Mumbai i dybden

Mumbai er Indiens verdensby, og det er her, pengene for alvor er. Det er her, drømme bliver skabt, og det er her, nye trends opstår først. Men det er også en by fuld af kontraster. Her ligger rigmandskvarterer med kvadratmeterpriser, der er højere end på Manhattan, side om side med slumkvarterer. Det ene øjeblik, vandrer I mellem prægtige britiske kolonitidsbygninger. Det næste øjeblik er I omgivet af en muslimsk basar, indiske familier på stranden eller 1500 år gamle hinduistiske klippetempler. I Mumbai mødes fortidens og fremtidens Indien i skøn, kaotisk forening.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ved ankomsten til Mumbai bliver I hentet i lufthavnen og kørt til det luksuriøse The Oberoi Nariman Point.
Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at få de første indtryk af denne spændende storby. Et rigtig godt sted at starte kunne være shopping- og restaurantgaden Colaba Causeway og Gateway of India, der begge ligger i let gåafstand fra hotellet. Det er her en del scener fra den populære roman Shantaram foregår. Et andet bud er den smukke promenade Marine Drive og Chowpatty Beach, hvor indiske familier og unge par samles sidst på eftermiddagen for at nyde brisen fra havet. Andre kommer for at bade ved stranden eller spise snacks fra de mange madvogne. Særlig stemningsfuld er Marine Drive ved solnedgang, når solen går ned bag skyskraberne på Malabar-halvøen og lygtepælene tændes.

Dagen byder på en spændende guidet byrundtur til en række af Mumbais seværdigheder krydret med nogle af de ting, der gør byen så unik. Første stop er området Kala Ghoda, hvor en række af byens smukkeste britiske kolonitidsbygninger ligger side om side med moderne indisk gadekunst. Det er også her, I finder det store Prince of Wales Museum, der i dag er kendt under det mundrette navn Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya. Museet blev designet af den samme arkitekt, som lavede Gateway of India, og indenfor i den grandiose bygning udstilles alt fra udstoppede dyr til buddhistiske stenrelieffer. Mere historie venter i det lille hus Mani Bhawan, hvor Gandhi boede fra 1917 til 1934, når han var i byen. Her kan I få en fornemmelse af denne fantastiske personlighed og hans utrættelige kamp. Blandt de mange udstillede ejendele er brevudvekslinger med blandt andet Roosevelt, Tolstoy og Einstein. I kan sågar se Gandhis brev til Hitler, hvor han opfordrer til ikke at indlede Anden Verdenskrig.
I oplever også det eksklusive område Malabar Hills, hvor I kører forbi et Jain Temple og parken Hanging Gardens. I passerer også Tower of Silence, hvor byens parsi-tilhængere ofrer deres døde til gribbene. Fortsæt til den travle muslimske bydel omkring Crawford Market, hvor der altid er livlig aktivitet mellem de mange butikker, boder og hvide moskeer. Det bliver kun til et hurtigt kig på den guidede rundtur, men det kan anbefales at vende tilbage på egen hånd senere. I dette område ligger også mange smukke victorianske bygninger. Deriblandt banegården Victoria Terminus, der med sin fantasifulde udsmykning er blandt briternes største arkitektoniske bedrifter i Indien.
Næste stop er blandt de mest farverige i hele storbyen. Overalt i Indien vasker man tøj ved håndkraft i floder og kilder, men meget af Mumbai er bygget på inddæmmet land uden naturligt ferskvand. Det har gjort det nødvendigt at finde alternative løsninger, og ved Dhobi Ghats ser I resultatet. Hundredvis af mænd myldrer ind og ud mellem hinanden med store bundter tøj, der vaskes, gnides og skrubbes i utallige små vandbassiner, der får tilført vand fra vandslanger. Andre har travlt med at hænge lagner, skjorter og bukser til tørre i en skov af tørrestativer på de omkringliggende hustage, mens nogle vrider og slår vandet ud af stofferne med en sådan kraft, at det regner med vanddråber omkring dem. Sådan har det været dag ud og dag ind på dette sted i omkring 140 år, og trods denne menneskelige vaskemaskine ser vanvittigt kaotisk ud for udefrakommende, er det forbavsende, hvor lidt tøj der bliver væk i processen. Det er ikke kun de fattige, der får vasket her. Alle gør, og lægger I selv tøj til vask på jeres hotel i Mumbai, er det meget muligt, at det ender i Dhobi Ghat eller et af de andre lignende vaskesteder rundt om i byen.
Typisk for Mumbai er der ikke langt fra Dhobi Ghats overfyldte vaskekar til nogle af Indiens mest mondæne adresser langs Marine Drive. Her passerer I også Chowpatty Beach på vej tilbage mod hotellet. Herefter er aftenen fri til egne eventyr.

Fra hotellet er det kun en kort køretur til Gateway of India. Den store triumfbuelignende port blev bygget i 1924 for at fejre Kong George den femtes besøg i byen i 1911. Sidenhen kom bygningen til at symbolisere porten til Indien. For mange rejsende blev denne bue deres første indtryk af landet. For andre blev det deres sidste. Meget symbolsk forlod de sidste britiske soldater den unge selvstændige nation ved at gå gennem porten og ombord på det ventede skib. Lige bagved Gateway of India ligger det legendariske hotel Taj Mahal & Tower, der mest af alt ligner noget fra 1001 nats eventyr. Det blev bygget i 1903 af den lokale rigmand Tata, efter at han var blevet nægtet adgang til byens fineste hotel, fordi han var inder. Tata blev så sur, at han besluttede sig for at bygge et luksushotel af hidtil usete dimensioner. Et overdådigt hotel, som ville være åbent for alle. Hans mission lykkedes. I dag er Hotel Taj Mahal & Tower blandt Indiens mest berømte hoteller, mens det andet luksushotel for længst er lukket. Det er værd lige at stikke hovedet indenfor i lobbyen eller endnu bedre; bestille bord på en af hotellets restauranter.
Fra Gateway of India går turen i båd til den lille ø Elephanta Island. Der er ingen elefanter på øen, som navnet ellers antyder. Det særprægede navn stammer fra portugisiske handelsfolk, der opkaldte øen efter en stor elefantstatue i sten, der stod langs kysten. Elefanten viste sig langt fra at være den eneste statue på øen, hvis store, centrale bjerg skjuler nogle af Indiens mest imponerende huletempler. Enorme stensøjler holder taget oppe, og frem af mørket dukker den ene gudestatue efter den anden. En sti fører fra den lille kaj op til templerne, og der er næsten garanti for at se aber langs vejen. Både pilgrimme og indiske turister valfarter til templerne, og mange boder er skudt op langs stien. Tilbage på fastlandet er resten af dagen til fri disposition.

Hele dagen er fri til egne eventyr. Shop i Mumbais mange butikker, udforsk det hektiske Crawford Market og gå en tur i Hanging Garden. I kunne også besøge Haji Alis smukke mausoleum, der mest af alt ligner en flydende moské. Hvis I var imponeret over den koordineringsevne, vaskefolkene ved Dhobi Ghat lægger for dagen, bør I også opleve Mumbais Dhaba Wallahs. Hver dag tager tusindvis af kontorfolk fra deres hjem i forstæderne ind til centrum for at gå på arbejde. Men som de fleste andre indere, foretrækker de deres kones eller mors hjemmelavede mad. Derfor har man i Mumbai udviklet et unikt system, hvor folk tager ud i forstæderne og henter de færdige madpakker i de private hjem og fragter dem ind til byen. Her fordeles op mod 200.000 madpakker til de rigtige folk på de rigtige kontorer i de rigtige bygninger. Selvfølgelig mens maden stadig er varm. Alt sammen på meget kort tid med offentlige transportmidler og uden brug af computere med en fejlmargin, der får selv topmoderne virksomheder til at spærre øjnene op. Dette kræver koordinering helt ud i det ekstreme, og det er fascinerende at se Dhaba Wallahs i aktion. Det hele går meget hurtigt. Så forhør jeres guide, om hvornår I skal stå foran eksempelvis Churchgate Station for at opleve Dhaba Wallahs i aktion.
En anden mulighed er at arrangere en guidet tur til Bollywood, hvor I kan få et smugkig ind bag kulisserne i verdens største filmindustri. Dette skal bestilles i god tid, hvis det har interesse. Mulighederne i Mumbai er mange, og lyder alt dette for aktivt, har Mumbai også masser af glimrende caféer, hvorfra I kan nyde gadelivet passere forbi.

Nyd morgenen i fred og to, indtil det er tid til at tjekke ud kl. 12. I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen eller banegården, hvorfra der er forbindelse til resten af Indien og Danmark.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Indien

Vi kender de skønneste steder i Indien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide.
  • 4 nætter på The Oberoi Nariman Point inkl. morgenmad
  • Sightseeing i Mumbai dag 2
  • Udflugt til Elephanta Caves dag 3

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel