Rejser til det sydlige Kina

Rejs til det subtropiske Sydkina og oplev smukke scenerier med risterrasser, floder og grønne bjerge. Besøg f.eks. byen Guilin, som har et af verdens mest eksotiske køkkener og tag på vandreture i det unikke landskab og oplev hvordan livet leves i de kinesiske landdistrikter. Tag på cruise på Li-floden, en smuk flodrejse, som bugter sig ind og ud mellem hundredevis af grønne kalkstensbjerge. På floden ser I vandbøfler og fiskere på bambusflåder, der fisker med trænede skarver.  At rejse rundt i Sydkinas smukke landskaber på denne måde er som at befinde sig i et klassisk kinesisk landskabsbillede.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Rejseforslag

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser i det sydlige Kina

Guilin

Den smukke by Guilin ligger i Guangxi-provinsen i Sydkina. Dens centrum er omgivet af to floder, fire søer og besat med stejle, grønt beklædte karst bjerge. Tag 306 trin op ad en stejl stentrappe og nå til kalkstenskæmpen Duxiu Fengs top. Dette højdepunkt, der troner over Guilins centrum, tilbyder en fantastisk udsigt over byen og det omkringliggende landskab.

I nærheden af Guilin ligger de berømte Longsheng og Longji risterasser. Det uhyre antal risterasser, I kan opleve her, danner forunderlige mønstre på bjergskråningerne. Longji betyder da også ”Dragens rygrad”, for når markerne er fulde af vand om foråret ligner de skæl langs ryggen af en drage, der bugter sig afsted. Området er godt at vandre i, og I kan således få udsyn over risterasserne såvel som et indtryk af livet i landdistrikterne og den arkitektur, der findes her.

Fem kilometer vest for Gulin finder I kalkstensgrotten Lúdí Yán, hvis imponerende drypstensformationer er kunstigt belyst, så de fremstår i forskellige farver. På særlige tidspunkter akkompagneres oplevelsen ligefrem af musik. Tag et ekstra kig – efter sigende skulle disse formationer ligne løver, aber, gamle mænd, Gulins skyline m.m.

Er skoene efterhånden gået tynde, er der råd for det. Besøg blandt andet den store basar, der ligger under jorden og strækker sig mellem byens tog- og busstation. Her kan man købe fodtøj, tøj, accessories og meget andet.

Mæt på synsindtryk kan det ske at maven rumler. Guilins køkken er en kombination af det kantonesiske og hunanesiske, men med større brug af fisk og krydderier. Råvarerne tilberedes ofte ved dampning eller hurtig stegning. På restauranterne antages det ofte at vesterlændinge ikke kan lide krydret mad – så medmindre I lader anderledes blive kendt, risikerer I at få serveret en noget tam version af den lokale mad.

Som i mange andre kinesiske byer har Guilin sine egne snacks. Prøv for eksempel sød tofu, der er tilsat blomsterudtræk, til frokost. Vær på udkig efter gadesælgere, der tilføjer en orangefarvet væske til en portion dampende varm tofu, som man herefter drikker med et sugerør. En anden ret, der er unik for byen, er and og skinke tilberedt ved dampning og sammen med den berømte Guilin gingko.

Li-floden

Li-floden (også kendt som Lijiang) strækker sig over 83 km fra Guilin til Yangshuo. Ombord på flodens berømte cruise passerer I smukke scenerier, der giver et billede af livet langt borte fra storbyens beton. På grønne bakker græsser vandbøfler (hvis de da ikke lige svømmer rundt i floden), bønder høster marker foran deres huse, ænder padler afsted på floden, imens skolebørn og fiskere flyder forbi på bambusflåder.

På floden kan I opleve en traditionel form for fangstteknik, der er blevet brugt i Japan og Kina siden omkring år 960. Her benytter fiskerne trænede skarver. Ved at binde en snor om det nederste af fuglens hals, kan fuglen sluge mindre fisk, men sluger den en stor fisk, kommer den ikke længere end til snoren, og fiskeren kan få den til at spytte ud i stedet.

Langs floden findes en masse spændende kalkstensformationer, der fanger fantasien og er grundlag for adskillelige sammenligninger og sagn. Heriblandt er byen Guilins varetegn, der ligner en stor elefant i færd med at drikke af flodens vand.

På turen passerer I også forbi en 100 m høj klippeside, formet af tidens tand til lagdelte overflader i forskellige nuancer. Det siges, at farverne repræsenterer ni heste. Kan I udpege dem, betyder det, at I har hovedet skruet helt rigtigt på.

Længere ned ad floden er der et område med bambuslunde. Her kan I se syv grønne tinder. Sagnet lyder at de er piger fra himlen, der badede i floden – betagede af den charmerende scene valgte de at blive i form af tinderne.

Cruisen ender ved den lille by Yangshuo. Gaderne her er beholdt i områdets stil og bevarer således den gamle bys atmosfære. West Street er navnet på byens mest kendte gade. De lokale kalder den “Den globale by”. Her finder I en række caféer og restauranter. Byen har sine egne specialretter som skal prøves. Herunder en, hvor øl brygget i Guilin går op i en højere enhed med fisk fanget i Li-floden.

Snak Det sydlige Kina med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel