Java og det ukendte tropeparadis Raja Ampat

Et ægte eventyr venter på denne rejse, der fører dig gennem både kendte og meget ukendte dele af Indonesien. Rejsen starter på Java, som du udforsker med privatchauffør og guide. Her nyder du solopgangen over det spektakulære buddhistiske stentempel Borobudur og udforsker det hinduistiske modstykke Prambanan. Du kører også i cykeltaxa gennem Javas gamle sultanby, Yogjakarta, og oplever livet på en kaffeplantage. Du cykler gennem vulkanske landskaber til små landsbyer, vandrer på siderne af en vulkan og laver mad hos en lokal familie, inden turen fortsætter til kulturbyen Solo. Her ser du Indonesiens traditionelle batik-design blive til, og du besøger mystiske stentempler dybt inde i det frodige højland. Turen fortsætter østpå med lokaltog, hvor rejsen på Java slutter med en forrygende solopgang over Mount Bromos vulkanske landskaber.

Fra Java flyver du til øgruppen Raja Ampat nordøst for Papua New Guinea. Kun meget få eventyrlystne rejsende har besøgt dette ekstremt afsidesliggende sted, hvor tusindvis af kalkstensklipper og jungleklædte småøer hæver sig dramatisk op af det turkisblå hav og danner skjulte bugte med uberørte strande og nogle af verdens rigeste koralrev. Raja Ampat er et ufatteligt smukt sted, men det er først nu, at området så småt begynder at åbne op for turisme. Her indlogeres du i en lækker villa på pæle i vandet ud for en lille ubeboet tropeø, hvor dagene går med snorkling, afslapning og måske en sejltur på udkig efter de farverige paradisfugle.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra København flyver du direkte med Singapore Airlines til Singapore, hvor du skifter fly og fortsætter mod Java.

Ved ankomsten til Semarang bliver du budt velkommen af din private guide og chauffør, der vil tage dig med på en kort byrundtur. Semarang på Javas nordkyst har været en vigtig havneby siden den hollandske kolonitid, hvor kaffe, krydderier og andre eksotiske varer blev udskibet herfra. Du besøger blandt andet Lawang Sewu, der fungerede som hovedkvarter for den Hollandsk Ostindiske Nationale Jernbane. Bygningen blev bygget mellem 1904 og 1907 og er et smukt eksempel på hollandsk kolonitidsarkitektur. Navnet betyder meget passende ’tusind døre’ på det lokale sprog.

Frokosten nydes på en lokal restaurant, inden du fortsætter mod Ambarawa i Javas centrale højland. Her indlogeres du på dit hotel, hvor rejsestøvet kan vaskes af i hotellets pool. Resten af dagen er fri til at hvile ud og slappe af på hotellet. Eller gå en tur og oplev stemningen i et område, der ikke ser ret mange turister.

Indonesien - Semarang - Lawang Sewu

Nyd formiddagen i fred og ro, indtil du bliver hentet af din chauffør og guide. Kursen sættes mod en af de små landsbyer, der ligger op ad skråningerne af vulkanen Sumbing. Her begiver du dig ud på en flot gåtur gennem de frodige landskaber. Turen fører dig forbi rismarker og plantager, hvor de lokale bønder er i fuld gang med dagens arbejde. Andre steder producerer man kul, og måske ser du nelliker ligge til tørre i solen. Målet er det lille lokale tempel Selogriyo. Templet er relativt simpelt, men det er lige så meget gåturen til templet, der er oplevelsen. Vandreturen er ikke særlig hård, og der er god tid til pauser undervejs. Blandt andet til at nyde en frokost i det grønne.

Tilbage i bilen går turen til det lille OHD Museum i byen Magelang, der huser en af Indonesiens bedste private samlinger af moderne kunst. Du besøger også en lokal kaffeplantage, hvor du får indblik i kaffeproduktionen på Java. En industri, der har spillet en enorm rolle i øens historie. Herfra fortsættes til Borobodur, hvor du indlogeres på dit hotel for de kommende to nætter.

Indonesien - Java - Kaffeplantage

Dagen starter tidligt, så du kan opleve solopgangen over Borobodur. Det er en ubeskrivelig oplevelse at stå i den friske morgenluft og se solen stå op over det 1.200 år gamle stentempel. Der er langt færre mennesker på dette tidspunkt, og der hviler en vidunderlig ro over templet.

Den gigantiske buddhistiske helligdom blev opført i 800-tallet og består af to millioner stenblokke. På de nedre niveauer afbilleder kilometervis af smukke stenrelieffer religiøse fortællinger om hverdagslivet på Java, som det blev levet for over 1.000 år siden. Højere oppe bliver motiverne mere kryptiske, og toppen prydes af 72 stenklokker med hver sin mediterende Buddha i fuld menneskestørrelse. I århundreder lå Borobodur skjult under tropisk bevoksning og vulkansk aske, inden den blev genopdaget i 1814 af Sir Raffles. Siden har restaureringer ført templet tilbage til fordums storhed, og Borobodur er i dag optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Fra Borobodur går turen tilbage mod hotellet, hvor du har mulighed for at friske dig op og spise morgenmad. Dernæst bliver du hentet og kørt til et privat hjem i den lille landsby Wanurejo, hvor du bydes velkommen af familien. Over de næste timer, vil du lære nogle af hemmelighederne bag det lokale køkken. Først går turen til markedet, der ligger et par minutters kørsel i hestevogn fra huset. Her finder I de ingredienser, der skal bruges til dagens frokost. På vej tilbage er der mulighed for at gøre et kort stop ved det gamle stentempel Pawon, inden det er tid at fyre op under wokken og gå i gang med madlavningen. Undervejs får du kyndig vejledning af familien, og mødet er en oplagt mulighed for at få et indblik i hverdagslivet på Java. Det hele kulminerer naturligvis med en lækker frokost, hvor I sammen smager resultatet af jeres anstrengelser.

Eftermiddagen er dedikeret til områdets historie. Først besøger du det pyramideformede stentempel Mendut, der huser tre meget gamle statuer. Dernæst går turen tilbage til Borobodur, hvor du har mere tid til at udforske dette enorme tempelkompleks.

Indonesien - Java - Borobudur

I dag går turen mod den lille landsby Kaliurang for foden af den meget aktive vulkan Mount Merapi. Fra landsbyen er der en storslået udsigt til vulkanen og de mange slugter, der er blevet skabt af lavastrømme gennem tiderne. Du besøger også det lille private museum Ullen Sentalu, der giver et fascinerende indblik i sultanernes liv på Java.

Fortsæt til landsbyen Kalidem, hvor du begiver dig ud på en flot cykeltur gennem de frodige landskaber. Cykelturen er 15 km lang, men det går mest ned ad bakke, så det er ikke nogen hård tur. På vejen passeres adskillige små landsbyer omgivet af marker, og der er naturligvis masser af tid til at stoppe for at tage billeder eller få sig en snak med de lokale. Undervejs fortæller guiden om de lokale afgrøder, såsom tobak, ris og forskellige frugter, der nyder godt af den rige, vulkanske jord.

Efter cykelturen venter en velfortjent frokost på en lokal restaurant, der ligger med en fantastisk udsigt over dagens næste mål; Prambanan. Dette hinduistiske tempelkompleks består af adskillige enorme stentempler prydet af overdådige dekorationer. Templet var hinduernes modstykke til det buddhistiske Borobodur, og man gjorde sit ypperste for at overgå det i storhed. Efter besøget ved Prambanan fortsætter du i bil til dit hotel i Yogyakarta for de kommende to nætter.

Indonesien - Java - Prambanan

Intet andet sted er den javanesiske kultur bedre bevaret end i den gamle sultanby Yogyakarta. Så det er en spændende dag, der venter, når du udforsker byen sammen med guiden.

Du starter med et besøg ved sultanens palads. Dele af paladset er åbent for offentligheden, så du kan få et smugkig ind i de rigt udsmykkede pavilloner og bygninger, der danner rammen om livet som sultan. Fra sultanens palads fortsætter du med cykeltaxi eller motoriseret rickshaw til den nærliggende landsby Kauman. Landsbyen er centrum for islamisk kultur og læreanstalter, og de små smalle stræder er designet på en sådan måde, at de sikrer minimal larm og trafik, der kan forstyrre de studerende. Turen i cykeltaxa slutter ved vandpaladset Taman Sari, hvor sultanens harem i sin tid holdt til.

Kunsthåndværk har altid haft gode kår i Yogyakarta, og sådan er det stadig. Du besøger et batik-værksted og oplever, hvordan de farvestrålende tekstiler bliver til. Du får også en kort demonstration af byens berømte dukketeater, inden det er tid til frokost på en lokal restaurant.

Herefter fortsættes til den charmerende forstad Kotagede, der er kendt for sin traditionelle atmosfære og mange sølvsmede. Her udskiftes bilen med cykler, og snart triller du gennem de hyggelige gader i et roligt tempo. Du besøger blandt andet en bager, hvor du får smagsprøver på den lokale kage kendt som kembang waru. Fortsæt til det pulserende marked og den ældste moské i Yogyakarta, hvis historie går tilbage til 1575. Flere konger fra Mataram-kongeriget ligger begravet her, og du har mulighed for at besøge deres grave – men først, når du er blevet iført en traditionel javanesisk dragt som et tegn på respekt. Du slutter besøget i Kotagede med en gåtur gennem de små smalle gader og stræder, hvor du kan nyde Kotagedes specielle kalang-arkitektur, der er en blanding af traditionel javanesisk byggestil og kolonitidsstil.

Sidst på dagen går turen tilbage til hotellet. Men dagens oplevelser er ikke slut endnu. Om aftenen bliver du hentet på hotellet for at nyde en middag på en lokal restaurant efterfulgt af en forestilling baseret på det elskede asiatiske eventyr Ramayana.

Fra Yogyakarta går turen mod en anden af Javas gamle sultanbyer, Surakarta, der i folkemunde er kendt som Solo. Yogyakarta og Solo minder en del om hinanden. De har begge en lang historie, som kommer til udtryk i både deres kultur og arkitektur, men Solo er mindre besøgt end Yogyakarta. Det til trods for, at byen rummer mange historiske bygninger fra den hollandske periode samt det spændende palads Mangkunegaran, der er et klassisk eksempel på javanesisk kunst og arkitektur. Her kan du beundre en udsøgt samling af klassiske javanesiske dansekostumer og masker samt andre uvurderlige antikviteter. Du besøger også et af byens kendte batik-værksteder, hvor du vil lære om denne gamle indonesiske kunstform.

Frokosten nydes på værkstedet, inden du forlader Surakarta med kurs mod de gådefulde templer Sukuh og Cetho dybt inde i Javas naturskønne højland. Templerne ligger højt oppe på skråningerne af vulkanen Mt. Lewu og ligner ingen andre templer på Java. Candi Ceto kunne minde om et balinesisk bjergtempel, mens Candi Sukuh mest af alt ligner en maya-pyramide fra Centralamerika. Turen op til templerne fører dig forbi temarker, små landsbyer og frodige landskaber. Kun meget få rejsende finder vej til dette spændende og smukke hjørne af øen. Sidst på eftermiddagen er du tilbage i Solo, hvor aftenen er fri til egne eventyr. Kufferten afleveres i receptionen inden kl. 22. Den kan du ikke have med på toget i morgen. Derfor bliver den hentet af chaufføren, der bringer den til Jombang, hvor du genforenes med den i morgen.

Indonesien - Java - Candi Sukuh

I dag venter en folkelig oplevelse, når du stiger på morgentoget i Solo og sætter kurs gennem de maleriske landskaber til Jombang på Østjava. Undervejs har du rig mulighed for at nyde udsigterne samt møde lokalbefolkningen. Guiden er med på turen, så du har en tolk lige ved hånden.

Ved ankomsten til Jombang står chaufføren klar med din kuffert. Herfra fortsættes i bil til Trowulan, der tidligere var hovedstad i Majapahit-kongedømmet. Her fortæller det arkæologiske museum samt templerne Candi Banjung Ratu og Candi Tikus historien om Majapahit-kongerne, der regerede denne del af Java i århundreder.

Frokosten nydes på en lokal restaurant, inden turen fortsætter til Mount Bromo. Det er en længere køretur, men udsigterne på især det sidste stykke er rigtig flotte. Efter indlogering på hotellet er resten af dagen fri til at slappe af og nyde de smukke omgivelser i Bromo-Tengger National Park. Middagen nydes i hotellets restaurant.

Indonesien - Java - Mount Bromo

Denne morgen vækkes du før daggry, så du kan stå på kanten af det enorme vulkankrater og opleve solopgangen over de vulkanske landskaber. Under dig ligger et enormt vulkankrater fyldt med sort sand op af hvilke tre mindre vulkaner rejser sig. Efter solopgangen kører du i firehjulstrækker ned i selve krateret, hvor et sandet hjulspor snor sig hen til foden af Mount Bromo, der er en af vulkanerne inde i krateret. Trods Mount Bromo stadig er aktiv, kan den godt bestiges. Det er ikke nogen hård tur, og inden længe står du og kigger ned i det aktive krater.

Tilbage på hotellet venter en velfortjent morgenmad, inden turen fortsætter mod Surabaya, der er Indonesiens næststørste by. Her besøger du en lokal fabrik, hvor man producerer de populære kretek-cigaretter. Du oplever produktionen på fabrikken, hvor frokosten også nydes. Dernæst går turen til dit hotel i Surabaya, hvor resten af dagen er fri til egne eventyr.

Eventyret fortsætter i dag, når du flyver fra Surabaya til den afsidesliggende øgruppe Raja Ampat nordvest for Papua New Guinea. Du lander i Sorong, hvor en repræsentant for hotellet tager imod dig og kører dig til et nærliggende hotel. Her nyder du en god frokost, inden turen fortsætter mod Papua Paradise Eco Resort. Første del af turen er en kort køretur efterfulgt af en sejltur på knap halvanden time.

Vel fremme indlogeres du på Papua Paradise Eco Resort, der består af luksuriøse træhytter på pæle ud for øen Birie. Birie er ubeboet, hvilket giver gode kår for det rige fugleliv i øens regnskov, og omkring øen venter snorkling i verdensklasse ved farvestrålende koralrev. Hytterne er bygget i traditionel stil med stråtag og et rustikt look, men de er naturligvis blevet tilført faciliteter såsom moderne badeværelse med varmt vand. Opholdet er med helpension, så du kan bare læne dig tilbage og nyde de skønne omgivelser i fulde drag.

Indonesien - Raja Ampat - Papua Paradise Eco Resort

Hvordan du vælger at bruge dagene i dette lige paradis er helt op til dig. Nyd udsigten over havet fra din terrasse, eller udforsk øen til fods. Du kan naturligvis også hoppe i det varme, klare vand og snorkle blandt farvestrålende tropefisk. Dykning er ligeledes i verdensklasse, og der er gode chancer for at se både djævlerokker, revhajer og store stimer af farvestrålende fisk. Mere 1300 forskellige fiskearter og utallige andre havdyr lever omkring koralrevene, der er ualmindelig velbevarede i denne afsidesliggende del af verden. Også de sjældne søkøer lever i disse farvande, og det er en fantastisk oplevelse at se de store dyr i fri natur.

Resortet lejer desuden kajakker ud (den første time er gratis), hvis du ønsker at udforske øgruppen på egen hånd. Eller du kan købe forskellige udflugter på resortet. Det kunne være ture på udkig efter de farvestrålende paradisfugle eller næsehornsfugle, der lever på nogle af naboøerne. Det kunne også være en sejltur til Batanta Island, der byder på smukke vandfald. Eller besøg i den lokale landsby Arefi, hvor du får et indtryk af hverdagslivet i Raja Ampat. Der tilbydes naturligvis også dykkerture og snorkleture til områdets mange koralrev. Udvalget af ture varierer alt efter vejr og sæson. Efter dagens oplevelser kan du forkæle dig selv med en spabehandling på resortet, der byder på den eneste luksus-spa i Raja Ampat.

Indonesien - Raja Ampat

Nyd den sidste morgen i troperne, inden turen går tilbage mod Sorong på fastlandet, hvor hjemrejsen begynder.

Efter et par flyskift ankommer du til Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
6 jan 2019 - 20 jun 2019
ved 2 voksne
fra 31.695 kr.
Tillæg for opgradering af hoteller på Java
4.900 kr.
Rejseperiode
21 jun 2019 - 31 aug 2019
ved 2 voksne
fra 33.695 kr.
Tillæg for opgradering af hoteller på Java
4.900 kr.
Rejseperiode
1 sep 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 31.695 kr.
Tillæg for opgradering af hoteller på Java
4.900 kr.
Rejseperiode
1 nov 2019 - 10 dec 2019
ved 2 voksne
fra 31.995 kr.
Tillæg for opgradering af hoteller på Java
4.900 kr.
Rejseperiode
11 dec 2019 - 6 jan 2020
ved 2 voksne
fra 33.995 kr.
Tillæg for opgradering af hoteller på Java
4.900 kr.
Rejseperiode
7 jan 2019 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 31.995 kr.
Tillæg for opgradering af hoteller på Java
4.900 kr.
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Semarang og retur fra Sorong, Raja Ampat
 • Flyrejse fra Surabaya til Sorong, Raja Ampat
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter ifølge program i privat bil med chauffør og lokal engelsktalende guide på Java og Bali
 • 1 nat på Kayu Arum Resort i Salatagi inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Rumah Budi i Borobudur inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Dusun Jogja Village Inn i Jogjakarta inkl. morgenmad
 • 1 nat på The Royal Surakarta Heritage i Solo inkl. morgenmad
 • Togrejse fra Solo til Jombang
 • 1 nat på Bromo Cottages ved Mt. Bromo inkl. morgenmad
 • 1 nat på Singgasana Hotel i Surabaya inkl. morgenmad
 • 7 x frokost på Java
 • 3 x middag på Java
 • Transport med bil og båd fra Sorong til Papua Paradise Eco Resort t/r.
 • Velkomstdrink på Papua Paradise Eco Resort
 • 3 nætter i superior over water bungalow på Papua Paradise Eco Resort inkl. helpension
 • Entré til Raja Ampat Marine Park (medbring 3 paskopier)
 • Vasketøj på Papua Paradise Eco Resort
 • Wi-Fi på Papua Paradise Eco Resort
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Indonesien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Indonesien

Vi kender de skønneste steder i Indonesien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel