Rejser til Delhi og omegn

Rejs til Delhi og oplev den pulserende og kontrastfyldte indiske metropol, der er helt sin egen. Delhi er en kaotisk og skøn blanding af hektiske basarer, imponerende regeringsbygninger og storslåede gravmonumenter. I kan både opleve en autentisk indisk hverdag i den gamle bydel og storslåede arkitekttegnede bygninger i den nye. Lad Delhi overvælde jeres sanser og fortrylle jer fra første øjekast.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Delhi

Delhi ligner ingen anden hovedstad i verden. Delhi er en by for alle sanser. En by, der bombarderer én med indtryk, og som vil overraske, forundre og fortrylle ligegyldigt hvilken gade, I vandrer ned ad.

Det ene øjeblik kan I gå ad lange lige boulevarder i New Delhi og nyde synet af britiske administrationsbygninger og muslimske gravmonumenter. Det næste øjeblik er I omgivet af Old Delhis kaotiske labyrint af gamle gader, hvor cykeltaxaer kæmper sig frem mellem fodgængere og hellige køer, alt imens skræddere, hellige mænd, krydderisælgere og kvinder i farvestrålende sarier lyser op i gadebilledet. Pilgrimme valfarter til byens utallige templer. Hinduerne samles omkring templerne for at tilbede guder som Shiva, Laxmi og Ganesha. Sikherne holder til i deres templer. Mens muslimer myldrer til moskeerne for at bede fredagsbøn.

Flere steder i byen finder I smukke klassiske, muslimske haver, som indbyder til et hvil midt i byens mylder.
Parken Raj Ghat ligger som en grøn og fredfyldt oase midt i den hektiske hovedstad Delhi. I parken hersker en nærmest andægtig stemning, der er helt anderledes end det sydende kaos i Old Delhi. Dette er ikke uden grund. For det var her Mahatma Gandhi i 1948 blev kremeret, efter han var blevet myrdet ved et attentat. Det var også her, at inderne tog afsked med Nehru, hans datter Indira Gandhi og dennes søn Rajiv Gandhi.

Old Delhi

Old Delhi kan være en overvældende, beskidt og larmende oplevelse, men området er samtidig et stykke vidunderlig autentisk indisk hverdagskultur. Det er midt i dette kaos, at fredagsmoskeen, Jami Masjid, ligger. Den smukke, gamle moské i rød sandsten og hvid marmor er den største i Indien. Hver fredag kommer op mod 20.000 troende til bøn på dette sted for at bede fredagsbøn.

De fleste bygninger fra dengang står her stadig, og det er, som om tiden har stået stille. Sammen med guiden bevæger I jer ind i en middelalderlig labyrint af smalle gader. Her er ikke tale om en basar, som man kender det fra Mellemøsten, men derimod en sand heksekeddel af mennesker og køretøjer. En tæt strøm af mennesker bevæger sig gennem det støvede kaos, så der er hele tiden noget nyt at se på.

Old Delhi kan være en overvældende, beskidt og larmende oplevelse, men området er samtidig et stykke vidunderlig autentisk indisk hverdagskultur. Dette er hjertet af Old Delhi, og det er her, fredagsmoskeen Jami Masjid ligger. Den smukke, gamle moské er opført i røde sandsten og hvid marmor og er den største i Indien. Hver fredag kommer op mod 20.000 troende til bøn på dette sted.

New Delhi

New Delhi var briternes hovedstad i Indien. Denne arkitekttegnede bydel er domineret af brede skyggefulde boulevarder og flotte officielle bygninger efter tydeligt europæisk forbillede. Det er her parlamentsbygningen og præsidentens residens ligger. Det samme gør triumfbuen India Gate, der blev rejst som hyldest til de 85.000 indiske soldater, der døde under Første Verdenskrig.

Mellem de britiske bygninger ligger storslåede gravmonumenter for muslimske herskere. Smukkest af dem alle er Humayuns mausoleum, der stod færdigt i 1570. Det tog otte år at bygge dette pragteksemplar inden for muslimsk gravarkitektur, der ligger spektakulært i en stor park. Parken følger de strenge regler for klassiske muslimske haver, der har til formål at genskabe paradis på jorden.

I New Delhi finder I ligeledes den 72,5 m høje minaret Qutub Minar, der blev påbegyndt i 1193. Den er blevet til for at fejre islams indtog i Indien. Omkring minareten ligger ruinerne af adskillige moskeer og andre bygninger, der blev bygget af materialer fra 27 hindu- og jaintempler, som bygherren Qutub-ud-jeres Aibak rev ned til formålet.

Shajahanabad

Bydelen Shajahanabad ligger i Old Delhi.  Den blev grundlagt af mogulen Shah Jahan omkring år 1630. De fleste bygninger fra dengang står her stadig, og ikke meget har ændret sig i Old Delhis middelalderlige labyrint af smalle gader og endnu smallere gyder.

Her står fattige arbejdere i kø hos skriverne, der tager imod diktat og former de breve, der siden sendes af sted til fjerne afkroge af det enorme land. Her bankes der flittigt hos kobbersmeden, som sveder ved essen i sit lille værksted. Her er skræddere, der syr jakkesæt og sarier på ældgamle symaskiner. Her er bagerbutikker, der aldrig lukker, og muslimske slagtere, som melder udsolgt ved at sømme kohalen op på døren. Der er så fyldt med liv, at det er svært at beslutte, hvor man skal fæstne blikket.

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.

Snak Delhi med os - tættere på dit eventyr

Sandra Brooker deler hellere end gerne ud af sin store viden om Delhi. Så tag en snak med Sandra Brooker om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Delhi.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel