Fra Delhi til Indiens hellige byer

I de bløde bakker for foden af Himalayas mægtige bjergtinder ligger tre af Nordindiens mest fascinerende byer. Kør med den historiske togbane gennem bjergene til briternes tidligere sommerhovedstad, Shimla, der ligger dramatisk på en flad bjergtop. Fortsæt mod Dharamsalas prægtige klostre, hvor et lille tibetansk samfund er vokset op omkring Dalai Lamas residens. Turen slutter i sikhernes hellige by Amritsar, hvor I oplever aftenceremonien ved det gyldne tempel og nyder den flamboyante flagnedtagningsceremoni på grænsen til Pakistan.  Turen foregår med privatchauffør og private guider, og I har god tid undervejs, så I kan nyde både landskaberne og de spændende byer i fred og ro.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra stationen i Delhi går turen mod briternes gamle sommerhovedstad, Shimla. Først med eksprestog til Kalka, hvor I skifter til en af de længste og smukkeste små jernbaner i Indien. Langsomt sætter toget i gang, og inden længe snor I jer støt og roligt gennem Himalayas bløde, grønklædte bakker. Fortidens damplokomotiver er for længst blevet erstattet af mere moderne tog, men turen er stadig lige spektakulær, og anlæggelsen af jernbanen er intet mindre end et ingeniørmæssigt mesterværk. Undervejs krydser I utallige broer og forcerer ikke mindre end 103 tunneller, før toget triller ind på den lille station i Shimla sidst på eftermiddagen. Vel indlogeret har I hele aftenen til at nyde Shimlas unikke blanding af engelsk landsbyidyl og indisk kaos.

Dagen er dedikeret til at udforske Shimla. Ved første øjekast kan det måske være svært at se i dag, men indtil midten af det 20. århundrede var Shimla en af verdens mest magtfulde byer. Fra 1864 til 1939 fungerede den lille bjergby nemlig som sommerhovedstad for det britiske styre i Indien. Når sommeren nærmede sig, blev hele administrationen med deres familier og et enormt følge flyttet til Shimla, hvis tågeindhyllede og bakkede landskaber var væsentligt køligere end stegende hede Delhi. Det gjorde bestemt heller ikke noget, at de dybe nåleskove og smukke rododendronbuske lignede noget, briterne savnede hjemmefra. Med de rigtige bygninger kunne man i Shimla næsten føle sig hensat til det fjerne England. Derfor byggede man på toppen af bakkekammen en charmerende bykerne fyldt med britiske huse, dog tilført et særligt indisk touch. En klassisk, gul landsbykirke og et populært teater, blev det også til.
Indere var dengang forment adgang til bymidten, hvor briterne ønskede et fristed for sig selv. Sådan er det naturligvis ikke længere, og nygifte indiske par valfarter til Shimla på bryllupsrejse. Det er let at forstå hvorfor. Bymidten er ualmindeligt hyggelig, klimaet er behageligt, landskaberne er smukke og gaderne vidunderligt bilfrie. Mange steder er landskaberne så stejle, at vejene er afløst af trapper, så alt bliver fragtet rundt på ryggen af tungt læssede bærere.
Formiddagen byder på en guidet byrundtur til en række af byens største seværdigheder. Deriblandt den næstældste kirke i Nordindien, byens teater og Viceregal Lodge, hvor den britiske visekonge af Indien boede og regerede fra. Nyd også udsigten fra områdets højeste top, Jakhu Hill, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og bjergene. På toppen af bakken ligger et gammelt tempel indviet til abekrigeren Hanuman. Tilbage i midtbyen bliver der naturligvis også tid til at kigge jer omkring på egen hånd.  Trænger I til en pause bugner byen af hyggelige restauranter og caféer. Eksempelvis tidslommen Indian Coffee House, hvor ulasteligt klædte tjenere serverer kaffe i et lokale, der ikke har ændret sig meget, siden briterne regerede fra Shimla.

I forlader Shimla fra morgenstunden og fortsætter gennem de lave bjerge mod Dharamsala. Turen fører jer også ind i en helt anden åndelig verden. Himalaya er buddhismens vælde, og dagens mål er en af de vigtigste byer i den tibetanske buddhisme.
Efter den kinesiske invasion af Tibet, flygtede den åndelige tibetanske leder Dalai Lama til Indien, hvor han bosatte han sig i den lille bjergby Mcleod Ganj nær Dharamsala. I dag er Mcleod Ganj sæde for langt mere end den tibetanske eksilregering. Buddhistiske bønner fylder de smukke templer, bedehjul snurrer lystigt, og buddhistiske bedeflag blafrer i vinden. Sten med tibetanske mantraer ligger mellem skovens træer, og pilgrimme opbygger god karma ved at gå rundt om Dalai Lamas residens. I små værksteder lærer den unge generation af tibetanere at male buddhistiske thanka-malerier, og duften af tibetanske specialiteter siver ud fra byens køkkener. Således er Dharamsala og Mcleod Ganj i lige så høj grad en kulturel hovedstad som en politisk. Efter indlogering på hotellet, har I mulighed for at få de første oplevelser af dette forunderlige sted. Først på aftenen bliver I atter hentet af guiden, der fører jer gennem byens fine, lille marked.

I dag dykker I sammen med guiden ned i områdets rige tibetanske kultur. Første stop er Norbulingka Instituttet lidt uden for byen, hvor unge tibetanere lærer de gamle håndværk og traditioner fra deres hjemland. Instituttet er indrettet rundt om en lille have, og det er hyggeligt at kigge sig om i de forskellige værksteder. I besøger også et par af byens buddhistiske templer samt den afsidesliggende anglikanske kirke St. John in the Wilderness fra 1852. Der er noget eventyrligt og forladt over kirkens afsides placering mellem skovens træer, hvor overgroede gravsten står spredt rundt i underskoven.
Fortsæt til Dalai Lamas residens i Mcleod Ganj. Dalai Lamas hus er kun åben for offentligheden, når Dalai Lama indbyder til audiens. På de fleste dage rejser han verden rundt for at tale tibetanernes sag, og da kan man kun se bygningerne udefra. Det synes dog ikke at holde pilgrimmene tilbage. De valfarter hertil for at vandre ad den hellige sti rundt om bygningen, der er pyntet med bedeflag og sten indgraveret med bønner.
Byens templer derimod er åbne for besøgende, også når Dalai Lama ikke er i byen. Så her samles pilgrimme og fastboende buddhister for at messe foran de gyldne Buddhafigurer, der glimter i skæret fra flakkende olielamper. Den tibetanske buddhisme er kendt for sine farverige vægmalerier fyldt med symbolik. Vægmalerierne i Mcleod Ganjs templer er ikke så gamle, som dem man finder i klostrene på Tibets højslette, men de er fuldt ud lige så smukke. I løbet af dagen besøger I også Central Tibetan Management Complex, De tibetanske arkiver, Tibet Museum og Mountaineering Institute.

Indien - Dharamsala

Syd for Dharamsala flader landskaberne ud, og I kører ud på Punjabs frodige sletter mod dagens mål; sikhernes Gyldne Tempel.Templet ligger i al sin glans i et stort bassin midt i byen Amritsar. Området rundt om er prydet af hvide templer og søjlegange i marmor, hvor hellige mænd iført farverige dragter, kniv og spyd patruljerer. Våbnene er nu mest for synets skyld, for der hersker en vidunderlig afslappet stemning i templet, hvor pilgrimme fra hele verden kommer for at bede og bade i det hellige vand. Ved templet er alle lige, og folk fra alle religioner er velkomne. I får de første indtryk af templet allerede i aften, hvor I oplever den daglige ceremoni, når templets hellige bog overføres fra Det gyldne tempel til Akal Takhat-templet. De fleste aftener er områdets bygninger oplyst af tusindvis af pærer, hvilket får templerne til om muligt at se endnu smukkere ud end om dagen.

I vender tilbage til Det Gyldne Tempel fra morgenstunden, så I kan udforske det enorme kompleks i dagslys. I er velkomne til at krydse broen over til selve templet, hvor højtstående præster messer over teksterne i sikhernes hellige bog. Deres stemmer bliver transmitteret over højtalere udover hele området. Kig også forbi det store tempelkøkken, hvor op mod 100.000 gratis måltider tilberedes dagligt til de sultne pilgrimme.
Tag jer god tid til at nyde stemningen i templet, og få jer en snak med de mange pilgrimme, inden I fortsætter til parken Jalianwala Bagh, hvor man mindes de døde fra optøjerne mod briterne i 1919. Helt andre optøjer lurer på grænsen mellem Indien og Pakistan, som I besøger sidst på dagen. Forholdet mellem de to atommagter er ikke altid lige hjerteligt, og enhver chance for at overgå hinanden bliver taget op med ildhu. Det gælder også nedtagningen af nationalflaget ved grænseposten. Dette daglige ritual har udviklet sig til et teatralsk skue, når soldater med militær præcision forsøger at overgå modparten på den anden side af grænsen med den mest flamboyante flagnedtagning.

Indien - Amritsar

Nyd dagen på egen hånd i Amritsar, inden I bliver hentet midt på eftermiddagen og kørt til togstationen. Her holder toget mod Delhi klar til afgang, og snart suser I gennem Nordindien med kurs mod hovedstaden. Sidst på aftenen triller I ind på stationen i Delhi, hvor en chauffør står klar til at køre jer til hotellet eller i lufthavnen.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Det nordlige Indien

Vi kender de skønneste steder i Det nordlige Indien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Togrejse fra Delhi til Shimla
  • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide.
  • 2 nætter på Oberoi Clarks i Shimla inkl. morgenmad
  • Sightseeing i Shimla dag 2
  • 2 nætter på The Grace Hotel i Dharamsala inkl. morgenmad
  • Sightseeing i Dharamsala dag 4
  • 2 nætter på Svaasa i Amritsar inkl. morgenmad
  • Sightseeing Amritsar dag 6
  • Togrejse fra Amritsar til Delhi

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se lignende rejser

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel