Fra Taj Mahal og tigersafari til tropisk badeferie

Oplev Indiens klassiske højdepunkter kombineret med tigersafari i en af Indiens absolut bedste nationalparker. Rundrejsen starter med Delhis hektiske basarer, moskeer, hindutempler, britiske regeringsbygninger og storslåede muslimske gravmonumenter. Herfra går turen til Agra og det smukke Taj Mahal, som I naturligvis oplever ved solopgang. Fortsæt mod den forladte paladsby Fatehpur Sikri i ørkenstaten Rajasthan, inden en tigersafari venter i Ranthambore National Park. Ranthambore er et af de bedste steder i verden at se tigere i fri natur, og med hele tre safarikørsler i nationalparken, er chancerne for at se det prægtige kattedyr i høj grad til stede. Herfra fortsætter I til Jaipur, hvor eventyrlige paladser og mægtige forter hæver sig over byens travle basarer. Rejsen slutter med badeferie i Goa, der foruden gyldne tropestrande også byder på masser af kultur og historie.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

I flyver fra København med et flyskift undervejs til Delhi.

I ankommer til Delhi tidlig morgen, hvor I bliver mødt af jeres chauffør, der vil køre jer til hotellet.
Herefter er resten af dagen til fri disposition.
Delhi ligner ingen anden hovedstad i verden. Delhi er en by for alle sanser. En by, der bombarderer én med indtryk, og som vil overraske, forundre og fortrylle ligegyldigt hvilken gade, du vandrer ned ad. Det ene øjeblik kan du gå ad lange lige boulevarder i New Delhi og nyde synet af britiske administrationsbygninger og muslimske gravmonumenter. Det næste øjeblik er du omgivet af Old Delhis kaotiske labyrint af gamle gader, hvor cykeltaxa kæmper sig frem mellem fodgængere og hellige køer, alt imens skræddere, hellige mænd, krydderisælgere og kvinder i farvestrålende sarier lyser op i gadebilledet. Pilgrimme valfarter til byens utallige templer. Hinduerne samles omkring templerne for at tilbede guder som Shiva, Laxmi og Ganesha. Sikherne holder til i deres templer. Mens muslimer myldrer til moskeerne for at bede fredagsbøn. Flere steder i byen finder du smukke klassiske, muslimske haver, som indbyder til et hvil midt i byens mylder.

Indien - Delhi

Dagen byder på en spændende byrundtur med privat guide, der vil føre jer dybt ind i denne hektiske og fascinerende storby. Første stop er fredagsmoskéen, Jama Masjid, i hjertet af Delhis gamle bydel. Moskéen er den største i Indien med plads til op mod 20.000 mennesker. Indenfor i moskéen hersker der fred og ro, men uden for de røde mure breder Old Delhis gamle basargader sig i alle retninger.
Sammen med guiden udforsker I denne kaotiske middelalderlige labyrint, hvor kobbersmede banker i små værksteder, og skræddere syr farvestrålende sarier på oldgamle symaskiner. Andre steder bages der lækre fladbrød over åben ild i et hul i jorden, mens slagteren hænger dagens udbud frem til skue. Der er altid noget at se på i Old Delhi, der emmer af liv døgnet rundt. I kigger også forbi Det Røde Fort samt den fredfyldte park Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi blev kremeret i 1948, efter han var blevet myrdet ved et attentat.
Helt andre oplevelser venter i New Delhi, der var briternes hovedstad i Indien. Her afløses Old Delhis kaotiske markedsgader af brede boulevarder og prægtige officielle bygninger. Første stop er Qutub Minar; en imponerende 72,5 meter høj minaret, der blev påbegyndt i 1193 for at fejre Islams indtog i Indien. Omkring minaretten ligger ruinerne af en gammel moské, hvor lokale familier ynder at holde picnic. Endnu mere fredfyldt er Humayuns gravmæle fra 1570 og de omkringliggende haver, der er designet til at genskabe paradis på jorden. Mausoleet er et prægtigt skue, og det er let at se, hvor Taj Mahals bygherre fik sin inspiration fra. Turen tilbage mod hotellet fører jer forbi monumentet India Gate og de smukke regeringsbygninger i New Delhi.

Indien - Delhi - Jama Masjid Mosque

Nyd en god morgenmad på hotellet, inden I sætter jer til rette i bilen, og kører mod den gamle hovedstad Agra og verdens måske mest berømte kærlighedserklæring, Taj Mahal. I bliver naturligvis kørt rundt af en privatchauffør. Så I skal bare slappe af og lade ham om at navigerer gennem trafikken. På vejen gør I stop i Sikandra, hvor I oplever en af Nordindiens mere oversete attraktioner. I en stor smuk park fyldt med aber og hjorte påbegyndte stormodulen Akbar omkring år 1600 byggeriet af et storslået mausoleum til sig selv. Det blev dog hans søn, Jahangir, der færdiggjorde byggeriet. Arkitekturen er luftig, og især porten regnes for at være et arkitektonisk mesterværk. Hvis Akbar efter et særdeles aktivt liv ønskede et fredfyldt hvilested, er hans ønske til fulde blevet opfyldt. For der hersker en ro og idyl over Sikandra, man ikke finder mange andre steder i Indien.
Ud på eftermiddagen ankommer I til Agra, hvor I indlogeres på jeres centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til at slappe af eller udforske Agra på egen hånd. Det kan i høj grad anbefales at besøge Agra Fort, der ligger smukt på et højdedrag over Yamuna-flodens grumsede vand. Fra afstand ligner bygningsværket en uindtagelig fæstning. Men inden for murene er de gamle bygninger blevet tilført en så høj grad af elegance, at det uindtagelige fort med tiden er blevet omdannet til et overdådigt palads. Komplet med formelle haveanlæg, udsmykkede marmorpavilloner og en formidabel udsigt ned over floden mod Taj Mahal. I løbet af tiden i Agra besøger I også en lokal familie, der byder indenfor til te. Dette er en sjælden mulighed for at komme tæt på den indiske hverdag og se, hvordan folk bor. Besøget er meget uformelt, og I har naturligvis jeres guide med som oversætter.

Morgenen starter med et af turens helt store højdepunkter; Taj Mahal. Stormogulen Shah Jahan lod det overdådige gravmæle opføre i 1631 til minde om sin elskede hustru, Mumtaz Mahal, der døde kort efter at have født parrets 14. barn. Kunstnere og arkitekter blev hentet helt fra Italien, Frankrig, Tyrkiet og Persien, og sammen med en arbejdsstyrke på 20.000 mand knoklede de i 17 år for at færdiggøre Shah Jahans vision. Da var statskassen tom, men alligevel luftede Shah Jahan planer om at bygge et tilsvarende mausoleum til sig selv i sort marmor. Det blev for meget for kronprins Aurangzeb, der tog magten og lod Shah Jahan arrestere. Han tilbragte de sidste år af sit liv i et rum i Agra Fort med udsigt til Taj Mahal.
I forlader Agra og fortsætter til Fatehpur Sikri, der fra 1570 til 1585 fungerede som hovedstad under stormogulen Akbar. Intet blev sparet i opførelsen af byens palads. Men knapt stod den nye hovedstad færdig, før den i al hast blev forladt. I dag står bygningerne intakte tilbage, som var stormogulen netop redet ud af porten på sin elefant fulgt af turbanklædte krigere, hoffolk og haremskvinder. Hvorfor byen blev forladt, ved man ikke med sikkerhed. Men man gætter på, at det skyldes problemer med vandforsyningen. I har god tid til at udforske de særdeles velbevarede bygninger sammen med guiden og høre om Akbars ekstravagante livsstil, inden turen forsætter mod hotellet i Bharatpur.

Indien - Agra - Taj Mahal

Efter en tidlig morgenmad besøges det fantastiske fuglereservat Keoladeo Ghana. Mere end 300 fuglearter er blevet identificeret i disse smukke omgivelser, og de utallige kanaler og små søer myldrer med liv. Det er en meget stemningsfuld oplevelse at se parkens dyr vågne i det tidlige morgenlys, og det er svært at forestille sig, at reservatet indtil 1964 var jagtområde for maharajaen af Bharatpur. I dag er vådområdet et vigtigt ynglested for en lang række fugle. Deriblandt de graciøse, men desværre stærkt truede, sibiriske traner, hvilket har været med til at sikre Keoladeo Ghana en plads på UNESCO’s verdensarvsliste.
Ud på eftermiddagen bliver i kørt til den nærmeste togstation for at tage toget mod Sawai Madhopur. Turen tager lidt over to timer og giver et fantastisk indblik i hverdagslivet i Indien. Vel fremme på stationen, bliver I hentet og kørt det sidste stykke til Ranthambore.

Indien - Bharatpur - Keoladeo Ghana National Park - Parakit

Allerede ved solopgang venter dagens første safari i nationalparken, der har fået sit navn efter et 1000 år gammelt fort, som stadig hæver sig op over trækronerne. De tidlige morgentimer er meget stemningsfyldte. Lyset er blødt, og skovens fugle vågner op og begynder dagens utrættelige jagt på insekter eller frø. Krokodillerne søger op på bredden for at lade solen varme deres barkede kroppe, og hejrerne spankulerer rundt i søerne for at fange en godbid til morgenmad. Det er dog først og fremmest parkens tigere, de fleste håber at se. Ranthambore er en vigtig brik i Projekt Tiger; et stort og ambitiøst program, der forsøger at rede dette prægtige kattedyr fra udryddelse. Udover tigere er parken også hjem for en ganske stor bestanddel af hjorte, antiloper, sjakaler og mindre kattedyr. Sumpkrokodiller holder til i søerne, og i trækronerne og på græssletten findes påfugle og et væld af andre fugle i smukke farvestrålende fjerdragter.
Hvad I ser, er naturligvis altid et spørgsmål om held. Men chancerne for at opleve parkens dyr er i høj grad til stede. Så hold øje med bevægelser i græsset. Efter nogle vidunderlige timer vender I tilbage til hotellet for at spise morgenmad. De varme timer midt på dagen kan bruges til afslapning, inden det er tid til endnu en spændende safari i nationalparken ud på eftermiddagen.

Indien - Ranthambore

Morgenen starter med endnu en safari i nationalparken i det tidlige morgengry, inden I fortsætter mod byen Jaipur. Jaipur bliver også kaldt for ”Den Lyserøde By”, fordi mange bygninger er malet lyserøde. Byen blev grundlagt i 1727 af maharajaen Jai Singh d. 2. og huser i dag to en halv million indbyggere. Vel fremme bliver I indlogeret på jeres hotel, hvorefter resten af dagen er fri til at nyde Jaipur på egen hånd. Gå for eksempel en tur gennem en af Jaipurs farverige basarer, hvor kvinder i farvestrålende sarier tinger om prisen, og nyd duften fra gadekøkkener, der fylder luften. Selv hvis I ikke ønsker at købe noget, er markedet en stor oplevelse, og der altid noget at kigge på.

Indien - Jaipur - Vindenes Palads - Hawa Mahal

Jaipurs paladser er som taget ud af et eventyr. Det gælder ikke mindst for dagens første stop Amber Fort. Det gigantiske palads var oprindeligt hjem for en højtstående hærfører under stormogulen Akbar. Intet blev sparet, og paladset er fyldt med overdådig luksus. Her er blomstertæpper, der minder om ægte tæpper. Her er storslåede gårdhaver med fontæner, bassiner og kanaler med rislende vand, der både køler og beroliger. Her er smukt udskårne tårne og søjler samt fantastiske malerier, der viser krige, fester og jagtscener. Andre sale er dækket af små spejle importeret fra Belgien, der glimter i olielampernes skær. Paladset er som en fortryllet verden, som man ellers kun finder i eventyr.
Det er svært at forestille sig. Men Amber Fort er ikke Jaipurs største seværdighed. Denne titel går uden tvivl til den smukke bygning, Hawa Mahal, der også er kendt som Vindenes Palads. Fra den lyserøde gavl i maharajaens palads kunne haremskvinderne kigge ud på livet i byen. De 953 vinduer er udskåret på en måde, så kvinderne kunne se ud, men ingen kunne se ind. I hører meget mere om livet bag paladsets mure, når I denne eftermiddag besøger selve paladset. Den nuværende maharaja bor stadig i en del af bygningerne, mens resten er omdannet til et spændende museum.
Nær paladset besøger I også observatoriet Jantar Mantar fra omkring 1730, der gjorde det muligt at lave ganske præcise astronomiske optegnelser. Herefter vendes blikket mod hverdagslivet i nutidens Jaipur, når I kører en tur i rickshaw gennem et af byens lokale markeder.

Indien - Rajasthan - Jaipur - Amber Fort

Det er blevet tid til at tage afsked med det nordlige Indien og sætte kursen sydåp mod Goas gyldne sandstrande.
Tidlig morgen bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra der flyves via Mumbai til Goa.
Ved ankomsten til Goa bliver I hentet af en chauffør og kørt til jeres hotel for de sidste 4 nætter.

Indien - Goa - Strand

De kommende dage er frie til at slappe af på Goas berømte palmestrande og nyde den særlige stemning, der har lokket rejsende til Goa i årtier. Men også væk fra de gyldne strande har Goa meget at byde på. Området var tidligere en vigtig portugisisk koloni, og adskillige historiske kirker, forte, templer og monumenter fortæller om områdets rige kulturelle arv. Gå en tur i Goas gamle bydele, hvor adskillige bygninger er optaget på UNESCO’s kulturarvsliste, besøg krydderiplantager, og gør en god handel på områdets mange markeder. I kan også tage yoga-kurser, udforske områdets naturreservater eller opsøge en af de mange farverige festivaller. Mulighederne i Goa er mange, og når sulten melder sig, lokker utallige restauranter med frisk fisk og skaldyr hentet i havet ud for kysten.

Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

I ankommer til København efter en eventyrlig rejse rundt i Indien.

Bemærk: Turen arrangeres ikke fra 1. juli – 30. september på grund af regntiden.

Tag til festival, og oplev Indien for fuld udblæsning
Indien er altid en farverige oplevelse. Men det er ved landets utallige højtider, at Indien viser sig fra sin mest eksotiske og farvestrålende side. Læs mere om de mange muligheder for at få en hel igennem ekstraordinær oplevelse – klik her.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 okt 2018 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 24.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 apr 2019 - 30 jun 2019
ved 2 voksne
fra 21.795 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Delhi og retur fra Goa
 • Indenrigsflyvning fra Jaipur via Mumbai til Goa
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide.
 • 2 nætter på Oberoi Maidens i Delhi inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Delhi dag 3
 • Sightseeing i Sikandra dag 4
 • 1 nat på Trident i Agra inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Agra dag 4
 • Sightseeing ved Taj Mahal inkl. tur i hestevogn dag 5
 • Sightseeing ved Fatehpur Sikri dag 5
 • 1 nat på Laxmi Niwas Palace i Bharatpur inkl. morgenmad
 • Rickshaw tur til Keoladeo Ghana National Park dag 6
 • Togrejse fra Bharatpur til Ranthambore
 • 2 nætter på Dev Vilas i Ranthambore inkl. helpension
 • 3 safarikørsler i Ranthambore i canter/jeep med andre gæster
 • 2 nætter på Samode haveli i Jaipur inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Jaipur inkl. rickshaw tur dag 9
 • 4 nætter på Alila Diwa i Goa inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Indien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Indien

Vi kender de skønneste steder i Indien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel