Rejser til Inle og omegn: Autentisk liv på søens vand

Shan-staten er et af de smukkeste og mest spændende områder i Burma. Midt i det hele ligger Inle-søen som et enormt spejl omgivet af frodiggrønne bjerge og små landsbyer på pæle, hvor områdets stammefolk kommer sejlende for at handle på de daglige markeder.

Vi glæder os til at hjælpe med at tilrettelægge jeres Inle rejse.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplevelser ved Inle og omegn

Inle-søen

Den 22 km lange og 11 km brede sø Inle danner livsgrundlag for omkring 45.000 mennesker fra intha-folket. De kom vandrende til søen fra det sydlige Burma omkring det 15. århundrede og slog sig ned i pælelandsbyer på søen. Med tiden voksede landsbyerne, så de i dag også har skoler, forretninger, templer og alt andet, et normalt samfund behøver.

Udover at ernære sig med det, søen kan give dem, dyrker de tomater, auberginer, kartofler, bananer og appelsiner i flydende haver. Særligt de velsmagende tomater har gjort intha-folket ganske velhavende. Der er utallige landsbyer spredt rundt på søen, og det er fascinerende at opleve hverdagslivet i dette samfund; børn i små kanoer på vej til skole, kvinder med en stor cigar i munden, der vasker tøj på trappen, og mænd der balancerende på det ene ben kaster net ud fra en vuggende kano.

I oktober fejrer søens beboere Thadingyut, Lysets Festival. Under den to uger lange festival bliver buddhafigurerne sejlet rundt på en dragelignende båd til samtlige landsbyer, der har et buddhistisk kloster.

Indain

Det 400 år gamle tempelområde Indain, har indtil for nylig været lukket for turister. I det 16. århundrede var Indain et magtcenter, men flere krige gjorde en ende på byens storhedstid. Magten flyttede nordpå, og byen blev forladt. De fine templer blev hurtigt dækket af junglen, og først nu er de lokale beboere blevet bevidste om templernes historiske værdi. Desværre bliver der ikke ydet støtte til bevaringen af templerne, så det er kun donationer fra turister og lokale stammehøvdinge, der bidrager til restaureringen af stupaerne. I dag er templerne delvist ryddet for vegetation, men I vil føle jer som “lidt af en Indiana Jones”, når I går rundt mellem Indains skov af overgroede stupaer og ruiner. Indain er langt fra den største ruinby i Burma, men den er helt klart blandt de mest atmosfærefyldte.

Kalaw

I kolonitidens Sydøstasien havde de varmetyngede englændere for vane at fortrække fra lavlandets bagende hede og flygte op i bjergenes kølige højder. Disse tilflugtssteder kaldte briterne for “Hill Stations”, og Kalaw er netop sådan en bjergstation. Kalaw ligger omringet af fyrreskove på kanten af Shan-plateauet. Den største minoritetsgruppe i denne del af landet er palaungfolket, som I vil se omkring byen.

I dag er Kalaw en stille og fredfyldt by, hvor de aldrende britiske bygninger står side om side med buddhistiske templer. I hovedgaden runger lyden af hestehove fra de mange hestevogne, der kører til basaren læsset med friskplukkede avokadoer, tomater, kålhoveder og andre grønsager. Det er på markedet, at der er mest aktivitet. Her mødes de mange bjergfolk tidligt om morgenen for at handle, og når dagslønnen er tjent, går snakken videre på de mange tehuse.

Snak Inle med os - tættere på dit eventyr

Bettina Toldbod deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel