Ibanfolket og Enseluai-vandfald

Drag ud på et spændende eventyr til iban-landsbyen Nanga Sumpa dybt inde i Borneos regnskov. Her bydes du indenfor i langhuset af landsbyens gæstfrie beboere, der vil indvie dig i deres kultur og traditioner samt ikke mindst den smukke natur, der omgiver deres samfund.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Et spændende eventyr venter forude, når du forlader Kuching fra morgenstunden. På den fire timer lange køretur oplever du det landlige Sarawak, som er en fredfyldt kontrast til det pulserende byliv i Kuching. Undervejs passeres små landsbyer med rismarker, gummitræshaver og frugthaver. I byen Lachau gøres der stop ved byens farverige marked, hvor grøntsager og tropiske frugter faldbydes side om side med andre fornødenheder.
Ved Batang Ai-søen lægger du for alvor civilisationen bag dig, når bussen udskiftes med små langbåde, der stævner ud på en uforglemmelig sejlads dybt ind i Borneos jungle. Dette er de tidligere hovedjægeres territorium, og efter omkring halvanden times sejlads når du til iban-landsbyen Nanga Sumpa. Vel fremme indlogeres du i en lille, simpel junglelodge nær landsbyen. Her bor indbyggerne i et langt fælleshus med en stor veranda og små familierum, hvor personlige ejendele opbevares. Før i tiden hang fjendernes afhuggede kranier ned fra loftet. Heldigvis hører denne skik fortiden til, og du får en noget varmere velkomst, når du bydes indenfor af landsbyens gæstfrie beboere. Har du lyst, kan du tage en dukkert i floden sammen med landsbyens unger eller gå en tur rundt i landsbyen og langhuset. Aftensmaden indtages tilbage på lodgen, inden du igen vender tilbage til landsbyen og sætter dig godt til rette på langhusets brede veranda. Flere kommer til, og snakken går som oftest livligt. Dette er en enestående mulighed for tale med ibanerne og høre om deres liv i regnskoven. Hvis du er heldig, bliver du budt på et bæger af den hjemmebryggede risvin, mens de beretter om fortidens vilde hovedjægerbedrifter.

Borneo og eventyr i Sarawak

Sammen med nogle af landsbyens indbyggere udforsker du junglen omkring landsbyen. Først til fods, inden turen fortsætter i båd dybere ind i regnskoven mod det smukke Enseluai-vandfald. På vejen viser bådsmanden, hvordan man fisker i floden på ægte iban-manér. Vel fremme ved vandfaldet bliver fiskene tilberedt over det åbne ildsted, og frokosten indtages på flodbredden til lydene fra regnskoven. Gå ikke glip af en svømmetur i det klare blå vand, inden det er tid at sætte sig til rette i langbåden igen og sejle ned ad floden til langhuset. Resten af dagen tilbringes i landsbyen, hvor livet går sin vante gang. Så du har god tid til at nyde stemningen og få dig en sludder med beboerne.

Efter morgenmaden går turen med båd tilbage til civilisationen. Først med båd til Batang Ai, hvorefter der venter en længere køretur tilbage til dit hotel i Kuching.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Borneo

Vi kender de skønneste steder i Borneo og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Transport fra Kuching til Batang Ai t/r
  • Sejltur med langbåd fra Batang Ai til Nanga Sumpa t/r
  • 2 nætter på jungle lodge
  • Udflugter og aktiviteter ifølge program
  • Engelsktalende guide
  • 2 x morgenmad
  • 3 x frokost
  • 2 x middag

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel