Rejser til Indonesien

Vidunderlige Bali og mere end 17.000 andre øer fyldt med eventyr

Indonesien er som en verden for sig. Mere end 17.000 øer ligger spredt ud langs ækvator og skaber en lang landbro mellem Asien og Australien. Hver ø har sit helt eget særpræg. Både når det gælder natur, kultur, køkken og typisk også sprog. Derfor kan det føles som at ankomme til et helt nyt land, når du rejser fra ø til ø. Man kan bruge et helt liv på at udforske Indonesiens ørige. Men mindre kan også gøre det. For hvor nogle dele af landet er meget svært tilgængeligt, er andre øer perfekte for eventyrlystne rejsende, der drømmer om eksotiske kulturer, vild natur, gastronomi og spektakulære templer. Samt naturligvis afslapning og badeferie langs de flotte tropestrande

Mulighederne i Indonesien er mange. Men heldigvis kender vores rejsekonsulenter Indonesien særdeles indgående, og de hjælper hellere end gerne med at sammensætte den perfekte Indonesien rejse efter dine ønsker.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Få en gratis nat i Singapore

Bestiller du en rejse med MarcoPolo til Indonesien og gør stop i Singapore i mindst tre nætter, så giver vi den første nat i Singapore gratis. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det giver også god tid til at udforske Singapores eksotiske seværdigheder, shopping i verdensklasse og fantastisk gastronomi. Se mere om Singapore.

Det eneste du skal gøre for at få den gratis overnatning i Singapore er:

   • Købe en pakkerejse med fly og mindst 10 dages landarrangement hos MarcoPolo senest den 31. marts 2019
   • Gør stop i Singapore i mindst 3 nætter på ud- eller hjemrejsen
   • Flyrejsen skal foregå med prisvindende Singapore Airlines – læs mere om Singapore Airlines.

 

Tilbuddet er betinget af pladssituationen på den ønskede flyvning.

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

De bedste oplevelser i Indonesien

Luksusbadeferie på Bali

Det er på Bali, at du finder nogle af Asiens bedste luksusresorts, der indbyder til forkælelse i palmernes skygge. Men det gode ved Bali er netop, at badeferien kan krydres med eksotiske oplevelser. Bali er ikke nogen stor ø, og selv på dagsture fra populære badebyer som Jimbaran eller Sanur kan du udforske både grønklædte vulkaner, lokale markeder og smukke templer. Et rigtig godt sted at dykke ned i Balis unikke hinduistiske kultur er den lille by Ubud. Sultanen bor stadig midt i byen, der ligger smukt mellem højlandets dybgrønne rismarker og små landsbyer. Overvej at leje cykel eller lej en bil med chauffør, så du kan udforske de små bagveje, der viser et helt andet Bali end det, du finder langs kysten.

Se mere om Bali

Javas templer og vulkaner

Det tager kun omkring 30 minutter at sejle fra Bali til Java. Alligevel finder forbavsende få rejsende vej til øen, der både kulturelt, religiøst og naturmæssigt er helt anderledes end Bali. Kulturen opleves bedst i de gamle sultanbyer Yogyakarta og Solo, der også er gode udgangspunkter for udforskning af de prægtige stentempler Prambanan og Borobodur. Naturmæssigt har Java også rigtig meget at byde på. Solopgangen over Mount Bromos vulkanske landskaber er et af de mest ikoniske syn i Asien. Men Javas frodige højland gemmer også på gamle hollandske kaffeplantager, mystiske stentempler og de dramatiske svovlminer i Ijen-krateret. Læg dertil Indonesien pulserende hovedstad, Jakarta, og Java har rigeligt med oplevelser til en rejse i sin egen ret.

Se forslag på rejser til Java

Orangutanger på Borneo og Sumatra

Den indonesiske del af Borneo kaldet Kalimantan har altid været svært tilgængelig. Men nu er det muligt at udforske nogle af Asiens mest uberørte regnskove ombord på en husbåd med besætning, der sejler dig rundt på floderne. Fra båden er der gode muligheder for at opleve orangutanger, næseaber og Borneos øvrige dyreliv i deres naturlige omgivelser. Kun ét andet sted i Indonesien kan du opleve orangutanger i det fri. Det er på Sumatra, hvor nationalparken Gunung Leuser er hjem for en bestand af de charmerende primater. Herfra er der ikke langt til Toba-søen, der byder på traditionelle landsbyer og storslåede landskaber.

Se forslag på en rejse til indonesisk Borneo

Se forslag på en rejse til Sumatra

Mystiske ritualer på Sulawesi

Sulawesi er indbegrebet af eventyr, og det er svært ikke at føle sig som en opdagelsesrejsende i Toraja-højlandet, hvor små stammelandsbyer med overdådigt udskårne træhuse ligger spredt ud i de dramatiske landskaber. Her går livet sin vante gang, og ikke meget synes at have ændret sig i århundreder. Området er især kendt for sine unikke begravelsesritualer, hvor dukker af afdøde forfædre står på klippehylder over landsbyerne for at holde øje med livet blandt de levende. På Sulawesi er det også værd at besøge bugis-folket, der lever i flydende huse på Lake Tepe samt det velbevarede hollandske fort i Makassar.

Se forslag på en rejse til Sulawesi

Komodo-varaner

I århundreder gik der rygter blandt søfolk om at der levede drager på øerne Komodo og Rinca. Historierne viste sig næsten at være sande. For de enorme firben her ligner næsten drager. De kan blive op til tre meter lange, og de kan slå en hjort eller et menneske ihjel med blot et enkelt bid. Komodo er i høj grad firbenenes verden, og som besøgende fornemmer du tydeligt, at du blot er gæst her. Derfor er det en meget speciel oplevelse at begive sig ud på øen sammen med en bevæbnet guide på udkig efter gigantiske rovdyr.

Afslapning på Lombok

Balis naboø mod øst er et godt alternativ til Bali, hvis du ønsker eksklusiv luksus, lækre strande og eksotiske oplevelser. Lombok er mere rolig end Bali, og der kommer ikke nær så mange besøgende. Men rundt om på øen findes nogle virkelig lækre hoteller, der ligger helt for sig selv ned til smukke strande. Gode eksempler er hotellerne Jeeva Beloam og Jeeva Klui. Væk fra kysten byder Lombok på små lokale landsbyer, frodig natur og ikke mindst den 3.726 meter høje vulkan Rinjani.

Se forslag på rejser til Lombok

Udvalgte hoteller i Indonesien

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv. Her kan du se et udvalg af vores foretrukne hoteller i Indonesien. Men vi har mange flere.

Grupperejser til Indonesien

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Indonesien byder på ældgamle templer, vidunderlige sandstrande, mægtige vulkaner og et rigt dyreliv. Med Exodus kan du opleve alle landets herligheder uden at skulle tænke med alt det praktisk. Du rejser med en international gruppe og en dygtig guide, der kender landet indgående.

Gå til Exodus

Snak Indonesien med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Indonesien. Så tag en snak med Karin Rasmussen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Indonesien.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Indonesien

Tidsforskel til Indonesien:
Indonesien er inddelt i tre tidszoner:

Sumatra, Java og det vestlige Kalimantan er 6 timer foran Danmark om vinteren og 5 timer foran, når vi har sommertid.

Bali, Sulawesi, Komodo og Lombok er 6 timer foran Danmark i sommerhalvåret og 7 timer foran i vinterhalvåret.

Det østligste Indonesien er 7 timer foran Danmark i sommerhalvåret og 8 timer foran, når vi har vintertid.

Flyvetid til Indonesien:
Hvor lang tid tager det at flyve til Indonesien? Bali har de fleste flyforbindelser, men der er også gode forbindelser til eksempelvis Jarkarta og Solo på Java eller Medan på Sumatra. Øvrige destinationer nås typisk med indenrigsfly fra Jakarta eller Bali. Flytiden Danmark til Indonesien varierer meget alt efter valg af flyselskab, antal mellemlandinger og ventetid i de forskellige lufthavne. Med de hurtigste forbindelser fra Danmark til Bali kan klares på omkring 17 timer hver vejr med ét stop. Dette vil typisk være i Singapore, Dubai eller Doha. Det er værd at bryde rejsen op med et stop i en af disse spændende byer. Det brækker rejsen op og er alletiders mulighed for at få endnu flere eksotiske oplevelser med hjem.

Regntid og klimaet i Indonesien
Hvornår skal man rejse til Indonesien? I et så stort land er der naturligvis forskel på klimaet fra område til område. Men generelt er vores sommerhalvår det bedste tidspunkt at rejse til Indonesien på. Det regner mindre i denne periode, og luftfugtigheden vil være lidt lavere. Klimaet er tropisk overalt i Indonesien, så temperaturerne ligger ret stabilt omkring de 30 grader. Særlig Bali er populær i vores sommerferie, så i denne periode er det en god ide at booke hotel og fly i rigtig god tid. Det er også muligt at rejse i Indonesien i vores vinterhalvår, hvis du er forberedt på tropiske regnskyl i ny og næ.

Sprog i Indonesien:
Der tales mere end 700 forskellige sprog i Indonesien. Men det officielle sprog er indonesisk. Engelsk er ganske udbredt på Bali og andre populære rejsemål. Men i resten af landet, tales der ikke meget engelsk.

Valuta i Indonesien:
Møntfoden i Indonesien hedder indonesiske rupier. Hæveautomater er udbredte på Bali og i andre områder, hvor udenlandske rejsende kommer. Her er det også let at veksle euro og dollars. Men væk fra disse områder er det vigtig at have rupier med i kontanter. Betaling med kreditkort er ikke særligt udbredt. På Bali, Java og Lombok tager de bedste hoteller samt dyreste butikker og restauranter mod kreditkort. I resten af landet vil betaling med kreditkort sjældent være muligt.

Drikkepenge i Indonesien:
Drikkepenge vil altid blive modtaget med glæde i Indonesien. Der er ikke nogen stålfast regel om, at man altid giver en hvis procentdel. Men har servicen på en restaurant været god, er 10% af regningen et fornuftigt leje. Det samme gælder taxachauffører og massage-personale. 5000-10.000 rupees pr. kuffert vil blive værdsat af kuffertbærer på hotellerne. Nogle restauranter og hoteller lægger automatisk 21% på regningen for service og tax. Dette kaldes lokalt for ’plus plus’. Tjenerne eller personalet ser næppe nogle af disse penge.

Vaccinationer til Indonesien
Det er vigtigt at sikre dig, at du har alle vaccinationer til Indonesien på plads inden rejsen. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her. 

Visum til Indonesien
Der er ikke visumpligt til Indonesien for ferierejser under 30 dage. Men dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og MarcoPolo anbefaler altid, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Du kan finde de seneste oplysninger omkring visum til Bali på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her. 

Hvad skal du pakke til Indonesien
I Indonesien spiller religionen en stor rolle i hverdagen. Ved besøg i templer og andre religiøse steder skal skuldre og ankler være tildækkede. Sarong er påkrævet i mange templer på Bali, og skoene tages generelt af ved indgangen ved helligdomme overalt på øen. Det er altid en god idé at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og steder med kraftig aircondition.
Selvom de fleste hoteller er udstyret med førstehjælpskasser anbefales det, at man medbringer et lille ”rejseapotek” med få veludvalgte artikler såsom plastre, køresyge-piller, antiseptisk crème, allergi-piller, smertestillende piller, imodium eller lignende. samt andet personlig medicin. Husk også myggespray eller -balsam, badetøj, solcréme, solbriller, hat og ikke mindst kameraudstyr.

Elektricitet og internet i Indonesien
220 volts AC, 50Hz. Nogle steder kun 110 volt. Stikkene er som regel med runde ben, hvilket minder om danske. Stik med jord ses sjældent, så du kan risikere at skulle bruge en adapter. For en liste overstiktyper verden over – klik her.

Internet i Indonesien
Internet og Wi-Fi er blevet mere udbredt i Indonesien de seneste år. Især i storbyer og områder, hvor der kommer udenlandske turister. På Bali og Lombok tilbyder langt de fleste hoteller samt mange restauranter og caféer nu Wi-Fi. Væk fra disse områder er internet en sjælden luksus.

Fotografering i Indonesien
Indonesien er et utrolig fotogent land, så medbring rigeligt med memory cards til kameraet. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, så længe man vis respekt ved templer og andre religiøse steder. Ligeledes er det altid god tone at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Rejser du med et spejlreflekskamera, er det værd at investere i et pol-filter. Det fjerner refleksioner og fremhæver farverne betydeligt i den stærke tropesol. Især på billeder med vand.

Rejseforsikring til Indonesien
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel