Palace on Wheels

Tag med Palace on Wheels på en legendarisk togrejse gennem maharajaernes gamle Indien. Luksustoget Palace on Wheels er overdådigt indrettet, og gourmetmiddagene samt den udsøgte service ville være enhver maharaja værdig. Det samme er de storslåede landskaber og eventyrlige byer, I besøger på rejsen gennem Rajasthan. Delhi, Jaipur, Udaipur og det mageløse Taj Mahal er blot nogle af højdepunkterne. I oplever også karavanebyen Jaisalmar, tigerreservatet Ramthanbore samt fæstningsbyerne Chittaurgarh og Jodhpur på denne unikke rejse til Indien.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

I flyver fra Danmark mod Delhi med et flyskift i Europa. Omkring midnat ankommer I til Indiens hovedstad, hvor I bliver mødt af jeres chauffør, der vil køre jer til hotellet.

Næste morgen er I klar til at se nærmere på de eksotiske omgivelser. I har det meste af dagen til at opleve Delhis mangfoldighed af farver og indtryk, inden det er tid at stige om bord på Palace on Wheels sidst på eftermiddagen. Med jeres lokale guide tager I på en spændende rundtur, der viser Delhis mange forskellige sider. Første stop er den store fredagsmoské, Jama Masjid, der har plads til op mod 20.000 mennesker. Indenfor i moskéen hersker der fred og ro, men uden for de røde mure breder Old Delhis gamle basargader sig i alle retninger. Sammen med guiden udforsker I denne kaotiske middelalderlige labyrint, hvor gaderne syder af liv, og sanserne konstant bombarderes med indtryk. I kigger også forbi Det Røde Fort samt den fredfyldte park Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi blev kremeret i 1948.
Kontrasten er ikke til at tage fejl af, når I forlader Old Delhi og kører ind i New Delhi, der var briternes hovedstad i Indien. Her afløses de kaotiske markedsgader af brede boulevarder og prægtige officielle bygninger. Første stop i New Delhi er den imponerende minaret Qutub Minar, der blev påbegyndt i 1193 for at fejre Islams indtog i Indien. Fortsæt til Humayuns storslåede gravmæle fra 1570, der ligger i en fredfyldt park, og det store tempel, Lakshminarayan, hvor lokale hinduer kommer for at ofre til Laxmi. Turen fortsætter forbi monumentet India Gate og de smukke regeringsbygninger i New Delhi til en af Delhis togstationer, hvor toget, Palace on Wheels, holder klar til afgang. I bydes velkommen om bord på behørig vis, inden toget sætter i bevægelse og begynder sin rejse gennem den indiske aften mod Rajasthan.
Palace on Wheeles er bestemt ikke noget almindeligt tog. Hver kupe er dekoreret med traditionelle motiver og stilfulde møbler. Kupéerne har naturligvis aircondition og er udstyret med førsteklasses faciliteter som musikanlæg, satellit-tv, internetadgang og et indbydende badeværelse med luksuriøse toiletartikler. Ombord er også et velassorteret bibliotek, hvor I finder bøger og litterære artikler om Indien. Læg dertil togets opvakte stab, der vil gøre alt for at give jer en uforglemmelig rejse.

Indien - Palace on Wheels

Næste morgen vågner I i Jaipur, der også er kendt som Den lyserøde By, fordi mange bygninger er malet lyserøde. På stationen bliver I mødt af en turbus, der vil tage jer og de øvrige passagerer på en fascinerende byrundtur. Første stop er ved Jaipurs mest ikoniske bygningsværk; Vindenes Palads. Fra denne smukke facade til maharajaens palads kunne haremskvinderne kigge ud på gadelivet uden at blive set fra gaden. Fortsæt til Amber Fort, der er et ægte eventyrpalads med overdådig luksus. Her er smukke haver med rislende vand, og indenfor i de udskårne tårne og rigt dekorerede bygninger venter søjlegange og prægtige sale med fantastiske malerier. Tilbage til den virkelige verden neden for paladset kan I sætte jer til rette til en lækker middag på et af byens femstjernede hoteller. Herefter venter Jantar Mantar. Det ligner en samling af underlige former men er faktisk et observatorium fra omkring 1730, der gjorde det muligt at lave ganske præcise astronomiske optegnelser. Tæt ved ligger det betagende City Palace, der viser en smuk blanding af lokale arkitektoniske stilarter. Sønnen til den sidste maharaja bor stadig i en del af paladset. Efter en spændende dag i Jaipur kører I tilbage til toget, der fortsætter dybere ind i Rajasthan.

Indien - Jaipur

Det er stadig mørkt, når toget ruller ind på stationen i Sawai Madhopur. Men det er ikke uden grund, at I bliver vækket tidligt denne morgen. Formiddagen står i naturens tegn, og dyrene er mest aktive i de første morgentimer. Efter morgenmad kører I til nationalparken Ranthambore, hvor en tigersafari venter. Om I ser en tiger er naturligvis et spørgsmål om held, men nationalparken er uden tvivl blandt de bedste steder i verden at opleve det prægtige kattedyr i fri natur. Ranthambore er også hjem for et væld af andre dyr samt mere end 300 fuglearter. Der er altså lagt op til en vidunderlig morgen i naturens rige.
Tilbage på toget venter en lækker frokost, mens I ruller gennem Rajasthans tørre landskaber mod Chittaurgarh. I dag er Chittaurgarh en relativt lille by, men byens historie er en af de mest interessante i hele Rajasthan. Utallige krige er blevet kæmpet om denne befæstede by, og i hele tre tilfælde i byens historie valgte indbyggerne den ærefulde udvej ”jauhar” frem for at overgive sig. Kvinder begik selvmord, og mændene red ud mod den sikre død på slagmarken. Alene i slaget mod Sultanen af Gujarat i 1535 siges det, at 13.000 kvinder og 32.000 mænd døde på denne måde. Derfor er Chittaurgarh kommet til at stå som et klassisk eksempel på Rajasthans legendariske stolthed og heltemod, og mange sange og historier fortæller om byens glorværdige fortid. De gamle mure fra Chittaurgarhs enorme fort står endnu, mens de fleste andre bygninger kun har overlevet som ruiner. Paladser, militære anlæg og templer fyldte engang den befæstede by, og man kan stadig fornemme Chittaurgarhs tidligere storhed. Men fortets største attraktion er de to formidable sejrstårne, der er henholdsvis 22 m og 37 m høje. Tårnene er mere end 500 år gamle og rigt udsmykket med hinduistiske motiver. Fra fortet går turen tilbage til toget, der stille og roligt sætter kurs mod Udaipur, mens middagen serveres i den overdådigt udsmykkede restaurant.

Indien - Ranthambore

Denne morgen ankommer I til Udaipur, der er kendt som Indiens mest romantiske by. Forude venter en eventyrlig dag med paladser, basarer og ikke mindst fantastiske udsigter over Pichola-søen, som I udforsker i båd. Fra båden har I en fantastisk udsigt ind over Udaipur og maharajaens store palads på bredden. Men den største attraktion er de to små paladser Jag Niwas og Jag Mandir, der nærmest synes at flyde på søens vand. Jag Niwas huser i dag et af Asiens mest berømte luksushoteller, der blandt andet har været brugt i James Bond-filmen Octopussy.
Tilbage på landjorden venter en lækker frokost på et femstjernet hotel, inden I besøger maharajaens enorme City Palace. Udai Singh II påbegyndte byggeriet, men senere fyrster har sat deres præg på det enorme palads, der i dag er det største i Rajasthan. I besøger paladsets labyrint af udsmykkede gårde og korridorer, der er fyldt med skønne mosaikker og udskæringer. I tilgift får I en imponerende udsigt over byen og Pichola-søen fra de gamle mure.
Sidst på eftermiddagen sætter Palace on Wheels igen i bevægelse, og en lækker middag serveres i den stilfulde restaurantvogn, mens solen langsomt synker mod horisonten. Nyd en kop kaffe og en god bog i salonen eller måske en drink i baren, mens toget tager jer igennem det indiske landskab. Aftenerne på toget fanger til fulde nostalgien fra tidligere tiders rejser, og de er bestemt også blandt turens store oplevelser.

Indien - Udaipur

Jo dybere ind i hjertet af Rajasthan I kommer, jo tydeligere bliver den unikke og særdeles farverige rajasthanske kultur. I dette vestlige hjørne af Indien lå engang det sagnomspundne Rajputana. Et rige grundlagt for mere end 1000 år siden af krigerklaner fra Afghanistan. Selv ørkenlandskaberne i Rajasthan er farvestrålende, og af og til kan man endnu opleve de store kamelkaravaner bevæge sig hen over sandklitterne med deres last af værdifulde varer. Spredt rundt i landskabet ligger små landsbyer med lerklinede huse og marker, hvor bønderne går bag deres træplov trukket af en kamel. Andre steder fortæller prægtige paladser og mægtige fæstningsbyer om områdets rige historie. Det gælder ikke mindst dagens mål, karavanebyen Jaisalmer, der er en af de smukkeste og mest eventyrlige af alle Rajasthans byer.
I ankommer til Jaisalmer omkring kl. 9 om morgenen og har helt til midnat til at nyde dette enestående sted. Gå på opdagelse i de gamle gader, og oplev rigt udsmykkede bygninger som Nathmalji-ki-haveli, Patwon-ki-haveli og Salim Singh-ki-haveli. Husene er ligeså smukt dekorerede indendørs som udendørs, og overalt mødes I af malerier af krigsscener, danserinder, påfugle og blomstermønstre. I de stemningsfulde basarer kan I shoppe efter eksotiske souvenirs som farverige tørklæder, træarbejder og lokale sølvsmykker eller blot nyde stemningen og suge de eksotiske indtryk til jer.
Frokosten nydes om bord på toget, inden togrejsen går endnu dybere ind i ørkenen til et område kendt som Sam. Her ruller sandklitterne mod horisonten, og ørkenen viser sig fra sin mest storslåede side. I oplever landskaberne på traditionel vis, på kamelryg, efterfulgt af en forfriskende kop te i de storslåede omgivelser. Tilbage i Jaisalmer nydes middagen på et af byens luksushoteller, hvor I også vil blive introduceret til områdets særlige kultur. Først lige inden midnat triller toget ud af Jaisalmar med kurs mod Jodhpur.

Indien - Rajasthan - Jaisalmer

Tidligt næste morgen triller toget ind i Jodhpur, der er den næststørste by i Rajasthan. Byen har rødder mere end 500 år tilbage og domineres fuldstændig af det kolossale røde fort, Meherangarh, der våger over Jodhpurs blåmalede huse og gamle basarer fra sin storslåede placering på en høj klippe. Fortet er måske det mest formidable af alle Rajasthans forter, og bag murene ligger paladser med navne som ”Blomsterpaladset”, ”Perlepaladset” og ”Nydelsens palads”. I besøger fortet og nærliggende Jaswant Thada, der er en af den royale families gravmonumenter i hvidt marmor. Efter frokosten på et luksuriøst paladshotel, bliver der mulighed for at gøre eksotiske indkøb. Jodhpur er berømt for sit lokale kunsthåndværk, der tæller alt fra sølvvarer og malerier til vævede tekstiler og broderede sko. Ud på eftermiddagen sætter Palace on Wheels atter i gang og fortsætter sin færd igennem Rajasthan.

Indien - Jodhpur

Næste morgen ved daggry ankommer toget til Bharatpur, der ligger tæt på det fantastiske fuglereservat Keoladeo Ghana National Park. Mere end 400 fuglearter er blevet identificeret i disse smukke omgivelser, og de utallige kanaler og små søer myldrer med liv. Det er en meget stemningsfuld oplevelse at se parkens dyr vågne i det tidlige morgenlys, og det er svært at forestille sig, at reservatet indtil 1964 fungerede som jagtområde for maharajaen af Bharatpur. I dag er vådområdet et vigtigt ynglested for en lang række sjældne fugle. Deriblandt de graciøse, men desværre stærkt truede, sibiriske traner, hvilket har været med til at sikre Keoladeo en plads på UNESCOs liste over verdens naturarv. Efter en skøn morgenmad fortsætter turen mod Agra.
I Agra besøger I først Agra Fort, der ligger smukt på et højdedrag over Yamuna-flodens grumsede vand. På afstand ligner bygningsværket en uindtagelig fæstning. Men inden for murene er de gamle bygninger blevet tilført en så høj grad af elegance, at det uindtagelige fort med tiden er blevet omdannet til et overdådigt palads. Komplet med formelle haveanlæg, udsmykkede marmorpavilloner og en formidabel udsigt ned over floden mod Taj Mahal.
Eftermiddagen er dedikeret til et af turens helt store højdepunkter; Taj Mahal. Stormogulen Shah Jahan lod det overdådige gravmæle opføre i 1631 til minde om sin elskede hustru, der døde efter at have født parrets 14. barn. Kunstnere og arkitekter blev hentet helt fra Italien, Frankrig, Tyrkiet og Persien, og sammen med en arbejdsstyrke på 20.000 mand knoklede de i 17 år for at færdiggøre det storstilede projekt. Resultatet er en af verdens mest elegante bygningsværker og uden tvivl en af de mest berømte kærlighedserklæringer i verdenshistorien. Den hvide marmorbygning er et storslået syn fra afstand, men glem ikke at gå tættere på, så I kan se de prægtige farvede indlæg, der dækker murene. Dagen slutter med en lækker afskedsmiddag ombord, mens toget ruller igennem den indiske nat mod Delhi.

Indien - Rajasthan - Agra - Taj Mahal

Toget ankommer til Delhi i de tidlige morgentimer, men I er velkommen til at blive på toget indtil klokken otte. På togstationen bliver I mødt af en chauffør, der vil køre jer til jeres hotel. Her kan I slappe af på hotellets område eller bruge dagen på at udforske farverige Delhi på egen hånd. Først ud på aftenen bliver I hentet igen og kørt til lufthavnen, hvor flyet til Europa står klar.

Indien - Delhi

Efter en mellemlanding lander I i Danmark før middag.

Palace on Wheels:
Palace on Wheels er en af verdens mest luksuriøse togrejser. Hver kupé er smukt dekoreret med traditionelle motiver og stilfulde møbler. Kupéerne er fuldt airconditionere og er udstyret med førsteklasses faciliteter såsom musikanlæg, satellit-tv, arbejdsbord/skrivebord, internetadgang og meget andet. Der er tilknyttet badeværelse med luksuriøse toiletartikler og naturligvis en konstant forsyning af varmt og koldt vand. Der er også et velassorteret bibliotek, hvor man finder bøger og litterære artikler om staten. Læg dertil den overdådige restaurantvogn og togets opvakte stab, som altid er til din tjeneste.

Tag til festival, og oplev Indien for fuld udblæsning
Indien er altid en farverige oplevelse. Men det er ved landets utallige højtider, at Indien viser sig fra sin mest eksotiske og farvestrålende side. Læs mere om de mange muligheder for at få en hel igennem ekstraordinær oplevelse – klik her.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejsperiode
4 okt 2017 - 28 mar 2018
ved 2 voksne
fra 41.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
4 apr 2018 - 18 apr 2018
ved 2 voksne
fra 33.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Delhi t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Delhi Lufthavn til hotel
 • 1 nat på The Imperial Delhi inkl. morgenmad
 • Privat sightseeing tur i Delhi dag 2
 • Privat transport fra hotel til “Palace on Wheels”
 • 8 dage/7 nættes togrejse med “Palace on Wheels” inkl. helpension
 • Sightseeing i Jaipur dag 3
 • Tigersafari i Ranthambore dag 4
 • Udflugt til Chittaurgarhs med lyd- og lysshow dag 4
 • Sightseeing i Udaipur dag 5
 • Solnedgangstur på kamelryg i Jaisalmer dag 6
 • Sightseeing i Jodhpur dag 7
 • Udflugt til fugleparken Keoladeo Ghana National Park dag 8
 • Udflugt til Taj Mahal inkl. gallamiddag og lyd- og lysshow dag 8
 • Privat transport fra Palace on Wheels til The Imperial Delhi
 • Day room på The Imperial Delhi
 • Privat transport fra hotel til Delhi Lufthavn
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Indien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Indien

Vi kender de skønneste steder i Indien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel