Rejser til Java: Templer, vulkaner og kolonitidscharme

Rejs til Java, som er Indonesiens hovedø, med hovedstaden Jakarta.

Selvom øen er meget tæt befolket, byder den også på en særdeles smuk natur, hovedsageligt domineret af hundredevis af  aktive vulkaner. Oplev bl.a. Mount Bromos enorme rumlende vulkankrater og nyd den spektakulære udsigt herfra ved solopgang eller bestig Ijen med det rå og fremmedartede landskab, og svovlskyer der stiger ud af kraterryggens sprækker. Java er en ø med masser af kultur og historie, templer der stråler af fortidens storhed og mystik, gamle kongebyer, paladser og javanesisk kunst, antikviteter og skatte samt det eneste overlevende sultanat, Yogyakarta.

Vi glæder os til at hjælpe med at tilrettelægge jeres Java rejse.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Få en gratis nat i Singapore

Bestiller du en rejse med MarcoPolo til Java og gør stop i Singapore i mindst tre nætter, så giver vi den første nat i Singapore gratis. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det giver også god tid til at udforske Singapores eksotiske seværdigheder, shopping i verdensklasse og fantastisk gastronomi. Se mere om Singapore.

Det eneste du skal gøre for at få den gratis overnatning i Singapore er:

   • Købe en pakkerejse med fly og mindst 10 dages landarrangement hos MarcoPolo senest den 31. marts 2019
   • Gør stop i Singapore i mindst 3 nætter på ud- eller hjemrejsen
   • Flyrejsen skal foregå med prisvindende Singapore Airlines – læs mere om Singapore Airlines.

 

Tilbuddet er betinget af pladssituationen på den ønskede flyvning.

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser på Java

Yogyakarta

Når det kommer til javanesisk kultur, er Yogyakarta øens bankende hjerte. En by med stolte traditioner inden for kultur, kunst og uddannelse. Yogya, som de lokale kalder byen, er en ægte asiatisk by, hvor cykeltaxaer stadig er et almindeligt syn i gadebilledet, og duften af karry og peanutsauce strømmer ud fra de utallige gadekøkkener.

Tidligere var Yogyakarta hovedstad i Det Mataramske Rige, og i dag er byen det eneste overlevende sultanat i Indonesien. Derfor bør I aflægge sultanens palads et besøg. Dele af paladset er åbent for offentligheden, og her kan I blandt andet besøge nogle af de rigt udsmykkede pavilloner og bygninger, der tilbyder et sjældent kig ind i livet som sultan. Et liv den nuværende sultan stadig lever i en del af paladset. I en labyrint af små gader nær paladset ligger det historiske vandpalads Taman Sari, som blev bygget i 1758. Det var her sultanens harem i sin tid holdt til. Haven og bygningerne blev beskadiget under et jordskælv i 1867 og har set bedre dage, men det er alligevel spændende at få adgang til denne tidligere så lukkede verden i hjertet af byen.

Byens indbyggere er meget glade for sangfugle, og disse købes på det lokale fuglemarked i udkanten af byen. Tag for eksempel en cykeltaxa til markedet og nyd gadelivet i et stille og roligt tempo på vejen. Fuglemarkedet er en farverig oplevelse, og mellem brevduerne og sangfuglene ses også forskellige andre dyr såsom kaniner, katte, kæmpeflagermus og en enkelt slange i ny og næ.

Borobudur

Det gigantiske bygningsværk Borobudur blev opført i 800-tallet og består af to millioner stenblokke. På de nedre niveauer afbilleder kilometervis af smukke stenrelieffer religiøse fortællinger om hverdagslivet på Java, som det blev levet for over 1.000 år siden. Højere oppe skifter billederne karakter. Her bliver dagligdagsscenerne erstattet af mere kryptiske og kosmiske motiver. Toppen prydes af 72 stenklokker med hver sin mediterende Buddha i fuld menneskestørrelse.

Til trods for at Borobudur i århundreder lå skjult under tropisk bevoksning og vulkansk aske, er bygningen utrolig velbevaret. Den blev genopdaget i 1814 af den legendariske Sir Raffles og har siden gennemgået adskillige restaureringer, hvilket har banet vej for Borobudurs optagelse på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv. Der er en hel særlig stemning over det kolossale bygningsværk – ikke mindst ved solopgang. Så tag jer god tid til at nyde dette helt unikke sted.

Prambanan

Nær Yogyakarta ligger Borobodurs hinduistiske modstykke Prambanan. Det enorme kompleks består af adskillige imponerende stentempler, hvoraf de største kan ses på lang afstand. Det højeste tempel er tilegnet Shiva og er 47 meter højt. De øvrige to er tilegnet henholdsvis Brahma og Visnu.

Jordskælv og vulkanudbrud lagde med tiden Prambanan i ruiner, og først i 1953 begyndte den omfattende genopførelse af de historiske monumenter. I dag stråler templerne af fortidens storhed, og det er fantastisk at gå på opdagelse mellem de rigt dekorerede bygninger, der ligger spredt rundt i landskabet omkring de centrale tempeltårne.

Surakata

Surakata er Javas anden historiske kongeby. Yogyakarta og Surakata minder en del om hinanden. De har begge en lang historie, som kommer til udtryk i både deres kultur og arkitektur, men Surakata er et langt mindre besøgt sted end Yogyakarta. Det til trods for, at byen rummer det spændende palads Mangkunegaran, der er et klassisk eksempel på javanesisk kunst.

Her kan I beundre talrige uvurderlige antikviteter og skatte. Deriblandt en udsøgt samling af klassiske javanesiske dansekostumer og masker.

Candi Sukuh og Candi Ceto

Candi Sukuh og Candi Ceto er to af de mest gådefulde og mystiske templer på Java. Templerne ligger højt oppe på skråningerne af vulkanen Mt. Lewu og ligner ingen andre templer på øen. Candi Ceto kunne minde om et balinesisk bjergtempel, mens Candi Sukuh mest af alt ligner en maya-pyramide fra Guatemala.

Mount Bromo

I bør ikke snyde dig selv for den fantastiske oplevelse det er at stå på kanten af Mount Bromos enorme vulkankrater, når solen står op. Dette er en naturoplevelse helt ud over det sædvanlige, og hvis vejret tillader det, kan I nyde en guddommelig smuk solopgang.

Dybt nede fra vulkanens hjerte koger jordens indre voldsomt, og den karakteristiske rumlende lyd fra de omkringliggende vulkaner høres sagte. I horisonten sender Gunung Semeru med små mellemrum en hvid røgsøjle op, og i forgrunden ryger også Bromo lystigt.

Når solen får magt kan I tydeligt se det golde vulkanområde, der omgiver djer. Foran jer ligger et 10 kilometer bredt hul, hvis bund er dækket af en grønklædt lavaslette. Midt i den enorme kratergryde hæver tre mindre vulkankegler sig, hvoraf den aktive vulkan Bromo med sine 2382 m er den mest kendte.

Ijen

For at komme frem til vulkanen Ijen skal I med en firehjulstrækker. Fra hovedvejen fører et bumpet hjulspor det sidste stykke vej gennem junglen til vulkanens fod. Herfra tager det cirka halvanden time, at vandre til toppen af vulkanen. Turen foregår ad en udmærket sti, og udsigten over de omkringliggende landskaber bliver kun smukkere og smukkere, jo højere op I kommer. Gradvist ændrer vegetationen sig fra jungle for foden af bjerget til lave buske højere oppe. Det sidste stykke mod toppen synes næsten blottet for vegetation.

I skal helt frem til kraterkanten, før I får det første kig ned i krateret. For fødderne af jer ligger en stenet klippeverden, hvor tykke svovlskyer siver ud af sprækker i kratersiden nær bredden af en giftig turkis sø. Et mere fremmedartet og råt landskab skal I lede længe efter, men ikke desto mindre arbejder omkring 50 minearbejdere med at hugge rå svovlklumper ud af undergrunden i vulkanens dyb, hvorefter de bærer de 80-90 kilo tunge kurve ad en farlig sti ud af krateret. Dette er uden tvivl et af de hårdeste jobs i verden, men det er også en fascinerende oplevelse at møde disse hårdføre mænd, der i 12 timer hver dag udfører dette umenneskelige arbejde.

Snak Java med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Java. Så tag en snak med Margit Jensen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Java.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel