Tropiske Tamil Nadu

Tropiske Tamil Nadu er måske Sydindiens mest spændende stat. Gennem tiderne er det ene rige efter det andet opstået og gået til grunde her, og hvert af disse har efterladt sig nogle af Indiens mest vidunderlige templer og overdådige paladser. Turen tager jer til de bedste af Tamil Nadus fantastiske templer, og på vejen besøger I også den tidligere danske tropekoloni Trankebar, nyder den franske stemning i Pondicherry og oplever nutidens Indien for fuld udblæsning. Turen foregår med privat guide og chauffør, så I er sikret den bedst rejse til Tamil Nadu.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

I lander i Chennai, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel i byen Mahabalipuram, der ligger cirka en times kørsel mod syd. Resten af dagen er fri til at slappe af på hotellet eller gå en tur langs stranden, hvor lokale fiskere står til søs i farvestrålende fiskerbåde om morgenen og returnerer sidst på dagen med nettene fulde af friskfangede fisk. Mange af disse fisk serveres kort tid efter på byens fiskerestauranter, der bestemt er et besøg værd.

Dagen bruges på at udforske Mahabalipuram. I dag er Mahabalipuram en rolig fiskerby, men sådan har det ikke altid været. Fra det 5. til det 8. århundrede blev kongeriget Pallava regeret fra dette sted, og adskillige smukke bygningsværker vidner om fortidens storhed. Mest berømt er Mahabalipurams kysttempler, der trods sin udsatte placering ved havet er i imponerende stand. Men de er langt fra alene. I alt består tempel-komplekset af 14 huletempler, ni monolitiske templer, tre stentempler og to store stenrelieffer, der tilsammen har sikret Mahabalipuram en plads på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. I oplever naturligvis både de berømte kysttempler samt det fantastiske relief, Arjuna’s Penance, og stentemplerne kendt som ”The Five Rathas”. Alle er de imponerende. Ikke mindst set i lyset af, at arbejdet efter sigende blev udført af blinde stenhuggere, idet arbejderne hurtigt blev blinde af alle de klippesplinter, der fløj omkring hovederne på dem.

Indien - Tamil Nadu - Mahabalipuram

Fra Mahabalipuram går turen til Pondicherry et par timers kørsel længere nede ad kysten. Med sine brede boulevarder og tydelige franske arv ligner den gamle del af Pondicherry ikke en typisk indisk by. Det franske præg skyldes, at byen fra 1763 til 1954 var en fransk handelsstation. Dengang var Pondicherry delt i to. På den ene side af kanalen lå ”Den hvide By”, der var forbeholdt de franske koloniherrer, og på den anden side boede den indiske befolkning i ”Den sorte By”. Sådan er det naturligvis ikke længere, men den franske arv er stadig tydelig at mærke i den tidligere europæiske del af byen. Franskmændene gjorde sig nemlig umage for at gøre Ville Blanc så fransk som muligt med brolagte gader, smukke bygninger og en promenade langs havet, der skulle lede tankerne i retning af Nice og andre sydfranske kystbyer.
Eftermiddagen bruges på at udforske byens største seværdigheder. Deriblandt Sri Aurobindo Ashram, den franske bydel og Pondicherry Museum. Der bliver også tid til en afslappende gåtur ad strandpromenaden og til at nyde folkelivet i de små gader, hvor duften af karry fra de lokale gadekøkkener fylder luften, og farverige blomsterranker faldbydes i bunkevis fra de små boder.
Pondicherry er også hjemsted for Auroville, der er et internationalt spirituelt og økologisk new age samfund. Samfundet blev grundlagt i 1968 ud fra Sri Aurobindos visioner om at bringe en spirituel og uselvisk samhørighed ind i den måde, som vi lever på. I hører meget mere om den særlige ideologi under et besøg i byen, der har indbyggere fra 45 forskellige lande.

Indien - Tamil Nadu - Pondicherry

Fra Pondicherry går turen mod Trankebar, der fungerede som et lille stykke Danmark i Indien fra 1620 til 1845. Området var ikke stort, blot fem gange otte kilometer. Men mulighederne for profit ved at handle med krydderier og tekstiler var enorme, og trods en svær start boede 6047 indbyggere rundt om det lille fort Dansborg i 1714.
Det danske sprog er nu forstummet i de gamle gader, men det er meget bevægende at opleve dette lille stykke tidligere Danmark så langt væk hjemmefra. Fortet, stednavne og adskillige bygninger findes stadig som tydelige tegn på byens danske fortid, om end de fleste bygninger er medtaget af tidens ælde og den salte havluft. Byen rummer også Jerusalemskirken og den nyrestaurerede Zionskirke, der er den ældste protestantiske kirke i Indien. Besøg også den gamle kirkegård, hvor I får et indtryk af de hårde skæbner, der mødte mange danske handelsfolk og eventyrer i det fjerne Asien. Fra Trankebar forsætter turen mod Thanjavur med et frokoststop på vejen (for egen regning). Vel fremme i Thanjavur indlogeres I på jeres hotel for de kommende to nætter.

Indien - Trankebar

I har hele dagen til at udforske Thanjavur, der også er kendt som Tanjore. Byen fungerede i århundreder som chola-kongernes hovedstad, og da riget var på sit højeste mellem 850 og 1270 e.Kr. blev det meste af Den Indiske Halvø regeret herfra. Cholaerne efterfulgte det første tamilske dynasti, Pallava-dynastiet, og de gjorde alt, hvad de kunne for at overgå dette dynasti i enhver henseende. Resultatet af deres anstrengelser præger stadig bybilledet i form at det gigantiske tempel Brihadeshwara. Toppen er hugget ud af én stor granitblok, og vejer omkring 80 tons. Stenblokken blev i sin tid trukket op til toppen af det 63 meter høje tempel ad en seks kilometer lang jordrampe, der var konstrueret til formålet. Den allerøverste top er af rent guld, og en enorm statue af tyren Nandi vogter de indre dele af templet. Templets mure er dækket af fantastiske udskæringer i sten, og kigger I godt efter, kan man flere steder ane farver fra gamle vægmalerier i templets indre. Brihadeshwara er et mesterværk indenfor sydindisk tempelarkitektur, hvilket har sikret bygningerne en plads på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.
Fra templet fortsætter I til paladset i Thanjavur. Det var i dette palads’ audienssal, at den danske admiral og grundlægger af handelsstationen Trankebar, Ove Gjedde, forhandlede med fyrsten af Thanjavur. I dag rummer paladset et glimrende museum med manuskripter skrevet på palmeblade og kunstgenstande fra chola-dynastiet. Resten af dagen er fri til at se nærmere på Thanjavurs historie og pulserende byliv på egen hånd.

Indien - Tamil Nadu - Thanjavur

De storslåede templer ligger tæt i denne del af Indien, og fra Thanjavur er det kun en kort køretur til Tiruchirapalli. Her besøger I Rock Fort Tempel på toppen af en høj granitklippe, der hæver sig 83 meter over byen. 434 trin udhuggede trin fører mod toppen, hvor I belønnes med en storslået udsigt over den gamle bydel og Kaveri-flodens hellige vand.
Tilbage i bilen fortsætter I til Srirangam-templet, der med sine 250 hektar er blandt Indiens største tempelkomplekser. Syv koncentriske mure omkranser templet, der er tilegnet Vishnu. Bag murene gemmer sig en fortryllet verden med gigantisk tårne dækket af farvestrålende figurer samt overdådige søjlehaller og korridorer. Der er omkring 30.000 præster tilknyttet templet, der tiltrækker pilgrimme fra nær og fjern. Srirangam-templet tager pusten fra de fleste, og de storslåede bygninger er en klar manifestation af, hvor vigtig hinduismen gennem tiderne har været, og stadig er, i det sydlige Indien. Herefter fortsætter I mod jeres hotel i storbyen Madurai, hvor aftenen er fri til egne eventyr.

Indien - Tamil Nadu - Madurai

Madurai er en ægte indisk storby. Gaderne vrimler med handlende, tiggere og pilgrimme, tiggere, der alle kæmper sig vej gennem det bølgende menneskehav. Engang imellem deler menneskestrømmen sig for at lade en hellig ko passere, eller når en svedende rickshawchauffør forsøger at trampe sin cykeltaxa op mod strømmen. Sælgere tilbyder højlydt deres varer, mens duften af karry blander sig med bilosen. Den varme luft sitrer i gaderne, stemningen koger, og man ved snart ikke, hvor man skal kigge hen for at få det hele med. Midt i denne heksekedel af en by ligger et af Indiens største og mest storslåede templer.
Meenakshi-templet blev opført i 1600-tallet, da Madurai var den tamilske kulturs højborg. Men helligdomme har ligget på dette sted siden tidernes morgen. Templet er som en by i byen, og pilgrimme kommer fra hele Indien for at ofre til Shivas hustru Meenakshi. En labyrint af korridorer fører rundt mellem de hellige haller, hvor ceremoniklokkerne klemter om kap med messende stemmer. Andre korridorer leder ud til store bassiner, der er fyldt med pilgrimme i færd med at vaske synderne af sig og modtage det hellige vands velsignelse. Men templets mest iøjnefaldende karakteristika er de 12 kolossale tårne, der er rigt dekoreret med farvestrålende gudefigurer i alle tænkelige skikkelser og nuancer. Heldigvis kender guiden vejen rundt i det enorme tempel, så I ikke går glip af noget.
Fra templet fortsætter I til paladset Tirumalai Nayak fra 1636. Her lod den italienske arkitekt lokale stilarter blande med europæiske og muslimske træk, hvilket der er kommet en spændende og særpræget bygning ud af. Det meste af paladset ligger i dag i ruiner, men den imponerende indgangsportal samt en stor hal er bevaret. I besøger også Algar Hills samt klippetemplet Tirupara Kundran, inden turen går tilbage mod hotellet. Her kan I slappe af eller gå en tur på egen hånd. Først på aftenen henter guiden jer igen for at overvære den stemningsfulde ceremoni i Meenakshi-templet, når Shiva forenes med sin hustru.

Indien - Tamil Nadu - Madurai

Morgenen er til fri disposition. Når det er tid, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen eller togstationen, hvor der er forbindelse med resten af Indien. Men det sydlige Indien har meget mere at byde på, så det anbefales at kombinere denne tur med oplevelser i nabostaten Kerala.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Det sydlige Indien

Vi kender de skønneste steder i Det sydlige Indien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide.
 • 2 nætter på Grande Bay Resort i Mahabalipuram inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Mahabalipuram dag 2
 • Besøg ved Auroville dag 3
 • 1 nat på Palais De Mahi Pondicherry inkl. morgenmad
 • Byrundtur i Pondicherry dag 3
 • Besøg i Trankebar dag 4
 • 2 nætter på Ideal River View i Thanjuvar inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Thanjuvar dag 5
 • Besøg i Tiruchirapalli dag 6
 • 2 nætter på Heritage Madurai i Madurai inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Madurai dag 7
 • Ceremoni ved Meenakshi-templet dag 7

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel