Det ukendte Burma

Oplev et ægte eventyr på denne rejse til områder af Burma, hvor turister sjældent kommer. Rejsen foregår med privat guide og chauffør, og du flyver fra sted til sted for ikke at spilde tid på transport. Dette giver mere tid til at opleve.
I Yangon udforsker du byens køkken i rickshaw, inden du flyver til Loikaw syd for Inle-søen. Her besøger du templer, farverige markeder, vejrbidte stuper og små landsbyer med minoritetsgrupper i et naturskønt område, der først blev åbnet for individuelle rejsende i 2013. Du møder blandt andet de berømte longneck-kvinder i deres egne landsbyer, hvor denne traditioner går mange hundreder år tilbage.
Fra Loikaw flyver du til Sittwe, der er udgangspunkt for en fantastisk ekspedition til den ukendte ruinby Mrauk U. Her vidner mere end 100 fantastiske stentempler om en stor civilisation, der i 1500tallet havde handelsforbindelser med Europa. Du rejser dybere ind i dette uberørte hjørne af Burma for at besøge chin-folket, hvis kvinder er kendt for deres tatoverede ansigter.
Rejsen slutter med badeferie i Myeik-øgruppen, hvor hundredvis af små uberørte tropeøer ligger spredt ud i det turkisblå vand. Nætterne tilbringes i rummelige safaritelte med rigtige senge og privat badeværelse direkte ned til en øde, hvid strand. Middagene serveres under stjernerne, og opholdet byder både på snorkleture og afslapning i vandkanten.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Du flyver fra Danmark  med til Yangon.

Ved ankomsten til Yangons lufthavn, bliver du hentet af en chauffør og guide, der kører dig til dit hotel. Her kan du hvile lidt ud, eller få de første indtryk af byen på egen hånd. Gem dog lidt energi og appetit til om aftenen, der byder på en anderledes byrundtur.
Første går turen til toppen af Sakura Tower, hvor der er en fantastisk udsigt over byen og Shwedagon-pagoden fra tagbaren på 21. etager. Dette er det perfekte sted at nyde en drink, mens solen går ned over Yangon.
Turen videre foregår i rickshaw, og inden længe triller du stille og roligt gennem Yangons gader, hvor gamle britiske kolonitidsbygninger står skulder ved skulder. Du passerer blandt andet St. Mary’s Cathedral og Minister’s Office, inden cykeltaxaen holder ind ved Pansuriya Restaurant, der en spændende blanding af kunstgalleri, antikforretning og restaurant. Her kan du se på udstillingerne, mens aftenens forret tilberedes. Vælg mellem hjemmelavede fiske-chips, suppe eller en række forskellige burmesiske salater. Salater i Burma består typisk af tyndt skårne grønsager blandet med peanuts, sesam eller tørrede rejer. Det hele smages til med lidt lime eller fiskesauce.
Næste stop er Monsoon Restaurant, der er kendt for sine sydøstasiatiske retter. Så dette er et godt sted at prøve en traditionel burmesisk karry, der typisk er mere mild, end dem man finder i nabolandene. Tilbage på cykeltaxaen køres mod aftenens sidste stop, Rangoon Tea House, der er en moderne udgave af det klassiske burmesiske te-hus. Det er nu tid til desert, og menukortet har rigeligt med lokale fristelser at vælge imellem. Godt mætte går turen tilbage mod hotellet.

Efter morgenmaden bliver du kørt til lufthavnen for at flyve til Loikaw, der med sine godt 20.000 indbyggere er hovedstad i Kayah-staten. Dette område syd for Inle-søen blev først for alvor åbnet for turister i 2013, og Loikaw er stadig meget langt væk fra de gængse turistruter.
Ved ankomsten bliver du indlogeret på dit hotel for de kommende dage. Dernæst besøges en lille animistisk helligdom, hvor de lokale bønder ofrer mad til områdets beskyttende ånder under den årlige nytårsfestival i april. Du besøger også et lille lokalt væveri, inden turen umiddelbart inden solnedgang går mod Taung Kwe-templet, der ligger ualmindelig dramatisk på en række forrevne klippespir. Templet er i sig selv spændende. Men det er den fantastiske beliggenhed og udsigten over de omkringliggende landskaber, der tager pusten fra de fleste. Ikke mindst ved solnedgang.

Er det markedsdag (mandag, onsdag og lørdag) bliver du hentet tidligt om morgenen for at køre cirka 30 minutter til markedet i Demwso. Her samles folk fra de omkringliggende landsbyer for at handle og få sig en sludder med venner og bekendte. Mange af disse er fra områdets minoritetsgrupper, hvilket kun gør markedet endnu mere farverigt. Særlig populær er en hjemmelavet spiritus kaldet khayung yai, der flittigt uddeles smagsprøver på.
Fra Demwso går turen gennem de frodige landskaber, hvor små gåture fører væk fra vejen til lokale landsbyer. Du snører vandreskoene og begiver dig ud på en cirka times vandretur til landsbyen Pan Phet, der er beboet af Padaung-folket. Disse er bedre kendt som long neck-folket, da kvinderne bærer tunge metalringe om halsen. Modsat hvad rygterne siger, er dette ikke noget, de har fundet på for turisternes skyld. At bære ringe kan spores mange hundreder år tilbage i tiden, om end ingen rigtig ved med sikkerhed, hvordan det startede. Under besøget i landsbyen har du rig mulighed for at snakke med kvinderne og opleve Padaung-folkets hverdag i deres egen hjemegn. Langt væk fra de turistede landsbyer i andre dele af Asien. Nogle af kvinderne er sælger hjemmelavet håndværk, men ellers er livet her centreret om landbrug. Præcis som det har været i generationer.
Efter en sen frokost tilbage i Loikaw er eftermiddagen fri til at slappe af på hotellet eller udforske Loikaw på egen hånd. Kig for eksempel forbi det tidligere palads, der i dag fungerer som kloster eller Kayah National Museum. Eller gå en tur og nyd udsigten over Seven Sisters Lake.

I dag venter en forrygende sejltur med båd gennem området syd for Inle-søen. Kun få turister finder vej hertil, trods områdets åbenlyse skønhed med små landsbyer, et rigt fugleliv og flotte landskaber. Det er en længere sejltur på 2,5 til 3 timer. Men der er masser at kigge på. Så blot læn dig tilbage og nyd turen gennem disse sjældent besøgte dele af Burma.
Ved ankomsten til Sagar besøges et område med 108 stupaer fra 1500-1600tallet, der er delvis under vand i nogle måneder om året. Du besøger også det lokale kloster og kigger dig om i landsbyen, inden turen fortsætter til til landsbyen Thaya Gone. Dette område, der er hjem for både Pa-O, Shan og Inthar-folk, er berømt for sin risvin. Hvilket du naturligvis skal se og smage nærmere på. Helt andre produkter ser dagens lys i landsbyen Sae Khaung, hvor man producerer keramik.
Fortsæt herfra til Tar Kaung, hvor mere end 200 vejrbidte stupaer indbyder til endnu et fotostop. Frokosten nydes et sted undervejs. Guiden kan arrangere en picnic eller et stop på en lokal restaurant alt efter, hvad du foretrækker. Midt på eftermiddagen sætter båden kurs mod den centrale og mere besøgte del af Inle-søen. Der er typisk masser af liv på søen på denne tid af dagen, så det er en flot tur i det bløde eftermiddagslys. Målet er hovedbyen Nyaung Shwe, hvor turen slutter først på aftenen.
Det er muligt at forlænge oplevelserne i Loikaw med et par dage på Inle-søen – læs mere.

Tidligt om morgenen går turen til den lille lufthavn i Heho, hvorfra du flyver via Yangon til Sittwe. Her bliver du modtaget i lufthavnen og kørt til dit hotel, hvorefter det er tid at se nærmere på denne afsidesliggende kystby. Du besøger først Rakhine State Cultural Museum, der giver en fin introduktion til områdets rige kultur og historie inden de kommende dages eventyr. (Museet er lukket mandag, tirsdag og helligdage).
Fra museet fortsættes til fods langs Kaladan-floden, hvor der altid er masser af aktivitet. På vandet ligger både for anker, og langs vejen frister små butikker de mange mennesker, der altid er at finde på promenaden. Dagen slutter med en flot solnedgang over Den Bengalske Bugt.

Det er værd at stå tidligt op for at besøge Sittwes livlige fiskemarked, hvor nattens fangst faldbydes til morgenfriske byboere og folk fra landsbyerne, der er kommet hertil for at handle. Herefter begynder eventyret for alvor, når du lægger Sittwe bag dig og sejler op ad floden mod Mrauk U. Det er en længere tur på fem til seks timer. Så læn dig tilbage og nyd landskaberne og de små landsbyer, der ligger spredt langs floden. Frokost serveres om bord, mens floden gradvist bliver smallere og smallere. Over middag dukker Mrauk U’s klokkeformede stupaer op længere fremme.
Fra grundlæggelsen i 1430 e. Kr. og ca. 350 år var Mrauk U en vigtig maritim militærmagt, der kontrollerede store dele af det nuværende Burma og Den Bengalske Bugt. Handlen blomstrede, og skibe lagde til med varer fra så fjerne områder som Spanien, Holland og Mellemøsten. På sit højeste var Mrauk U blandt de rigeste byer i Asien, og storslåede paladser og himmelstræbende stupaer blev rejst i sten. Mrauk U’s storhedstid er for længst forbi, og i dag ligger ruinerne af omkring 150 mystiske pagoder og templer spredt ud over et bakket landskab som vidner om den gamle civilisation.
Du oplever en række af byens vigtige bygningsværker i dag. Deriblandt templet Koethaung, Pitakataik-biblioteket, samt pagoderne Yadana Mannaung og Sakaya Mannaung. Dagen slutter med middag på en lokal restaurant.

Hele dagen går med at udforske den gamle ruinby sammen med din lokale guide. Dagen starter tidligt med solopgang over ruinbyen, der ofte ligger indhyllet i en eventyrlig tåge i det tidlige morgengry. Tilbage på hotellet venter morgenmaden, inden det er tid at besøge det lokale marked. Herefter går turen til ruinerne af det royale palads, hvorfra det mægtige imperium blev regeret.
Der er rig mulighed for at dykke ned i byens historie på Mrauk Us lille museum, inden eftermiddagen er dedikeret til en række af byens vigtigste templer. Deriblandt det imponerende Shittaung-tempel fra 1535 med sine 10.000vis af Buddha-figurer og Anndawthein, der også byder på smukke udskæringer. Andre stilarter ses i Ratanabon-pagoden og det fæstningsagtige tempel Dukkhanthein, hvis gamle stenpassagerer prydes af statuer. Dagens sidste stop er byens ældste pagode; Laymyetnha fra 1430. Afslut eventuelt dagen med en flot solnedgang over ruinbyen, inden middag venter på en lokal restaurant.

Endnu et eventyr venter i dag, hvor du bevæger dig endnu dybere ind i disse uberørte landskaber. Først kører du cirka 30 minutter af en ujævn vej, inden du stiger om bord på en lille båd og sejler 2-3 timer op ad floden. Det er en forrygende flot sejltur, der tager dig dybt ind i chin-folkets territorium.  Chin-folket er en af Burmas mange etniske minoritetsgrupper, der lever en meget traditionel tilværelse på kanten af det burmesiske samfund. Mændene arbejder i marken, mens kvinderne passer børnene og væver tekstiler på gamle væve. Chin-folkets mest iøjefaldende tradition er dog de ansigtstatoveringer, især de ældre kvinder pynter sig med. Traditionen er ved at forsvinde, men den kan stadig opleves i de afsidesliggende landsbyer.
Den medbragte frokost nydes i løbet af dagen, hvor du besøger to chin-landsbyer. Her har du alle muligheder for at komme tæt på landsbyboernes hverdag, inden turen går tilbage mod Mrauk U med båd og bil sidst på dagen.

Du forlader Mrauk U fra morgenstunden og sejler tilbage ned ad floden til Sittwe. Her bliver du kørt til lufthavnen for at flyve mod Yangon. Vel fremme i Yangon står en chauffør klar til at køre dig til dit hotel. Aftenen er til fri disposition. Det kan i høj grad anbefales at besøge den enorme Shwedagon-pagode, der ikke blot er Burmas vigtigste helligdom. Det er også et af de flotteste buddhistiske templer i verden. Kom en times tid inden solnedgang, når pilgrimmene fylder templet med liv, og solnedgangen bader de forgyldte templer i sit bløde, gyldne lys.

Fra Yangon går turen med fly til Kawthaung i den sydligste del af landet. Her står en chauffør klar til at køre dig til dit hotel for natten. Resten af dagen er fri til at udforske denne afsidesliggende by. Gå eksempelvis en tur i parken Cape Bayint Naung eller besøg templet Anandar Paya, der ligger med en flot udsigt over byen.

Efter morgenmaden bliver du atter hentet af chaufføren og kørt ned til havnen, hvor en speedbåd holder klar til afgang. Turen til øen Nyaung Oo Phee tager cirka tre timer. Så der er god tid til at nyde synet af de mange småøer og klippeskær i Myeik-øgruppen. Langt de fleste øer er ubeboede. Men måske ser du nogle af de havsigøjnere, hvis forfædre har levet en nomadisk tilværelse i disse farvande i årtusinder.
Vel fremme på den uberørte tropeø Nyaung Oo Phee indlogeres du i en af øens 20 store safaritelte med rigtige senge og privat badeværelse. Teltene ligger gemt mellem tæt tropisk vegetation helt ud til en af øens flotte, hvide strande. Der er ingen byer på øen, så du skal ikke dele dette lille paradis med andre end resorts øvrige gæster.
Efter en lækker buffet-frokost i øens restaurant venter en snorkletur til nogle af de glimrende koralrev omkring øen. Tilbage på resortet er der tid til lidt afslapning, inden dagen slutter med middag under stjernerne på stranden.

Du har hele dagen til at nyde dette lille paradis. Formiddagen byder på en sejltur til et par de nærliggende øer, hvor du kan snorkle i det varme, klare vand og dase på stranden. Først omkring frokost går turen tilbage til resortet. Eftermiddagen byder på endnu en tur i båden til nærliggende øer og strande. Men der bliver naturligvis også tid til at nyde stranden på Nyaung Oo Island, inden natten sænker sig over Burma.

Nyd en stille og rolig morgenmad i solen efterfulgt af formiddagen på stranden. Først efter frokost går turen tilbage mod fastlandet, hvor du indlogeres på hotellet i Kawthaung.

Morgenflyet bringer dig tilbage til Yangon, hvor hjemrejsen begynder. Eller forlæng rejsen med flere eventyr i det spændende, og meget oversete område syd for Yangon. Her venter både dramatiske kalkstenslandskaber, søvnige britiske kolonitidsbyer, hellige huler fyldt med Buddhaer og ikke mindst den hellige gyldne sten, der balancerer på forunderlig vis på kanten af afgrunden. Læs mere om forlængelsen her.

Efter en spændende rejse rundt i det ukendte Burma ankommer du til Danmark.

Bemærk: Grundet regntiden i Burma anbefales det ikke at foretage rejsen i perioden 1. maj til 30. september.

Hotelstandard: Da man rejser i fjerntliggende egen af Burma, hvor turister sjældent kommer, må man ikke forvente luksus, men simple turistklassehoteller i Loikaw, Sittwe og Mrauk U.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Yangon t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide ifølge program
 • 1 nat på Chatrium Hotel i Yangon inkl. morgenmad
 • Aftentur i Yangon inkl. middag dag 2
 • Flyrejse fra Yangon til Loikaw
 • 2 nætter på Kayah Resort i Loikaw inkl. morgenmad
 • 1 nat på View Point Eco Lodge ved Inle-søen inkl. morgenmad
 • Flyrejse fra Heho til Sittwe
 • 1 nat på Memory Hotel i Sittwe inkl. morgenmad
 • Sejlads fra Sittwe til Mrauk U inkl. frokost
 • 3 nætter på Shwe Thazin Hotel i Mrauk U inkl. morgenmad
 • Udlfugt til Chin landsbyer inkl. frokost
 • Flyrejse fra Sittwe til Yangon
 • 1 nat på Chatrium Hotel i Yangon inkl. morgenmad
 • Flyrejse fra Yangon til Kawthaung
 • 1 nat på Victoria Cliff Hotel i Kawthaung inkl. morgenmad
 • Transport med bil/speedbåd fra Kawthaung til Nyaung Oo Phee Island t/r
 • 2 nætter på Nyaung Oo Phee Island Resort inkl. helpension
 • 1 nat på Victoria Cliff Hotel i Kawthaung inkl. morgenmad
 • Flyrejse fra Kawthaung til Yangon
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum til Burma
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Yangon Lufthavn, ca. USD 10 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 okt 2017 - 30 apr 2018
ved 2 voksne
fra 29.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
0
   
   

Sådan bestiller du en rejse til Burma

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail, chat med os eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Burma

Vi kender de skønneste steder i Burma og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Artikler

Få inspiration til dine rejser
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel