Rejser til Tonle Sap

Tonle Sap er en sø og en biflod til Mekongfloden. Der, hvor de to floder mødes, ligger Cambodjas hovedstad Phnom Penh.

Navnet ”Tonle Sap” kan oversættes til ”Den store sø”, hvilket bestemt ikke er misvisende. Tonle Sap er nemlig den største ferskvandssø i Sydøstasien og floden slår sine bugter 120 km igennem det vestlige Cambodja. Under sommerens monsunregn (november til maj) vokser den op til seks gange sin størrelse under tørtiden.

Som et andet karakteristika er Tonle Sap den eneste flod i verden, der skiftevis løber den ene og den anden vej. Når floden ”vender” starter fangstsæsonen for fiskeri, hvilket fejres med en festival. Fejringen tager blandt andet form af kapsejlads i kano. En sejr her er vigtig, for den betyder held i den forestående fangstsæson.

Flydende huse og dyr i stor stil
I 1997 erklærede UNESCO Tonle Sap for et biosfærisk reservat. De overflodede skove i kanten af Tonle Sap er ynglegrund for en mangfoldighed af fisk. Herudover huser floden slanger, krokodiller, skildpadder, oddere og et hav af vandfugle. Langs Tonle Saps breder ligger flydende byer med opstyltede huse og store ruser, der vidner om den tætte relation, der er mellem de lokales liv, dyrelivet og tidevandet.

Via floden Tonle Sap kan I blandt andet besøge byen Kampong Chhnang. Ud mod floden er huse og fiskefarme placeret på pæle i den rige jord. I Kampong Chhnang finder I desuden en landsby, der er særligt kendt for sin traditionelle Khmer-keramik.

Byen Kompong Khleangs flydende huse oplever I på søen Tonle Sap. Kompong Khleang er en af de mindre turistfyldte, flydende byer nær Siem Reap. Byen er hjem for ca. 1800 familier, så her kan I se huse, skoler, klinikker og pagoder så langt øjet rækker. Når båden er navigeret væk fra de opstyltede huse begynder den ”egentligt flydende del af byen”, hvor træhuse flyder på floden. Disse huse flytter sig i overensstemmelse med årstiden og ”sætter sig” endda på søens bund under tørtiden.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Snak Tonle Sap med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Tonle Sap. Så tag en snak med Yvonne Larsen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Tonle Sap.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel