Øhop i Indonesien - Sulawesi til Bali og Lombok

Nyd Singapores topmoderne arkitektur, fantastiske shopping og hyggelige etniske kvarterer, inden rejsen fortsætter til den sjældent besøgte indonesiske ø, Sulawesi. Sulawesi er indbegrebet af eventyr langt væk fra de gængse turistruter, og over de kommende dage udforsker I Toraja-områdets dramatiske landskaber og små stammelandsbyer med overdådigt udskårne træhuse og mystiske begravelsesritualer. I sejler også ud blandt bugis-folkets flydende huse og besøger det velbevarede hollandske fort i Makassar.
Fortsæt til Balis hyggelige kulturby Ubud, der bugner af små gallerier, hyggelige restauranter og aktive templer. Tempoet er vidunderligt afslappet, og lige uden for byen arbejder bønder i rismarkerne. Brug dagene på at slappe af i jeres private poolvilla på Ubud Village Resort & Spa eller udforsk Ubud og omegn på cykel.
Fra Bali går turen mod Lombok, hvor I indlogeres fire nætter på det luksuriøse Jeeva Klui Resort helt ned til stranden i et uturistet hjørne af øen. De vidunderlige omgivelser indbyder til afslapning i vandkanten. Men I kan også tage på spændende dagture, der viser Lomboks smukke natur og rige kultur.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen østpå mod Asien. Du flyver med komfortable Singapore Airlines, så du kan se frem til en yderst behagelig flyvetur med god mad, et væld af underholdning og højt serviceniveau.

Ved ankomsten til Singapore får du udleveret en stopover-pakke fyldt med rabatkuponer til byens seværdigheder. Den kommende nat bor du på et godt turistklassehotel i hjertet af Singapore, så du let kan gå til en række byens seværdigheder. Også et væld af gode restauranter ligger i kort afstand fra hotellet, og du er aldrig langt fra god shopping i Singapore. Hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til jer. Udforsk den stemningsfulde Chinatown, besøg farvestrålende indiske templer eller oplev et af byens museer. Det er også værd at gå en tur ved Clarkes Quay langs Singapore River til Esplanaden og Theatres by the Bay, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Singapores futuristiske skyskrabere.

Fra Singapore fortsætter du til byen Makassar på Sulawesi. Her står en privatchauffør klar til at køre dig til hotellet i centrum af byen. Med sine godt 1,5 millioner indbyggere er Makassar en stor, hektisk myretue af biler, busser, fodgængere og scootere, der på forunderlig vis formår at zigzagge ind og ud mellem hinanden. Men bag det åbenlyse kaos gemmer sig en fascinerende storby med gode fiskerestauranter, masser af lokale butikker og en rig historie.
Dette oplever du på dagens guidede byrundtur. Først går turen til fods gennem de travle gader ned til Paotere-havnen, hvor du hører om byens rige traditioner for bådebyggeri. Fortsæt herfra til Fort Rotterdam, der huser de bedst bevarede eksempler på hollandske kolonitidsarkitektur i hele Indonesien. Her besøger du også Museum Negeri La Galigo, der er dedikeret til øens forskellige folkeslag. Efter museumsbesøget er det tid til en pause på et af de lokale kaffehuse, hvor lokale kommer for at ordne verdenssituationen. Aftenen slutter med middag på en lokal restaurant.

Indonesien - Sulawesi - Makassar

I dag venter en lang, men meget spændende, køretur, der giver de første indtryk af Sulawesis eksotiske kulturer og storslåede landskaber. På vejen passeres adskillige flotte bjergpas samt små landsbyer, hvor bugis-folket bor i pælehuse og plejer deres marker ved håndkraft. Frokosten nydes i Pare Pare, inden turen forsætter gennem kuperede landskaber og afsidesliggende småbyer mod landsbyen Carawali, hvor der gøres stop for at opleve den lokale kultur. Ud på dagen ankommer du til Toraja-områdets hovedby Rantepao. Byen ligger smukt mellem rismarker, bjerge og små landsbyer, hvor Toraja-områdets unikke kultur stadig kan opleves i fuldt flor.

Indonesien - Sulawesi - Toraja

Du kan roligt se frem til eksotiske kulturoplevelser i dag. Passer det med bøffelmarkedet i Bolu, starter dagen der. Markedet afholdes tirsdag og lørdag og er altid en farverig affære. Bøfler spiller en vigtig rolle i de overdådige begravelsesceremonier, Toraja-området er så kendt for. Så handlen går livligt på markedet, hvor også svin skifter ejermand. Er der ikke marked i Bolu denne dag, besøges i stedet det lokale marked i Rantepao, der absolut også er et besøg værd.

Efter markedet går turen til Palawa, der er en typisk Toraja-landsby med lange rækker af traditionelle huse, der med lidt god vilje godt kunne ligne store bøffelhorn eller skibe. Mange huse er rigt dekoreret med træudskæringer, og bøffelhorn pryder væggene. Fra Palawan snor vejen sig op i Batutumonga-højlandet, hvor du belønnes med en fantastisk udsigt over Toraja-dalen. Du ser også stenmonumenterne ved Bori, der står til minde om afdøde forfædre med høj social status.

Efter frokost på en lokal restaurant byder eftermiddagen på en flot gåtur på Mount Sesean-vulkanens sider, hvor små landsbyer ligger spredt ud mellem frodige rismarker og store kampesten fra tidligere udbrud. Der er to ruter at vælge imellem. Den korte tur tager cirka en time og fører gennem landsbyerne Lempo og Tinongbayo. Den lidt længere rute på omkring to timer tager dig til landsbyerne Bori og Tikala, der udmærker sig ved sine store cirkler af kampesten. Begge vandreture byder på fantastiske landskaber, flotte traditionelle huse og muligheden for at opleve hverdagslivet i disse afsidesliggende samfund. På vejen tilbage mod hotellet i Rantepao stopper du ved et lokalt væveri, hvor man producerer traditionelle tekstiler kaldet ikat.
Eftermiddagens sidste mål, Kete Kesu, er et godt eksempel på en ægte Toraja-landsby med spektakulære bådformede huse i træ og traditionelle grave, hvor forfædrenes kranier og knogler ligger stablet i gamle kister. Også i denne landsby er husene dekoreret med overdådige træudskæringer, og antallet af bøffelhorn på husene viser familiens rigdom og status. Husk også at kigge forbi det traditionelle rislager, inden turen går tilbage til hotellet i Rantepao, hvor middagen serveres på hotellet.

Indonesien - Sulawesi - Toraja - Lemo

Efter en tidlig morgenmad sættes kursen mod landsbyerne Lemo og Suaya, der ligger omgivet af dramatiske jungleklædte klipper. I klipperne er der udhugget huler og terrasser, hvor dukker af afdøde forfædre holder øje med livet i landsbyen. Begravelsesritualer er ekstremt vigtige blandt toraja-folket, for uden en ordentlig begravelse vil den afdødes sjæl bringe uheld for resten af familien. Oftest afholdes to begravelser. En lige efter døden og en langt større ceremoni i de tørre måneder fra juli til september, når der har været god tid til forberedelser. Det er dog langt fra alle forundt at blive begravet i klippehulerne. Byerne i sig selv er traditionelle toraja-byer med traditionelle huse og et liv, der ikke har ændret sig meget i århundreder.

Fra Suaya er det kun en kort køretur til Makale, hvor frokosten serveres på en lokal restaurant. Herefter venter en længere køretur til Sengang. Turen tager hele eftermiddagen. Men der er en flot tur, der snor sig forbi marker og små landsbyer. På vejen gøres stop ved et særligt udsigtspunkt, som de lokale har døbt ’Det erotiske bjerg’. Hvorfor stedet har fået dette navn giver mening, når du står der.

Dagens mål er Sengkang, der tidligere var hovedstad i Bugis-kongeriget. I dag er byen en lille landsby med en flot beliggenhed ved Sulawesis største sø; Tempe-søen. Området er stadig præget af bugis-folkets kultur, der afviger meget fra folkeslagene i Toraja. Du stifter bekendtskab med bugis-kulturen allerede i aften, hvor du nyder en ægte bugis-middag.

Indonesien - Sulawesi - Toraja

Det kan i høj grad anbefales at stå tidligt op for at opleve morgenen på Tempe-søen. Traditionelt levede bugis-folket ikke blot ved Tempe-søen. De levede på den og af den. Den dag i dag bor omkring 30 bugis-familier stadig i flydende huse på søen, hvor de lever af at fiske. Du oplever denne flydende verden på en sejltur i det tidlige morgenlys, og mon ikke du bliver budt indenfor til en kop te hos en af familierne. Tilbage på landjorden venter morgenmaden på dit hotel. Herefter besøges en lokal silkefabrik, hvor du kan opleve de kostbare tekstiler blive til. En tidlig frokost nydes i Sengkang, inden kursen sættes mod lufthavnen i Makassar, hvorfra du flyver til Bali.

På Bali står en privatchauffør klar til at køre dig til Balis kulturby, Ubud. Det er en flot køretur, der tager dig fra kysten dybt ind i højlandet, hvor frodige rismarker fylder bjergsiderne, og hverdagen går sin vante gang i de små landsbyer.

Vel fremme i Ubud indlogeres du på The Ubud Village Resort & Spa; et lækkert 5-stjernet luksusresort med en fantastisk udsigt over risterrasser i udkanten af byen. Stilen er ægte balinesisk med charmerende stråtækte villaer spredt ud i en stor have med kokospalmer, lotusbassiner og hotellets egne rismarker. Villaerne er smagsfuldt indrettet i balinesisk stil og byder på alle de faciliteter, man forventer at finde på hotel af denne standard. Desuden har hver villa en privat pool i en skøn lille have, hvor du kan vaske de sidste dages rejsestøv af.

Indonesien - Sulawesi - Lake Tempe

Du har to hele dage til at nyde de lækre omgivelser på hotellet i Ubud, der ligger smukt i et bakket landskab omgivet af grønne skove, små rislende floder og frodige rismarker. Overalt i byen er der små åbne værksteder, hvor malere arbejder side om side med sølvsmede, træskærere og skulptører. Lyden fra traditionelle gamelan-orkestre fylder luften omkring musikskolerne, og på danseskolerne øves der i de klassiske balinesiske danse. Også i templerne er der rig aktivitet, og rundt om byen ligger fantastiske helligdomme og kulturminder fra svundne tider. Læg dertil de eksotiske shoppingmuligheder, et vidunderligt tempo samt en række af øens bedste restauranter, og det er let at se, hvorfor folk forelsker sig hovedkulds i denne hyggelige lille by.

Indonesien - Bali - Ubud Village Resort

Nyd den sidste morgen i Ubud, inden du flyver til naboøen Lombok. Her står en chauffør klar til at køre dig gennem smukke landskaber til Jeeva Klui, der ligger i rolige omgivelser ned til en flot sandstrand på Lomboks vestkyst. Stilen på resortet er luksuriøs men afslappet og med en tydelig inspiration i den lokale arkitektur. Træ, sten og strå bruges i rigt mål i de komfortable værelser, der er indrettet på nederste etage af to-etagers bungalows spredt ud i en frodig have mellem palmer, mangotræer og blomstrende fangipani. Nyd udsigten til haven eller den delvise havudsigt fra din store terrasse eller glæd dig over værelsets mange faciliteter, der blandt andet tæller traditionel himmelseng med myggenet, udendørs regnbruser og fladskærms-tv.

Indonesien - Lombok - Jeeva Klui Resort

De kommende dage går med afslapning i de skønne omgivelser, og inden længe er du helt nede i gear. Læs en god bog på terrassen, tag en dukkert poolen, der ligger med udsigt til havet, eller nyd livet i en liggestol på stranden foran hotellet med en kølig drink i hånden. Vil du endnu længere ned i gear, tilbyder spa-afdelingen vanedannede behandlinger med udsigt over stranden. Der hersker en vidunderlig ro over Jeeva Klui. Men skulle du få lyst til lidt mere liv eller et større udvalg af restauranter, ligger Lomboks populære Senggigi Beach kun ca. 5 km mod syd. Helt andre oplevelser venter væk fra kysten, hvor Lombok byder på mægtige vulkaner, små landsbyer og en rig lokal kultur. Men sørg for at være klar til solnedgangen fra stranden, når solen forsvinder som en stor, glødende ildkugle bag Balis vulkaner i det fjerne. Når mørket sænker sig over Lombok tændes lysene i den åbne restaurant ned til stranden, og duften af eksotiske krydderier begynder at brede sig i den lune tropenat.

Indonesien - Lombok - Jeeva Klui Resort

Det er tid at tage afsked med Lombok. Så du bliver hentet på resortet og kørt til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen begynder.

Efter et flyskifte i Singapore fortsætter du mod Københavns Lufthavn.

På Sulawesi rejser I langt udenfor de gængse turistruter, hvor ikke alt altid går som planlagt. Programmet kan blive ændret som følge af uforudsete vejr- eller kulturmæssige forhold. Komfortniveauet vil heller ikke være på højde med eksempelvis Bali eller Lombok. Derfor er det vigtigt at rejse ud med åbent sind og en god portion eventyrånd.
Rigtig mange begravelser i Toraja-området finder sted i perioden fra juli til september. Dette er en fantastisk mulighed for at opleve den rige kultur i fuldt flor. Men I skal være opmærksomme på, begravelser involvere slagtning af bøfler, hvilket kan være et voldsomt syn. Fortæl venligst guiden inden ankomsten til Rantepao, om I ønsker at opleve en begravelse eller helst vil være fri. Så vil han forsøge at tilpasse programmet efter jeres ønsker.

Udvalgte hoteller på rejsen

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Makassar og retur fra Lombok
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 1 nat på godt turistklasse hotel i Singapore
 • Singapore stopoverpakke inkl. gratis entré til adskillige attraktioner i Singapore, rabatter på restauranter, shopping m.m.
 • Al transport og alle udflugter ifølge program i privat bil med chauffør og lokal engelsktalende guide på Sulawesi
 • 1 nat på Hotel Imperial Aryaduta i Makassar inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Toraja Heritage Hotel i Rantepao inkl. morgenmad
 • 1 nat på BBC Hotel i Sengkang inkl. morgenmad
 • 5 x frokost på Sulawesi
 • 4 x aftensmad på Sulawesi
 • Flyrejse fra Makassar til Denpasar
 • Privat transport fra Denpasar lufthavn til Ubud Village Resort & Spa
 • 3 nætter i garden pool villa på Ubud Village Resort & Spa inkl. morgenmad
 • Velkomstdrink på Ubud Village Resort & Spa
 • Gratis shuttle fra Ubud Village Resort & Spa til Ubud centrum
 • Daglig eftermiddagsthe med kage på Ubud Village Resort & Spa
 • Gratis udflugt til Petulu Village fra Ubud Village Resort & Spa
 • Gratis yoga-lektioner (tirsdag og fredag morgen) på Ubud Village Resort & Spa
 • Gratis morgen trekking tur i rismarkerne omkring Ubud
 • 1 x middag for 2 personer på Ubud Village Resort & Spa
 • 1 x 60 minutters massage i Kama Karana Spa på Ubud Village Resort & Spa
 • Privat transport fra Ubud Village Resort & Spa til Denpasar lufthavn
 • Flyrejse fra Denpasar til Lombok
 • Privat transport fra Lombok lufthavn til Jeeva Klui
 • 4 nætter i Ananda Segarra Beach Front Suite på Jeeva Klui inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Jeeva Klui til Lombok lufthavn
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Lombok Lufthavn, ca. IDR 150.000 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 sep 2018 - 10 dec 2018
ved 2 voksne
fra 23.495 kr.
Tillæg for rice field pool villa i Ubud
595 kr.
Rejseperiode
11 dec 2018 - 10 jan 2019
ved 2 voksne
fra 25.995 kr.
Tillæg for rice field pool villa i Ubud
595 kr.
Rejseperiode
11 jan 2019 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 23.495 kr.
Tillæg for rice field pool villa i Ubud
595 kr.
Rejseperiode
1 apr 2019 - 31 maj 2019
ved 2 voksne
fra 23.995 kr.
Tillæg for rice field pool villa i Ubud
595 kr.
Rejseperiode
1 jun 2019 - 10 jun 2019
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Tillæg for rice field pool villa i Ubud
595 kr.
Rejseperiode
11 jun 2019 - 14 jul 2019
ved 2 voksne
fra 23.995 kr.
Tillæg for rice field pool villa i Ubud
595 kr.
Rejseperiode
15 jul 2019 - 15 sep 2019
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Tillæg for rice field pool villa i Ubud
595 kr.
Rejseperiode
16 sep 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 23.995 kr.
Tillæg for rice field pool villa i Ubud
595 kr.
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Indonesien

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Indonesien

Vi kender de skønneste steder i Indonesien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Brug for rådgivning? Få et tilbud på din unikke rejse

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel