Fra Javas templer og vulkaner til Menjangan på Bali

Trods Java og Bali ligger blot en kort sejltur fra hinanden, er de vidt forskellige. Både med hensyn til kultur, religion, historie og natur. Det oplever du til fulde på denne rundrejse til Java og Bali. Rejsen starter i det centrale Java, hvor du udforsker de imponerende stentempler og nyder stemningen i den gamle sultanby Yogyakarta. Du lærer også at meditere af en lokal munk, og smager på Yogyakartas store udbud af mad fra gadekøkkener på en guidet aftentur. Fra Yogyakarta fortsætter du med tog gennem det frodige højland mod Mount Bromo, hvor en forrygende smuk solopgang venter over de vulkanske landskaber. Flere vulkanske landskaber venter ved den mindre kendte vulkan Ijen, hvor svovlarbejdere bærer store klumper af rå svovl på ryggen ud af kraterets dyb. Du besøger også en lokal kaffeplantage, inden en kort sejltur fører dig mod Bali og badeferie ved Menjangan, der er et af de mest uturistede hjørner af øen. Her er du endelig langt fra Balis populære strandbyer, og du oplever Bali fra sin mest uberørte og paradisiske side.

Rejsen igennem bliver du hentet og bragt af privatchauffør, og sightseeing foregår med privat guide, så du får mest muligt ud af disse to smukke og fascinerende øer.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark flyver du mod den indonesiske ø Java.

Ved ankomsten til Yogyakarta bliver du hentet i lufthavnen og kørt mod Borobodur, hvor du indlogeres på hotellet Plataran Heritage. Du får en introduktion til det lokale liv allerede i dag, når du besøger den nærliggende landsby Candirejo. Turen foregår med lokal hestevogn, også kaldet dokar, hvilket er den perfekte måde at mærke stemningen i den lille by. Der er god tid til at stoppe undervejs og hilse på de lokale, inden dagen fuldendes med en flot solnedgang over Borobodur. Tilbage på hotellet er aftenen fri til at slappe af i de skønne omgivelser. Måske med et dyp i poolen eller en lækker middag på en af hotellets restauranter.

Indonesien - Java - Borobudur

Dagen starter meget tidligt, så du kan opleve solopgangen over Borobodur. Det er til fulde værd at stå tidligt op efter. For oplevelsen af at stå i den friske morgenluft og se solen stå op over det 1200 år gamle stentempel er enestående. Der er færre mennesker på dette tidspunkt, og der hviler en helt anden ro over tempelområdet end senere på formiddagen.

Den gigantiske buddhistisk helligdom blev opført i 800-tallet og består af to millioner stenblokke. På de nedre niveauer afbilleder kilometervis af smukke stenrelieffer religiøse fortællinger om hverdagslivet på Java, som det blev levet for over 1.000 år siden. Højere oppe skifter billederne karakter. Her bliver dagligdagsscenerne erstattet af mere kosmiske motiver. Toppen prydes af 72 stenklokker med hver sin mediterende Buddha i fuld menneskestørrelse. Til trods for at Borobudur i århundreder lå skjult under tropisk bevoksning og vulkansk aske, er bygningen utrolig velbevaret. Den blev genopdaget i 1814 af Sir Raffles og er i dag optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Efter besøget venter en velfortjent kop kaffe og en let morgenmad på en lokal restaurant med udsigt over rismarkerne. Dernæst fortsætter du til det lokale buddhistiske kloster Vihara Mendut, hvor en af munkene giver en introduktion til meditation. Efter en times tid i fuld fordybelse, kigger du forbi det pyramideformede tempel Mendut, der er ældre end Borobodur og huser tre flotte stenstatuer. De besøger også det lille tempel Pawon, der er kendt for sin imponerende symmetri.

Tilbage på hotellet tjekkes ud, hvorefter kursen sættes mod sultanbyen Yogyakarta, der er den javanesiske kulturs højborg. Vel fremme indlogeres du på det charmerende historiske hotel Phoenix, der ligger midt i byen. Herfra kan du let gå en tur og få de første indtryk af Yogyakarta på egen hånd. Eller nyd en dukkert i poolen og en kop kaffe i hotellets flotte gårdhave.

Sørg dog for at være klar til aftenen, der byder på en særlig guidet introduktion til Yogyakartas gadekøkkener. Efter skole eller arbejde afslutter mange lokale dagen med en kop kopi joss ved en gadebod. Dette er en særlig kaffe, hvor man lader et tændt stykke kul falde ned i drikken, hvilket giver den særlige ’joss-lyd’. Der er mulighed for at prøve en kop side om side med de lokale, hvis du har lyst til det. Fra kaffeboden fortsættes ned ad den travle gade Malioboro, hvor du besøger et gadekøkken med en særlig fiskeret fra det sydlige Sumatra. Fisken serveres med en stærk og syrlig tamarind-sauce, hvilket går perfekt med Indonesiens uofficielle nationaldrik; Botol. Fortsæt i hestevogn til en anden af byens favorit-gadekøkkener, hvor folk gerne står i kø for at få en portion af de javanesiske stegte nudler. Typisk serveres nudlerne til lyden af javanesisk musik fra gademusikanter, der holder til omkring gadekøkkenet.

Turen fortsætter i cykeltaxa til pladsen ved sultanens palads, hvor flere lækkerier venter. Der er ofte et rigt folkeliv her, når lokale kommer for at hygge sig i skæret fra overdådigt oplyste biler. En lokal legende siger, at hvis du kan gå mellem pladsens to gamle banyan-træer med bind for øjnene, får du et ønske opfyldt. Aftenen slutter med dessert i en såkaldt pendopo, der er en halvåben royal bygning, der forvandles til spisested om aftenen. Dette er det perfekte sted at sidde med en kop kaffe og nyde gadelivet, mens natten sænker sig over Java.

Indonesien - Java - Jogjakarta

Formiddagen er tilegnet Yogyakartas rige historie og kultur. Første stop er det lokale Beringharjo-marked, der er et af byens største. Her er der altid noget at kigge på, når lokale kommer for at købe og sælge alt fra mad og saronger til alverdens andre fornødenheder.

Dernæst besøger du sultanens palads fra slutningen af 1700-tallet, der er et smukt eksempel på javanesisk paladsarkitektur. Sultanen bor stadig i en del af paladset, mens resten er indrettet som et museum for javanesisk kultur.

Fra sultanens palads fortsætter du med cykeltaxi eller motoriseret rickshaw til den nærliggende landsby Kauman. Landsbyen er centrum for islamisk kultur og læreanstalter, og de små smalle gader og stræder er designet på en sådan måde, at de sikrer minimal larm og trafik, der kan forstyrre de studerende. Turen i cykeltaxa slutter ved det historiske vandpalads Taman Sari, som blev bygget i 1758. Det var her sultanens harem i sin tid holdt til.

Du får også en kort demonstration af byens berømte dukketeater, inden det er tid til frokost på en lokal restaurant. Dernæst lægger du Yogyakarta bag dog og kører til Prambanan lidt uden for byen. Dette enorme hinduistiske tempelkompleks består af adskillige stentempler, hvoraf de største kan ses på lang afstand. Jordskælv og vulkanudbrud lagde med tiden Prambanan i ruiner, men i 1953 begyndte den omfattende genopførelse af de historiske monumenter. I dag stråler templerne af fortidens storhed, og det er fantastisk at gå på opdagelse mellem de rigt dekorerede bygninger. Dernæst går turen tilbage til hotellet, hvor aftenen er fri til egne eventyr. Kufferten afleveres i receptionen inden kl. 22. Den kan du ikke have med på toget i morgen. Derfor bliver den hentet af chaufføren, der bringer den til Jombang, hvor du genforenes med den i morgen.

Hvis du har lyst, kan vi arrangere billetter til et storslået traditionelt balletshow med de oplyste tempelruiner i baggrunden. Forestillingen fortæller det klassiske asiatiske eventyr Ramayana om helten Rama og aben Hanuman, der forsøger at redde en bortført prinsesse fra en ond dæmon. Bemærk at showet vises kun på bestemte dage i perioden maj til oktober. Showet kan derfor blive erstattet af et lignende show på Pura Wisata teatret i Yogyakarta.

Indonesien - Java - Prambanan

Efter en tidlig morgenmad bliver du kørt til stationen, hvorfra turen går med tog gennem de maleriske landskaber til Jombang på Østjava. Det at rejse med tog på Java er en fantastisk mulighed for at møde lokalbefolkningen og samtidig nyde det imponerende vulkanske landskab.

Ved ankomsten til Jombang står en chauffør klar til at køre dig til Trowulan, der var den tidligere hovedstad i Majapahit kongedømmet, der regerede øen i århundreder. Her besøger du det arkæologiske museum og templerne Candi Banjung Ratu og Candi Tikus. Efter besøget venter frokost på en lokal restaurant, inden du fortsætter via kystbyen Pasuruan til den smukke Bromo-Tengger Nationalpark. Her indlogeres du på dit hotel for natten, hvorefter resten af dagen er til fri disposition. Middagen nydes på hotellet.

Fra Kultur og Natur på Java til Gudernes Ø - Indonesien - Java - Mt Bromo

Denne morgen vækkes du før daggry, så du kan stå på kanten af det enorme vulkankrater, når solen stiger op over den ydre kraterkant og bader de vulkanske landskaber i sit gyldne morgenlys. Under dig ligger et enormt vulkankrater fyldt med sort sand. Op fra krateret rejser tre mindre vulkaner sig. Fra udsigtspunktet på den ydre kraterkant kører en firehjulstrækker dig ned i selve krateret til foden af Mount Bromo, der er en af vulkanerne inde i krateret. Trods Mount Bromo stadig er aktiv, er det muligt at tage den korte tur til toppen, så du kan kigge ned i det aktive krater.

Tilbage ved hotellet venter en velfortjent morgenmad, inden turen fortsætter østpå gennem frodige landskaber og lokale småbyer. Undervejs gøres et frokoststop i Jember, og ud på eftermiddagen kan du indlogere dig på Margo Utomo Agro Resort for natten.

Kaffe spiller en særlig rolle i Javas historie og kultur, og kaffe produceres stadig i stor stil i den frodige vulkanske jord. Det hører du meget mere om, når du denne formiddag kommer på en guidet tur rundt i resortets egen kaffeplantage. Her oplever du hele processen fra de friske kaffebønner på træerne til den færdige drik, som du naturligvis smager på. Der findes flere forskellige typer kaffebønner. Mange kaffeelskere i Europa foretrækker arabica-bønner. Men på Java drikker de fleste kaffe på robusta-bønner, der har en mere rustik og bitter smag. På plantagen dyrkes også andre krydderier såsom muskat, pepper, kanel, kokos og kakao, der bruges flittigt i det lokale køkken.

Efter rundturen serveres en tidlig frokost på hotellet, inden du fortsætter i bil mod vulkanen Ijen. Det er en flot tur forbi bølgende rismarker og små landsbyer. Vel fremme indlogeres du på Ijen Resort, der ligger utrolig smukt omgivet af frodig natur og rismarker med udsigt mod vulkanerne i det fjerne. Her kan du nyde resten af dagen fra din balkon eller vaske rejsestøvet af i hotellets pool.

Indonesien - Java - Kaffeplantage

Dagen starter med en meget tidlig morgenmad og herefter går turen i firehjulstrækker gennem junglen til foden af vulkanen Ijen. Herfra er der cirka tre kilometers vandretur til toppen af vulkanen. Turen foregår ad en udmærket sti, og udsigten over de omkringliggende landskaber bliver smukkere og smukkere jo højere op, du kommer. Men det er ikke kun naturen, der gør Ijen til noget særligt. Allerede på vej op vil du sandsynligvis se mænd, der kommer bærende på simple kurve med store, gule klumper. Dette er rå svovl, der graves ud af svovlkilderne i krateret og fragtes på ryggen ud af vulkanens dyb. Fra kraterkanen kan du se ned over den store kratersø og svovlminerne, hvor damp og røg siver ud ad sprækker i jorden. Der er noget vildt og voldsomt over landskaberne i krateret, og mødet med svovlarbejderne giver et flygtigt indblik i en verden, hvis lige ikke findes ret mange andre steder. Turen til toppen af Ijen er ikke egnet for gangbesværede. Foretrækker du ikke at bestige vulkanen, kan der alternativt arrangeres en let, lille vandreture i rismarkerne og besøg i en lokal landsby.

Fra Ijen er det kun en kortere køretur til færgen mod Bali. Turen går med lokal færge over Bali strædet, hvorfra du bliver kørt til dit lille “hideaway” på den nordvestlige spids af øen; det dejlige NusaBay Menjangan. Dette førsteklasses resort ligger helt for sig selv ned til en lang gylden strand dybt inde i Bali Barat Nationalparken i det nordvestlige hjørne af Bali. Den private bugt kan kun nås med båd, og der er ingen andre hoteller i miles omkreds. Så her er du uendelig langt væk fra andre turister, og i alle retninger strækker sig kun uberørt natur så langt øjet rækker.

Resortet er tilmed lige blevet restaureret og består af 14 flotte hytter holdt i naturlige farver og materialer såsom sten, træ, bambus, terrakotta samt vævede stoffer fra lokale kunstnere. Stilen er tro mod Balis arkitektoniske arv, og bygningerne synes næsten at forsvinde i naturen. Det til trods er komforten naturligvis i top, og hytterne byder på moderne bekvemmeligheder såsom køleskab med minibar, aircondition, sikkerhedsboks, myggenet, et indbydende badeværelse samt ikke mindst en flot balkon, hvorfra I kan nyde de smukke omgivelser til lyden af junglen og bølgernes sagtes slag mod stranden. To af villaerne har endda privat gårdhave med direkte adgang til stranden samt en smuk, åben pavillon til afslapning i ægte balinesisk stil.

Indonesien - Java - Ijen

Dagene er frie til afslapning og til at fordøje de sidste dages mange indtryk. Drømmer du om en flot balinesisk sandstrand omgivet af uberørt natur langt væk fra Balis populære badebyer? Så bliver det ikke bedre end NusaBay Menjagan. Området indbyder til afslapning langs stranden eller ved poolen. Men det er også værd at finde maske og snorkel frem og udforske de fantastiske koralrev ud for kysten. Eller snør vandreskoene og udforsk junglen, hvor blandt andet aber mere end 120 fuglearter er registeret. Deriblandt den uhyre sjældne balistær, der dog bedst opleves på en guidet gåtur. Skoven kan også udforskes på cykel, mens kysternes mangroveskove og klippeskær bedst opleves fra en kano. Hvordan du end vælger at bruge tiden, er du garanteret storslåede naturoplevelser i et af Balis sidste ægte vildnis.

Indonesien - Bali - Nusabay Menjangan

Nyd de sidste solstråler og den sidste dukkert inden du bliver hentet og kørt til lufhavnen på Bali.

Du ankommer til Danmark.

Udvalgte hoteller på rejsen

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
6 jan 2019 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 22.495 kr.
4 dages forlængelse i Ubud
3.500 kr.
Rejseperiode
1 apr 2019 - 14 jul 2019
ved 2 voksne
fra 23.795 kr.
4 dages forlængelse i Ubud
3.500 kr.
Rejseperiode
15 jul 2019 - 24 aug 2019
ved 2 voksne
fra 24.495 kr.
4 dages forlængelse i Ubud
3.900 kr.
Rejseperiode
25 aug 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 23.795 kr.
4 dages forlængelse i Ubud
3.500 kr.
Rejseperiode
1 nov 2019 - 15 dec 2019
ved 2 voksne
fra 22.495 kr.
4 dages forlængelse i Ubud
3.500 kr.
Rejseperiode
16 dec 2019 - 5 jan 2020
ved 2 voksne
fra 23.995 kr.
4 dages forlængelse i Ubud
4.200 kr.
Rejseperiode
6 jan 2020 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 22.495 kr.
4 dages forlængelse i Ubud
3.500 kr.
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Yogyakarta og retur fra Denpasar.
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter i privat bil med chauffør og lokal engelsktalende guide på Java og Bali
 • 1 nat på Plataran Heritage Hotel i Borobudur inkl. morgenmad
 • Tur med hesetvogn i Candirejo
 • Solnedgangstur til Borobudur Templet
 • Solopgangstur ved Borobudur Templet
 • Meditation med munk i Borobudur
 • 2 nætter på Phoenix Hotel i Yogyakarta inkl. morgenmad
 • Aften streetfood tur i Yogyakarta
 • Byrundtur i Yogyakarta
 • Tur til Prambanan
 • Togrejse fra Yogyakarta til Jombang
 • Sightseeing ved Trowulan
 • 1 nat på JiwaJawa ved Mt. Bromo inkl. morgenmad
 • Solopgangstur til Mt. Bromo
 • 1 nat på Margo Utomo Agro Resort i Kalibaru inkl. morgenmad
 • Rundtur på Margo Utomo Agro Resorts plantage
 • 1 nat på Ijen Resort & Villas inkl. morgenmad
 • Tur til toppen af Mt. Ijen eller softtrekking til rismarker og lokal landsby
 • 6 x frokost på Java
 • 3 x aftensmad på Java
 • Færgerejse fra Java til Bali
 • Privat transport fra Gilimanuk færgeleje til NusaBay Menjangan
 • 4 nætter i Lanai Ocean View cottage på NusaBay Menjagan inkl. morgenmad
 • Velkomstdrink på NusaBay Menjagan
 • Daglig balinesisk eftermiddagsthe på NusaBay Menjagan
 • Snorkeludstyr på NusaBay Menjagan
 • 1 x 2 timers Nature Trail program i West Bali National Park fra NusaBay Menjagan
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere

4 dages forlængelse i Ubud inkluderer:

 • 3 nætter i superior værelse på Alila Ubud inkl. morgenmad
 • 1 x trekking tur med picnickurv
 • 1 x 60 minutters balinesisk massage
 • 1 x valgfri Alila Experience*
 • Daglig afternoon tea med en sød balinesisk delikatesse
 • Privat transport fra Alila Ubud til Denpasar Lufthavn.*Vælg mellem følgende:Conscious Living @ Alila Ubud inkl.:
  – 1 x 60 minutters reflexologi
  – Tai Chi eller yoga baseret på hotellets tidskema
  – 1 x 3 retters skrædddersyet spa cuisine frokostCultural Learning @ Alilia Ubud inkl.:
  – Halvdags kulturel workshop
  – 1 x 3 retters balinesisk cuisine frokost
  – Opgradering fra superior til deluxe værelse
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Entré til West Bali Nationalpark (IDR 200.000 pr. person pr. ophold) – dette opkræves lokalt.
 • Lokal afrejseskat fra Denpasar Lufthavn, ca. IDR 150.000 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Indonesien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Indonesien

Vi kender de skønneste steder i Indonesien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel