Fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø

Oplev Javas unikke kulturelle og naturlige vidundere på denne rejse fra Semarang til Surabaya. Udforsk de spektakulære stentempler Borobudur og Prambanan, kør i cykeltaxa gennem Javas gamle sultanby, Yogjakarta, og oplev livet på en ægte kaffeplantage. Du cykler også gennem små landsbyer og besøger lokale markeder, inden turen fortsætter dybt ind i det vulkanske højland til kulturbyen Solo. Her ser du Indonesiens traditionelle batik-design blive til, og du besøge mystiske templer højt oppe ad vulkanernes skråninger. Fortsæt østpå med lokaltog, hvor rejsen slutter med Majapahit-kongernes stentempler og en fantastisk solopgang over Mount Bromos vulkanske landskaber. Herfra køres I til Surabaya, hvorfra der flyves til Bali. Her venter 7 nætter på det luksuriøse Intercontinental Bali Resort, hvor der vil blive rig mulighed for at slappe af og fordøje de sidste dages mange oplevelser.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

I flyver direkte fra København med Singapore Airlines til Singapore.

Ved ankomsten til Semarang bliver du mødt af din private guide, der vil tage dig med på en kort byrundtur. Semarang ligger på Javas nordkyst og har været en af øens vigtigste havnebyer siden den hollandske kolonitid. Du besøger blandt andet Lawang Sewu, der er byens varetegn og et smukt eksempel på den hollandske kolonitids arkitektur. Bygningen, der fungerede som hovedkvarter for den Hollandsk ost-indiske nationale jernbane blev bygget mellem 1904 og 1907, og dens navn på det lokale sprog betyder ’tusind døre’.
Frokosten nydes på en lokal restaurant, inden du fortsætter mod Ambarawa, der ligger i Javas centrale højland. Her indlogeres du på dit hotel, hvor rejsestøvet kan vaskes af i hotellets pool. Resten af dagen er fri til at hvile ud og slappe af på hotellet. Eller gå en tur, og oplev stemningen i en javanesisk provinsby, der ikke ser ret mange turister.

Indonesien - Semarang - Lawang Sewu

Nyd formiddagen i fred og ro, indtil du bliver hentet af din chauffør og guide. Kursen sættes mod en af de små landsbyer, der ligger op ad skråningerne af vulkanen Sumbing. Her udskiftes bilen med vandresko, og du begiver dig ud på en flot vandretur gennem de frodige landskaber. Turen fører dig gennem rismarker og plantager, hvor de lokale bønder er i fuld gang med dagens arbejde. Andre steder producerer man kul, og måske ser du nelliker eller andre krydderier ligge til tørre i solen. Målet er et lille lokalt tempel kaldet Selogriyo. Templet er fint og ser bestemt ikke ret mange udlændinge. Men det er i lige så høj grad gåturen til templet, der er oplevelsen. Vandreturen er hverken hård eller svær, og der er god tid til pauser undervejs. Blandt andet til at nyde frokost i det grønne.
Tilbage i bilen går turen til Magelang, hvor du besøger det lille OHD Museum, der huser en af Indonesiens bedste private samlinger af moderne kunst. (Museet er lukket om tirsdagen). Du besøger også en lokal kaffeplantage, hvor du får indblik i kaffeproduktionen på Java. En industri, der har spillet en enorm rolle i øens historie.  Vel fremme ved Borobodur indlogeres du på dit hotel for de kommende to nætter.

Indonesien - Java - Kaffeplantage

Dagen starter tidligt, så du kan opleve solopgangen over Borobodur. Det er til fulde værd at stå tidligt op efter. For oplevelsen af at stå i den friske morgenluft og se solen stå op over det 1200 år gamle stentempel er enestående.
Den gigantiske buddhistisk helligdom blev opført i 800-tallet og består af to millioner stenblokke. På de nedre niveauer afbilleder kilometervis af smukke stenrelieffer religiøse fortællinger om hverdagslivet på Java, som det blev levet for over 1.000 år siden. Højere oppe skifter billederne karakter. Her bliver dagligdagsscenerne erstattet af mere kryptiske og kosmiske motiver. Toppen prydes af 72 stenklokker med hver sin mediterende Buddha i fuld menneskestørrelse. Til trods for at Borobudur i århundreder lå skjult under tropisk bevoksning og vulkansk aske, er bygningen utrolig velbevaret. Den blev genopdaget i 1814 af Sir Raffles og har siden gennemgået adskillige restaureringer, hvilket har banet vej for Borobudurs optagelse på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.
Fra Borobodur går turen tilbage mod hotellet, hvor du har mulighed for at friske dig op og spise morgenmad. Omkring middagstid køres bilen atter frem, så du kan udforske de nærliggende templer Mendut og Pawon. Disse pyramide-formede helligdomme er endnu ældre end Borobudur og huser tre flotte stenstatuer.
Frokosten nydes på en lokal restaurant med udsigt over rismarker, inden turen fortsætter til landsbyen Candirejo. Her oplever du landsbylivet fra ladet af en hestevogn, lokalt kendt som en ’dokar’. Dette er den perfekte måde at opleve livet i en typisk indonesisk landsby. Der er masser af muligheder for at stoppe undervejs og nyde de traditionelle huse eller se de lokale lave cassava-kiks og tørre chili. Eller hør mere om livet i plantagerne fra de folk, der bor der. Du lærer også, hvordan man kravler op i en kokospalme og nyder belønningen i form af en friskplukket kokosnød bagefter. Eller tag udfordringen op mod en af de lokale i spillet gamelan over en kop te eller kaffe og lidt snacks. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet ved Borobudur.

Indonesien - Java - Borobudur

I dag går turen mod den lille landsby Kaliurang i højlandet ved Mount Merapi, der rejser sig i en højde af 2.925 meter. Fra landsbyen er der en storslået udsigt til denne aktive vulkan og de mange slugter, der er blevet skabt af lava-strømme gennem tiderne. Her besøger du Ullen Sentalu, et privat museum, der giver et fascinerende indblik i sultanernes liv på Java. Fortsæt til landsbyen Kalidem, hvor du begiver dig ud på en flot cykeltur gennem de frodige landskaber. Turen er 15 km lang, men det går mest ned ad bakke, så langt de fleste vil sagtens kunne være med. På vejen passeres adskillige små landsbyer omgivet af marker, og der er naturligvis masser af tid til at stoppe op for at tage billeder eller få sig en snak med de lokale. Undervejs fortæller guiden også om de forskellige afgrøder, såsom tobak, ris og forskellige frugter, der nyder godt af den rige, vulkanske jord.
Efter cykelturen venter en velfortjent frokost serveret med en fantastisk udsigt over dagens næste mål; Prambanan. Dette enorme hinduistiske tempelkompleks består af adskillige stentempler, hvoraf de største kan ses på lang afstand. Det højeste tempel er tilegnet Shiva og er 47 meter højt. De øvrige to er tilegnet henholdsvis Brahma og Visnu. Jordskælv og vulkanudbrud lagde med tiden Prambanan i ruiner, men i 1953 begyndte den omfattende genopførelse af de historiske monumenter. I dag stråler templerne af fortidens storhed, og det er fantastisk at gå på opdagelse mellem de rigt dekorerede bygninger, der ligger spredt rundt i landskabet omkring de centrale tempeltårne.
Efter besøget ved Prambanan fortsætter du i bil til dit hotel i Yogyakarta for det kommende to nætter.

Indonesien - Java - Mt Merapi

Yogyakarta er en ægte sultanby og den javanesiske kulturs absolutte højborg. Så det er en spændende dag, der venter, når du udforsker byen sammen med guiden.
Du starter med et besøg ved sultanens palads, også kendt som Kraton. Dele af paladset er åbent for offentligheden, og her kan du blandt andet besøge nogle af de rigt udsmykkede pavilloner og bygninger, der tilbyder et sjældent kig ind i livet som sultan. Fra sultanens palads fortsætter du med cykeltaxi eller motoriseret rickshaw til den nærliggende landsby Kauman. Landsbyen er centrum for islamisk kultur og læreanstalter, og de små smalle gader og stræder er designet på en sådan måde, at de sikrer minimal larm og trafik, der kan forstyrre de studerende. Turen i cykeltur slutter ved det historiske vandpalads Taman Sari, som blev bygget i 1758. Det var her sultanens harem i sin tid holdt til.
Kunsthåndværk har altid haft gode kår i Yogyakarta, og sådan er det stadig. Du besøger et batik-værksted og oplever, hvordan de farvestrålende tekstiler bliver til. Du får også en kort demonstration af byens berømte dukketeater, inden det er tid til frokost på en lokal restaurant.
Herefter fortsættes til Kotagede, en charmerende forstad, der er kendt for sin traditionelle atmosfære og mange sølvsmede. Her udforsker du området med en afslappet cykeltur. Du besøger blandt andet en lokal bager, hvor du får smagsprøver på den lokale kage kendt som kembang waru. Fortsæt til det pulserende marked og den ældste moské i Yogyakarta, hvis historie går helt tilbage til 1575. Flere konger fra Mataram-kongeriget ligger begravet her, og du har mulighed for at besøge deres grave – men først, når du er blevet iført en traditionel javanesisk dragt som et tegn på respekt.
Du slutter besøget i Kotagede med en gåtur gennem de små smalle gader og stræder, hvor du kan nyde Kotagedes specielle kalang-arkitektur, der er en blanding af traditionel javanesisk byggestil og kolonitidsstil. Herefter går turen tilbage til hotellet. Men dagens oplevelser er ikke slut endnu.
Om aftenen bliver du hentet på dit hotel for at nyde en middag på en lokal restaurant efterfulgt af en forestilling baseret på det elskede asiatiske eventyr Ramayana.

Indonesien - Java - Jogjakarta

Fra Yogyakarta går turen mod en anden af Javas gamle sultanbyer, Solo, der også er kendt som Surakarta. Yogyakarta og Surakata minder en del om hinanden. De har begge en lang historie, som kommer til udtryk i både deres kultur og arkitektur, men Surakata er mindre besøgt end Yogyakarta. Det til trods for, at byen rummer mange historiske bygninger fra den hollandske periode samt det spændende palads Mangkunegaran, der er et klassisk eksempel på javanesisk kunst og arkitektur. Her kan du beundre talrige uvurderlige antikviteter og skatte. Deriblandt en udsøgt samling af klassiske javanesiske dansekostumer og masker. Du besøger også et af byens kendte batik-værksteder, hvor du vil lære om denne gamle indonesiske kunstform, der er blevet udviklet gennem årene. Frokosten nydes på værkstedet inden i fortsætter mod templerne Sukuh og Cetho.
Candi Sukuh og Candi Ceto dybt inde i Javas naturskønne højland er to af de mest gådefulde templer på Java. Templerne ligger højt oppe på skråningerne af vulkanen Mt. Lewu og ligner ingen andre templer på øen. Candi Ceto kunne minde om et balinesisk bjergtempel, mens Candi Sukuh mest af alt ligner en maya-pyramide fra Centralamerika. Turen op til templerne fører dig forbi temarker, små landsbyer og frodige landskaber, og er en oplevelse i sig selv. Alligevel finder kun meget få rejsende vej til dette spændende og naturskønne hjørne af øen. Sidst på eftermiddagen er du tilbage i Solo, hvor aftenen er fri til egne eventyr. Kufferten afleveres i receptionen inden kl. 22. Den kan du ikke have med på toget i morgen. Derfor bliver den hentet af chaufføren, der bringer den til Jombang, hvor du genforenes med den i morgen.

Indonesien - Java - Candi Sukuh

Efter en tidlig morgenmad bliver du kørt til stationen i Solo, hvorfra turen går med tog gennem de maleriske landskaber til Jombang på Østjava. Det at rejse med tog på Java er altid en oplevelse, og det er en fantastisk mulighed for at møde lokalbefolkningen. Guiden er med på turen, så du har en tolk lige ved hånden.
Ved ankomsten til Jombang står chaufføren klar med bilen og din kuffert. Herfra fortsættes i bil til  Trowulan, der tidligere var hovedstad i Majapahit-kongedømmet. Her fortæller det arkæologiske museum samt templerne Candi Banjung Ratu og Candi Tikus historien om Majapahit-kongerne, der regerede denne del af Java i århundreder.
Frokosten nydes på en lokal restaurant, inden turen fortsætter via kystbyen Pasuruan til Mt. Bromo i den smukke Bromo-Tengger Nationalpark. Det er en længere køretur, men udsigterne på især det sidste stykke er rigtig flotte. Efter tjek ind på hotellet, er resten af dagen til fri disposition. Middagen nydes i hotellets restaurant.

Fra Kultur og Natur på Java til Gudernes Ø - Indonesien - Java - Mt Bromo

Denne morgen vækkes du før daggry, så du kan stå på kanten af det enorme vulkankrater, når solen står op. Dette er en naturoplevelse helt ud over det sædvanlige, og hvis vejret tillader det, trakteres du med en guddommelig smuk solopgang fra den ydre kraterkant. Herefter kører en firehjulstrækker dig ned i selve krateret, hvor et sandet hjulspor snor sig hen til foden af Mount Bromo. Det sidste stykke skal tilbagelægges på hesteryg (eller til fods, hvis du foretrækker det), inden du kan stå på toppen af vulkanen og kigge ned i det aktive krater.
Tilbage på hotellet venter en velfortjent morgenmad, inden turen fortsætter mod Surabaya, der er Indonesiens næststørste by. Her nydes en sen frokost på den lokale Sampoerne fabrik, hvor man producerer de populære lokale cigaretter kaldet kretek. Du oplever naturligvis også produktionen på fabrikken, inden turen går mod lufthavnen i Surabaya, hvorfra der flyves direkte til Bali, hvor en afslappende badeferie venter. I bliver hentet i lufthavnen i Denpasar og kørt til det luksuriøse Intercontinental Bali Resort, der ligger lige ned til den dejlige og rolige Jimbaran strand, hvor de sidste 7 nætter tilbringes.

Rejser til Indonesien - Java - Mt Bromo

Dagene er på egen hånd på Bali.
I bor det lækre og luksuriøse Intercontinental Bali Resort, der ligger lige ned til den lækre Jimbaran Strand, hvor stemningen især om aftenen er helt speciel, når de mange seafood restaurant rykker deres borde ned på stranden og man kan nyde friskfanget fisk i lanternes skær.
Det imponerende Intercontinental spreder sig over en enorm tropisk have, hvor de eksotiske planter og blomster skaber en helt særlig stemning. Læg hertil ikke mindre end 6 dejlige swimmingpools i forskellige størrelser, der ligger fordelt rundt omkring på resortets område.
Resortet har 400 værelser fordelt på forskellige kategorier, men på trods af dets størrelse kan man altid finde små rolige og private oaser. Værelserne er alle smagfuldt indrettede og med et præg af balinesisk stil. De har alle egen balkon og er naturligvis udstyret med moderne faciliteter.
I skal bo i resortets classic værelser, men vil I forkæle jer selv med lidt ekstra goder, er det naturligvis muligt at opgradere til Club værelser, der giver jer eksklusive fordele.
Skulle sulten melde sig, findes der 4 restauranter, hvor der serveres alt fra internationalt til lokalt cuisine.
Resortet har også et væld af andre faciliteter såsom beach club, spa, fitness center m.m.
Intercontinental Bali Resort er i sandhed et helt særligt sted – og bedre beliggenhed på Bali skal man lede længe efter!

Indonesien - Bali - Intercontinental Bali Hotel

Dagen er kommet, hvor I skal vinke farvel til Indonesien og Bali. Hen på eftermiddagen bliver I kørt fra hotellet til lufthavnen, hvorfra der flyves via Singapore tilbage til København.

I ankommer til København tidlig morgen efter en spændende og oplevelsesrig rejse til Java og Bali.

Opgrader hotellerne på Java:
Det er muligt at opgradere hotelstandarden på rejsen over Java, hvilket blandt andet vil give en nat på en charmerende, historisk kaffeplantage, der ligger med udsigt til hele otte vulkaner. Kontakt os venligst for at høre mere om disse muligheder.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Semarang og retur fra Denpasar
 • Flyrejse fra Surabaya til Denpasar
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter ifølge program i privat bil med chauffør og lokal engelsktalende guide på Java og Bali
 • 1 nat på Kayu Arum Resort i Salatagi inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Rumah Budi i Borobudur inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Eclipse Hotel i Jogjakarta inkl. morgenmad
 • 1 nat på Rumah Turi i Solo inkl. morgenmad
 • Togrejse fra Solo til Jombang
 • 1 nat på Bromo Cottages ved Mt. Bromo inkl. morgenmad
 • 7 x frokost på Java
 • 3 x middag på Java
 • 7 nætter i Classic Resort værelse på Intercontinental Bali Resort inkl. morgenmad
 • Gratis Wi-Fi på Intercontinental Bali Resort

Ved opgradering af hoteller på Java:

 • 1 nat på MesaStila i Losari inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Plataran i Borobudur inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Hotel Tentrem i Jogjakarta inkl. morgenmad
 • 1 nat på Alila Solo i Solo inkl. morgenmad
 • 1 nat på Jiwa Jawa Resort i Ngadisari ved Mt. Bromo inkl. morgenmad
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Denpasar Lufthavn, ca. IDR 150.000 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejsperiode
6 jan 2018 - 30 jun 2018
16 sep 2018 - 10 dec 2018
6 jan 2019 - 31 mar 2018
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Tillæg for opgradering af hoteller på Java
4.000 kr.
Rejseperiode
1 jul 2018 - 15 sep 2018
ved 2 voksne
fra 25.995 kr.
Tillæg for opgradering af hoteller på Java
4.000 kr.
Rejseperiode
11 dec 2018 - 5 jan 2019
ved 2 voksne
fra 27.595 kr.
Tillæg for opgradering af hoteller på Java
4.000 kr.
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Indonesien

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Indonesien

Vi kender de skønneste steder i Indonesien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Brug for rådgivning? Få et tilbud på din unikke rejse

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel