Rejser til Bali

Badeferie og kulturoplevelser i særklasse

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Få en gratis nat i Singapore

Bestiller du en rejse med MarcoPolo til Bali og gør stop i Singapore i mindst tre nætter, så giver vi den første nat i Singapore gratis. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det giver også god tid til at udforske Singapores eksotiske seværdigheder, shopping i verdensklasse og fantastisk gastronomi. Se mere om Singapore.

Det eneste du skal gøre for at få den gratis overnatning i Singapore er:

   • Købe en pakkerejse med fly og mindst 10 dages landarrangement hos MarcoPolo senest den 31. marts 2019
   • Gør stop i Singapore i mindst 3 nætter på ud- eller hjemrejsen
   • Flyrejsen skal foregå med prisvindende Singapore Airlines – læs mere om Singapore Airlines.

 

Tilbuddet er betinget af pladssituationen på den ønskede flyvning.

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplev Bali

Rejseeksperternes tips til Bali

Oplev balinesisk kultur i Ubud

Det er svært ikke at forelske sig i den lille by Ubud dybt inde i Balis højland. Her bor sultanen stadig på sit palads midt i byen, og Ubuds utallige små værksteder og gallerier holdes øens traditionelle håndværkstraditioner i hævd. Ubud er en lille by. Men det er værd at sætte nogle dage af til den for at komme ind under huden på den. Udover at vandre på må og få i de små gader, er det værd at leje cykler og udforske rismarkerne og de små landsbyer omkring byen. Tag også en tur ud til stentemplerne Goa Gaja og Gunung Kawi, og når sulten melder sig lokker byens restauranter og caféer med fantastisk mad til gode priser. Ubud har tilmed nogle af Balis lækreste luksushoteller, hvoraf flere ligger omgivet af den smukke natur lidt udenfor byen.

Shopping på Bali

De fleste strandbyer byder på butikker af forskellig art. Men det største udvalg findes i Kuta og den mere eksklusive strandby Seminyak. Især hvis det gælder tøj og et bredt udvalg af håndværk. Ubud er også et godt sted at kigge efter lokalt håndværk, mens landsbyen Celuk altid har været kendt for sine sølvsmede. Drømmer du om at opleve et mere uturistet balinesisk marked, er markedet i Semarapura altid en livlig affære. Her sælges fortrinsvist hverdagsfornødenheder, og så gør det jo heller ikke noget, at resterne af det fantastiske palads Taman Kertha Gosa ligger lige ovre på den andenside af vejen.

Udforsk Balis smukkeste templer

Et af de bedste steder at opleve den balinesiske kultur er i øens hundredvis af små og store templer, hvor man dyrker Balis unikke udgave af hinduismen. Øens største og helligste tempel, Pura Besakih, ligger smukt op ad siderne af den hellige vulkan Agung. Et andet populært tempel er Pura Ulun Danu Bratan med sine fotogene meru-tårne på småøer i Bratan-søens vand. Havtemplerne Tanah Lot og Ulu Watu er også spektakulære. Men prøv også at besøge nogle af Balis mange mindre kendte – og besøgte – templer. Det kunne være afsidesliggende Pura Luhur Batukau for foden af Balis næsthøjeste bjerg. Eller måske de små landsbytempler i Sangsit, Jagaraga og Kubutambahan, hvis sten relieffer blandt andet viser en luftkamp mellem dobbeltdækkerfly, en gammel veteranbil samt en hollandsk kunstner på en cykel med baghjul af lotusblad.

Her finder du Balis smukkeste rismarker

Du er aldrig langt fra en rismark på Bali. Blot en kort gåtur udenfor Ubud og du er omgivet af fine, grønne skud. Men drømmer du om at opleve de smukke risterrasser, man så ofte ser billeder af fra Bali, skal du lidt længere væk fra byerne. Mange postkort er fotograferet ved Tegallalang nord for Ubud. Men der er også mange flotte rismarker langs Sidemen Road i det østlige Bali samt langs den snoede sidevej til Jatiluwih.

Dykning og snorkling på Bali

Der er glimrende dykning og snorkling omkring Bali. Især ved Palau Menjangan ud for øens nordvestlige kyst samt omkring småøerne Nusa Penida og Nusa Lembongan. En anden sjov og anderledes snorkleoplevelse kan fås ved Tulamben, hvor et gammelt fragtskib fra Anden Verdenskrig ligger på lavt vand lige ud for kysten.

Naturoplevelser på Bali

Naturelskere har meget at glæde sig til på Bali. Trods sin begrænsede størrelse byder øen på et væld af forskellige naturoplevelser, der let lader sig kombinere med afslapning langs øens berømte strande. Du kan eksempelvis starte dagen med solopgang fra toppen af vulkanen Batur. Eller udforske den frodige natur i West Bali National Park. Også området omkring Jatiluwih og vulkanen Batukaru byder på gode muligheder for vandreture. Men faktisk behøver du ikke rejse til de fjerneste hjørner af øen for at opleve storslået natur. Bare en kort gåtur – eller cykeltur for den sags skyld – ud af Ubud vil føre dig dybt ind i Balis storslåede, frodige landskaber.

Det balinesiske køkken

Maden er en af de helt store oplevelser, når man rejser på Bali. Her findes naturligvis restauranter med alle de kendte internationale favoritter på menukortet. Men det kan i høj grad anbefales at dykke ned i det lokale balinesiske køkken. Øens ukronede nationalret er babi guling, der er består af helstegt pattegris. Balineserne rejser gerne langt for en god babi guling, der også er en integeret del af fester og højtider overalt på øen. And er en anden skattet delikatesse. Ris serveres til de fleste måltider, og krydderier så som galanga-rod, hvidløg, gurkemeje, ingefær og kaffir lime bruges hyppigt. Det frodige klima er desude ideelt til tropiske frugter såsom papaya, rambutan, mangoer, bananaer, rambutan, kokosnødder samt den lokale favorit durian, der dog kræver lidt tilvænning.

Bali med børn

Bali er perfekt til rejser med børn. Strande som Jimbaran, Sanur og Lovina er yderst børnevenlige, og de fleste hoteller byder på gode faciliteter for børnefamilier. De lokale balinesere elskere børn, og de vil blive budt velkommen med åbne arme overalt. I balinesisk mytologi mener man, at børn kommer direkte fra guderne, så jo yngre børn er, jo tættere på guderne er de. Det betyder også, at børnene vil få en del opmærksomhed, så det er en god ide at have et godt og roligt hotel med aircondition at trække sig tilbage til, når de trænger til en pause.

Foruden strandene og hotellets pool bugner Bali af oplevelser for både store og små, og øens relativ korte afstande gør det let at kombinere strandferien med gåture i rismarker og eventyr i eksotiske templer. I kan også kigge efter aber omkring Ubud eller tage på delfinsafari fra Lovina. Når sulten melder sig, kan de fleste restauranter på Bali trylle en børnevenlig ret eller to frem fra køkkenet. Flyveturen kan være lang. Men det kan afhjælpes med et par dages stop i eksempelvis Singapore eller Dubai på vejen.

 

Snak Bali med os - tættere på dit eventyr

Sandra Brooker deler hellere end gerne ud af sin store viden om Bali. Så tag en snak med Sandra Brooker om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Bali.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Bali

Tidsforskel til Bali:
Bali er 6 timer foran Danmark i sommerhalvåret, når vi har sommertid. Men da Bali ikke skifter mellem sommer og vintertid, er tidsforskellen 7 timer i vinterhalvåret.

Flytid til Bali:
Flytiden fra Danmark til Bali kan varierer meget alt efter valg af flyselskab, antal mellemlandinger og ventetid i de forskellige lufthavne. Med de hurtigste forbindelser kan turen klares med ét stop på omkring 17 timer hver vejr. Dette vil typisk inkludere et stop i Singapore, Dubai eller Doha. Det er værd at bryde rejsen op med et stop i en af disse spændende byer. Ikke blot gliver det mulighed for at strække benene. Du får også en masse ekstra eksotiske oplevelser med hjem.

Regntid og klimaet på Bali
Hvornår skal man rejse til Bali? Bali kan besøges hele året. Men det mest populære tidspunkt er tørtiden fra maj til og med september. I denne periode regner det mindre, luftfugtigheden falder, og temperaturene er meget behagelige både om dagen og om aftenen. Bali er altså perfekt i vores sommerferie samt i sensommeren. I denne periode er det en god ide at bestille i ekstra god tid, der er rift om de bedste hoteller.
Regntiden på Bali falder typisk fra december til marts. I denne periode regner det mere, og luftfugtigheden er højere. Men til gengæld er landskaberne mere frodige, priserne er lavere og der er langt færre besøgende. Både luften og havet er stadig varmt. Så dette kan være et fint rejsetidspunkt, hvis du er forberedt på tropiske regnskyl i ny og næ.

Sprog på Bali:
Indonesisk er det officielle sprog på Bali. Men Bali har også sit eget oprindelige sprog, balinesisk, der er nært beslægtet med javanesisk fra den store naboø mod vest. Engelsk tales dog også af mange i de mest besøgte områder af øen. Men kommer du lidt væk fra de populære badebyer eller Ubud, bliver der længere og længere imellem folk, der kan tale engelsk.

Valuta på Bali:
Møntfoden på Bali hedder indonesiske rupier. Hæveautomater er udbredte, og det er let at veksle eksempelvis amerikanske dollars eller euros langt de fleste steder på øen. Kun i de mindre byer i højlandet kan dette være et problem. Betaling med kreditkort er derimod ikke særligt udbredt. Kun de bedste hoteller og dyreste butikker og restauranter acceptere betaling med kreditkort.

Drikkepenge på Bali:
Drikkepenge vil altid blive modtaget med glæde på Bali. Der er ikke nogen stålfast regel om, at man altid giver en hvis procentdel. Men har servicen på en restaurant været god, er 10% af regningen et fornuftigt leje. Det samme gælder taxachauffører og massage-personale. 5000-10.000 rupees pr. kuffert vil blive værdsat af kuffertbærer på hotellerne. Nogle restauranter og hoteller lægger automatisk 21% på regningen for service og tax. Dette kaldes lokalt for ’plus plus’. Tjerne eller personalet ser næppe nogle af disse penge.

Vaccinationer til Bali
Det er vigtigt at sikre dig, at du har alle vaccinationer på plads inden rejsen. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serums Institut – klik her.

Visum til Bali
Der er ikke visumpligt til Indonesien for ferierejser under 30 dage. Men dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og MarcoPolo anbefaler altid, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Du kan finde de seneste oplysninger omkring visum til Bali på Udenrigsministerets hjemmeside – klik her.

Hvad skal du pakke til Bali
I Indonesien spiller religionen en stor rolle i hverdagen. Ved besøg i templer og andre religiøse steder skal skuldre og ankler være tildækkede. Sarong er påkrævet i mange templer, og skoene tages generelt af ved indgangen. Det er altid en god idé at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og steder med kraftig aircondition.

Selvom de fleste hoteller er udstyret med førstehjælpskasser anbefales det, at man medbringer et lille ”rejseapotek” med få veludvalgte artikler såsom plastre, køresyge-piller, antiseptisk crème, allergi-piller, smertestillende piller, imodium el. lign. samt andet personlig medicin. Husk også myggespray eller balsam, badetøj, solcréme, solbriller, hat og ikke mindst kameraudstyr.

Elektricitet og internet på Bali
230 volts AC, 50Hz. Du skal generelt bruge en adapter. For en liste overstiktyper verden over – klik her.

Internet og Wi-Fi på Bali
Internet og Wi-Fi er blevet mere udbredt i Indonesien de seneste år og findes på langt de fleste hoteller. Mange
restauranter og caféer tilbyder nu også gratis Wi-Fi.

Fotografering på Bali
Bali er utrolig fotogent, så medbring rigeligt med memory cards til kamera. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, så længe man vis respekt ved templer og andre religiøse steder. Ligedes er det altid god tone at spørge om lov, før du fotograferer mennesker.

Rejseforskring til Bali
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

 

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel