Rejser til Agra og omegn

Rejs til Agra, Indien gamle hovedstad, som først og fremmest er kendt for det fabelagtige mausoleum Taj Mahal. Det overdådigt udsmykkede mausoleum der er bygget i hvidt marmor, stråler gyldent i den tidlige morgensol, og er et af de smukkeste steder i Indien.  Byen ligger ned mod den hellige flod Yamuna og er farverig og fuld af liv. En perlerække af smukke seværdigheder venter på jer i denne historiske by.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Agra

Indiens ubetinget mest berømte seværdighed ligger i Agra. I århundreder har det storslåede gravmonument Taj Mahal tryllebundet besøgende med sin perfekte symmetri, sin arkitektoniske harmoni og sine smukke detaljer, men Agra har meget mere at byde på end det berømte gravmæle. Agra Fort er blandt de flotteste i Indien, og både Akbar den Stores Grav i Sikandra og den såkaldte Baby Taj er besøg værd.

Endelige er Agra en klassisk indisk by, og en gåtur gennem byens basar eller langs floden vil være fuldt ud lige så farverig som den gamle bydel i Delhi. Rundt om Agra ligger både den smukke palads-ruinby Fatehpur Sikri, det UNESCO-beskyttede fuglereservat Keoladeo Ghana National Park samt tigerreservatet Ranthambore i Rajasthan.

Taj Mahal

I århundreder har rejsende valfartet til Agra for at beundre det gravmæle, som stormogulen Shah Jahan lod opføre til minde om sin elskede hustru, Mumtaz Mahal.
Det overdådigt udsmykkede mausoleum er bygget i hvidt marmor. Det skulle stå som et uforgængeligt bevis på Shah Jahans kærlighed til hustruen, der døde i 1631 kort efter at have født sit 14. barn.

Byggeriet blev påbegyndt samme år, men på trods af at 20.000 arbejdere knoklede på højtryk, blev det først afsluttet i 1653. Da havde det ekstravagante byggeri næsten drænet statskassen for penge, men Shah Jahan fandt det alligevel på sin plads at opføre et tilsvarende mausoleum til sig selv i sort marmor. Da kronprins Aurangzeb hørte om faderens planer, lod han ham arrestere. Shah Jahan blev spærret inde på Det Røde Fort i Agra, hvor han endte sine dage i et rum med udsigt til Taj Mahal.

Det røde Fort

Det røde Fort ligger med en formidabel placering højt over Yamuna-flodens grumsede vande cirka en kilometer fra Taj Mahal. De første sten til fortet blev lagt i 1565 på ordre fra stormogulen Akbar, men han ville næppe genkende fortets indre i dag. Eftertiden har tilført bygningerne inden for murene en så høj grad af elegance, at den uindtagelige fæstning med tiden er blevet omdannet til et overdådigt palads. Komplet med udsmykkede marmorbygninger og smukke formelle haveanlæg.

Udsigten fra fortet ned over floden mod Taj Mahal er enestående. Det var denne udsigt Taj Mahals fader, Shah Jahan, blev dømt til at nyde i hele otte år, da hans søn, Aurangzeb, afsatte ham i 1658.

Udsigten har ikke ændret sig meget siden engang. For eksempel kan I stadig se mænd og kvinder i farverige dragter vaske langs floden ved håndkraft.

Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri fungerede i 15 år som hovedstad under stormogulen Akbar. Paladset blev bygget i rød sandsten mellem 1570 og 1585. Knapt havde man gjort det enorme bygningsværk færdigt, før det i al hast blev forladt.

Man gætter på, at det var problemer med vandforsyningen, der fik Akbar til at opgive det prægtige palads. I dag står bygningerne intakte tilbage, som var stormogulen netop redet ud af porten på sin elefant fulgt af turbanklædte krigere, hoffolk og haremskvinder.

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.

Snak Agra med os - tættere på dit eventyr

Peter Schou deler hellere end gerne ud af sin store viden om Agra. Så tag en snak med Peter Schou om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Agra.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel