Rejser til Yangon og omegn

Yangon, Burmas tidligere hovedstad, byder på fantastiske gyldne templer, smukke parker og et eksotisk gadeliv. Kort sagt har Yangon alt det, der gør Burma så forunderlig.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser i Yangon og omegn

Yangon

Burmas tidligere hovedstad Yangon ligger i det frugtbare Ayeyarwady delta, langs bredden af Yangonfloden. Yangon kan bedst beskrives som en charmerende by, med en noget forfalden skønhed. Mange af de smukke kolonitids-villaer er ikke blevet restaureret siden englænderne havde herredømmet, og det samme gælder for de fornemme victorianske bygninger og katolske kirker.

Når I færdes i Little India eller China Town, er det de smalle gader med de endnu smallere huse, der fanger blikket. Det charmerende, men nedslidte etagebyggeri var tidligere arbejderboliger for de mange indiske tjenestefolk og kinesiske sø- og handelsfolk. Inderne og kineserne bor her stadig, og alle prøver at tjene til føden på de utallige fortovsmarkeder, som præger den indre by.

På hvert et gadehjørne ligger gadekøkkener, der spreder deres liflige dufte i byens gader. Stort set alle byens gader og boulevarder er fyldt med træer, der giver skygge i de hede middagstimer. Forgyldte pagoder glimter om kap med et stigende antal neonreklamer, og i centrum er højhuse begyndt at skyde i vejret. På floden snor de små fiskerbåde sig ind og ud mellem de store containerskibe, og ingen studser over at se en kinesisk junke eller en pram fyldt med tømmer sejle forbi.

Shwedagon Pagoden ( ligger i Yangon)

Shwedagon ligger på toppen af en bakke og kan ses fra stort set hele Yangon. Den næsten 100 meter høje forgyldte pagode er uden sammenligning Yangons største seværdighed, og for mange rejsende en af de mest mindeværdige oplevelser på rejsen rundt i Burma.

Shwedagon er betagende smuk i sin udformning. I kan nemt bruge en hel dag på at snuse rundt og studere livet i de mange små templer og pavilloner, der omgiver pagoden. Særligt ved solnedgang er stemningen magisk. Solens sidste stråler forvandler pagoden til et rødglødende konstruktion, og det vrimler med mennesker, der kommer for at bede og ofre i templerne.

Efter mørkets frembrud bliver pagoden badet i kunstigt lys, og viser sig fra en helt ny og fascinerende side. Shwedagon er Burma helligste pagode og gemmer på et af Buddhas hår. Pagoden har en lang historie bag sig, og den første konstruktion går cirka 2.500 år tilbage i tiden. I et krigs- og jordskælvsplaget land som Burma, er pagoden gennem tiden blevet ødelagt og genopbygget utallige gange. Den nuværende konstruktion kan dateres tilbage til 1769.

Kyaikhtiyo

Kyaiktiyo, eller Den Gyldne Sten, er en lille pagode, der er bygget oven på en enorm granitsten beklædt med guld. Kyaiktiyo er blandt de tre mest hellige steder i Burma, og pilgrimme i hobetal valfarter hertil for at messe og meditere ved stenen.

Det er ikke muligt at køre hele vejen til Kyaiktiyo. Den sidste lille time op til stenen foregår på gåben ad en bred sti. Pilgrimme strømmer op og ned ad bjerget, og langs stien er der opstillet boder i hundredvis, der sælger alt fra sodavand til magiske remedier.

Inden du ved af det, dukker stenen og de omkringliggende templer op forude. Stenens placering ser lige så aparte og umulig ud i virkeligheden som på billeder. Elegant balancerer den forgyldte sten helt ude på den yderste klippekant, og det ser ud som om, den kunne falde i dybet når som helst.

Dette sker dog ikke, for legender fortæller, at den holdes på plads af ét enkelt af Buddhas hår, der er placeret så præcist i den lille pagode på toppen, at det sikrer balancen i stenen.

Bago

Bagos enorme tempelkomplekser kan uden problemer konkurrere med Burmas mere berømte destinationer. Især den kolossale liggende buddha Shwethalyaung er et besøg værd. Statuen er 55 meter lang og 16 meter høj, men det er ikke blot statuens dimensioner, der imponerer; den adskiller sig fra de fleste andre liggende buddhastatuer ved at have en langt mere afslappende attitude. Buddha ser nærmest ud, som om han ligger og slapper af.

Snak Yangon med os - tættere på dit eventyr

Pernille Heivert deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel