Javas templer og luksusbadeferie på Sumba

Oplevelser og luksus går hånd i hånd på denne rundrejse til to af Indonesiens mest spændende øer. Først udforsker du det centrale Java, der er fyldt med naturmæssige og kulturelle højdepunkter. Du ser solopgangen over det mægtige buddhistiske stentempel Borobodu og udforsker det hinduistiske modstykke Prambanan. Du besøger også lokale landsbyer, mærker jordens kræfter i de vulkanske landskaber på Dieng-plateauet og overnatter på en luksuriøs, historisk kaffeplantage med udsigt til otte vulkaner. I den historiske sultanby Yogyakarta kommer du tæt på den traditionelle javanesiske kultur, og rejsen igennem besøger du adskillige mindre kendte stentempler med mere end 1.200 års historie. Undervejs bor du på virkelig gode hoteller, og du udforsker Java med privat guide og privatchauffør.
Rejsen fortætter med luksusbadeferie på den lille indonesiske ø Sumba. Her er du langt væk fra de gængse turistruter og kan se frem til masser af forkælelse på det eksklusive Nihi Sumba, der har vundet prisen som verdens bedste hotel to gange i streg. Resortet ligger omgivet af tropisk skov helt ned til en lang privat strand og er det perfekte sted at komme væk fra det hele. Men opholdet byder også på spændende oplevelser og en særlig spa-safari.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra Nihi Sumba resort

Dagsprogram

Der flyves med Singapore Airlines via Singapore til Jogjakarta på Java.

Ved ankomsten til Jogyakarta bliver du hentet i lufthavnen og kørt mod Borobodur, hvor du indlogeres på hotellet Plataran Heritage. Her har du mulighed for at friske dig lidt op, inden det er tid at se nærmere på de eksotiske omgivelser. Det store Borobodur-tempel gemmer du til i morgen. Men du får en introduktion til Javas rige historie og arkitektoniske arv ved to af områdets mindre kendte templer. Det pyramideformede tempel Mendut huser tre imponerende stenstatuer, mens Pawon-templet er kendt for sin imponerende symmetri. Tilbage på hotellet er resten af dagen fri til at hvile ud oven på rejsen, tage en dukkert i swimmingpoolen eller måske gå en tur i området på egen hånd.

Indonesien - Java - Borobodur - Plataran Heritage hotel - Swimming Pool

Dagen starter tidligt, så du kan opleve solopgangen over Borobodur. Det er til fulde værd at stå tidligt op efter. For oplevelsen af at stå i den friske morgenluft og se solen stå op over det 1200 år gamle stentempel er enestående. Der er færre mennesker på dette tidspunktet, og der hviler en helt anden ro over tempelområdet end senere på formiddagen.
Den gigantiske buddhistisk helligdom blev opført i 800-tallet og består af to millioner stenblokke. På de nedre niveauer afbilleder kilometervis af smukke stenrelieffer religiøse fortællinger om hverdagslivet på Java, som det blev levet for over 1.000 år siden. Højere oppe skifter billederne karakter. Her bliver dagligdagsscenerne erstattet af mere kosmiske motiver. Toppen prydes af 72 stenklokker med hver sin mediterende Buddha i fuld menneskestørrelse. Til trods for at Borobudur i århundreder lå skjult under tropisk bevoksning og vulkansk aske, er bygningen utrolig velbevaret. Den blev genopdaget i 1814 af Sir Raffles og er i dag optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.
Efter besøget går turen tilbage til hotellet, hvor en velfortjent morgenmad venter. Dernæst er der tid til at slappe af eller udforske området på egen hånd. Ud på eftermiddagen tager guiden dig med til landsbyen Candirejo. Her oplever du landsbylivet fra ladet af en hestevogn, lokalt kendt som en ’dokar’. Dette er den perfekte måde at opleve livet i en typisk indonesisk landsby. Der er masser af muligheder for at stoppe undervejs og nyde de traditionelle huse eller se de lokale i færd med dagens gøremål. Nogle laver måske cassava-kiks og tørre chilier. Andre spiller gamelan, mens endnu andre har travlt i markerne. Fra landsbyen går turen tilbage til hotellet, hvor aftenen er til fri disposition.

Indonesien - Java - Borobudur

Endnu en spændende dag venter, når du bliver hentet tidligt om morgen af din chauffør og sætter kurs mod Dieng-plateauet. Dette vulkanske plateau i 2.000 meters højde byder på nogle af de mest særprægede landskaber på Java. Her siver svovl ud af sprækker i jorden, undergrunden bobler, og søer i stærke farver fylder landskaberne. Ikke overraskende, at javaneserne tidligere troede, at Dieng-plateauet var gudernes hjem. Derfor byggede de smukke stemtempler til ære for guderne, og den dag i dag ligger nogle af de ældste templer på Java spredt ud i den vilde natur. Dieng-plateauet dækkes som regel af tæt tåge fra omkring kl. 11, så det er vigtigt at starte tidligt for at opleve dette særprægede sted. Når tågen sænker sig, går turen til byen Wonosobo for at spise frokost. Derefter fortsættes ad flotte veje gennem højlandet til et af Javas mest fortryllende åndehuller; det luksuriøse MesaStila Resort og Spa. Det sidste stykke op til MesaStila kører du ad en allé med 20 m høje bambus, der elegant bøjer sig mod hinanden og forstærker følelsen af at køre gennem en skyggefuld tunnel til et af kolonitidens refugier.
MesaStila ligger tilbagetrukket på en frodig bakkeskråning med en enestående udsigt til hele otte vulkaner. Stedet blev grundlagt som en kaffeplantage, og omdrejningspunktet er stadig det oprindelige stuehus fra 1828, hvor du kan sidde på verandaen og nyde udsigten. Restortets andre fællesbygninger er også antikke. De er blevet nænsomt hentet fra hele Java, for siden at blive restaureret og genopført på stedet. For eksempel er receptionen en gammel togstation, som på denne måde blev reddet fra nedrivning. Også de overdådige villaer er i traditionel javanesisk arkitektur og udsmykket med antikviteter. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at nyde de storslåede omgivelser. Eksempelvis med en kop lokal kaffe på verandaen i stuehuset og en middag i den smukke restaurant.

Indonesien - Java - MesaStila

Dagen starter med en lækker morgenmad, mens solen hæver sig over vulkanerne i det fjerne. Dernæst køres bilen frem, så du kan besøge tempelkomplekset Gedong Songo. Her i 1.200 meters højde på skråningerne af Mount Ungaran ligger ni stentempler fra det 8. århundrede. Templerne er ikke store, men de er blandt de ældste på Java, og beliggenheden er forrygende. Dernæst fortsættes på hesteryg mod en bjergtop, hvorfra udsigten over højlandets vulkaner er om mulig endnu bedre. Herfra går turen tilbage til MesaStila, hvor der venter en lækker frokost.
Kaffe produceres stadig i højlandet omkring MesaStila. Det hører du meget mere om, når du besøger en af de lokale kaffeplantager og tager på en lille gåtur i markerne. Du oplever også, hvordan bønnerne ristes på traditionel vis, og der bliver naturligvis mulighed for at smage på herlighederne.
Ud på eftermiddagen er det tid at tage afsked med højlandet og køre mod Yogyakarta, der spiller en helt særlig rolle i javanesernes bevidsthed. Jakarta er måske nok Javas politiske og finansielle centrum, men når det kommer til javanesisk kultur, er Yogyakarta øens bankende hjerte. En by med stolte traditioner inden for indonesisk kultur, kunst og uddannelse. Tidligere var Yogyakarta hovedstad i Det Mataramske Rige, og i dag er byen det eneste overlevende sultanat i Indonesien. Efter indlogeringen på det lækre Hotel Tentrem er aftenen fri til at få de første indtryk af byen på egen hånd.

Indonesien - Java - Dieng Plateau

Formiddagen er tilegnet Yogyakartas rige historie og kultur. Første stop er museet Sonobudoyo, der huser alt fra gamle masker, musikinstrumenter og dukketeaterdukker til håndlavede våben. Dernæst besøger du sultanens palads fra slutningen af 1700-tallet, der er et smukt eksempel på javanesisk paladsarkitektur. Sultanen bor stadig i en del af paladset, mens resten er indrettet som et museum for javanesisk kultur.
Fra sultanens palads fortsætter du med cykeltaxi eller motoriseret rickshaw til den nærliggende landsby Kauman. Landsbyen er centrum for islamisk kultur og læreanstalter, og de små smalle gader og stræder er designet på en sådan måde, at de sikrer minimal larm og trafik, der kan forstyrre de studerende. Turen i cykeltaxa slutter ved det historiske vandpalads Taman Sari, som blev bygget i 1758. Det var her sultanens harem i sin tid holdt til.
Kunsthåndværk har altid haft gode kår i Yogyakarta, og sådan er det stadig. Efter frokost på en lokal restaurant besøger du et batik-værksted og oplever, hvordan de farvestrålende tekstiler bliver til. Du får også en kort demonstration af byens berømte dukketeater, inden turen fortsætter mod Prambanan.
Dette enorme hinduistiske tempelkompleks består af adskillige stentempler, hvoraf de største kan ses på lang afstand. Det højeste tempel er tilegnet Shiva og er 47 meter højt. De øvrige to er tilegnet henholdsvis Brahma og Visnu. Jordskælv og vulkanudbrud lagde med tiden Prambanan i ruiner, men i 1953 begyndte den omfattende genopførelse af de historiske monumenter. I dag stråler templerne af fortidens storhed, og det er fantastisk at gå på opdagelse mellem de rigt dekorerede bygninger.
Tilbage i Yogyarkarta afsluttes dagen med middag og en teaterforestilling, der fortæller det klassiske asiatiske eventyr Ramayana. Historien handler om helten Rama og aben Hanuman, der forsøger at redde en bortført prinsesse fra en ond dæmon.

Indonesien - Java - Prambanan

Nyd den sidste morgen i Yogyakarta, inden turen går mod lufthavnen, hvorfra der flyves via Bali til den sjældent besøgt ø, Sumba.
Ved ankomsten til Sumba bliver du budt velkommen i den meget lille lufthavn, og snart går turen forbi rullende bakker og små landsbyer mod den vestlige ende af øen. Turen tager omkring halvanden time, så du har god tid til at få et indtryk af livet på denne fjerne ø. Arkitekturen og kulturen på Sumba er helt unik, og du vil passere mange huse konstrueret med det særlige høje, stråtækte tag, der kendetegner øen. Nogle huse har kohorn hængende over døren som et statussymbol, og måske får du også øje på nogle af de store stengrave, der pryder den centrale plads i mange landsbyer.
Målet er resortet Nihi Sumba, der ligger som en oase af ypperlig, moderne luksus ned til en af Sumbas smukkeste, private bugter. Hver af de overdådige villaer er indrettet med et kærligt øje til øens særlige arkitektur og byder på al den komfort, du forventer af et førende 5-stjernet hideaway. Lige fra den fantastiske udsigt fra terrassen til den flotte indretning, der er meget forskellige fra villa til villa. Servicen er naturligvis i top, og helpension er inkluderet. Så det er bare at smide skoene og nyde de vidunderlige omgivelser i fulde drag.

Indonesien - Sumba - Nihi Sumba Island Resort

Dagen starter med en lækker morgenmad. Dernæst kører du til Matayangu, hvorfra en halvanden times gåtur fører dig ind i Wanakuka-dalens smukke natur. Målet er et smukt vandfald, der falder ned i en blå lagune mellem høje klippevægge. De lokale kalder vandfaldet for ’Blue waterfall’, hvilket er let at forstå, når du ser det. Du har god tid til at udforske området og nyde en dukkert i det klare vand, mens guiden forberede en picnic. Hvis du har lyst til endnu en svømmetur efter frokosten, kan du sagtens nå det, inden turen går tilbage til bilen og hotellet. Resten af dagen er fri til at nyde poolen, resortet og ikke mindst den mere end to kilometer lange private strand.

Indonesien - Sumba - Nihi Sumba Island Resort

Masser af forkælelse venter i dag, når du lige efter solopgang begiver dig ud på en halvanden times vandretur gennem den frodige natur. Turen fører dig forbi rismarker, traditionelle landsbyer og kokosplantager til en afsidesliggende bygning højt oppe på klipperne med en fantastisk udsigt over stranden og havet. Her bydes du velkommen med en lækker morgenmad. Efter morgenmaden bliver du vist over i din private træbygning, hvor du kan nyde ubegrænset spa-behandlinger hele dagen med udsigt over havet og rismarkerne. Sidst på dagen går turen tilbage til resortet.
Hvis du ikke ønsker at gå, er det muligt at blive kørt i firehjulstrækker frem og tilbage.

Indonesien - Sumba - Nihi Sumba Island Resort

Dagene er frie til at gøre, hvad du har lyst til. Om det betyder at finde det perfekte sted på den lange, private strand eller nyde udsigten over havet fra din terrasse er helt op til dig. Eller måske lokker endnu en spa-behandling eller en yoga-time. Du kan også tage en dukkert i poolen, udforske den rige natur omkring lodgen på mountainbike eller sejle en tur langs kysten på paddle boards. Surfing, kite surfing, rideture og fisketure kan arrangeres af hotellet. Det samme kan forskellige udflugter rundt om Sumba, hvor ikke meget synes at have ændret sig i de små landsbyer i århundreder. Sumba er særlig kendt for sine vævede ikat-tekstiler, der stadig produceres i landsbyer rundt om på øen. Mulighederne er mange, og dagene er helt dine egne.

Indonesien - Sumba - Nihi Sumba Island Resort

Nyd den sidste morgen på Sumba, inden turen går tilbage mod lufthavnen, hvorfra der flyves via Bali og Singapore tilbage til Danmark.

Du ankommer til Danmark efter en spændende rejse til nogle af Indonesiens mindre besøgte øer.

Udvalgte hoteller på rejsen

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
11 jan 2019 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 43.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 apr 2019 - 31 maj 2019
ved 2 voksne
fra 49.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 jun 2019 - 15 sep 2019
ved 2 voksne
fra 59.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
16 sep 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 49.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 nov 2019 - 15 dec 2019
ved 2 voksne
fra 43.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Jogjakarta og retur fra Denpasar
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Jogjakarta Lufthavn til Borobudur
 • Alle udflugter på privat basis med engelsktalende guide
 • 2 nætter på Plataran Heritage Hotel i Borobudur inkl. morgenmad
 • 1 x frokost på Plataran Heritage
 • Besøg ved Mendut- og Pawontemplerne i Borobudur
 • Solopgangstur til Borobudur
 • Tur med hestevogn i Candirejo inkl. frokost
 • Privat transport fra Borobudur via Wonosobo og Dieng Plateauet til Losari inkl. frokost
 • 1 nat på MesaStila i Loasari inkl. morgenmad
 • Besøg ved Gedong Songo templerne
 • Hesteridetur i det centrale højland
 • 1 x frokost på Mesastila Coffee Plantation
 • Rundvisning på Mesastila Coffee Plantation
 • Privat transport fra MesaStila til Jogjakarta
 • 2 nætter på Hotel Tentrem i Jogjakarta inkl. morgenmad
 • Byrundtur i Jogjakarta inkl. frokost
 • Udflugt til Prambanan
 • 1 x middag med Ramayanashow i Jogjakarta
 • Privat transport fra Hotel Tentrem til Jogjakarta Lufthavn
 • Flyrejse fra Jogjakarta til Sumba Tambaloka Lufthavn
 • Privat transport fra Sumba Tambaloka Lufthavn til Nihi Sumba Island Resort t/r.
 • 5 nætter i egen pool villa på Nihi Sumba Island Resort inkl. helpension samt alle ikke-alkoholiske drikke
 • Gratis minibar på Nihi Sumba Island Resort (1 opfyldning pr. dag)
 • Gratis Wi-Fi på Nihi Sumba Island Resort
 • Udflugter og aktiviteter såsom lansbybesøg, mountainbiking, softtrekking m.m. på Nihi Sumba Island Resort
 • Fri afbenyttelse af paddleboard og snorkeludstyr på Nihi Sumba Island Resort
 • Yoga- og meditionslektioner på Nihi Sumba Island Resort
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Indonesien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Indonesien

Vi kender de skønneste steder i Indonesien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel