Ibanfolket og orangutanger

Besøg de tidligere hovedjægere i iban-landsbyen Nanga Sumpa, som nås efter en eventyrlig sejlads dybt ind i Borneos jungle. Her udforsker du regnskoven til fods, fisker i floden og oplever iban-folkets hverdag på tætteste hold. Første nat tilbringes på en simpel junglelodge nær landsbyen, mens du den anden nat indlogeres på en komfortabel junglelodge med Batang Ai-søen som nærmeste nabo. På turen tilbage til Kuching besøges Semengoh Orangutangcenter, hvor du kommer tæt på en af menneskets nærmeste slægtninge. Du hører også om det store arbejde, der gøres for at rede dette dybt charmerende, men stærkt truede, dyr.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Eventyret begynder med en længere køretur gennem Sarawaks frodige landskaber. På vejen passeres små landsbyer og marker, hvor de lokale dyrker ris, frugter og andre afgrøder. Der gøres stop ved markedet i byen Lachau, hvor der er mulighed for at proviantere til de kommende dage samt opleve eksotiske frugter og afgrøder, der indgår i det lokale køkken.
Ved Batang Ai-søen lægger du for alvor civilisationen bag dig, når bussen skiftes ud med små langbåde, der stævner ud på en uforglemmelig sejlads dybt ind i Borneos jungle. Snart er du omgivet af tæt skov, og med held får du måske øje på fugle eller dyr langs floden. Dette er de tidligere hovedjægeres territorium, og efter omkring halvanden times sejlads når du til iban-landsbyen Nanga Sumpa. Her indlogeres du på en simpel junglelodge ved landsbyen. Hvis du har lyst, kan du tage en dukkert i floden sammen med landsbyens børn eller besøge landsbyen. Her bor indbyggerne i et langt fælleshus med en stor veranda og små familierum, hvor personlige ejendele opbevares. Før i tiden hang fjendernes kranier i net fra loftet. Heldigvis er denne skik i dag ophørt, og du får en noget varmere velkomst, når du bydes indenfor af landsbyens gæstfrie beboere. Aftensmaden nydes tilbage på lodgen, hvorefter du er velkommen til at vende tilbage til langhuset. Aftenerne tilbringes som regel på den brede veranda, hvor landsbyens indbyggere samles. Hvis du er heldig, bliver du budt på et bæger af den hjemmebryggede risvin, mens de beretter om livet i regnskoven.

Sammen med nogle af landsbyens indbyggere udforsker du junglen omkring landsbyen. Først til fods, inden turen fortsætter i båd dybere ind i regnskoven mod Enseluai-vandfaldet. På vejen viser bådsmanden, hvordan man fisker med net i floden. Vel fremme ved vandfaldet bliver fiskene tilberedt over det åbne ildsted, og frokosten indtages på flodbredden til lydene fra regnskoven. Vandfaldet og floden indbyder til en svømmetur, inden turen går med båd tilbage til lodgen. Her henter du dine ting og fortsætter med langbåd ned ad floden til Aiman Batang Ai Resort; et godt turistklassehotel bygget i langhusstil med en fantastisk beliggenhed omgivet af Batang Ai-søen og junglen. De moderne faciliteter er kærkomne efter det seneste halvandet døgn i junglen, og det er fristende at slutte dagen af med en dukkert i poolen. Middag serveres på resortet.

Det er værd at stå tidligt op for at nyde stemningen, når regnskoven vågner til endnu en dag. Efter morgenmad går turen med båd tilbage til civilisationen og det ventende køretøj. På turen tilbage til Kuching gøres stop i orangutang-centeret Semengoh, hvor man gør en stor indsats for at redde de truede orangutanger. På centeret tager man sig af forældreløse orangutanger og lærer dem gradvist de færdigheder, der kræves for at kunne leve et vildt liv i regnskoven. Sidste skridt i den lange proces er et stort beskyttet regnskovsområde, hvor dyrene lever frit. De får dog lidt hjælp i form af mad, som supplement til den kost, de selv finder i skoven. Orangutangerne – og til tider nogle af skovens øvrige aber – ved udmærket godt, hvornår der er mad, og det er en stor oplevelse at se dem dukke frem fra regnskoven og tage for sig af retterne. Tag dig god tid til at nyde denne sjældne chance for at komme så tæt på en af menneskets tætteste slægtninge, inden turen går tilbage til dit hotel i Kuching.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Borneo

Vi kender de skønneste steder i Borneo og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Privat transport fra Kuching til Batang Ai
 • Privat langbåd fra Batang Ai til Iban Landsbyen Nanga Sumpa
 • 1 nat på Jungle Lodge
 • Udflugter og Aktiviteter i Nanga Sumpa ifølge program
 • Privat transport fra Kuching til Batang Ai
 • Privat langbåd fra Nanga Sumpa til Aiman Batang Ai Resort
 • 1 nat på Batang Ai Longhouse Resort
 • Udflugt til Semengoh Orangutang Center
 • Privat transport fra Semengoh til Kuching
 • 2 x morgenmad
 • 3 x frokost
 • 2 x middag

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel