Rejser til Cambodia

Angkor Wat, Phnom Penh og badeferie på uturistede tropestrande

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Få en gratis nat i Singapore

Bestiller du en rejse med MarcoPolo til Cambodia og gør stop i Singapore i mindst tre nætter, så giver vi den første nat i Singapore gratis. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det giver også god tid til at udforske Singapores eksotiske seværdigheder, shopping i verdensklasse og fantastisk gastronomi. Se mere om Singapore.

Det eneste du skal gøre for at få den gratis overnatning i Singapore er:

   • Købe en pakkerejse med fly og mindst 10 dages landarrangement hos MarcoPolo senest den 31. marts 2019
   • Gør stop i Singapore i mindst 3 nætter på ud- eller hjemrejsen
   • Flyrejsen skal foregå med prisvindende Singapore Airlines – læs mere om Singapore Airlines.

 

Tilbuddet er betinget af pladssituationen på den ønskede flyvning.

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Cambodia

Angkor Wat

Med sin størrelse og ufattelige detaljerigdom er Angkor Wat uden tvivl blandt de mest storslåede tempelruiner i verden. Men Angkor Wat er blot ét blandt utallige templer og paladser, der udgør khmerrigets gamle kongeby. Byen blev opført i en periode på over 500 år fra det 9. til det 14. århundrede, og i dag vidner over 100 mægtige stentempler om khmerrigets storhedstid.

Se mere om Angkor Wat og khmerrigets gamle hovedstad

Phnom Penh

Phnom Penh blev tidligere regnet for at være blandt Indokinas smukkeste hovedstæder. Men tiden under Pol Pots rædselsregime fra 1975 til 1979 satte dybe spor i landet. I dag er skønheden stadig lidt falmet. Men Phnom Penh oplever i disse år en fantastisk renæssance, og byen er godt i gang med at rejse sig fra asken og lægge de mørke år bag sig. Der er nu igen liv i fortovsrestauranterne, handlen går lystigt på markederne, og ved flodbredden samles folk for at se solnedgangen. Rejsende med interesse i Pol Pot-tiden kan besøge Killing Fields og S21-fænglet. Men Phnom Penh byder også på eksotisk gadeliv og et fantastisk kongepalads fyldt med overdådige skatte.

Se mere om Phnom Penh

Badeferie i Cambodia

Eventyrlystne rejsende er så småt begyndt at få øjnene op for Cambodias flotte palmestrande og vidunderlige tropeøer. Men stadig ser dette område betydelig færre turister end nabolandene Thailand og Vietnam. Byen Kep på fastlandet er et godt bud på en badeferie i Cambodia med sin gyldne strand, en nærliggende nationalpark og mulighed for sejlture til tropeøen Rabbit Island. Eller kom helt ned i gear på tropeøen Koh Rong, der er som taget ud af en dagdrøm.

Se mere om Kep og Koh Rong

Battambang

Ikke mange rejsende finder vej til Battambang i det vestlige Cambodia. Men byen byder på en perfekt blanding af moderne cambodiansk byliv og rig historie. Hop også på det lokale bambustog, som er en af Sydøstasiens mest særprægede togrejser, og oplev Battambangs velbevarede koloniale arkitektur. Du kan også besøge det smukke khmertempel Phnom Banon og udforske de frodige rismarker omkring byen på cykel.

Se mere om Battambang

Kratie ved Mekong-floden

del af floden er et af de få steder i verden, hvor man stadig kan opleve den truede irrawaddy-delfin i fri natur. Kratie-regionen byder også på flotte templer og enkelte velbevarede bygninger fra den franske kolonitid, der står tilbage som minde om dengang, området var del af Fransk Indokina. Men mest af alt giver Kratie mulighed for at opleve hverdagslivet langs Sydøstasiens længste flod.

Se mere om Kratie og Mekong-floden

Mondulkiri

Ikke mange rejsende finder vej til provinsen Mondulkiri i det bjergrige nordøstlige Cambodia. Området er stadig svært tilgængeligt, og det ligger langt væk fra alting. Men de få, der finder vej hertil, kan glæde sig over uberørt natur med et rigt dyreliv, smukke vandfald og en kultur, der afviger fra resten af landets. Besøg Bunong-folket i deres traditionelle landsbyer, lær om arbejdet med elefanter fra de lokale mahoutter, og bad i junglevandfald. Mondulkiri er et ægte eventyr, og det er klart den lange køretur værd.

Se mere om Mondulkiri

Ratanakiri

Afsidesliggende Ratanakiri i det nordøstlige Cambodia er noget nær så langt væk fra alting, som det er muligt at komme i Sydøstasien. Her er naturen vild med gamle kratersøer, mægtige vandfald og den uberørte Virachery National Park, hvor tigere, bjørne og andre sjældne dyr lurer mellem træerne. Kulturelt er Ratanakiri en mosaik af etniske befolkningsgrupper, hvilket gør, at området føles anderledes end resten af Cambodia.

Se mere om Ratanakiri

Udvalgte hoteller i Cambodia

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv, hvor beliggenhed, service og sjæl gå op i en højere enhed. Her kan du se et par af vores foretrukne hoteller i Cambodia.

Grupperejser til Cambodia

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Med Exodus har du mulighed for at opleve landet og dets gæstfrie befolkning på en aktiv grupperejse. Det kunne være fra sadlen på en cykel eller på en spændende rundrejse. Måske i kombination med nabolandene. Uanset hvordan du vælger at rejse, vil mødet med Cambodia være et minde for livet.

Gå til Exodus

Snak Cambodia med os - tættere på dit eventyr

Pernille Heivert deler hellere end gerne ud af sin store viden om Cambodia. Så tag en snak med Pernille Heivert om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Cambodia.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Cambodia

 Tidsforskel til Cambodia
Cambodia er fem timer foran Danmark, når vi har sommertid. Men da Cambodia ikke skifter mellem sommer- og vintertid, er tidsforskellen seks timer, når vi har vintertid.

Flyvetid til Cambodia
Hvor lang tid tager det at flyve til Cambodia? Der findes ikke direkte fly fra Danmark til Cambodia, men flere flyselskaber kan klare turen med et enkelt stop på vejen. Med de hurtigste forbindelser tager turen typisk mellem 13 og 16 timer.

Regntid og klimaet i Cambodia
Cambodia har tropisk klima med høj luftfugtighed og temperaturer omkring 25 til 30 grader året rundt. Men der er stor forskel på regnmønsteret. Tørtiden løber fra november til marts. Regn kan stadig forekomme i denne periode, men den vil ofte komme i korte, kraftige regnskyl. I april stiger temperaturerne og luftfugtigheden, og fra maj til oktober rammer regntiden. Cambodia er også et spændende rejseland i regntiden. Landskaberne er frugtbare, og rismarkerne stråler i lysegrønne nuancer. Der er også færre turister, og priserne er lavere end i vinterhalvåret.

Sprog i Cambodia
Det officielle sprog er khmer. Engelsk er også udbredt i turistområderne.

Valuta i Cambodia
Valutaen i Cambodia er riel (KHR). Bemærk, at der ikke kan veksles til riel uden for Cambodia. Det er derfor bedst at medbringe amerikanske dollars. Disse er lette at få vekslet, og de kan bruges som betalingsmiddel mange steder. Kreditkort kan bruges på de bedste hoteller og restauranter samt i hæveautomater i de større byer og turistområder. Det er dog altid en god ide at have kontanter på dig til de situationer, hvor kreditkort ikke accepteres.

Drikkepenge i Cambodia
I Cambodia er det almindeligt og god skik, at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. Dog kun hvis du er tilfreds med servicen. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 1-2 amerikanske dollars. På restauranter og barer lægges typisk 5-10% oven i regningen.

Vaccinationer til Cambodia
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Cambodia. Malaria er også udbredt i dele af landet, og der er særlige krav, hvis du har besøgt lande med gul feber. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Cambodia
Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.

Danske statsborgere med dansk pas kan få 30 dages visum ved ankomsten. Husk at medbringe et pasbillede samt 30 amerikanske dollars i kontanter. Endnu bedre er det dog at ansøge om e-visum før afrejse. Det gør processen ved ankomsten meget lettere og hurtigere. Visumreglerne kan dog ændre sig med kort varsel, og det er dit ansvar som rejsende at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Cambodia
Cambodia har 230 volt som i Danmark. Der er tre typer stik i Cambodia. Stik til tre flade ben (som de engelske), stik med to flade ben og stik som vi kender dem her i Danmark. Det anbefales derfor at medbringe en adapter. For en liste over stiktyper verden over klik her

Internet i Cambodia
Internet og wi-fi er til rådighed mange steder i Cambodia. Eksempelvis på mange restauranter, hoteller og caféer. I storbyerne og de mere besøgte områder finder man desuden internet-caféer.

Fotografering i Cambodia
Cambodia er et eksotisk og fotogent land. De fleste steder er det helt fint at tage billeder. Men husk at spørge om lov, før du fotograferer mennesker.

Rejseforsikring til Cambodia
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel