Over land fra det centrale Java til Bali

Rygende vulkaner, frodige rismarker og en række af Asiens mest spektakulære templer. Java har det hele. Læg dertil en rig kultur og 120 millioner javanesere, der vil gøre alt for, at I skal føle jer velkomne på deres smukke ø. Rejsen over land fra det centrale Java til Bali slutter på Balis nordkyst, hvorfra der kan arrangeres yderligere ophold på denne billedskønne ø.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ved ankomsten til Jogjakarta bliver I mødt i lufthavnen af jeres guide, der vil sørge for transporten til jeres centralt beliggende og historiske hotel. Her vil der være tid til at nyde en frokost, inden I tjekker ind.
Jogjakarta bliver oftest blot kaldt ”Jogja”. Det er den mest populære destination på Java især på grund af dens beliggenhed tæt ved de imponerende templer Borobdur og Prambanan. Byen er desuden centrum for kunst og uddannelse og den traditionelle javanesiske kulturs vugge.
Om eftermiddagen vil I ikke blot få chancen for at få et indblik i et af Indonesiens mest berømte håndværk, når jeres guide tager jer med til en traditionel batik-fabrik, I vil også selv få lov til at kreere jeres eget design fra start til slut. Resultatet vil blive leveret til jeres hotel efter det har tørret.

Efter morgenmaden er det blev tid til at udforske Jogjas mange kulturer.
I starter med et besøg ved Sultanens palads, også kendt som Kraton. Dele af paladset er åbent for offentligheden, og her kan du blandt andet besøge nogle af de rigt udsmykkede pavilloner og bygninger, der tilbyder et sjældent kig ind i livet som sultan.
Fra sultanens palads fortsætter I med cykeltaxi til den nærliggende landsby Kauman. Landsbyen er centrum for Islamisk kultur og de små smalle gader og stræder er designet på en sådan måde, at de sikrer minimal larm og trafik, der kan forstyrre islamiske studerende.
I slutter jeres cykeltur ved det historiske vandpalads Taman Sari, som blev bygget i 1758. Det var her sultanens harem i sin tid holdt til.
Frokosten nydes på en lokal restaurant, inden I fortsætter til de Imponerende templer ved Prambanan. Det enorme kompleks består af adskillige imponerende stentempler, hvoraf de største kan ses på lang afstand. Det højeste tempel er tilegnet Shiva og er 47 meter højt. De øvrige to er tilegnet henholdsvis Brahma og Visnu. Jordskælv og vulkanudbrud lagde med tiden Prambanan i ruiner, og først i 1953 begyndte den omfattende genopførelse af de historiske monumenter. I dag stråler templerne af fortidens storhed, og det er fantastisk at gå på opdagelse mellem de rigt dekorerede bygninger, der ligger spredt rundt i landskabet omkring de centrale tempeltårne. Efter en tidlig middag venter et storslået traditionelt balletshow med de oplyste tempelruiner i baggrunden.
Bemærk: Showet vises kun på bestemte dage i perioden maj til oktober. Showet kan derfor blive erstattet af et lignende show på Pura Wisata teatret i Jogjakarta.

Indonesien - Java - Jogjakarta

I dag venter et af rejsens helt store højdepunkter. I bliver hentet på hotellet og turen går nu til Borobudur. Det gigantiske bygningsværk Borobudur blev opført i 800-tallet og består af to millioner stenblokke. På de nedre niveauer afbilleder kilometervis af smukke stenrelieffer religiøse fortællinger om hverdagslivet på Java, som det blev levet for over 1.000 år siden. Højere oppe skifter billederne karakter. Her bliver dagligdagsscenerne erstattet af mere kryptiske og kosmiske motiver. Toppen prydes af 72 stenklokker med hver sin mediterende Buddha i fuld menneskestørrelse.
Til trods for at Borobudur i århundreder lå skjult under tropisk bevoksning og vulkansk aske, er bygningen utrolig velbevaret. Den blev genopdaget i 1814 af den legendariske Sir Raffles og har siden gennemgået adskillige restaureringer, hvilket har banet vej for Borobudurs optagelse på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Efter frokosten venter en smag af det lokale landsbyliv. I kører med lokal hestevogn, også kaldet dokar, gennem den nærliggende landsby Candirejo. Dette er den perfekte måde at opleve livet i typisk indonesisk landsby, hvor I kan opleve de lokale lave cassava-kiks, spille på den traditionelle gamelan og høste og tørre vanilie og chili.
Dagen slutter med et besøg ved Mendut og Pawon templerne. Disse pyramide-formede templer er endnu ældre end Borobudur og huser tre flotte stenudskårne statuer.

Efter en tidlig morgenmad bliver I kørt til stationen, hvorfra turen går med tog gennem de maleriske landskaber til Jombang på Østjava. Det at rejse med tog på Java er fantastisk mulighed for at møde lokalbefolkningen og samtidig nyde det imponerende vulkanske landskab.
Ved ankomsten til Jombang spiser I en tidlig frokost, inden I fortsætter til Trowulan, der var den tidligere hovedstad i Majapahit kongedømmet, der regerede øen i århundreder. Her besøger I det arkeologiske museum og templerne Candi Banjung Ratu og Candi Tikus.
Fra Trowulan fortsætter I via kystbyen Pasuruan til Mt. Bromo i den smukke Bromo-Tengger Nationalpark. Efter tjek ind på jeres hotel, er resten af dagen til fri disposition inden middagen nydes.

Indonesien - Java - Mt Bromo

Denne morgen vækkes I før daggry, så I kan stå på kanten af det enorme vulkankrater, når solen står op. Dette er en naturoplevelse helt ud over det sædvanlige, og hvis vejret tillader det, trakteres I med en guddommelig smuk solopgang!
En firehjulstrækker kører dig ned i selve krateret, hvor et sandet hjulspor fører dig hen til foden af selve Mt. Bromo. Herfra foregår det sidste stykke vej mod toppen af Mt. Bromo på hesteryg. Tilbage i Ngadisari venter en velfortjent morgenmad, inden I påbegynder køreturen over det østlige Java mod Kalibaru. Vel fremme i Kalibaru indlogeres I på jeres hotel.

Sammen med jeres guide kommer I helt ud i markerne, og der bliver naturligvis også mulighed for at smage på den lokale kaffe. Der findes flere forskellige typer kaffebønner. Mange kaffeelskere i Europa foretrækker arabica-bønner. Men på Java drikker de fleste kaffe på robusta-bønner, der har en mere rustik og bitter smag.
Efter frokost på hotellet fortsætter I de ca. fire timer i bil mod Ijen. Det er en flot tur forbi bølgende rismarker og små landsbyer. Vel fremme indlogeres I på dit hotel, der ligger smukt i den frodige natur. Her kan I nyde resten af dagen fra jeres balkon eller vaske rejsestøvet af i hotellets pool. Middagen serveres på hotellet.

Dagen starter med en meget tidlig morgenmad og herefter går turen gennem junglen til vulkanen Ijen med firehjulstrækker. Herfra er det en ca. 3 kilometers vandretur til toppen af vulkanen. Turen foregår ad en udmærket sti, og udsigten over de omkringliggende landskaber bliver kun smukkere og smukkere, jo højere op I kommer. På toppen af Mt. Ijen finder man en stor kratersø, der ligger omgivet af svovlminer og undervejs til toppen vil I uden tvivl møde svovlarbejdere, der bærer op til 70 kg tunge læs ned af bjergsiden.
På toppen af Ijen er der tid til at nyde udsigten over den 200 meter dybe kratersø, der indeholder omkring 36 millioner kubikmeter sydende og svovlholdigt vand.
Fra Ijen er det kun en kortere køretur til færgen mod Bali. Turen går med lokal færge over Bali strædet, hvorfra I bliver kørt til byen Pemuteran.

Indonesien - Java - Ijen

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Indonesien

Vi kender de skønneste steder i Indonesien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Al transport og alle udflugter i privat bil med chauffør og lokal engelsktalende guide
 • 3 nætter på Phoenix Hotel i Jogjakarta inkl. morgenmad
 • Besøg på Batikværksted i Jogjakarta dag 1
 • Sightseeing i Jogjakarta dag 2
 • Sightseeing ved Prambanan dag 2
 • Balletshow dag 2
 • Sightseeing ved Borobudur dag 3
 • Tur med hestevogn i Candirejo dag 3
 • Togrejse fra Jogjakarta til Jombang dag 4
 • Sightseeing i Trowulan dag 4
 • 1 nat på Jiwa Jawa Resort Bromo inkl. morgenmad
 • Solopgangstur til Mt. Bromo dag 5
 • 1 nat på Margo Utomo Hill View i Kalibaru inkl. morgenmad
 • Udflugt til krydderi- og kaffeplantage dag 6
 • 1 nat på Jiwa Jawa Resort Ijen i inkl. morgenmad
 • Tur til toppen af Mt. Ijen dag 6
 • 6 x frokost
 • 2 x middag
 • Færge fra Java til Bali

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se lignende rejser

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel