Rejser til Indien

Maharaja-paladser, tigersafari og farverige markeder.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Indien

Delhi

Delhi er en by med utrolig mange ansigter. Du kan kaste dig ud i mylderet i Old Delhis gamle gader, eller nyde synet af lange lige boulevarder i New Delhi, der blev planlagt af briterne. Du kan opleve folkelivet i den prægtige fredagsmoske og i byens basarer, eller finde ro i Lodi Garden eller i parken omkring Humayuns prægtige grav. Byen byder desuden på nogle af Indiens bedste restauranter, hoteller og shopping-muligheder, så det er et oplagt sted at starte eller slutte en rundrejse i Indien.

Se mere om Delhi

Taj Mahal og Agra

Taj Mahal er om muligt endnu smukkere i virkeligheden end på de utallige fotos, der har forsøgt at indfange dets skønhed. Særlig smuk er Taj Mahal ved daggry eller i aftenlyset, når det hvide marmor-mausolæum glimter i solens bløde skær. Gravmælet blev opført af stormogulen Shah Jahan til minde om sin elskede hustru, der døde i 1631 kort efter at have født sit 14. barn. Selv endte Shah Jahan i husarrest i Agras røde fort i et værelse med udsigt til Taj Mahal.

Se mere om Taj Mahal og Agras øvrige seværdigheder

Rajasthan

Intet sted fanger Indiens magi i samme grad som ørkenstaten Rajasthan i det vestlige Indien. Her venter historiske karavanebyer med smukt dekorerede handelshuse, fantastiske templer og overdådige paladser fra hvilke, fortidens maharajaer bekrigede hinanden. Kameler fragter stadig skatte mellem Thar-ørkenens sandklitter, hvor legender om heltemod og skønne prinsesser går i arv fra generation til generation. Byer som Jaipur, Udaipur og Jodhpur er med rette velbesøgte. Men prøv også at udforske mindre kendte byer i Rajasthan såsom Jaisalmer, Pushkar og Bikaner. Undervejs kan du tilmed overnatte på ægte maharaja-paladser.

Se mere om Rajasthan

Varanasi

Stemningen langs Ganges er helt utrolig i det tidlige morgengry, når pilgrimmene kommer for at bade i det hellige vand. At bade her siges at vaske et helt livs synder væk, og der er et leben af folk langs floden, der flankeres af gamle paladser i malerisk forfald. Men kom igen om aftenen, når olielamper driver ned ad floden, og røgen fra de mange ligbål stiger til vejrs i mørket. Varanasi er desuden kendt for sine silkevæverier, og en kort køretur fra byen ligger den buddhistiske pilgrimsby Sanath, hvor Buddha holdt sin første prædiken.

Se mere om Varanasi og det centrale Indien

Det gyldne tempel i Amritsar

Der er en helt særlig stemning omkring Det gyldne tempel i Amritsar, der er et af Indiens helt store arkitektoniske vidundere. Templet er den vigtigste helligdom for landets sikher, og mange pilgrimme rejser langt for at bede her.

Se mere om Amritsar og det centrale Indien

Safari i Indien

Indien er et af verdens bedste safari lande. Her kan du kigge efter tigere, leoparder, påfugle og læbebjørne i nationalparker som Ranthambore, Kanha og Bandhavgarh. Du kan også opleve de sidste asiatiske løver i Gir, kigge efter næsehorn, træleoparder og tigere i afsidesliggende Kazaringa eller opsøge vilde elefanter i Periyar National Park i Kerala. Eller rejs dybt ind i Himalaya på udkig efter yakosker og de sky sneleoparder. Fuglelivet er lige så fantastisk, og især Keoladeo National Park er et besøg værd for fuglekiggere.

Se et bud på den ultimative safari i Indien

Indisk Himalaya

Højt mod nord gemmer sig et helt andet Indien i skjulte dale mellem Himalayas takkede bjergtoppe. Området Ladakh er et fantastisk sted at opleve bjergene og den tibetanske kultur. Eller kast dig ud i det helt store eventyr i firehjulstrækker til de afsidesliggende dale Spiti og Kinnaur. Længere mod syd valfarter pilgrimme til Dalai Lamas hjemby Dharamsala, mens nygifte indiske par nyder stemningen i den gamle britiske sommerhovedstad, Shimla.

Se mere om Indisk Himalaya

Sydindien

Både kulturen, arkitekturen, naturen og maden i Sydindien er anderledes end det, man finder i Nordindien. Staten Tamil Nadu er rig på kultur med sine fantastiske templer, farverige markeder og den tidligere danske koloni Trankebar. Kerala derimod byder på vilde elefanter, krydderiplantager, den historiske by Cochin og ikke mindst det store netværk af vandveje kendt som Backwaters. Lidt længere mod nord lokker staten Karnataka med fantastiske ruinbyer, prægtige paladser, britiske bjergbyer og Indiens moderne computercentrum Bengalore.

Se mere om Sydindien

Badeferie i Indien

Med mere end 7.500 kilometer kystlinje er der rig mulighed for at kombinere en rundrejse med badeferie i Indien. Goa er nok den mest berømte badeby, og de gyldne strande tiltrækker stadig mange rejsende på udkig efter sol, sand og spændende omgivelser. Men Goa er ikke nogen almindelige badeby. Byen har en lang historie som portugisisk handelsstation, og i dag er mange bygninger optaget på UNESCO’s kulturarvsliste. Andre gode bud på en badeferie er Kovalam og Maririkulam i Kerala eller den afsidesliggende øgruppe Andamanerne, der byder på uberørte strande og fantastisk snorkling.

Se mere om Sydindien

Shopping i Indien

Marmor i Agra, silkestoffer i Varanasi og traditionelle tibetanske smykker i Ladakh. Indien er fyldt med gode fund, og priserne er som regel rigtig gode. Men den største oplevelse ved shopping i Indien er de utallige farverige markeder, hvor alt fra grønsager og blomsterranker til vaskebaljer og friskbagt brød faldbydes til forbipasserende. Markeder findes overalt i Indien, og de er altid en oplevelse. De fleste storbyer i Indien byder dog også på butikker og shoppingcentre efter vestlige forbillede. Ikke mindst Delhi og Mumbai.

Togrejser i Indien

Indien har et af verdens største netværk af togbaner, og de bruges flittigt af både godstog og et mylder af passagertog. En togrejse – selv en kort en – er en ægte indisk oplevelse og en god måde at komme tæt på inderne. Togene er ikke altid lige komfortable, men de er altid et eventyr. I den anden ende af skalaen findes nogle af verdens mest overdådige luksustog med navne som Palace on Wheels, Maharaja Express og  The Golden Cheriot. Her bor og spiser du på toget, der kører dig mellem en række af Indiens største seværdigheder.

Se eksempel på en togrejse i Indien

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.

Grupperejser til Indien

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Indien byder på et væld af spændende oplevelser, og med Exodus kan du udforske landet uden at skulle bekymre dig om alt det praktiske. Exodus tilbyder både bjergbestigning og vandring i Himalaya, cykelrejser til afsidesliggende landsbyer og tigersafari med fokus på Indiens dyreliv. Mulighederne er mange, så tag et kig på Exodus’ store udvalg af grupperejser til dette farverige land.

Gå til Exodus

Snak Indien med os - tættere på dit eventyr

Peter Schou deler hellere end gerne ud af sin store viden om Indien. Så tag en snak med Peter Schou om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Indien.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Indien

Tidsforskel til Indien
Indien er 3,5 time foran Danmark, når vi har sommertid. Men da Indien ikke skifter til vintertid, er tidsforskellen 4,5 timer, når vi har vintertid.

Flyvetid til Indien
Hvor lang tid tager det at flyve til Indien? På en direkte forbindelse kan turen fra København til Delhi klares på syv en halv time. Men ofte kræver turen et stop på vejen, og så ligger flyvetiden typisk på 10 eller 11 timer. Til Cochin i Sydindien skal du regne med omkring 13 timer og et stop undervejs.

Regntid og klima i Indien
Hvornår skal man rejse til Indien? Det afhænger i høj grad af, hvor I Indien, du gerne vil hen. I Delhi, Agra, Rajasthan, Varanasi og den mest besøgte del af Nordindien er tørtiden fra oktober til april den mest populære rejseperiode. Her regner det mindre, og temperaturerne ligger omkring de 30 grader. I monsuntiden fra juni til september er luftfugtigheden højere, det regner en del, og temperaturen når nemt de 40 grader. Bemærk at mange nationalparker lukker ned i perioden fra juni til og med september, for at give tigerne og de øvrige dyr fred til at yngle. Står tigere højt på listen, er maj en fantastisk rejsemåned. Det er varmt, men vegetationen er tynd, og tigerne bevæger sig ikke langt fra vandhullerne.

I Ladakh, Spiti og resten af Himalaya er den bedste periode at rejse på fra juni til starten af september. Dette er sommer med en høj blå himmel, masser af sol og behagelige dagstemperaturer. Nætterne kan stadig være kolde, men vejene er isfrie i denne periode. Resten af året er det koldt, og det er meget svært at komme rundt.

Tørtiden i Kerala og Tamil Nadu i Sydindien er kortere end længere nordpå. Det gør perioden fra december til og med marts til det bedste tidspunkt at besøge Sydindien.

Sprog i Indien
Det officielle sprog i Indien er hindi, men engelsk er også udbredt, og i turistområderne vil det ikke være svært at gøre sig forståelig. Derudover tales et væld af lokale sprog rundt om i landet.

Valuta i Indien
Valutaen i Indien er indiske rupees (INR). Der findes hæveautomater i alle større byer, men det betyder ikke nødvendigvis, at de virker. Så det er en god ide at hæve, når muligheden byder sig. En del hoteller og restauranter i de større byer accepterer kreditkort såsom VISA og Mastercard. Men rigtig mange steder, afregnes stadig i kontanter. Så det er altid en rigtig god ide at have kontanter på dig.

Drikkepenge i Indien
Drikkepenge er udbredt i Indien. Så sørg altid for at have lidt små sedler ved hånden. Det forventes ikke, at man giver drikkepenge til rickshaw- eller taxichauffører, om end det er normalt at runde op til nærmeste runde beløb. Portører på hoteller, stationer og i lufthavne kan man give ca. 50 rupees. På hoteller og restauranter bliver der som regel lagt et service-gebyr oveni regningen. Om tjeneren nogensinde ser disse penge er tvivlsomt. Så det er en god ide at give lidt ekstra, hvis servicen har været god.

Vaccinationer til Indien
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser til Indien. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Bemærk blandt andet, at der findes malaria i Indien. Samt at der er krav om gul feber certifikat, hvis du rejser til Indien fra et land med gul feber.

Pas og visum til Indien
Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter ankomst, og der skal være minimum to blanke sider i passet.

Der er er visumpligt til Indien. Du kan søge om 60 dages turistvisum via den indiske ambassades hjemmeside. Visumreglerne til Indien kan ændre sig med kort varsel, og som rejsende er det dit ansvar at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Indien
230 volt AC, 50Hz. Man skal generelt bruge en adapter i Indien. For en liste over stiktyper verden over klik her.

Internet i Indien
Indien gennemgår en digital revolution i disse år, og internet og mobiltelefoni er vidt udbredt. Du vil derfor kunne finde internet på mange hoteller og caféer. Men kvaliteten og hastigheden svinger, så hav ikke de helt store forventninger. Især ikke uden for de store byer.

Fotografering i Indien
Indien er et af verdens sjoveste lande at fotografere i. Der sker hele tiden noget, og eksotiske, sjove og forunderlige motiver står i kø for at blive fotograferet. Især den farverige befolkning gør sig rigtig godt på billeder, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Ofte er det helt i orden at fotografere helligdomme. Men der er undtagelser, så tjek, før du finder kameraet frem. Skal du på safari i Indien, er en god zoomlinse på 300 mm eller derover vigtig, hvis du drømmer om at få gode dyrebilleder med hjem.

Rejseforsikring til Indien
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje i Indien
Det er muligt at leje bil i Indien, men vi anbefaler absolut ikke at gøre det. Trafikken i Indien er blandt de vildeste i verden, og biler er langt fra det eneste, der findes på vejene. Så det er meget bedre at arrangere rejsen, så du bliver kørt rundt med privatchauffør. Så kan han koncentrerer sig om at zigzagge sig igennem trafikken, mens du nyder de mange indtryk.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel