Det ukendte Cambodia

Oplev et af Asiens mest spændende og eksotiske rejsemål på denne rejse gennem det ukendte Cambodia. Rejsen starter ved Angkor Wat, hvor I har god tid til at udforske de prægtige stentempler, paladser og byporte. Herfra går turen til den afsidesliggende flodby Kratie, der byder på smukke bygninger fra den franske kolonitid samt muligheden for at opleve de ekstrem sjældne floddelfiner. Eventyret forsætter i den afsidesliggende Mondulkiri-provins, hvis bakkede og grønklædte landskaber er hjem for både etniske minoriteter og et rigt dyreliv. Særligt elefanter har en vigtig plads i den lokale kultur, der ikke ligner resten af Cambodias. I Mondulkiri-provinsen besøger I junglevandfald, lokale landsbyer og et spændende elefantprogram, inden rejsen fører jer til Cambodias hovedstad Phnom Penh.

I Phnom Penh hører I om de mørke år under Pol Pot ved Killing Fields og S-21 og besøger en nødhjælpsorganisation. Men Phnom Penh er godt i gang med at lægge krigen bag sig, og byens travle gader og markeder summer af liv mellem franske palæer, hyggelige restauranter og templer fyldt med uvurderlige skatte. I besøger også en lokal landsby, der er kendt for sine tekstiler, og prøver kræfter med det cambodianske køkken på et kokkekursus, inden rejsen afsluttes med badeferie langs Cambodias sjældent besøgte tropestrande.
Rejsen foregår i privat bil med chauffør og guide, og den kan naturligvis tilpasses jeres unikke ønsker.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark flyver I østpå mod Asien.

Efter et flyskift ankommer I til Siem Reaps lille lufthavn. Her står en chauffør klar til at køre jer den korte tur til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til at hvile ud oven på rejsen. Vask rejsestøvet af i hotellets pool, eller gå en tur i Siem Reap, der byder på smukke bygninger fra den franske kolonitid, glimrende restauranter og eksotiske markeder, hvor alt fra levende fisk til friske grønsager faldbydes fra de mange boder.

Cambodia - Siem Reap

I dag venter et af rejsens absolutte højdepunkter, når I sammen med en lokal guide udforsker nogle af Angkors flotteste tempelruiner. Første stop er Rolous-gruppen med templerne Preah Ko, Bakong og Lolei, der er blandt de ældste bygninger fra khmerriget. Herfra fortsætter I igennem den dramatiske sydlige byport til Angkor Thom, der var Khmerrigets hovedstad. Det var herfra skiftende khmer­konger fra det 9. århundrede og seks århundreder frem regerede et enormt rige, der omfattede nutidens Laos, Cambodia, Viet­nam og Centrale Thailand. Da Angkor Thom var på sit højeste, havde byen omkring en million indbyggere, hvilket var helt uhørt på dette tidspunkt, hvor London var en by med cirka 50.000 indbyggere. Men efter Khmerrigets fald i 1431 blev den før så stolte by forladt. Inden længe indtog junglen de gamle bygninger for med tiden at sluge dem helt. Langsomt glemte omverden, at Angkor nogensinde havde eksisteret, og i mere end 400 år lå verdens største religiøse kompleks øde hen i Cambodias jungle. Glemt af næsten alle indtil byen blev opdaget af en fransk ekspedition i midten af 1800-tallet. Siden er mere end 100 templer blevet befriet for træer, rødder og lianer. Kilometervis af stenrelieffer er kommet til syne, og gudestatuerne bades igen i den stærke tropesol. I løbet af eftermiddagen besøger I blandt andet Baphoun, Phimeanakas, kongepaladset med Elefant-terrassen og Den Spedalske Konges Terrasse. Højdepunktet er dog templet Byron, hvor 216 enorme stenansigter følger jer med deres gådefulde smil.

Cambodia - Siem Reap - Angkor

Flere fantastiske ruiner venter i dag, når I fra morgenstunden kører mod templet Banteay Srei. Det er en flot tur, der tager jer gennem flade, frodige landskaber med rismarker og spredte landsbyer. Banteay Srei er hverken stort eller pompøst. Men med sine velbevarede og meget detaljerede relieffer anses det for at være blandt Khmerrigets smukkeste templer. På vejen til Angkor gør I også stop ved det store tempel Bantaey Samre samt Ta Prohm, der er som taget ud af en Indiana Jones-film. Her vokser enorme træer gennem stenkonstruktionen, og mægtige rødder holder de gamle bygninger i et kvælertag.

Fra Ta Prohm fortsætter I forbi templer, paladser og klostre i sten til selve Angkor Wat. Dette gigantiske tempel blev opført til ære for hinduguden Vishnu af khmerkongen Suryavarman II. Siden har buddhismen dog overtaget det overdådige kompleks, og det er ikke ualmindeligt at se tilrejsende munke tænde røgelsespinde i de gamle korridorer. Angkor Wat er et prægtigt syn. Både på grund af sin størrelse og pragt, men i lige så høj grad på grund af de mange smukke detaljer. Langs hele ydermuren løber et flere kilometer langt relief med historier om mægtige slag og magtfulde guder. Andre steder ses dansende apsaraer, og smukke mønstre i sten pryder søjler og vægge. I bliver ved Angkor Wat og nyder solnedgangen, inden turen går tilbage til hotellet.

Cambodia - Siem Reap - Angkor

I forlader Siem Reap efter morgenmaden og begiver jer ud på en lang køretur mod flodbyen Kratie, der ligger langs Mekong-floden et godt stykke nord for Phnom Penh. Turen tager det meste af dagen, men det er en spændende tur, der tager jer gennem afsidesliggende byer og frodige landskaber. Turen giver et godt indtryk af livet på landet i Cambodia, hvor meget arbejde stadig foregår med håndkraft godt hjulpet af godmodige vandbøfler. På vejen gør I stop i den lille by Chhlong, der prydes af smukke bygninger fra den franske kolonitid i forskellige stadier af malerisk forfald.

Fra Chhlong fortsættes det sidste stykke til Kratie, der er en afsidesliggende men vigtig handelsby langs Mekong-floden. Også Kraties støvede gader er rig på levn fra kolonitiden. Men områdets mest unikke attraktion lever i Mekong-flodens brune vand. Kampi nord for Kratie er nemlig et af de få steder i Cambodia, hvor I kan være heldige at se de ekstremt sjældne Irrawaddy-delfiner. Delfinerne kan blive op til 2,75 meter lange og kan kendes på deres runde hoved og lille rygfinne. Før 1975 levede op mod 1.000 delfiner i Cambodias vandveje, men intensiv jagt under Pol Pot regimet gjorde et kraftigt indhug på bestanden. Sidenhen har forstyrrelser fra motorbåde og fiskeri med dynamit fået antallet til at falde yderligere. Eksperter vurderer nu, at mindre end 70 delfiner lever mellem Kratie og den laotiske grænse. Så det er en helt særlig oplevelse, hvis I er heldige at se det sky og sjældne dyr i fri natur. Chancerne er størst fra januar til august.

Sidst på dagen tager en båd jer til øen Koh Trong. Her bliver I hentet af  en motorcykeltaxa eller en tuktuk, der kører jer det sidste stykke til hotellet Rajabori Villas. Efter indlogering afsluttes dagen med middag på hotellet.

Cambodia - Kratie

Eventyret fortsætter i dag, hvor I begiver jer dybt ind i et af de mest afsidesliggende hjørner af Sydøstasien. Fra Kratie kører I østpå mod byen Sen Monorom, der er hovedstad i Mondulkiri-provinsen. Denne sjældent besøgte provins er noget nær så langt væk fra alting, man kan komme i Cambodia, og de smukke grønklædte bakker og små landsbyer ser bestemt ikke ret mange turister. Det til trods, er Mondulkiri blandt Cambodias smukkeste provinser. Klimaet er køligere her, og den rige natur er hjem for dyr og planter, man ikke ser andre steder i landet. Både bjørne, leoparder, tigere og elefanter lever i Mondulkiris skove, om end chancerne for at se fugle og aber er større. Også kulturelt føles Mondulkiri som et helt andet land. Væk er de flade rismarker og levn fra khmerkulturen og den franske kolonitid. I stedet er de bølgende bakker dækket af små lodder, hvor hårdføre minoritetsgrupper dyrker grønsager og andre afgrøder med hjælp fra deres tamme elefanter. Dette er et af de sidste steder i Asien, hvor elefanter stadig bruges aktivt i landbruget. Bunong-folket er den største minoritetsgruppe i området, men også andre folkeslag holder til i de små landsbyer. Vejene i området er dårlige – selv af cambodianske standarder – men det er kun med til at gøre et besøg her til et ægte eventyr.
Vel fremme i Sen Monorom indlogeres I på jeres hotel.

Cambodia - Mondulkiri

Efter morgenmaden står chaufføren og guiden klar til at køre jer ud til et af Cambodias mest imponerende vandfald, Bou Sraa. Her vælter vandet ud over klippekanten og falder ned i en lille kløft omgivet at tæt jungle. Vandfaldet består af to fald. Det første på cirka 15 meter efterfulgt af et højere fald på 25-30 meter. Tag jer god tid til at nyde vandfladet og de smukke omgivelser, inden turen fortsætter til landbyen Busra, der er berømt for sine tekstiler. Her bliver I budt velkommen af lokale landsbyboere, der viser, hvordan de fantastiske mønstre og farver fremtrylles på simple væve. Der bliver naturligvis også mulighed for at kigge sig om i landsbyen og få en indsigt i hverdagen, der bestemt ikke ligner noget, vi kender i Danmark. Sidst på dagen kører I til bakken Phnom Doh Kromon for at nyde solnedgangen over Sen Monorom og de omkringliggende landskaber.

Cambodia - børn paa cykel i landsby

Dagen er dedikeret til Mondulkiris største og mest imponerende beboere; elefanterne. Elefanter lever vildt i fjerne dele af provinsen, og gennem århundreder har tamme elefanter hjulpet til med det hårde arbejde i markerne. Det er disse elefanter, der er i fokus hos Elephant Valley Project, som I besøger denne formiddag. Projektet arbejder på at give gamle, udkørte eller sårede elefanter et bedre liv i naturlige omgivelser. Elefanterne kan næppe klare sig selv i naturen. Men på projektets beskyttede område føler de sig sikre, og de lærer lige så stille at være elefanter igen. Både morgen og eftermiddag begiver I jer ind i junglen på udkig efter elefanterne, der vandrer frit omkring. Under besøget hører I om projektets arbejde og om elefanterne, der hver har sin egen personlighed og historie. Det er et nobelt initiativ, der håber på at højne levestandarden for langt flere af områdets elefanter.

Cambodia - Elefant

Efter morgenmaden går turen tilbage mod civilisationen og hovedstaden Phnom Penh. På vejen gør I stop i byen Kompong Cham, der er en af landets største byer langs Mekongfloden. Adskillige huse fra den franske kolontid pryder gaderne, og spredt rundt i landskaberne omkring byen står skove af slanke gummitræer mellem rismarkerne. I besøger en af plantagerne for at opleve produktionen af den eftertragtede væske. Nær Kompong Cham udforsker I også templet Wat Nokor, hvor et moderne buddhistisk tempel er bygget midt i ruinerne af et smukt stentempel fra det 11. århundrede.

Efter besøget i templet, fortsætter I mod Phnom Penh, der i fordums tid blev regnet som den smukkeste hovedstad i Indokina. I dag er skønheden lidt falmet, men Phnom Penh er stadig en charmerende by med brede boulevarder, skønne franske palæer, hektisk gadeliv og guldbelagte templer. Og byen oplever i øjeblikket en renæssance. Man har lagt de mørke år under Pol Pot bag sig, og folk samles igen langs flodbredden for at nyde solnedgangen eller på de mange nye fortovsrestauranter, der i disse år dukker op overalt i byen. Efter indlogeringen på jeres hotel kan I se frem til en traditionel khmer-massage for at løsne op for musklerne oven på dagens køretur ad Cambodias ujævne veje. Aftenen sluttes af med en lækker middag bestående af khmer-specialiteter.

Cambodia - Phnom Penh

Det er umuligt at forstå nutidens Cambodia uden at dvæle bare et øjeblik ved landets mørke historie. Da Khmer Rouge med Pol Pot i spidsen mar­cherede ind i Phnom Penh den 17. april 1975, havde ingen fantasi til at forestille sig de rædsler, der ventede. Pol Pots ambitioner var store. Han ville omdanne Cambodia til et utopisk bondesamfund baseret på hårdt landarbejde. Pengesystemet blev afskaffet, uddannelse blev bandlyst, børn blev fjernet fra forældrene og oplært til at elske systemet mere end deres familie. Phnom Penh blev forladt, og alle blev sendt på slavearbejde i markerne. Enhver, der modsatte sig, blev likvideret. Det samme gjorde intellektuelle, og folk der kunne læse. Sågar folk med briller blev slået ihjel, da det blev set som et tegn på boglighed. I løbet af tre år blev mere end to millioner mennesker henrettet. Grænserne blev lukket, og omverdenen fik kun flygtige glimt af grusomhederne fra de mange flygtninge, der søgte tilflugt i nabolandene.

I besøger Pol Pots berygtede tortur- og forhørscenter, S-21, der meget sigende blev indrettet i en nedlagt skole. I dag er bygningerne lavet om til et museum, hvor der bestemt ikke bliver pyntet på realiteterne. Næste stop er massegraven Killing Fields uden for Phnom Penh, hvor folk blev bragt ud, når de skulle henrettes. I dag er Killing Fields en fredfyldt park. Men et højt tårn fyldt med kranier og knogler minder besøgende om, hvad der skete her. Både S-21 og Killing Fields er en dybt gruopvækkende oplevelse. Men de er også vigtige brikker i landets historie, og kun ved at besøge disse steder forstår man, hvor ufatteligt langt Cambodia er kommet siden de mørke år under Pol Pot.

En af de utallige nødhjælpsorganisationer, der arbejder på at få Cambodia tilbage på fode, er Pour Un Sourire d’Enfant. I besøger organisationen og hører om deres arbejde for at sikre mad, sundhed, bolig og uddannelse til tusindvis af gadebørn, der lever omkring en af byens store lossepladser. Frokosten nydes på organisationens restaurant Le Lotus Blanc, hvor gadebørnene lærer at arbejde i restaurationsbranchen. (Bemærk at organisationen har lukket lørdag eftermiddag og søndag).

Herefter er det tid at nærmere på en række af byens andre seværdigheder. Deriblandt Nationalmuseet, der huser en fin samling af statuer fra Angkor-perioden, samt det smukke kongepalads. Selve paladset er lukket for offentligheden, men den enestående Sølvpagode er åben. Navnet er velvalgt, for gulvet er lavet af massivt sølv, og tempelrummet er fyldt med uvurderlige statuer. Deriblandt en Buddha-statue lavet af 90 kilo rent guld og dækket med 9584 diamanter, hvoraf den største er på 25 karat! Phnom Penhs ældste helligdom, Wat Phnom, er ikke nær så rigt dekoreret. Men templet er populært blandt de lokale, og så ligger det på noget så sjældent i dette flade landskab som en bakketop.

Caambodia - Mekong - Phnom Penh - Gennem - Indokina - på - Cykel - Exodus

I har endnu en dag i Phnom Penh, men dagen byder på helt andre oplevelser end i går. Start formiddagen med et sjovt og lærerigt kokkekursus, hvor I hører om det lokale køkken og lærer, hvordan man tilbereder lækre cambodianske specialiteter. Først går turen til markedet sammen med kokken for at købe ingredienser. Cambodianske markeder er altid en farverig affære, og det er spændende at se kokken vurdere de forskellige råvarer med kendermine. Tilbage i køkkenet, bliver der tændt op under wokken. Kokken viser jer, hvordan I skal gøre, og snart breder duften af lækre retter sig i luften. I får naturligvis lov at nyde herlighederne bagefter.
Over middag kører I til øen Koh Dach i Mekongfloden, der er kendt for sine tekstiler. I besøger øens lokale landsby og oplever, hvordan de fantastiske stoffer fremtrylles på gamle trævæve. Der er også mulighed for en gåtur gennem landsbyen for at opleve hverdagslivet, inden turen går tilbage til hotellet. Afslut eventuelt dagen med en gåtur på den hyggelige promenade langs floden og en drink på Foreign Correspondents Club, hvor utallige krigsfotografer og journalister gennem tiderne har udvekslet historier. Eller kig forbi Psar Tuol Tom Pong, der også er kendt som Det Russiske Marked. Alt fra billigt tøj og souvenirs til musikinstrumenter og antikviteter (nogle mere ægte end andre) sælges her i de mange boder.

Rejser tiil Cambodia - Phnom Penh

Fra Phnom Penh kører I mod Cambodias sydkyst, hvis uturistede tropeøer, farverige koralrev og smukke strande danner rammen om en af Sydøstasiens mest skjulte skatte. Målet er badebyen Kep, hvor I indlogeres på et lækkert hotel ved stranden. Herefter er resten af dagen fri til at slappe af og nyde de skønne omgivelser. Stranden er flot, vandet er varmt, og på de mange lokale restauranter serveres dugfriske fisk og skaldyr fra havet ud for kysten.

Cambodia - Kep

Nyd solen i vandkanten, eller find en god plads i palmernes skygge. I kan også overveje at tage en sejltur til den lille tropeø Rabbit Island (lokalt kendt som Koh Tonsay), der byder på snorkling og nogle af områdets flotteste tropestrande.

Cambodia - Kep - Rabbit Island

Morgenen er fri til en sidste dukkert i havet eller poolen, inden turen går tilbage mod Phnom Penh, hvor hjemrejsen begynder. I kan også vælge at forlænge rejsen med flere dage i Kep eller måske et stopover i Singapore på vejen hjem.

Cambodia - Kep

Efter et flyskifte ankommer I til Danmark.

Udvalgte hoteller på rejsen

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 okt 2019 - 30 apr 2019
ved 2 voksne
fra 24.695 kr.
Tillæg for deluxe hoteller
2.600 kr.
Rejseperiode
1 maj 2019 - 30 sep 2019
ved 2 voksne
fra 23.995 kr.
Tillæg for deluxe hoteller
2.500 kr.
Rejseperiode
1 okt 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 24.695 kr.
Tillæg for deluxe hoteller
2.600 kr.
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Siem Reap og retur fra Phnom Penh
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide i Cambodia
 • 3 nætter på Tara Angkor Hotel i Siem Reap inkl. morgenmad (ved deluxe hotel: Sokha Angkor Resort & Spa)
 • Udflugter og aktiviteter i Siem Reap ifølge program
 • 1 nat på Rajabori Villas i Kratie inkl. morgen- og aftensmad
 • Udflugter og aktiviteter i og omkring Kratie ifølge program
 • 3 nætter på Mayura Hill Resort i Mondulkiri inkl. morgenmad
 • Udflugter og aktiviteter i Mondulkiri ifølge program
 • Frokost på dag 8
 • 3 nætter på La Rose Boutique Hotel & Spa i Phnom Penh inkl. morgenmad (Ved deluxe hotel: La Rose Suites)
 • Udflugter og aktiviteter i Phnom Penh ifølge program
 • Middag på dag 9
 • Frokost på dag 10 & 11
 • 2 nætter på Veranda Natural Resort i Kep inkl. morgenmad (ved deluxe hotel: Knai Bang Chatt)
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Cambodia

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Cambodia

Vi kender de skønneste steder i Cambodia og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Rejseforedrag om Vietnam, Laos og Cambodia

Kom til rejseforedrag og hør om tre af Asiens mest eksotiske lande. Undervejs ser vi naturligvis solopgangen over Angkor Wat, sejler mellem dramatiske kalkstensbjerge i Ha Long-Bugten og besøger Laos’ gamle kongeby Luang Prabang. Men i løbet af foredraget hører du også om en række mindre kendte steder langt væk fra de gængse turistruter, og du får en mængde praktiske informationer.

Se rejseforedrag
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel