Rejser til Angkor: Historiske templer og endeløs jungle

Rejs til Angkor, som gemmer sig dybt inde i Cambodias jungle. Her ligger den gamle kongeby Angkor. Byen blev opført i en periode over 500 år fra det 9. til det 14. århundrede.
Skiftende khmerkonger regerede herfra et mægtigt rige, der strakte sig fra den sydligste spids af Vietnam til Yunnan i Kina, og fra Det Sydkinesiske Hav i øst til Den Bengalske Bugt i vest. Efter Khmerrigets fald voksede junglen hen over den gamle kongeby, og den lå gemt i 400 år.
Legenderne om det gamle rige har sikkert floreret i århundrederne, der fulgte, men som tiden gik, glemte verden, at Angkor nogensinde havde eksisteret. I mere end 400 år lå verdens største religiøse kompleks øde hen i Cambodias dybe jungle. Glemt af alle, indtil den blev opdaget af en fransk ekspedition i 1860?erne.
Sidenhen er mere end 100 templer blevet gravet fri af junglens tag. Kilometervis af imponerende relieffer er kommet til syne, og gudestatuer soler sig nu igen i den stærke Cambodianske tropesol. Angkor-templerne betragtes i dag som et af verdens menneskeskabte vidundere, og deres skønhed, størrelse og detaljerigdom er ubeskrivelig.

Vi glæder os til at hjælpe med at tilrettelægge jeres Angkor rejse.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Angkor Thom

Angkor” betyder “by” på khmer, og det er netop, hvad Angkor Thom er. Byen er omkranset af en 12 km lang og 8 m høj mur. Rundt om denne løb engang en bred voldgrav. Man mener, at der i byens storhedstid boede omkring en million mennesker i og uden for Angkor Thoms mure. Til sammenligning var London på daværende tidspunkt en by med færre end 50.000 indbyggere. De fem kolossale byporte står endnu og prydes af storslåede dekorationer.

I dette område ligger nogle af Angkors vigtigste bygningsværker. Deriblandt Bayon-templet, hvis relieffer af mytologiske figurer og imponerende billedhuggerarbejder viser khmerkunst på sit absolutte højdepunkt. Men templets mest iøjnefaldende detalje er uden tvivl de mere end 200 enorme ansigter, der med gådefulde smil på læben betragter den besøgende, lige meget hvor man befinder sig i templet.

Lige ved siden af ligger ruinerne af Baphuon-templet samt Elefantterrassen og Den Spedalske Konges Terrasse. De flotteste og mest imponerende templer blev bygget i perioden fra omkring 1112 til 1220.

Et af de mest bemærkelsesværdige templer i hele Angkor er Ta Phrom. Ta Phrom blev bygget under den produktive Kong Jayavarman VII. Templet, som han opførte til ære for sin mor, har en ganske særlig atmosfære, fordi man i modsætning til mange af de andre templer har valgt ikke at skære bygningerne fri af junglen. Templet fremstår derfor præcis som dengang i 1860’erne, da Angkor blev genfundet af et hold franske videnskabsmænd. Enorme træer er vokset gennem stenkonstruktionen, og lianer og rødder holder templet i et kvælertag.

Angkor Wat

Det gælder også hovedtemplet Angkor Wat. Dette er områdets største og prægtigste tempel. Det kolossale bygningsværk blev opført til ære for hinduguden Vishnu af den magtfulde khmerkonge Suryavarman II.

Angkor Wat er på størrelse med kejserbyen i Beijing, og videnskabsmænd vurderer, at der er brugt lige så mange sten til opførelsen af Angkor Wat, som til byggeriet af de største pyramider i Egypten. På ydermuren rundt om templet løber et flere kilometer langt relief, der fortæller historier om mægtige slag og magtfulde guder.

Angkor Wat er et storslået syn på alle tider af dagen, men at se de karakteristiske tårne badet i eftermiddagens bløde lys er en oplevelse for livet. I har god tid til at se nærmere på herlighederne. Området omkring Angkor er fladt som en pandekage med undtagelse af højen Bakheng Hill, der er dagens sidste mål. Fra toppen har I en forrygende udsigt over det enorme landskab, der strækker sig fra det vestlige Cambodja mod Thailand. Langt under jer kan I skimte Angkor Wats tårne rejse sig fra junglen, men ellers ligger det meste af Angkor gemt under træernes kroner.

Snart går solen ned og bader det frodige landskab i et orange skær. Natten nærmer sig, og inden længe vil mørket endnu engang opsluge Angkors hemmeligheder.

Banteay Srei

Banteay Srei ligger ca. 25 km væk fra hovedgruppen af Angkors templer. Det er hverken stort eller pompøst, men dette lille rødlige tempel fra 1200-tallet med sindrige dybe relieffer betragtes alligevel af mange som det absolut smukkeste tempel, khmer-civilisationen har frembragt. Hvor Angkor Wat imponerer med sin størrelse, charmerer Banteay Srei med sine detaljer og smukt bevarede udsmykning.

Udvalgte hoteller i Angkor

Fuldend besøget ved Angkor Wat med nætter på disse fantastiske hoteller.

Oplevelser i Angkor

Snak Angkor med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der Få et tilbud på din unikke rejse

og få et tilbud på din unikke rejse 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel