er altid en god stemning i de små gader.

Dagens sidste stop er den kunstneriske enklave Tianzifang, hvor små gallerier, værksteder og caféer fylder sidegaderne.  Herefter går turen tilbage til hotellet. Eller I kan afslutte dagen med et fantastisk akrobatikshow (ikke inklusiv).

Nyd formiddagen på egen hånd, inden turen går mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.  Eller forlæng rejsen med flere spændende oplevelser i Kina. Det kunne være denne 4-dagestur til det hellige bjerg Huangshan – læs mere her:

De gule bjerge

 

 

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Beijing og fra Shanghai til København
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 3 indenrigsflyvninger i Kina
 • 11 nætter på valgte hotelkategori
 • Daglig morgenmad
 • 3 x middag
 • 4 x frokost
 • Alle udflugter som beskrevet i programmet
 • Transport i privat bil med chauffør
 • Lokal engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Måltider ud over de nævnte
 • Heldagstur i Beijing inkl. frokost og kungfu show på dag 5 = kr. 950,- per person
 • Tang Dynasty show and middag på dag 8 = 650,- per person
 • Cykeltur omkring Yangshou på dag 10 = 350,- per person
 • ”Impression Liu Sanjie” lyd og lysshow på Li-floden på dag 10 = 490,-per person
 • Akrobatikshow i Shanghai på dag 12 = 550,- per person
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer, drikkepenge og andre personlige udgifter
 • Visum

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
10 jan 2018 - 28 feb 2018
1 dec 2018 - 15 dec 2018
ved 2 voksne
kr. 24.950
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
1 mar 2018 - 21 aug 2018
1 nov 2018 - 30 nov 2018
kr. 26.550
Kontakt os for pris
22 aug 2018 - 31 okt 2018
kr. 28.550
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
0
   
   

Sådan bestiller du en rejse til Kina

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail, chat med os eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Kina

Vi kender de skønneste steder i Kina og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel